Slachtoffer Marcia Luyten ‘wegens slordige tweet geïntimideerd door FVD-achterban’

Hier een mooi voorbeeld van hoe journaliste Marcia Luyten probeerde Thierry Baudet te framen als extreemrechts en hoe dit compleet in haar gezicht opblies. Nu was dat ‘gewoon een stommiteit’ en is het echte probleem natuurlijk de intimidatie en golf van haatreacties op haar Twitter. Want zij is nu het échte slachtoffer.

Ze trapte in fake news toen ze op de Wikipediapagina over Jozef Mengele een stukje zag over dat hij ‘Borealisches Wunderkind’ zou zijn genoemd. Ze slingerde dit direct op Twitter, waarna iedereen haar wees op het feit dat die pagina op 23 maart 2019 voor het laatst was bewerkt. Dit was overigens de nasleep van het ‘Wikipedia-vandalisme’ van na de Provinciale Statenverkiezingen. Ook wist de Volkskrant vrijwel direct te melden dat het vandalisme door FVD-aanhangers werd gepleegd, want Wikipedia houdt kennelijk IP-adressen en partijlidmaatschappen bij.

Natuurlijk genereert zo’n insinuerende tweet flinke ophef, welkom bij het internet! Afijn, zonder enige check naar de achtergrond van haar Twitter-treiteraars, trekt ze de volgende lessen uit deze situatie:

1. FVD zou zich ineens hebben gerealiseerd hoe gevaarlijk het begrip ‘boreaal’ is. Hier smeert ze nog even fijntjes over uit dat ‘het bedoeld leek als dog whistle’, maar laat ze weg dat de enigen die denken dat Baudet dit ‘leek te bedoelen’, andere linkse journalisten zijn.

2. “Dat de politieke partij een achterban heeft die niet terugdeinst voor intimidatie” en, hier komt ‘ie: “In de Nederlandse politieke cultuur sinds het herstel van de democratie in mei 1946 is dat zelden voorgekomen
Moet ik hier überhaupt nog op ingaan?

3. De partij profiteert van een digitaal leger. Ieder bekend gezicht met een domme actie krijgt shit over zich heen op Twitter. FVD profiteert nauwelijks van dergelijke randdebielen, het is eerder schadelijk voor de eigen achterban.

4. “Redelijkheid en proportionaliteit zijn geen factor. Mij werd toegebeten dat ik het had gewaagd Thierry Baudet een nazi te noemen. Dat zou ik nooit doen, dat is hij niet. Het enige dat ik nu net wilde laten zien, is dat wie een woord als ‘boreaal’ gebruikt, zichzelf in slecht gezelschap plaatst.”

Juist ja, ‘ik was mijn handen in onschuld’ alleen lijkt het water de drek aan uw handen maar niet weg te krijgen. Ook nogal raar dat u toevallig hetzelfde ‘wilde laten zien’ als de rest van de Nederlandse journalisten, die ook niet verder kwamen dan die mafkees van een Himmler en Le Pen. Hou toch op met dat gedram en een slachtoffer bent u allerminst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Ik zal er keer op keer voor blijven waarschuwen: de verheerlijking van één sterveling is levensgevaarlijk.

  Het gevolg is namelijk dat mensen die de “messias” van de “gelovigen” aanvallen zullen worden belaagd door die “gelovigen”.

  1. Trien Knoppen

   U heeft het nu over Jessias Klaver?

   1. Meriadoc Brandebok

    Nope, over Thierry Baudet.

    1. Ries

     Bijna gewonnen. Qua onnozelheid ligt Noppes ietsje voor.

     1. Meriadoc Brandebok

      Wie is Noppes dan?

   2. Original NL

    Idd trien…marietjedok.ziet GL klavertje als zijn messias, de klimaat expert van de koude grond.
    #kansloos!
    #stemwegdielul!

  2. Ruiter

   Ja, dat er voornamelijk ellende van komt als 1 persoon vereerd wordt als ‘messias’ of ‘profeet’ zien we bij Jezus (van Nazaret) en Mohammed (van Mekka) en Boeddha (van Lumbini). Hun volgelingen hebben moord en doodslag en wrede onderdrukking op hun geweten.

  3. Trien Knoppen

   Gaat volgens de alwetende Rien nooit gebeuren… aangezien de samenleving te individualistisch is geworden.

  4. WimSchut4U

   Nee het demoniseren van een mens is levensgevaarlijk. Links zou diyctoch moeten weten na het aanzetten tot de moord op Pim Fortuyn. Je doet net alsof FvD stemmers Baudey zien als een messias, daar zit je fout. Hij is niet het type dat ik in mijn vriendenkring zou hebben Maar ik heb wel wat meer Vertrouw en in zijn politiek als on de bewezen leugenaars van de gevestigde orde.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Je doet net alsof FvD stemmers Baudey zien als een messias, daar zit je fout.”

    Nee hoor, daar zit ik goed.

    1. Siemien

     Nee hoor occult fantasietje, daar zit jij fout en dat zien de mensen ook, de definitie van messias is namelijk verlosser, en dat is Baudet niet, Baudet is wel bezig de boel echt wakker te schudden, dus jij, occult fantasietje zit er volledig naast

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat is Baudet inderdaad niet, maar zo wordt hij door zijn achterban wel gezien.

     2. shidaian

      Meriadoc kent duidelijk de achterban van Baudet niet. heeft geen zin om tegen haar misplaatste betweterigheid in te gaan.

 2. Beukman

  Wout schrijft:

  FVD zou zich ineens hebben gerealiseerd hoe gevaarlijk het begrip ‘boreaal’ is. Hier smeert ze nog even fijntjes over uit dat ‘het bedoeld leek als dog whistle’, maar laat ze weg dat de enigen die denken dat Baudet dit ‘leek te bedoelen’, andere linkse journalisten zijn.

  Niet waar; Luyten merkt het volgende op:


  Daags erna werd de Wikipedia-pagina over ‘Boreaal’ tientallen keren gewijzigd. De politiek-beladen verwijzingen naar extreem-rechts werden weggehaald. De geologische betekenis ‘noordelijk’ bleef over. In de middag van 21 maart blokkeerde de Wikipedia-beheerder het lemma wegens „voortdurend vandalisme door aanhangers van FvD”

  Dit zou iedere aanhanger van FvD te denken moeten geven.

  Luyten schrijft ook:
  Deze politieke partij heeft een achterban die niet terugdeinst voor intimidatie. In de Nederlandse politieke cultuur sinds het herstel van de democratie in mei 1946 is dat zelden voorgekomen.

  Daar valt wel op af te dingen. Geenstijl stuurt al meer dan 10 jaar regelmatig horden schuimbekkers naar tegenstanders, soms zelfs fysiek. GS wordt niet voor niets de Roze Khmer genoemd.

  Hopelijk leest Cliteur het NRC-verhaal. Als hij werkelijk een “zuil” wil maken van FvD, kan hij eens gaan nadenken over hoe hij het beste zijn online orde-troepen organiseert, zodat zij zovel mogelijk rendement halen uit hun intimiderende acties.

  1. Trien Knoppen

   Wat is een ‘zovel’?…

  2. Ries

   Intimidatie bij het forum is mij volledig onbekend. Anders is het met de intimidaties van deugers en hun media.. Links kaatst en krijgt steeds vaker de bal terug. En dat noemen ze dan ‘intimidatie’.

   1. Trien Knoppen

    Dankzij het internet eindelijk tegengas tegen de sLinkse Kerk…

   2. Beukman

    @Ries schrijft:
    Intimidatie bij het forum is mij volledig onbekend.

    Begrijpelijk; die intimidatie richt zich uiteraard louter tot critici; degenen die in de ogen van de agressieve aanhang van Forum niet willen deugen.

    Vind jij dat Baudet hier een verantwoordelijkheid heeft?

    1. Ries

     Nee hoor. Ieder is verantwoordelijkheid voor zichzelf. Een opvatting die bij links op dove oren stuit.

     1. Beukman

      @Ries
      Dus jij verwerpt ook een gevleugelde rechtse uitspraak als “De kogel kwam van links”?

     2. Catalaanse kok

      Zouden er ook rechtse dove oren bestaan?

    2. DeBruijn

     @ Beukman

     Ja, als je al op jou of anderen reageert beginnen een deel hier al te stuiteren. Bijna elke dag herinnert iemand me er wel aan dat ik niet met jou of anderen moet praten.

     En dan heb je nog diegene die heel de dag pisvlek roept en blablabla blaaskaak als een klein autistisch kind.

     Heel hoog niveau en zeer tolerant en dan piepen dat anderen zo gemeen zijn. Ik zou bijna links worden na wat ik hier allemaal lees.

     1. Beukman

      @DeBruijn schrijft:
      Ik zou bijna links worden na wat ik hier allemaal lees.

      🙂 🙂 🙂

      Alsjeblieft niet doen, @DeBruijn! We moeten hier wel wat hebben om over te discussiëren.

     2. Rien Noppen

      @DeBruijn,

      Het overgrote deel van de reaguurders hier komt alleen om te trollen. Daar is geen kruid tegen gewassen. Als je de inhoud mist en je wilt toch meedoen is er weinig alternatief.

     3. DeBruijn

      @ Beukman en Rien

      En dan noemen ze ons trollen?! Kan toch gewoon een discussie voeren zonder te schelden en verwensingen te uiten of is alles een persoonlijke aanval als je net even anders denkt dan de ander?

     4. Reganto

      Blablablabla blaaskaak en pisvlek

  3. PMG

   B*llshit!!!

   “door aanhangers van FVD”

   alsof de Wiki-beheerder weet wie hoe stemt!

 3. Joop Klepzeikert

  Zwakzinnig links heeft het niet zo op feiten en als ze dan op hun leugens, bedrog en nepnieuws gewezen worden roepen ze weer heel hard ‘wir haben es nicht gewußt’ en ‘alles is de schuld van rechts’. Net zoals ze dat rond WWII ook deden.

 4. J.Rademaker

  In de Nederlandse politieke cultuur sinds het herstel van de democratie in mei 1946 is dat zelden voorgekomen. ”
  Moet ik hier überhaupt nog op ingaan?
  Mevrouw is geschrokken van die bivakmutsen en het geweld van Antifada neem ik aan.

 5. Tman

  Boreaal?
  Ik ben verzot op boreale vrouwen en heb géén interesse in negroïde en moslim dames!
  Alleen boreale dames hebben mijn aandacht.
  Het is gelukkig geen verplichting aan voorgaande dames aandacht te geven!
  Wat betreft negroïde en moslim mannen,hieruit zal nóóit een vriendschap uit ontstaan!
  Keuzevrijheid zonder toelichting,heeft niets te maken met racisme,of volgens linkszeikers wel?

  1. Rien Noppen

   “Ik ben verzot op boreale vrouwen en heb géén interesse in negroïde en moslim dames!”

   Tman is wel zo sportief om te erkennen dat de term boreaal slaat op blank dan wel arisch.
   Hij komt ook nog openlijk uit voor zijn racisme.

   1. Trien Knoppen

    Er is maar 1 ras Rien…

    1. Rien Noppen

     Correct, Trien, mensenrassen bestaan niet.

     1. Reganto

      Blablablabla blaaskaak en pisvlek.

   2. Trien Knoppen

    En over smaak valt niet te twisten!

   3. Siemien

    Rientje ziet in alles racisme, grijpt ook alles aan om zijn racistische sympathieën te laten zien dat is namelijk hoe Rientje zijn geesteszieke gedachtes steeds weer neer kan plempen

    1. Rien Noppen

     Bidden, Siemien, alleen door volhardend gebed kan de zielenrust worden hervonden.

     Deze razernij is toch niet vol te houden, arme jongen?

     1. Siemien

      Ik laat feitelijk jou ziektebeeld even zien, geestesziek ben je, sterker nog, je gaat steeds harder schreeuwen

 6. Blokkeer-Fries

  Linkse deug schreeuwer trekt de zielige slachtofferkaart. Zucht….

  1. Bosche draak

   U bedoelt Rien Noppenkop?

 7. Jumping

  Al die Demoniserende Linkse Wegkijkers
  schijten peultjes.
  In Mei volgt de afrekening in Europa.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Brazil

   Gewoon het beestje bij de naam noemen, hoe moeilijk
   is het, het FvD staat voor extreemrechts.

 8. PMG

  Alleen het zure gezicht al van deze mevrouw!

 9. Brazil

  De achterban is in iedergeval wel extreemrechts, tuig bah

  1. Siemien

   Aldus ons ultra-extreem links Braziliaans mongooltje…

   1. Trien Knoppen

    Zal wel blij met die nieuwe president in Brazilië!

 10. Cootje

  Kan je ook een reclame filmpje maken van rutte in een goedkope lijkenkist van Henry keizer. Kan je ook het sterke verhaal verfilmen van zjlstra . Kan je ook de electorale oplichting verfilmen van iedere Nederlander 1000€ kan je ook het verhaal filmen van waar zijn de bonnetjes. Kan je al die sterke verhalen niet meer vinden sorry dan zijn ze zwart gelakt, we kunnen in de pauze wel alle dubieuze hoofdrolspelers tonen die de gedrocht commissie van de VVD ons de wenkbrauwen laat rijzen en deze elite club rode oortjes bezorgt, ze hebben zelfs een lid die zich niet schaamt om een mindere collega vol op de voorzitters stoel te nemen . Zonder dna achter te laten ze hebben ook nog een onschuldige pedofiel in huis meneer demmink het old boys netwerk heeft hem geholpen om zijn onschuld te bewijzen volgens mij wordt een boek een bestseller met vele drukken, en een verfilming maak kans op een Oscar moet rutte wel zelf de hoofdrol spelen want acteren kan hij als de beste . Gaan wij wel voor een populistisch Nederland en een populistisch europa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.