Strijdlust bij The Brexit Party: ‘We zijn afgelopen drie jaar vernederd als natie en de schuldigen zitten in Londen’

Nigel Farage, voormalig leider van Britse partij UKIP en medeverantwoordelijke voor het Brexitreferendum, trekt volle zalen. ‘Ik ben hier omdat ik om democratie geef,’ roept hij tijdens verkiezingsbijeenkomsten. Via De Volkskrant.

Het gaat bij de bijeenkomsten maar om één ding. Niet de Europese Unie, niet over immigratie of de Britse economie, nee. De hoofdvraag die hij zijn publiek stelt is dit: ‘Hoe kan het dat een referendumuitslag niet uitgevoerd wordt?’

In een mum van tijd heeft The Brexit Party ruim 100.000 leden weten aan te trekken en laat daarmee de traditionele partijen qua populariteit ruim achter zich. Het merendeel kwam van de Conservatives, maar toch ook een aanzienlijk deel komt bij Labour weg. Zo trekt Farage volk uit alle lagen van de bevolking aan.

Over de plannen van The Brexit Party is men heel helder: een ‘WTO-Brexit’. Dit is een akkoordloos vertrek. Zijn ze er eenmaal uitgestapt, dan willen ze binnen de kaders van de Wereldhandelsorganisatieregels handelsakkoorden sluiten met wie ze maar willen.

Toch zit er een groot risico in de partij. Door hun snelle groei staan er nogal wat politieke amateurs op de lijst. Nu zijn het wel degelijke figuren met respectabele carrières en redelijk wat aanzien, dat maakt ze niet minder onvoorbereid voor de politiek.

Het heeft er alle schijn van dat The Brexit Party een ware tour de force binnen de Britse en Europese politiek gaat worden. Daarom is het zo’n enorm risico als er nu wegens amateurisme grove fouten worden gemaakt. Britse media gaan er mee aan de haal en rijten zo’n nieuwkomer makkelijk aan stukken. Houden ze echter stand en ontwikkelen ze zich snel tot competente politici, dan gaan we wat meemaken de komende jaren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. santiago

  Die harde Brexit komt er, zeker en vast.

  1. PMG

   Ja Santiago, dat klopt precies, die Brexit heeft zelfs al plaats gevonden toen de stemmen van het referendum geteld waren.
   De EU is einde verhaal maar men probeert krampachtig vol te houden, deze stuiptrekkingen zullen weldra verdwijnen wanneer het volgende land gaat aangeven er flauw van te zijn, er ligt al een hele grote kandidaat op de loer.

   Ze hebben het allemaal zelf verpest, wanneer er communisten de leiding hebben dan weet iemand die ook maar iets van politiek weet genoeg!

 2. logisch denken

  de ware schuldigen zitten in brussel. Chantage praktijken waar ze bij de maffia nog verbleeken voeren de boventoon bij de BREXIT. Diep respect voor mevrouw May die meermaals heelhuids uit het moeras is gekropen. Het is de eurofielen er alles aan gelegen om het uittreden te frustreren in plaats van succesvol begeleiden. Terug naar handelsakkoorden is heel simpel want ze zijn allen intact echter een soepele uittreding zal andere landen ook bewegen ook tot uittreden. Zwitserland en Noorwegen varen wel zonder EU dus laat u geen angst aanpraten. NEXIT zo snel mogelijk aub. Ik heb er genoeg van dat er miljarden per jaar worden weggegooid om een old boys netwerk in stand te houden.

  1. Meester Kong

   @ld
   Verander je nick maar in –simplistische denken

   1. PMG

    @MK – domme fries, JIJ snap werkelijk helemaal niets!

    1. Meester Kong

     @PMG
     Haha, zal het je ff simpel uitleggen.
     Wil je een contract ontbinden kun je niet de voorwaarden ontbinding negeren.
     Wil je daar niet aan voldoen krijg je een harde Brexit maar dat willen ze daar ook niet.

     Dus waar ligt de schuld?

     1. logisch denken

      QUOTE

      Wil je een contract ontbinden kun je niet de voorwaarden ontbinding negeren.

      END

      Kun je de voorwaarden even bekent maken al wijze heer?

 3. Cootje

  Die harde brexit moet er komen om de eu fanaten uit elkaar te spelen. Die herrie samen met de Franse begroting Italiaanse staatsschuld en begroting trek de Spanjaarden mee , en het einde van het ondemocratische gedrocht is in zich . Financiële markten even de Italianen en Fransen afwaarderen en we zijn er van af .

  1. Kiliaan Noppen

   Een harde Brexit speelt alleen het UK en de EU verder uit elkaar en zal niet meer, maar ook niet minder, dan een enorme financiële crisis veroorzaken in de UK en de EU.
   De Britten zijn in elk geval slim genoeg om in meerderheid te beseffen dat een harde Brexit koste wat kost moet worden voorkomen. Die gaat er dus ook niet komen.
   De opties die er nu feitelijk nog zijn is een boterzachte Brexit in de vorm van de douane-unie of een nieuw referendum dat leidt tot terugdraaien van de Brexit.

   1. santiago

    Noppen. Ik weet dat jij ook beter weet, maar dat je alleen maar om te trollen, dit soort onzin uitkraamt. Het heeft dus geen enkele zin om in dit geval op jou te reageren. Ik bewaar dit verhaaltje en zal je er over een aantal maanden vriendschappelijk mee om de oren slaan.

    1. Kiliaan Noppen

     Nee, beste Santiago, ik verwoordde naar beste weten mijn overtuiging op dit punt.
     Als je daar inhoudelijk gaten in denkt te kunnen schieten ben je van harte uitgenodigd. Ik vermoed echter dat je dat niet kunt.

     1. santiago

      Wacht het nou maar een paar maanden af. Ik help je er dan wel aan te herinneren. Wees gerust, staat genoteerd.

     2. Sealgaire

      Noppen is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

     3. Kiliaan Noppen

      Ik begrip dat we nog een paar maanden moeten wachten voordat santiago de argumenten bij elkaar heeft.

      Wat een armoe!

     4. tomygun

      Kil noppen de verkrachter van de Nederlandse taal.
      IK BEGRIP JIJ TURK JIJ MARROKAAN?

   2. toetssteen

    Knop
    Dus handel is na een brexit niet meer mogelijk met Canada, de VS, Azië?
    De wereld is groter dan dat kneuterstukje genaamd EU.

    1. DidiMadloba

     …. met ruim 500 miljoen inwoners.

    2. Kiliaan Noppen

     Jawel, Toetssteen, de handel gaat gewoon door, nadat ze met een forse krimp weer gedeeltelijk is opgekrabbeld.

   3. Matig rechts

    Volgens zijn glazen bol :mrgreen:

    #Negeer Noppen, deze linkse trol * en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
    *{plus alle andere accounts die dit foutje van de evolutie heeft.}

    1. Sealgaire

     Hij is inderdaad de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. Brazil

   Inderdaad, en er gaat 900 miljoen pond per week naar de zorg volgens rat Farage, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. Cootje

  De eu verkiezingen gaan al een handje helpen de populisten slaan een gat in het vertrouwen bij dronkenman Juncker bij dikzak Timmermans en eurofiel Verhofstadt , een harde brexit er overheen en de spruitjes kunnen op , alleen voor de lucht

 5. Cootje

  2019/2020 komt de euro ten einde de financiële markten trekken de stekker uit de financiële zeer zwakke Italiaanse Franse banken , die meer dan 45% eigen aandelen in het bezit hebben en de euro met zijn eurofielen zijn zich aan het keren in een doodsstrijd waar de eendracht wegvalt en een ieder zijn eigen broek moet ophalen de Fransen Italianen Portugezen Grieken Cyprioten hebben geen broek meer de Engelse lachen zich te barsten

 6. Kiliaan Noppen

  Farage is een leugenaar en oplichter. Hij heeft het Britse volk schaamteloos voorgelogen over de zogenaamde voordelen van een Brexit en daarmee het land in een diepe politieke en economische crisis gestort.

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat die man zich nog in het openbaar durft te vertonen.

  1. Sealgaire

   Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

  2. Peter Oudshoorn

   Godskolere Noppen, hoe vaak heb je dit idiote nepnieuws nu al niet herhaald? Ik schat toch zo’n 17 keer op zijn minst. Dezelfde woorden, dezelfde leugens.

   Ik denk er hard over om na een geslaagde Brexit naar Great Britain te emigreren. Land of the free (na the USA).

   1. Brazil

    Toch duidelijk dat Farage een leugenaar is, want ja die 900 miljoen pond die zogenaamd naar de zorg gaan dit was natuurlijk de grootste leugen ever.
    Stond met grote letters op een rode bus weet je nog 🙂
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Peter Oudshoorn

     Brazil, je bent een mongool. En daarmee zijn al je kwaliteiten opgesomd.

     1. Kiliaan Noppen

      Ik heb je inhoudelijk wel eens sterker uit de hoek zien komen, Peter.

     2. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

  3. tomygun

   Kil noppen , nee hoor zeer begrijpelijk Farage heeft niets
   om zich voor teschaamen .
   Maar ruk knopje durft dat niet zich in het openbaar te tonen .

 7. Jumping

  De wens van de kiezers verkregen via een referendum wordt niet uitgevoerd.
  Neem het voortouw Farage ga voor een harde Brexit.
  In Nederland gaat men voor een anti EU partij op 23 Mei.
  Stem PVV of FvD.

  1. Kiliaan Noppen

   Er is in het Britse Parlement en in de Britse bevolking geen spoor van een meerderheid te vinden voor een harde Brexit.

   Ken je feiten voordat je begint te zwetsen.

   1. Kiliaan Noppen

    h*ttps://yougov.co.uk/topics/politics/articles-reports/2019/04/04/what-do-public-think-about-no-deal-brexit

   2. Sealgaire

    Aldus de pisvlek en masochist , niemand moet hem hij is een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   3. tonna

    52% van de Britten was bij het referendum vóór de Brexit!
    En als Farage klaar is met spreken,preken en motiveren van de Britten,komt er wederom een meerderheid voor de Brexit!

 8. logisch denken

  opheffen die parlementaire EU. Beste oplossing voor alle lidstaten. Handelscommissie ofwel de oude vertrouwde EEG 1970 voorwaarden en klaar is kees. Ontbindende voorwaarden ?? die zijn er niet want de eurofielen hebben nooit bij stil gestaan dat er mogelijk landen zouden terug trekken.

  Schandelijk hoe Brussel een lidstaat gijzelt maar ook hier weer lijfsbehoud door de eurofielen. Maar goed , als ik de reacties hier zo lees is er ook weinig inhoudelijk debat. Uiteindelijk moet er iets gebeuren dus komt er geen overeenstemming komt er gewoon een harde brexit en is voor iedereen de minst beste oplossing

  1. DidiMadloba

   Logisch denken … dat zou u moeten doen.

 9. DidiMadloba

  Nee de schuldige is Farage zelf, met zijn onuitvoerbare Brexit idee.

  Maar al volleerd volksmenner weet hij dat de aanval de beste verdediging is.

  1. logisch denken

   dit ga je vast uitleggen ?

   quote
   met zijn onuitvoerbare Brexit idee
   end

   Je kan ergens lid van zijn of je lidmaatschap opzeggen. Wordt miljoenen keren per dag uitgevoerd dus je punt is ?

  2. Kiliaan Noppen

   Het Brexit-idee van Farage voor een koude Brexit is inderdaad onuitvoerbaar. Er is geen enkele meerderheid in Engeland voor de vinden.

   De man probeert opnieuw illusies te verkopen, leugens waarvan hij weet dat het leugens zijn.

   De man is een crimineel.

   1. PMG

    Wat zijn ze zielig, degenen die nog steeds ontkennen dat het doek voor de EU is gevallen!

    Bedankt Brexit, op naar NEXIT!

    Stem FVD voor soevereiniteit, handelsverdragen, afschaffing euro, veiligheid, strikt toelatingsbeleid, verbeterde scholing, volledig NAVO lidmaatschap, referendum, gekozen MP en burgemeester, soliciteren op functies op basis van bewezen competentie, anti-kartel, goede zorg en eerlijke beloning & belasting, kortom: op een eerlijk, doorzichtige, competente, kleine overheid, op loon-naar-werken, gewoon aan het werk, terwijl we weer trots op ONS land zijn en onze plek op de wereld kennen, zoals de Denen dat bijvoorbeeld ook doen. Ik ben vast belangrijke zaken vergeten maar ben 100% overtuigt dat de standpunten van het FVD de meest normale en complete zijn die feitelijk in elk partijprogramma thuishoren. Ze zijn alles omvattend en richten zich niet specifiek op 1 doel zoals dat bij meerdere partijen wel het geval is.

    Dit is geen droom maar een strak plan dat met uw hulp 23 mei opgestart kan worden. Onthou goed: Aken en Keulen werden ook niet op één dag gebouwd en er leiden meerdere wegen naar Rome. De werklust straalt van de FVD af om dit plan te realiseren, geef het een kans, een alternatief is er niet, da’s nu wel duidelijk!

    Stem FVD en steun ze door daden en bijdragen, ze verdienen het!

    1. Kiliaan Noppen

     PMG heeft niet opgelet: het FvD wil alleen maar een Nexit als het volk dit via een nog niet bestaand referendum uitspreekt. Anders is ze er geen voorstander van.

     Strak plan.

     🙂

   2. logisch denken

    wederom geen uitleg , je blaat enkel dat het niet uitvoerbaar terwijl elke lidstaat morgen de stekker eruit kan trekken.

    De man is een wijs man die inziet dat de eu een gedrocht is vanb criminelen waar hij geen deel van wil uuitmaken

    1. Kiliaan Noppen

     Zeker, we hebben geen referendum nodig om uit de EU te stappen. Dat maakt de strategie van het FvD ook zo onlogisch.

   3. tomygun

    Kil noppen, yep de man is een crimineel als hij anderen
    de les leest over Nederlands.
    Maar noppen turks/marrok Nederlands voor de vinden?

 10. tomygun

  Ruk knopje over Farage?
  Leugenaar
  Oplichter
  Britse volk schaamteloos voor gelogen
  Leugens waar van hij weet dat het leugens zijn
  Een crimineel.
  Hij is zo voorspelbaar als Gay verhofstad als die alleen
  opstaat grijpt ieder voor zijn paraplu .
  Ruk knopje zie ik dus ook als Gay maar met een beeld
  van een links etterende puisten kop op zijn kamer met
  matrassen op de wanden en vloer.

 11. Henk Albarda

  Interessant dat er hier een enkeling kennelijk het hele contract van UK met EU heeft gelezen EN de Brexit overeenkomst.
  Vantevoren was er op vele punten geen vaste afspraak gemaakt welke voorwaarden zouden gelden bij uittreden. Vervolgens is de EU eisen gaan stellen, met 1 doel, en dat weten de anti-brexitters verdraaid goed, nl de Brexit verhinderen.
  Had Maggie Thacher de onderhandelingen gedaan, dan was de Brexit eind vorig jaar met een mokkende bureaucratie moloch in Brussel afgerond.
  Natuurijk, de anti-Brexitters hier hebben hetzelfde denkpatroon als rutte, halve waarheden tot feit verklaren en denken dus in de omgedraaide wereld.

  1. Top

   Ssssssssstttt. Niet verder vertellen! Want, dat snappen sommigen op dit forum niet zo. Maar u zit helemaal goed met uw bijdrage.

   1. Sealgaire

    LOL

  2. Beukman

   @Henk
   Lid zijn van een organisatie als de EU impliceert nu eenmaal dat je je commiteert aan een woud van verdragen en regels. Zo’n Farage wist dat donders goed, de EU is per slot zijn broodheer.
   Lid worden van de EU is derhalve geen vrijblijvende beslissing, die je ongedaan kan maken zoals je dat kan doen met de koop van een stofzuiger via een colporteur.

   Laten we nog even vaststellen dat het niet de EU is die ergens uitstapt, maar GB. Dat land zal dus gewoon zijn verplichtingen moeten nakomen en/of afkopen.

   Farage en Johnson hebben de Britten voorgespiegeld dat het a piece of cake zou zijn. Ze hebben zelfs bedragen genoemd die iedere Brit wekelijks zou terugkrijgen na een Brexit.
   Ook een man als Liam Fox spiegelde de Britten dit voor:

   The free trade agreement that we will have to do with the European Union should be one of the easiest in human history.

   Het zijn volksmenners, @Henk, Liam, Boris, Farage, Jaco en nog een paar, ze zijn een wedstrijd begonnen zonder zich eerst de spelregels eigen te maken. Om deze miljonairs – want dat zijn het stuk voor stuk – hoeven we ons geen zorgen te maken. Het zijn de gewone Britten die hiervoor gaan bloeden.

   1. Hans Brusselmans

    En wat de dienst uitmaakt in de EU (Brussel) zijn zeker heiligen?

    1. Beukman

     Er zijn geen heiligen in de politiek, @Hans.

  3. Beukman

   Had Maggie Thacher de onderhandelingen gedaan, dan was de Brexit eind vorig jaar met een mokkende bureaucratie moloch in Brussel afgerond.

   O ja, en nog wat, @Henk, laten we toch vooral niet vergeten dat Maggie Thatcher destijds “the poor man of Europe” de EEG heeft binnengeloodst.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1. Fortiori

     Jammer van deze text, @Sealgaire. U kunt veel beter dan dit.

     1. Kiliaan Noppen

      Ik betwijfel of Sealgair beter kan dan dit.

   2. Ad Fundum

    De Britten smeekten erom. Ze wilden er persé bijhoren. Ook de deelname van het toen bestaande EMS (europese monetaire systeem) werd een feit. Maar de Bank of England maakte er een potje van. Dat werd Soros te gortig. Door een grootse verkoop van Ponden knikkerde hij het Pond uit het monetaire systeem. Daarom is het ook nu nog twijfelachtig of bij een harde Brexit het Pond er zonder schade vanaf komt

 12. Meriadoc Brandebok

  Nigel Farage is een smerige leugenaar, een debiele demoniseerder, een zijlijnroeper en een imbeciel van de eerste klas. Elk woord wat uit zijn smoel komt is ofwel onjuist, ofwel keihard gelogen. De man kent geen scrupules en gaat over lijken om zijn gelijk te halen. Zijn gelijk is steeds meer een gelijk geworden.

  Maar nu inhoudelijk: Farage had geen reserveplan over hetgeen er na de Brexit moest geschieden. Na de uitkomst van het referendum vertrok hij naar het zo gehate Brussel in plaats van een plan uit te leggen waarmee hij Groot-Brittannië uit de EU kon halen. Het leavekamp viel uiteen. En nu, na een paar jaar, roept hij dat het een vernedering was? Hij, die zelf zijn verantwoordelijkheid niet nam, die geen flauw idee had over de consequenties?

  En de Britten trappen er weer in.

  1. Top

   Ach guttegut, Guusje toch! Een ‘waardeoordeel’ van iemand zoals jij, is als een Islamitische mop! Nooit leuk en altijd dreigend.
   oe was het dit weekend met je griffo vriendjes? Kan je nog zitten?

   1. edoc431

    Top je weet het he … hoe harder ze schreeuwen hoe beter het gaat hahahaahah
    Ons guusje is al helemaal van het padje .
    Of zijn reet doet nog zeer van gister kan natuurlijk ook .de leuter was waarschijnlijk groter dan ie gewent was hahahahaah.

  2. Stanly2000

   Guus, de eerste alinea zou zo maar betrekking kunnen hebben op een zekere Frans T.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben dat niet met je eens.

   2. Hans Brusselmans

    Wie na de uitglijders van Frans Timmermans betreffende de MH 17 affaire nog sympathie op kan brengen voor die klootzak mag zich toch zeker wel eens afvragen of een bezoek aan een psychiater verstandig zal zijn, want dan spoor je echt niet.

    1. Meriadoc Brandebok

     Welke uitglijders? Mij is bekend dat de minister toentertijd foutieve informatie over een zuurstofkapje bij Pauw verstrekte. Daar heeft hij zijn excuses voor aangeboden.

     1. Hans Brusselmans

      Voor dat feit alleen al zou die klootzak op staande voet van al zijn functies ontheven dienen te worden, foutieve info, het waren pure leugens die de schoft verkondigde enkel en alleen maar om Oekraine uit de wind te houden en de Russische Federatie op valse gronden te kunnen beschuldigen. Die vent is door en door verrot, de kogel is nog te humaan voor dat vette varken.

     2. Meriadoc Brandebok

      Je sprak in meervoud over uitglijders, dus ik herhaal mijn vraag: over welke uitglijders heb je het precies?

      De enige uitglijder waar ik mee bekend ben is een verspreking die hij heeft gecorrigeerd. Waarom hem dat zijn functie als eurocommissaris zou moeten kosten is de vraag. Hij was minister toen hij bij Pauw aan tafel zat.

     3. Stanly2000

      Ja excuses komen er altijd omdat men bang is voor de consequenties. Alleen de manier waarop hij het bracht. bah!
      Trouwens mij ligt de speech bij de VN ook nog vers in het geheugen, waar hij die reddingswerker beschuldigde van beroving van de slachtoffers. Ook excuses?

 13. Rosasolis

  Farage trekt inderdaad sommige schapen. Maar welke politieke medewerker stapt uit zijn eerste partij (conservatoren), richt een nieuwe partij op en dan geen 5 jaar later ook uit dit nieuwe partij UKIP stapt, en nu alweer en nieuwe partij opricht?! Eerst om deel te nemen aan de EU verkiezing, kennelijk om nieuwe leden te lokken.
  En om daarna enkele maanden later uit de EU te stoppen. Misschien is Farage een
  copy-cat van T. Baudet, die precies dezelfde strategie heeft. Afgelopen zaterdag was er een foto van deze clown in Trouw: daar zat Farage te lachen met vrij korte broekspijpen met vel gekleurde Britse Vlag sokken!

  1. Stanly2000

   Sommige schapen? In de peilingen staat hij op 35% met stip!

   1. Rosasolis

    @Stanly 2000. Als Een schaap over de dam loopt, volgen er nog meer.

 14. Julian

  Hmmm Farage is een eng mens… punt

 15. fretFred

  Het beste idee voor een ‘clean break’ is een ‘one way ticket to the moon’ voor meneer Farage

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.