Peilings! Nigel Farage’s Brexitpartij laat de spanning stijgen: nu al GROTER dan Labour en Conservatives

De Brexit is uitgelopen op een ongekend drama en de Britten hebben nog steeds geen resultaten geboekt naar aanleiding van de uitslag van het Brexitreferendum. Het land is verdeeld. Nigel Farage, de voormalig leider van de partij UKIP verdween even buiten beeld. Nu suggereren peilingen dat zijn Brexitpartij groter zal worden dan Labour en de Conservatives. 

En dat laatste is toch wel een prestatie. Ingegeven door de wanprestaties van het Britse Lagerhuis en de regering May is de Britse bevolking overduidelijk op zoek naar iets. En dat vinden ze dan in Brexit-voorman Nigel Farage: ‘let’s get bloody on with it!‘ De peiling van The Observer geeft de tussenstand voor de Europese Parlementsverkiezingen vanaf Britse zijde:

 1. The Brexit Party, 34 zetels (+6)
 2. Labour, 21 zetels (-7)
 3. Liberal Democrat, 12 zetels (+5)
 4. Conservative, 11 zetels (-3)
 5. UKIP, 4 zetels (+1)
 6. SNP, 4 zetels (-1)
 7. The independent Group, 3 (-4)

Volgens Elsevier spreekt de Brexit Party over allerlei onderwerpen, maar slechts weinig over de Brexit. Farage is echter wél altijd duidelijk geweest over wat hij wil en verkondigt dit al jaren. En met de naam ‘Brexitpartij’ is het ook niet nodig om er steeds maar weer over te spreken. Het punt is duidelijk. Tijdens zijn toespraken gaat het over het ‘herstel van de democratie’ en dat de huidige politieke status quo heeft gefaald.

Zo stelt Robbert de Witt in Elsevier:

“Want door te marchanderen met de uitslag van het Brexit-referendum drie jaar geleden, hebben de politici in Westminster – en premier Theresa May in het bijzonder – de democratie geweld aangedaan.”

Zouden er nu algemene verkiezingen worden georganiseerd voor het Lagerhuis dan gooit de partij van Farage ook hoge ogen, maar wordt dan niet de grootste. En eindigt dan waarschijnlijk nipt achter of nipt vóór de Conservatives. Het kan dus zomaar zijn dat over enkele jaren Nigel Farage de premier wordt van het Verenigd Koninkrijk. En dat zou een verbazing zijn voor velen.

Mijzelf incluis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Catalaanse kok

  Goed artikel Teunis.
  Alleen een beetje weinig tekst.

  1. tomygun

   Teunis heeft ooit een keer zeker bij jou gegeten !

 2. Rien Noppen

  Het beste artikel van Teunis tot nu toe.

  1. Teunis Dokter

   Ha, dank 😉

   1. Vit

    Noppen krijgt meteen een strakke plasser.

    1. Rien Noppen

     Waarom oude mannen vaak spreken over harde plassers laat zich raden.

     🙂

     1. Siemien

      Beter als het verheerlijken van fetisjen waar de honden geen brood van lusten

     2. Sealgaire

      Hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 3. Rien Noppen

  Farage is het beste voorbeeld van de stelling dat een deel van het volk bedrogen wil worden.

  1. Tip

   Net als D66 zeker.

   1. Siemien

    Rutte is zo’n duidelijk voorbeeld

  2. Rosasolis

   @Rien en Tip. Helaas zijn de meeste mensen kudde dieren, en niet kunnen of niet willen verder kijken dan hun neus. Je moet denken en doen als je vrienden en collega’s, anders wordt je een “buitenbeentje”, en dan sta je alleen. Dit vorm van intelligente denkers negeren neemt steeds meer toe in vele landen. Kortom je moet voor 100% mee doen met alle anderen in een populair denkbeeld, anders ben je de gehate “outsider”. Als je sterk ben, dan kan het je niet schelen wat ze van je denken, maar als je een gewoon
   gezellig mens ben doet het negeren van jouw als vriend soms pijn. In een recente artikel over het verschil tussen introverten en extroverten, liet zien dat de meeste denkers onder de introverten zijn, en de meelopers onder de extroverten.

  3. koeiepoep

   Je bedoelt, dat het volk gewoon wil, dat de politiek de uitslag van een referendum respecteert? Tja, willen dat je stem wordt gerespecteerd, is vragen om bedrog. Dit is zelfs voor jou een top prestatie noppenfobie…

 4. Tip

  Brexit, Brexit, Brexit!!!

 5. Rien Noppen

  “Want door te marchanderen met de uitslag van het Brexit-referendum drie jaar geleden, hebben de politici in Westminster – en premier Theresa May in het bijzonder – de democratie geweld aangedaan.”

  Nee, de politici in Westminster hebben geprobeerd het hoogst haalbare te realiseren van de debiele referendumuitslag. Een Brexit kán niet zonder onvoorstelbare politieke en economische schade en daar kwamen ze snel achter.

  Wat deze politici wel kan worden verweten dat ze dit niet helder hebben uitgelegd en de bevolking een nieuw referendum hebben voorgelegd.

  1. Cycle25

   Broodje aap verhaal, rente is gezond ( vergeleken met ECB ), de pond is aan het sterken, en ze houden meer dan 3 biljoen euro in eigen pocket aan pensioengeld. Het is meer andersom, zodra ’t VK uitstapt krijgt de ECB opnieuw klappen, dus bestrijden met fake armageddon’s is het enige wat de EU kan doen. En dan kan die retard Macron net zoals tegen Trump Engeland uitmaken voor nieuwe vijand. Wellicht zit het in de geschiedenis van de Fransen, altijd matten met de grote broer.

   1. Rien Noppen

    Je snapt maar niet waarom de Britten een harde Brexit koste wat kost willen vermijden.
    Is het niet, Cycle25?

    🙂

    1. Sealgaire

     Ach hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 6. santiago

  Brexit is een feit. Nexit dus ook.

  1. Rien Noppen

   🙂

  2. DidiMadloba

   Als jouw populistische werkelijkheid is dat we in een land leven dat er ellendig aan toe is, en geen enkele vrijheid meer heeft onder de vermeende “EU dictatuur”, dan is een Nexit zeker te overwegen.

   Of u koopt een brilletje + gehoorapparaat om te zien en horen wat er echt gebeurt. Maar dan moet u ook uw DDS bezoek beperken

  3. Zouaaf

   Dat zijn stemmingen in uw hoofd die dat beweren…

 7. Joop Klepzeikert

  Dit bewijst weer het ongelooflijk van de linkse media en andere trollen dat het VK helemaal geen Brexit meer zou willen.

  1. Rien Noppen

   Dat blijkt inmiddels inderdaad niet meer uit de peilingen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol Rien: Deze peilingen geven duidelijk weer dat de anti-brexit partijen op heel zwaar verlies staan en de pro-brexit partijen een overgrote meerderheid vormen.

    1. Rien Noppen

     Klepzeikert, de meest recente stand in de polls is 52% remain en 41% leave.

     Gewoon even googelen.

     1. Joop Klepzeikert

      Vandaar dat de pro-brexit partijen in deze peiling 74% van de stemmen krijgen en de anti-brexit partijen 26.
      Ga je hersentjes eindelijk eens uit de kelder halen joh. Dorpsgek.

  2. DidiMadloba

   De rechtse trol verwijt de linkse trol dat hij zwart ziet. Gaap.

   1. Joop Klepzeikert

    @Didi: Je spuitje weer geweigerd joh? TBS patiënt.

   2. DeBruijn

    @ DidiMadLoba

    En dan heb je nog de trollen die anderen trollen noemen.

    Heel verwarrend allemaal en vooral de persoon die 20 accounts heeft en dan met zichzelf in discussie gaat of een ‘lol’ geeft. En dan beweren dat anderen een probleem hebben.

    Voer voor een psycholoog.

    1. Sealgaire

     Kan het nog dommer Bruijntje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waarde oordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 8. DidiMadloba

  Het wordt almaar gekker. Populisten zorgen voor een onuitvoerbaar (*) referendum, zodat de zittende politici gegarandeerd falen, en dan springt Farage in het gat, maar hij heeft evenmin een oplossing.

  (*) De Ierse grens moet open en dicht tegelijk. Dat zou Merkel niet eens “schaffen”. De Noorse en Zwitserse oplossing worden afgewezen. Ze willen voor VS spelen maar zien niet dat ze daar veel te klein voor zijn.

  De Engelse politici kozen voor hun eigen belang (de EU zou hen minder macht geven) in plasts van voor welvaart. Polen en zelfs Oekraïne zullen Engeland snel inhalen in welvaart .

  1. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   Dat zal echt wel meevallen, als je ooit in Oekraïne geweest bent, dan zie je dat op veel vlakken een derde wereldland is.

   1. toetssteen

    @De Bruijn
    Maar Didi komt daar errug vaak! De man reist meer dan ik in mij werkzame jaren, nou, dat wil wat zeggen.

 9. Niet L niet R

  Het is inderdaad een drama voor de Britten, ook daar luisteren de politici die aan de macht zijn niet naar de burgers, zelfs als de burgers in meerderheid zich uitgesproken hebben voor een brexit!
  Ook hier luisteren de politici niet naar de gewone burger, en krijgen daarvoor ook bij de komende verkiezingen hier de rekening voor gepresenteerd!

  1. Joop Klepzeikert

   En maar kafferen op de president van USA die wel uitvoert wat hij beloofde.

   1. Siemien

    Brexit, Nexit, Trump zomaar een paar voorbeelden die het beste zijn voor deze wereld

    1. Zouaaf

     Trump met zijn 10.000 leugens… een paar meer dan Rutte ! U laat zich graag om de tuin leiden.

     1. Joop Klepzeikert

      @trol Zouaaf: Wat jij en jouw volkomen debiele vriendjes ‘leugens’ vinden zijn bewezen waarheid.
      Uberkneus.

     2. Zouaaf

      @Joop, het zijn bewezen leugens…en volgens u dan bewezen waarheden ? Een ongeëvenaarde jokkebrok, kunt u zo googelen, een immense lijst met hele en halve waarheden. The New York Times. In de zak bij Kim, aan het lijntje bij Putin of andersom.

     3. Sealgaire

      Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd.

 10. Rosasolis

  N. Farage zal weinig bereiken in de komende EU verkiezing. De Britten zijn niet gek.
  Zij gaan niet stammen voor een onstabiel man die geen 5 jaar geleden zijn eerste partij ging oprichten: de UKIP, en nu geen 3 maanden geleden eruit stapt, en zijn “Brexit Party” opricht. Waarom zou je op zo’n partij willen stemmen, die uit de EU wil? Volgens de nieuwste informatie die ik uit Groot Brittannie kreeg, gaan de meeste stemmen in de VK naar de Liberal Party die in de EU willen blijven. En vrij willen zijn van de chaos tussen de conservatieven en labour partijen. Er is ook nog een nieuwe partij bij gekomen:
  Change UK die veel steun krijgt. Change UK werd o.a. door Rachel Johnson opgericht,
  de zuster van Boris Johnson. Change UK is voor het blijven in de EU.
  Het wordt steeds gekker met al die nieuwe partijen. Van ochtend heb ik gehoord
  dat ook pres. Macron van Frankrijk een nieuwe EU partij heeft opgericht:
  de Renaissance Partij. Onze VVD en D66 hebben zich als mede partij aangesloten…
  Dat de VVD samen met de Liberaal Partij van Frankrijk samen willen werken, kan ik wel
  begrijpen; want zowel Rutte als Macron zijn liberalen. Maar D66?! Blijkbaar wil dit partij alles doen om te proberen “aan de top te blijven”. Gelukkig heeft de CDA veel meer verstand…Goede wij hoeft geen krans.

 11. Kristalix

  Heel goed! Farage die May kan vervangen. Goed voor Engeland, slecht voor de afbraak van d3 EU van binnen uit.

 12. RvdBe

  De brexit uit laten voeren door May (anti brexit) bleek al gauw geen meesterzet.
  Hopen dat de Britten krijgen waar ze recht op hebben: zelfbestuur en normale handels betrekkingen met de omringende landen.
  Al zal de ubercriminele zichzelf allerlei privileges\onkostenvergoedingen toeeigenende eu er alles aan gelegen zijn om ons te laten zien dat er zonder die nutteloze overbodige bestuurslaag die zich zelf als onmisbaar beschouwd niet te spotten valt.

 13. goedisfout

  Wanneer EU goed zou functioneren dan zou er geen grond zijn voor BREXIT, NEXIT, …EXIT. Het Groot Europeesche Reich is geen goed idee en moet 23Mei worden gecorrigeerd.

 14. Fortiori

  Heel vreemd dat je van die reaguurders hebt die de harde Brexit toejuichen en daarmee ook de nadelen voor ons land voor lief nemen. Hetzelfde alsof het aanpalend huis van de buurman (waar je de pest aanhebt) afbrandt en denkt geen schade te hebben. Heel bijzonder. Bij mij komen ze slim over, zeg maar heel slim !

  1. Joop Klepzeikert

   @Fortiori: De Brexit gaat bewijzen dat en hoeveel beter het VK buiten de EU af is. Daar kan zelfs dom extreem links Nederland lering uit trekken, waarna wij ook uit de EU kunnen gaan stappen en eindelijk weer eens vooruit in plaats van achteruit kunnen gaan.

   1. Top

    We hebben in NL, de grootste haven en beste vliegveld van Europa. Als we de EU uit gaan en de gulden weer invoeren, maken we van Nederland een “stad-staat”, naar het model van Singapore. Moet je eens opletten hoe snel het huishoudboekje weer in balans is. Dat idiote bangmakerij gezwets, we zijn handelaars en dit door de eeuwen heen. U denkt toch niet dat we dat niet kunnen klaren?
    Maar dan wel de grenzen dicht, voor gelukszoekers en een quota op asielzoekers en weg met linkse hobby’s!
    En vriendjes zijn met andere landen prima, maar niet als de slippendrager van megalomane leiders, die feesten en beesten en pot verteren. En als ze wat nodig hebben horen we het wel.

    1. Joop Klepzeikert

     Werkschuwe linkse trol Top weet het, dus moeten we zijn totaal debiele ongeschoolde mening geloven. Feiten laten we links liggen, want een linkse trol weet het uiteraard beter. Randdebiel.

    2. Crassus

     De gulden terug doen we toch effen in een weekendje. En als we het goed doen, het op een akkoordje gooien met de Aziatische geldwolven, dan houden we er nog wat aan over. Kopen gewoon wat oude guldens terug.

 15. Godefroy France

  HELD NIGEL VOOR EEN HARDE BREXIT
  NIGEL FARAGE MAKES BRITTANY RULE THE WAVES AGAIN!!!

 16. Kapitein Haddock

  Zeer vreemd!
  Dagelijks worden we doodgegooid met berichten dat het nu al een puinhoop is in het VK.
  En na een evt. Brexit stort het in elkaar!
  Niets is minder waar; economie draait op volle toeren.
  Tevens zal Nederland, na de Brexit, ook in armoede vervallen! Onzin, waanzin, leugenachtig, etc,…!
  Bang dat de burger tegen de EU zal stemmen en voor aanpassing/uittreding EU is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.