Boze mevrouw snoeihard over premier Mark Rutte: “vertelt pertinente leugens”

Premier Mark Rutte heeft het moeilijk. Niet alleen in de peilingen staat zijn partij er relatief slecht voor, maar is het vertrouwen in hem laag. Het lezerspanel van BNDeStem oordeelt snoeihard over hem: ‘Rutte vertelt pertinente leugens’.

Mevrouw de Gruijter uit Roosendaal is niet blij met Mark Rutte en de wijze waarop het kabinet en de pensioenfondsen presteren. Ze wijst op de alsmaar dalende koopkracht en klinkt behoorlijk boos over de situatie. Echter is de koopkracht niet alleen afhankelijk van wat Rutte doet, maar ook van het centrale bankenbeleid. En laat de ECB er nu net alles aan doen om elke euro minder waard te maken. Zo’n 5% per jaar verliest u op uw euro’s, is onze schatting.

Volgens de dame misleidt de premier mensen opzettelijk:

“Eens te meer blijkt dat met gladde praatjes en een stalen glimlach de burger – niet alleen gepensioneerden – misleid wordt. “

Verder stelt mevrouw:

“Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 6,5 procent per jaar. Echter, de door de regering en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. Zijn opmerking over een nieuw pensioenstelsel werd afgesloten met de opmerking ‘dat we voor een deel de kortingen op pensioenen die nu dreigen, voorkomen.’ Dus kortingen zijn geenszins van de baan, aldus Rutte. “

Wat we eigenlijk lezen is een warboel aan juridische en financiële constructen. Bedoeld om u aan het lijntje te houden, dat begrijpt De Gruijter heel goed! De concepten zijn in de realiteit niet in het belang van de burger, maar dienen anderen. Het kabinet en de pensioenfondsen spelen samen twee-handen-op-één-buik, maar de burger betaalt de rekening:

‘ja, maar de rekenrente’ en ‘ja, maar de indexering’ en ‘ja, maar de dekkingsgraad’.

Allemaal concepten waar je vrij weinig mee kunt, maar waarmee gepensioneerden jaar na jaar om de oren krijgen: ‘je krijgt dit jaar een beetje minder’. Terecht dus dat mevrouw Gruinter spreekt over ‘misleiding’ want precies dat is al jaren gaande in dit land. Want terwijl de beurzen een enorme groei-explosie hebben meegemaakt blijven de pensioenfondsen achter.

Raar is dat toch.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Florissa

  VVD is er nou eenmaal niet voor mieren ,die mogen alleen maar stemmen ,en werken ,het grootkapitaal krijgt het geld .Nu ook nog dikke mik met links ,dus het wordt alleen maar erger .

 2. struisvogelpolitiek

  Als Rutte in zijn eerste leugen al gestikt was, dan was hij zijn wieg niet uitgekomen.

  1. Jv

   Was dat maar waar geweest!

   1. hans-e-pans

    Nog niet zo lang geleden zei men over politici dat ze logen als ze uitademden.

    Nu zegt men dat politici liegen als ze inademen.

    Ademen doen mensen automatische, dus is de conclusie dat politici automatisch liegen

 3. Rien Noppen

  Teunis vond een boze mevrouw en maakt een journalistiek ijzersterk punt.

  🙂

  1. Jv

   RN, tijd voor een bezoek aan een psychiater?

   1. Joop Klepzeikert

    Voor trol Rien is een heel leger aan heel goede psychiaters nodig en dan nog zal hij nooit verder komen dan het denkvermogen van een kleuter met asperger, borderline en autisme.

  2. Matig rechts

   #Negeer Noppen, dit wezen lijd aan psychose

   1. Catalaanse kok

    lijdT
    .
    Verder heeft iemand een psychose.

    1. Rien Noppen

     Matig rechts is ook matig in zijn taalbeheersing.

     🙂

     1. Ries

      Rechts is hier geen zelfstandig naamwoord. Je kunt dan ook niet spreken over ‘zijn’. Foei Noppes.

    2. Top

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

     1. Sealgaire

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

 4. Niet L niet R

  Heel de gewone doorsnee burger van Nederland weet toch al jaren, dat hij met een uit gelezen gezicht de boel voorliegt waar wij bij zijn!
  Hij gedraagt zich op zijn eigen manier, precies zoals dat meisje met haar telefoon dat deed tegen Rutte in het torentje!
  De burgers zijn hem meer dan zat, oudere politicie van zijn eigen partij vinden ook dat hij vele ernstige fouten heeft gemaakt!

  1. Original NL

   Quote…Heel de gewone doorsnee burger van Nederland weet toch al jaren, dat hij met een uit gelezen gezicht de boel voorliegt waar wij bij zijn!…………
   Heel de doorsnee burger is niet bijster geïnteresseerd in politiek en/of is niet in staat verder te kijken dan de neus lang is….vandaar dat rutte al jaren met hulp van de linkse msm rustig zijn spelletje kan spelen.
   #FuckRutte!!!

  2. DidiMadloba

   De minister-president is in Nederland grondwettelijk slechts de voorzitter van de ministerraad.
   Als je bezwaar hebt aan het kabinetsbeleid moet je dat dus zal het hele kabinet toeschrijven.
   Nee, niet aan de hele regering, want daar zit ook de Koning in en die is aan niemand verantwoording verschuldigd, maar mag dan ook niets beslissen.

 5. Jv

  Ja, ja, en uit de peilingen blijkt dat de keizerlijke leugen partij er weer 1 zeteltje bij krijgt.
  Is het volk nu zo dom en willen ze domweg tot de bodem van hun portemonai besodemieterd en voorgelogen worden of ligt het aan mij?
  Het NL volk is nog te dom om voor de duivel te dansen!

  1. Joop Klepzeikert

   Het Nederlandse volk is inderdaad dom, naïef en/of masochistisch.
   Ieder weldenkend mens wat al decennia belazerd wordt door bepaalde partijen stemt nooit meer op die partijen. In Nederland doet de meerderheid dat nog steeds wel.

   1. Tip

    Joop Klepzeikert flop van top samen met zielgaire in een envelop spelend met elkaars veterdrop.

 6. Joop Klepzeikert

  Na 30 jaar de AOW en pensioen premies zelf tegen de huidige 6,5% rendement wegzetten is dat rendement voldoende om 112% van je loon aan rendement te incasseren. Hoef je dus nooit meer je vermogen aan te spreken.
  Dat vermogen blijft dan voor de kinderen staan.
  Nu moeten we minstens 55 jaar werken om 70% van dat loon terug te krijgen.
  Die mevrouw de Gruijter uit Roosendaal is dus zeer terecht boos op Marxist Rutte en zijn gruwelijke wanbeleid en dat van zijn voorgangers de afgelopen 40 jaar.
  We worden al decennia zwaar belazerd, maar toch blijven domme mensen op het partijkartel, wat ons al decennia belazerd stemmen.
  Ultra extreem socialistische trollen blijven dat beleid zelfs verdedigen, ondanks dat ze er zelf ook grote nadelen van ondervinden, maar ook dat blijven ze ontkennen.
  De meerderheid van dit land is gruwelijk dom, naïef en/of masochistisch.

  1. Tip

   Blablabla.blaaskaak

   1. Joop Klepzeikert

    Een goede tip voor Tip: Koop eens een nieuw toetsenbord. Deze blijft hangen. Komt geen normaal woord meer uit.

    1. Tip

     Joop Klepzeikert

     Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     1. Joop Klepzeikert

      @Tip: Koop eens een nieuw toetsenbord. Teksten van anderen kopiëren en hier plakken heet plagiaat en toont alleen maar aan hoe gruwelijk debiel jij bent.

  2. Fortiori

   De vraag is dan kun je die dicipline van zelf beleggen vasthouden/volhouden. Welke sector ? In het hele traject krijg je ook met tikken te maken.Die moet je ook weer rechtbreien. Wel leuk om te doen was het verkopen van Ponden tegen Euro’s en later goedkopen terugkopen. Daar zit nu ook een beetje de klad in.

   1. Joop Klepzeikert

    @Fortiori: Niet iedereen kan die discipline opbrengen. Daarom zou er VRIJWILLIG de mogelijkheid moeten bestaan dat door de staat of een door de staat aangestelde partij van je loon in te laten houden, zoals nu ook met AOW en pensioen premies gebeurt.
    Mijn probleem zit in de verplichting die we daar nu in hebben.
    Ik wil dat niet, omdat ik zie dat het geld wat ik zelf al 20 jaar apart zet veel beter rendeert.
    Handel in munteenheden kan soms rendabel zijn, maar zelden meer dan een paar procent per jaar. Staatsobligaties van landen met een hard groeiende economie, zoals Rusland, China en nog een aantal Aziatische landen leveren de laatste 15 jaar gemiddeld zo’n 7,5% rendement per jaar op.
    Dat is al meer dan wat de meeste grote aandelenfondsen in Nederland doen.
    Ook edelmetalen is leuk beleggen. Vooral als je dat in de dalen koopt en op de piek verkoopt, maar ook voor de langere termijn. Goud staat nu 20% hoger dan 5 jaar geleden. Palladium zelfs 100% hoger.
    Het beste rendement haal je de laatste jaren met nieuwe tech/IT bedrijven.

    1. Fortiori

     @Joop, dat is juist. En ik kan u verklappen dat er een enkel fonds is dat dit in de vingers heeft. De pijlen die je op je boog hebt moet je goed gebruiken. Zie maar eens aan de juiste mensen te komen.

     1. Joop Klepzeikert

      @Fortiori: Ik ken wat beleggingsbedrijven die al jaren rendementen ver boven de 10% halen, sommige zelfs 15%. Maar daar moet je wel minstens een ton meenemen voor je mee mag doen. Die werken niet voor kruimels.
      Daarom spaar en beleg ik al 20 jaar zelf, met resultaten die gerust tussen die bedrijven in mogen staan. Doe dat niet alleen voor mijzelf, maar ook voor familie en vrienden. Die daar ook zeer tevreden mee zijn.

      Hier zitten uiteraard een aantal linkse trollen die dat niet geloven en al helemaal niet geloven dat er ook bedrijven zijn die zulke rendementen behalen, maar die maken alleen zichzelf maar belachelijk met hun domme geschreeuw.
      Die moeten dan maar lekker tegen 0,001% rente blijven sparen, als ze dat al kunnen van hun ‘sociale’ oetkering met soepsidies.

   2. Pronounce

    Dat kun je doen door gebruik te maken van indextrackers (ETF’s) die gewoon de markt volgen. Met behulp van een automatische maandelijkse overschrijving heb je daar geen omkijken naar. Onderzoek heeft keer op keer uitgewezen dat individuele beleggers op lange termijn een lager rendement halen dan de markt. Ergo: je moet de markt kopen. In goede en in slechte tijden, het middelt allemaal uit. Het is ook om deze reden dat pensioenfondsen met hun actieve beheer volksverlakkerij zijn. Beleg zelf geautomatiseerd in indextrackers en je zult op je pensioendatum een veel hoger rendement hebben. Maar ja, dan is minder om aan de strijkstok te blijven hangen voor voor de pensioenfondsen, hun handelaren en managers. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. En als je ziet dat zo’n levensgevaarlijke totaalmalloot als Guy Verhofstadt toezichthouder kan worden bij het grootste pensioenfonds van het land weet je dat het tijd wordt dat dit systeem afgeschaft wordt en de zeggenschap en centen daar komen te liggen waar ze behoort: bij werknemers en werkgevers. Niet bij politici en managers die spelen met andermans geld en doen alsof het van henzelf is.

 7. Siemien

  Rutte is een pathologische leugenaar en een macht wellustige rat

 8. Rud56

  Mw. De Gruijter heeft volkomen gelijk! Maar ja, het stemvee blijft tegen beter weten in hun stem op onder andere de VVD uitbrengen! Tja, een volk krijgt wat ze verdient!

  1. goedisfout

   VVD wordt gestemd uit wanhoop. Stel dat Nederland geregeerd gaat worden door groflinks, Amsterdamse waanzin in het gehele land brrrr. Helaas is VVD onder Rutte ook zo links als de neten geworden. VVD66 cq. Alde mag van mij wel een flinke tik op de neus hebben bij de EU verkiezingen want er is nu een goed alternatief, PVV en FvD voor realisten, SP voor linksers.

  2. Fortiori

   Mevrouw de Gruyter zit helaas bij het verkeerde fonds. Het komt toch neer op behaalde resultaten. VVD zit hier niet tussen. Rutte is niet in staat om de financiële markt te manipuleren.
   Trek hier maar lering uit.

 9. C.A.Barstow

  Rutte is waarschijnlijk onbekend met het spreekwoord,
  ”al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel”

  Hij (Rutte) zal zichzelf ooit een keer tegenkomen, dan komen al die misleidingen en leugens recht in zijn gezicht terug, er blijft politiek niets van hem over,
  Rutte is een politicus om heel snel te vergeten.

  Stem tegen misleiding en leugens,
  Stem FvD!

 10. van Urk

  Een vijftienjarige kind uit Zweden met geestelijke aandoeningen wordt in Brussel als een soort Maria-verschijning in Lourdes aanbeden door de Europese politiek, Rutte vergat onze vissers en had meer aandacht voor klimaatspijbelkinderen. Diezelfde kinderen die in hun vrije tijd waarschijnlijk niet eens van achter de tablet van de bank waren gekomen. Om moedeloos van te worden. Als Rutte zich in de materie had verdiept en dit zakelijk geregeld had met het oog op kandidaten voor het bouwen van onze nieuwe onderzeeboten waarvan de Franse Naval Group nog in de race zit, dan waren onze vissers uit de puree geweest. Mijn kop er af als de Fransen de miljardenorder in de wacht slepen. Als Rutte, of wie daar ook over gaat in Den Haag, een beetje slim was geweest dan was er flink wisselgeld gevraagd aan de Fransen en waren onze pulsvissers uit de problemen geweest. Maar nee, Rutte keurde de vissers tijdens hun protest in Den Haag geen blik waardig, maar ontving diezelfde dag wel een aantal kinderen om over het klimaat te praten onder het genot van een glaasje ranja. Lekker belangrijk hoor..O ja waar is die Franse organisatie BLOOM nu er momenteel een massale sterfte onder dolfijnen in de Golf van Biskaje plaatsvindt doordat ze verstrikt raken in netten van Franse en Spaanse sardienvissers..

  1. toetssteen

   @Van Urk
   Wow, goal!!! +10!

  2. AS210854

   Van urk ,++++++++++++++

 11. Cilka

  VVD en Centrale Banken zijn in de zelfde Familie……

 12. Fortiori

  Er spelen een aantal criteria een rol in het beheer/beleid van het pensioen fonds. Niet alleen de beleidsddekingsgraad, economische dekkingsgraad, minimaal vereiste dekkings graad en tenslotte de strategische dekkingsgraad maar ook de handigheid van de beheerders beleggingsspecialisten. Er zijn fondsen waar een goed resultaat behaald dankzij de capaciteiten van deze kanjers.

 13. Pescador

  Rutte is gewoon een grote schoft en het is onbegrijpenlijk dat de nederlanders dit acepteren

 14. Godefroy France

  PEK EN VEREN,,,,,,, IN EEN GROTE DOOS,,, AFLEVEREN IN BRUSSEL!!!

 15. Seneca

  een vraag waarvan ik hoop, dat deze goed beantwoord wordt. ik heb altijd begrepen, dat het pensioen achterstallig loon zou zijn en dat het een zaak was van werknemer en werkgever. waar bemoeit de overheid zich mee? wie o wie beantwoordt deze vraag?

  1. Crassus

   Pensioen is inkomen, maar geen loon

   Een pensioen is arbeidsrechtelijk gezien geen loon, omdat de werkgever de premies aan de pensioenuitvoerder uitbetaalt en niet (direct) aan de medewerker. Pas op termijn verstrekt de pensioenuitvoerder het pensioen aan de medewerker. Ook dan is het geen loon omdat de werkgever het pensioen niet verstrekt.

 16. PMG

  Het wordt tijd dat er openheid en duidelijkheid komt, het is inderdaad van de zotte dat mensen gekort worden omdat er zogenaamd volgens een paar telraambedieners iets aan de hand zou zijn maar niemand weet wat. Hetzelfde geldt voor de staatsschuld, wat kan iemand die staatsschuld schelen???? Niemand ligt daar wakker van, de ECB print zich helemaal blind aan geld en dat kan allemaal maar NL mag geen schuld hebben terwijl in de VS men van helemaal niets meer weet. Wij worden belogen, hebben geen flauw benul en de zogenaamde regering zelf al helemaal niet. We zouden er allemaal op vooruit gaan sprak Rutte, nou, ik merk het dagelijks!!! Venezulaanse toestanden op komst!!!

  Stem FVD!

  1. Crassus

   Een leuke site om te lezen en als naslagwerk om te vertellen hoe het echt zit.

   https://www.businessinsider.nl/zo-werkt-het-aanzetten-van-de-geldpers-door-de-ecb-en-dit-merken-we-ervan-531198/

 17. Duckday

  Stem vrij en blij in mei FvD of PVV dan worden een heleboel mensen weer blij NL Exit

 18. NoDoubt

  Uit de EU net als Griekenland had moeten doen. Dan hadden ze niet alles aan de Chinezen hoeven te verkopen. 40% krijgt de eindjes niet aan elkaar en 2,4 miljoen niet geregistreerde ´vluchtelingen´krijgen al bij voorbaat een creditcard met maandelijks 500 euro.
  En wie betaalt het. De ´niet´hardwerkende autochtone NLder. Met dank aan P. Rutte. Het Rutte-model zorgt ervoor dat NL wordt verkwanseld en door de Marakesh ook nog een 3e wereldland wordt. Kosten: 2,5 triljoen euro (Wim van Beek)

 19. Ome Wim

  Heeft die Rutte al eens wat anders gedaan dan liegen, die januskop liegt al als hij fluit.

 20. logisch denken

  Overigens zijn de maatregelen zoals genoemd in bovenstaand verhaal ingevoerd door het licht van de pvda klijnsma. Ongehinderd door enige kennis in pensioenland heeft zij eigenhandig de rekenrente , maximale inleg , en diverse vroegtijdig pensioen boetes ingevoerd. Typisch een gevalletje gebeten door de kat of de hond. De bijtwond is voor iedereen even pijnlijk

 21. Ome Wim

  Die Rutte heeft nog nooit iets anders gedaan dan liegen, daar begint hij al mee als hij s’morgens opstaat en “goedemorgen” zegt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.