Oeps! FNV ontslaat personeel, personeel is lid van FNV, FNV protesteert tegen FNV

Geen categoriemei 17 2019, 16:00
De FNV heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Het is zowel een vakbondsvereniging als een bedrijf dat te veel uitgeeft. In een poging de begroting sluitend te krijgen, sneed FNV in haar personeelsbestand. Het personeel werd natuurlijk boos. Personeel, dat lid is van de FNV en nu dus protesteert...tegen de FNV. Dat meldt de Volkskrant.
Het Utrechtse grasveld voor het hoofdkantoor van de FNV was gisteren het toneel van een ironische situatie. Van de 2.000 werknemers die voor de vakbond zelf werkzaam zijn, werden er zo'n 400 op straat gezet. De vakbond geeft namelijk jaarlijks zo'n 24 miljoen euro te veel uit en dat kon zo niet langer, gezien ze ook al jaren teruglopende ledenaantallen ervaren.
Door dit begrotingstekort wilde de vereniging dat deze sluitend werd. Nu weet zo'n beetje iedereen dat de kortste klap om te bezuinigen, in de personeelskosten zit. En dat is dus exact wat er gebeurde!
Anne Jan de Graaf, bestuurder bij FNV Personeel, gooit nog meer olie op het vuur. Hij legt de plannen van de directie langs de eigen FNV-handboek criteria en wat blijkt? FNV zakt op zo'n beetje alle criteria die de FNV zélf aan werkgevers stelt! Één en al hypocrisie dus. De leden stemmen dan ook met 659 stemmen van de 701 aanwezigen vóór een ultimatum: 'Practice what you preach.' is de boodschap. Wordt daar geen gehoor aan gegeven, dan valt de FNV op haar eigen zwaard. Hetzelfde zwaard waar normaal mee naar andere bedrijven wordt uitgehaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten