Theo Hiddema: "Altijd AOW na 40 jaar zwaar werk!"

Geen categoriemei 30 2019, 10:00
En alle andere Nederlanders zouden op hun 66e moeten kunnen pensioneren.
Het gebeurt niet zo heel vaak, maar af en toe laat Forum voor Democratie toch iets van een linkse kant zien. Zoals in dit geval:
https://twitter.com/THiddema/status/1133771215628308480
Hiddema kondigt dus aan dat FVD wil dat mensen met zwaar werk altijd na 40 jaar werken met pensioen kunnen. Alle andere Nederlanders zouden op hun 66e moeten kunnen ophouden met werken. Daar komt dan nog eens bij dat de rekenrente verhoogt wordt zodat "niemand wordt gekort."
"Rutte laat de hardwerkende Nederlanders al jaren in de kou staan," vat FVD de wanprestaties van het kabinet op dit punt samen. "Het kabinet wil de AOW-leeftijd nog verder verhogen naar 67 jaar en drie maanden. Daarnaast daalt de koopkracht van gepensioneerden al jaren omdat er niet wordt geïndexeerd, en soms zelfs gekort op het aanvullend pensioen!"
Combineer bovenstaande met "de hoge inflatie en de desastreuze rentepolitiek van de ECB" en je begrijpt al snel waarom we zoveel "schrijnende, en onrechtvaardige, situaties voor onze spaarders en gepensioneerden" zien.
Dat klopt helemaal. Maar dan: de 'oplossing' van FVD.

Forum voor Democratie wil:

* Ingang van de AOW fixeren op 40 werkzame jaren bij zware beroepen!

* De AOW leeftijd voor overige beroepen fixeren op 66 jaar!

* Flexibele arbeidsmogelijkheden voor wie ná de 66 nog door wil - want dat moet kunnen!

* Directe koopkrachtverbetering door invoering van een belastingvrije voet van € 20.000,- voor iedereen, dus óók voor AOWers!

Alleen de laatste twee zijn goede punten. De eerste twee punten... tja, daar valt nogal wat op aan te merken. De pensioenen gaan op termijn onbetaalbaar worden. Zeker in combinatie met de langere levensverwachting is het dan helemaal niet gek om van mensen te vragen dat ze langer werken.
Hoe dan ook, zelfs dat is niet de oplossing voor dit probleem. Wat dan wel? Het hele pensioensysteem moet geprivatiseerd worden. Geen AOW-afdracht meer, geen door de overheid geregeld pensioen/AOW meer (of aanvulling). Alles moet door mensen zelf geregeld worden, als ze nog werken.
Waarom dat zo goed is? Omdat als mensen het zelf regelen hun rendement veel hoger is. We hebben de overheid helemaal niet nodig om dit voor ons te doen. Sterker nog, het enige dat de staat doet is net doen alsof ons geld geïnvesteerd wordt om vervolgens zelf een leuke bonus op te strijken.
Het zou FVD sieren als ze een dergelijk voorstel zouden uitwerken... in plaats van dat ze wat pensioenen betreft lekker mainstream-centrumlinks gaan zitten zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten