LOLZUCHT! Energiedrankje mag niet ‘BREXIT’ heten van de EU. Want: ‘Aanstootgevend’

Je verzint het niet.

De Britse krant The Daily Telegraph bericht dat een energiedrankje dat “Brexit” heet geen Europa-wijde trademark bescherming krijgt. De reden? Een EU-agentschap heeft besloten dat de naam “aanstootgevend” is. Nou ja, dat was het initiële besluit. Toen daar toch iets van kritiek op leek te komen werd de beslissing onderbouwd met het argument dat Brexit hoegenaamd “verwarrend” is.

Poolse ondernemers Pawel Tumilowicz en Mariusz Majchrzak, die hun zaakje runnen vanuit Prestwich (in Greater Manchester) zeggen dat ze hun drankje de naam “Brexit” gaven als grap.

Helaas voor de heren dacht het European Union Intellectual Property Office daar heel anders over. Toen de Polen trademark protection (handelsnaam bescherming) aanvroegen liet Euipo (ja, dat is echt de afkorting. Lijkt verdacht veel op EPO, de doping gebruikt door wielrenners) aanvroegen kregen ze te horen dat ‘Brexit’ ontzettend beledigend en aanstootgevend was.

“Burgers in de hele EU zouden zich diep beledigd voelen als dit merk geregistreerd werd als een Europese Unie trademark,” aldus Euipo.

Natuurlijk gingen de Polen hiertegen in beroep. Vervolgens liet Euipo’s Grand Board of Appeal weten dat het de aanvraag óók zou afkeuren, maar nu omdat ‘Brexit’ zogenaamd heel verwarrend is. Blijkbaar kunnen mensen wel begrijpen dat Red Bull een energiedrankje is en geen bloed van een rode stier, maar niet dat een Brexit-energiedrank niets te maken heeft met… Brexit (hoewel het ontwerp wel onwijs gaaf is trouwens, met de Union Jack).

De heren ondernemers brachten daar tegen in dat de term het juist duidelijk zou maken voor consumenten waar het gemaakt is, namelijk in het Verenigd Koninkrijk. Nee, nee, aldus de EU-bonzen, ze zouden het alleen maar in verband brengen met het Brexit-referendum, en dat zou voor chaos zorgen. Chaos!

Dit is dus waarom mensen bar weinig fiducie hebben in alles dat te maken heeft met de EU.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NoDoubt

  Als de EU zo een succes is zoals ze beweren, hoeven ze niet te vrezen. Als ze het wel vrezen, is het aan henzelf te danken, dat ze de burger niet serieus nemen. Zo ook Pinokkio, hij vond EU verkiezingen niet belangrijk. En zie wat hij aan het doen is (net als de rest van EUbazen) zeggen dat EU belangrijk is en het wel mee valt met asielzoekers en ondertussen Marakesh ondertekenen waardoor 25 miljoen afrikanen straks vrij naar Europa mogen op uw kosten. Het verdrag van Lissabon net ondertekent waardoor de doodstraf wordt ingevoerd bij rellen, oorlog en protesten (Macron-voordeel) Kosten doorberekend aan U 2,5 triljoen euro. Ik weet niet wat erger is fakenieuws of de burger niet juist informeren door eenzijdig positieve berichtgeving of gemanipuleerde berichtgeving. De transparantie vanuit de EU is héééééél ver te zoeken. En ondertussen zijn we op weg naar faillissement.

 2. Joop Klepzeikert

  Werkelijk alles wat met die megalomane nazistaat EU te maken heeft is onderhand te lachwekkend voor woorden.
  Het ergste is dat het nog steeds de steun van zwakzinnig links heeft en daardoor maar door kan blijven gaan met hun totaal idiote praktijken.

 3. Behold My Negativity

  Je hebt nu Europese Commissies voor vrijwel alles… Op den duur gaan ze ook Rule 34 regels opleggen of willen ze de Dark Web gaan reguleren, omdat het ‘aanstootgevend’ is.

  Nut
  Te
  Loos

 4. Pescador

  de EU gaat binnen 5 jaar kapot en dat is maar goed ook wat een dictators zijn het daar toch.

  1. PMG

   Ik heb nieuws voor je, de EU is al kapot, VK heeft gekozen, de unie is gebroken, kwestie van tijd totdat hopelijk NL het zinkende schip als eerste te verlaat.

   Dus nogmaals, de EU bestaat niet meer!

 5. Beukman

  Big deal. De EU heeft het drankje niet verboden, het geeft slechts geen “trademark protection”. Blikjes zijn gewoon te koop in de groothandel à 77 pence (bij afname van minimaal een pallet).

  De bedenkers hadden uiteraard niets lievers gewild, want het zal er beslist niet minder populair van worden. Binnenkort kunnen we de voltallige FvD-fractie door de gangen van het Binnenhof zien stuiteren na het nuttigen van hun 4e blik.

  1. Behold My Negativity

   Denk niet dat ze meer dan een blik willen drinken per dag, vooral Hiddema. Kan flinke hartproblemen opleveren.

 6. tonna

  Laten ze het drankje dan “nexit” noemen,en als dat óók niet mag!
  Vernoemen naar het dwarse land Hongarije, “hexit”.
  Dat zal Orbân wel bevallen!

 7. Cesare

  Ik dacht dat ik alle triestigheid van de eu al gezien had. Maar ik word weer verrast. Wat een overbodige tent..

 8. O.k.

  Nog een reden om per direct uit de e.u. te stappen. Dit is nl een typisch voorbeeld van hoe de e.u. in elkaar steekt,het gaat echt helemaal nergens over.

 9. J.Rademaker

  Het Europees idee van vrijheid is nu wel zeer bedreigend aan het worden

 10. Behold My Negativity

  Hmm, in plaats van uit de EU te stappen, waarom isoleren we Brussel niet met een muur (denk, Berlijnse muur), en negeren die corruptici vervolgens? Laat ze maar uitsterven in hun eigen wereldje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.