Slachtoffer Marcia Luyten 'wegens slordige tweet geïntimideerd door FVD-achterban'

Geen categoriemei 04 2019, 14:00
Hier een mooi voorbeeld van hoe journaliste Marcia Luyten probeerde Thierry Baudet te framen als extreemrechts en hoe dit compleet in haar gezicht opblies. Nu was dat 'gewoon een stommiteit' en is het echte probleem natuurlijk de intimidatie en golf van haatreacties op haar Twitter. Want zij is nu het échte slachtoffer.
Ze trapte in fake news toen ze op de Wikipediapagina over Jozef Mengele een stukje zag over dat hij 'Borealisches Wunderkind' zou zijn genoemd. Ze slingerde dit direct op Twitter, waarna iedereen haar wees op het feit dat die pagina op 23 maart 2019 voor het laatst was bewerkt. Dit was overigens de nasleep van het 'Wikipedia-vandalisme' van na de Provinciale Statenverkiezingen. Ook wist de Volkskrant vrijwel direct te melden dat het vandalisme door FVD-aanhangers werd gepleegd, want Wikipedia houdt kennelijk IP-adressen en partijlidmaatschappen bij.
Natuurlijk genereert zo'n insinuerende tweet flinke ophef, welkom bij het internet! Afijn, zonder enige check naar de achtergrond van haar Twitter-treiteraars, trekt ze de volgende lessen uit deze situatie:
1. FVD zou zich ineens hebben gerealiseerd hoe gevaarlijk het begrip 'boreaal' is. Hier smeert ze nog even fijntjes over uit dat 'het bedoeld leek als dog whistle', maar laat ze weg dat de enigen die denken dat Baudet dit 'leek te bedoelen', andere linkse journalisten zijn.
2. "Dat de politieke partij een achterban heeft die niet terugdeinst voor intimidatie" en, hier komt 'ie: "In de Nederlandse politieke cultuur sinds het herstel van de democratie in mei 1946 is dat zelden voorgekomen. "
Moet ik hier überhaupt nog op ingaan?
3. De partij profiteert van een digitaal leger. Ieder bekend gezicht met een domme actie krijgt shit over zich heen op Twitter. FVD profiteert nauwelijks van dergelijke randdebielen, het is eerder schadelijk voor de eigen achterban.
4. "Redelijkheid en proportionaliteit zijn geen factor. Mij werd toegebeten dat ik het had gewaagd Thierry Baudet een nazi te noemen. Dat zou ik nooit doen, dat is hij niet. Het enige dat ik nu net wilde laten zien, is dat wie een woord als ‘boreaal’ gebruikt, zichzelf in slecht gezelschap plaatst."
Juist ja, 'ik was mijn handen in onschuld' alleen lijkt het water de drek aan uw handen maar niet weg te krijgen. Ook nogal raar dat u toevallig hetzelfde 'wilde laten zien' als de rest van de Nederlandse journalisten, die ook niet verder kwamen dan die mafkees van een Himmler en Le Pen. Hou toch op met dat gedram en een slachtoffer bent u allerminst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten