Peilings! Nigel Farage's Brexitpartij laat de spanning stijgen: nu al GROTER dan Labour en Conservatives

Geen categoriemei 12 2019, 12:00
De Brexit is uitgelopen op een ongekend drama en de Britten hebben nog steeds geen resultaten geboekt naar aanleiding van de uitslag van het Brexitreferendum. Het land is verdeeld. Nigel Farage, de voormalig leider van de partij UKIP verdween even buiten beeld. Nu suggereren peilingen dat zijn Brexitpartij groter zal worden dan Labour en de Conservatives.
En dat laatste is toch wel een prestatie. Ingegeven door de wanprestaties van het Britse Lagerhuis en de regering May is de Britse bevolking overduidelijk op zoek naar iets. En dat vinden ze dan in Brexit-voorman Nigel Farage: 'let's get bloody on with it!' De peiling van The Observer geeft de tussenstand voor de Europese Parlementsverkiezingen vanaf Britse zijde:
Volgens Elsevier spreekt de Brexit Party over allerlei onderwerpen, maar slechts weinig over de Brexit. Farage is echter wél altijd duidelijk geweest over wat hij wil en verkondigt dit al jaren. En met de naam 'Brexitpartij' is het ook niet nodig om er steeds maar weer over te spreken. Het punt is duidelijk. Tijdens zijn toespraken gaat het over het 'herstel van de democratie' en dat de huidige politieke status quo heeft gefaald.

"Want door te marchanderen met de uitslag van het Brexit-referendum drie jaar geleden, hebben de politici in Westminster – en premier Theresa May in het bijzonder – de democratie geweld aangedaan."

Zouden er nu algemene verkiezingen worden georganiseerd voor het Lagerhuis dan gooit de partij van Farage ook hoge ogen, maar wordt dan niet de grootste. En eindigt dan waarschijnlijk nipt achter of nipt vóór de Conservatives. Het kan dus zomaar zijn dat over enkele jaren Nigel Farage de premier wordt van het Verenigd Koninkrijk. En dat zou een verbazing zijn voor velen.
Mijzelf incluis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten