Rector Universiteit Leiden wil dat Paul Cliteur afstand doet van onderwijsstandpunt Baudet

Geen categoriemei 03 2019, 20:00
Hoogleraar en beoogd fractievoorzitter van FVD in de Eerste Kamer, Paul Cliteur, kan volgens de Universiteit Leiden niet aanblijven als hoogleraar. Reden hiervoor is het standpunt over linkse dogma's en indoctrinatie in het onderwijs van de partij. Cliteur ziet dat héél anders! Dat meldt de Telegraaf.
Rector magnificus Carel Stolker meent dat Cliteur eigenlijk geen hoogleraar mag zijn als hij het met dit FVD-standpunt eens is. Cliteur is zich van geen kwaad bewust en zegt:

"De kritiek die mijn academische baas Stolker op de huidige wetenschapsbeoefening formuleert lijkt zelfs sterk op de kritiek die mijn politieke baas Thierry Baudet heeft geformuleerd. Het lijkt mij voorlopig dus geen probleem twee heren te dienen. Of vergis ik mij nu?.”

Sterker nog, voor Cliteur betekent kritiek op het functioneren van het hedendaagse onderwijs juist een positieve ontwikkeling. Hij wil, net als Baudet, het onderwijs behoeden voor verloedering. De grondslag voor de wetenschap houdt namelijk in dat álles bekritiseerd zou moeten kunnen worden: er zijn geen heilige huisjes. Zaak is wel dat het leveren van kritiek op een degelijke manier gebeurt.
Wie dan ook meent dat het hele 'linkse indoctrinatie'-standpunt zou betekenen dat het om een klik-cultuur te doen is, komt bedrogen uit. Wanneer zou blijken dat ze bij het wetenschappelijke bureau van FVD, het zogeheten Renaissance Instituut, lopen te sjoemelen met data, dan is het snel klaar met dit hele onderzoek. Ze zouden dan de gehele Nederlandse academische wereld (terecht) over zich heen krijgen, in plaats van de oprechte discussie waar ze naar opzoek zijn. Baudet noch Cliteur hebben het idee geuit dat bewust kwaad bloed zetten, de opzet zou zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten