Interview Ayaan Hirsi Ali: 'Immigranten maken leven onze vrouwen onveilig'

Geen categoriemei 04 2019, 8:01
Ayaan Hirsi Ali is even in Nederland. De Telegraaf wist een exclusief interview te regelen. Het voorstukje belooft al veel goeds. Zo vertelt ze over hoe de tijden zijn veranderd en Europa een stuk onveiliger is geworden door immigranten.
Ayaans' hele leven staat zo'n beetje in het teken van waarschuwen voor de islam, immigranten en de spanning tussen het Midden-Oosten en Europa. Het is dan ook niet zo gek dat juist zij degene is die 'gewoon' kan zeggen dat immigranten het leven van 'onze' vrouwen onveilig maken.
Als voorbeeld noemt ze een situatie van vroeger, waar zij met haar vriendinnen uitging in Nederland. Tien kilometer op de fiets, en dat was alleen nog maar de heenweg. Zij ging, net als vele anderen, 's nachts terug langs een fietspad door het bos. Ze werd praktisch uitgelachen toen ze haar vriendinnen waarschuwde over dat dit eigenlijk heel gevaarlijk was.
De houding van toen is nog best te begrijpen. Tegenwoordig eigenlijk niet meer. Voor Hirsi Ali is het overduidelijk: het probleem ligt bij immigranten die niet gewend zijn om respect te hebben voor vrouwen. Zolang dat niet wordt begrepen blijft het risico een stuk kleiner lijken dan die eigenlijk is. De veiligheid is rap achteruit gegaan, met name voor vrouwen in Europa.
Maandag staat het hele interview in de krant, dat wordt vast een mediarelletje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten