rutte

Boze mevrouw snoeihard over premier Mark Rutte: "vertelt pertinente leugens"

Geen categoriemei 12 2019, 13:00
Premier Mark Rutte heeft het moeilijk. Niet alleen in de peilingen staat zijn partij er relatief slecht voor, maar is het vertrouwen in hem laag. Het lezerspanel van BNDeStem oordeelt snoeihard over hem: ‘Rutte vertelt pertinente leugens’.
Mevrouw de Gruijter uit Roosendaal is niet blij met Mark Rutte en de wijze waarop het kabinet en de pensioenfondsen presteren. Ze wijst op de alsmaar dalende koopkracht en klinkt behoorlijk boos over de situatie. Echter is de koopkracht niet alleen afhankelijk van wat Rutte doet, maar ook van het centrale bankenbeleid. En laat de ECB er nu net alles aan doen om elke euro minder waard te maken. Zo'n 5% per jaar verliest u op uw euro's, is onze schatting.
Volgens de dame misleidt de premier mensen opzettelijk:

"Eens te meer blijkt dat met gladde praatjes en een stalen glimlach de burger – niet alleen gepensioneerden – misleid wordt. "

Verder stelt mevrouw:

"Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 6,5 procent per jaar. Echter, de door de regering en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. Zijn opmerking over een nieuw pensioenstelsel werd afgesloten met de opmerking ‘dat we voor een deel de kortingen op pensioenen die nu dreigen, voorkomen.’ Dus kortingen zijn geenszins van de baan, aldus Rutte. "

Wat we eigenlijk lezen is een warboel aan juridische en financiële constructen. Bedoeld om u aan het lijntje te houden, dat begrijpt De Gruijter heel goed! De concepten zijn in de realiteit niet in het belang van de burger, maar dienen anderen. Het kabinet en de pensioenfondsen spelen samen twee-handen-op-één-buik, maar de burger betaalt de rekening:

'ja, maar de rekenrente' en 'ja, maar de indexering' en 'ja, maar de dekkingsgraad'.

Allemaal concepten waar je vrij weinig mee kunt, maar waarmee gepensioneerden jaar na jaar om de oren krijgen: 'je krijgt dit jaar een beetje minder'. Terecht dus dat mevrouw Gruinter spreekt over 'misleiding' want precies dat is al jaren gaande in dit land. Want terwijl de beurzen een enorme groei-explosie hebben meegemaakt blijven de pensioenfondsen achter.
Raar is dat toch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten