Oeps! FNV ontslaat personeel, personeel is lid van FNV, FNV protesteert tegen FNV

De FNV heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Het is zowel een vakbondsvereniging als een bedrijf dat te veel uitgeeft. In een poging de begroting sluitend te krijgen, sneed FNV in haar personeelsbestand. Het personeel werd natuurlijk boos. Personeel, dat lid is van de FNV en nu dus protesteert…tegen de FNV. Dat meldt de Volkskrant.

Het Utrechtse grasveld voor het hoofdkantoor van de FNV was gisteren het toneel van een ironische situatie. Van de 2.000 werknemers die voor de vakbond zelf werkzaam zijn, werden er zo’n 400 op straat gezet. De vakbond geeft namelijk jaarlijks zo’n 24 miljoen euro te veel uit en dat kon zo niet langer, gezien ze ook al jaren teruglopende ledenaantallen ervaren.

Door dit begrotingstekort wilde de vereniging dat deze sluitend werd. Nu weet zo’n beetje iedereen dat de kortste klap om te bezuinigen, in de personeelskosten zit. En dat is dus exact wat er gebeurde!

Anne Jan de Graaf, bestuurder bij FNV Personeel, gooit nog meer olie op het vuur. Hij legt de plannen van de directie langs de eigen FNV-handboek criteria en wat blijkt? FNV zakt op zo’n beetje alle criteria die de FNV zélf aan werkgevers stelt! Één en al hypocrisie dus. De leden stemmen dan ook met 659 stemmen van de 701 aanwezigen vóór een ultimatum: ‘Practice what you preach.’ is de boodschap. Wordt daar geen gehoor aan gegeven, dan valt de FNV op haar eigen zwaard. Hetzelfde zwaard waar normaal mee naar andere bedrijven wordt uitgehaald.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Joop Klepzeikert

    De ‘vakbonden’ bewijzen steeds meer en vaker dat ze al lang geen vakbonden meer zijn, maar ordinaire geldgraaiers.
    Ik ben er 20 jaar geleden al uitgestapt, toen ze na een looneis van 3% met 0,3% akkoord gingen, ondanks de protesten van vele leden.

  2. rujoleki

    Oprotten met het FNV en cnv. Zij hebben de arbeiders verraden door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 67 en 3 maanden. Zeg uw lidmaatschap op en stem op de PVV. De PVV wil terug naar 65 jaar.Opdonderen met de verradersbonden.. CNV en FNV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.