Update van Mark Rutte: “herverdeling migranten naar Oost-Europese landen prioriteit”

De Tweede Kamer mag dan wel op haar lauweren rusten en met reces zijn, maar minister-president Mark Rutte liet gisteren wel zijn neus zijn bij Nieuwspoort. Een belangrijk onderwerp voor hem is de huidige samenwerking tussen west en oost Europa. De premier wil druk zetten op de Schengenzone om de herverdeling van migranten over geheel Europa te realiseren.

De Fransen zijn het natuurlijk met Rutte eens.

Die willen net als de Italianen graag de Oost-Europeanen wat migranten aanbieden. Dat is dan ‘part of the deal’. Momenteel krijgen de Visigrad landen behoorlijk wat geld van Nederland en andere westerse landen. Polen en Hongarije behoren tot de netto-ontvangers van de EU. Het zou inderdaad raar zijn dat Frankrijk en Nederland de voorzieningen van migranten moeten ophoesten, maar tegelijkertijd niet op samenwerking vanuit Hongarije en/of Polen kunnen rekenen. De Hongaren zien de bui natuurlijk al hangen. Maar Rutte wil druk zetten op de Schengenzone om het plan te realiseren.

Zo stelt Rutte:

„Er moet voor die landen ook echt iets inzitten waardoor ze doen wat we van ze vragen.”

Momenteel ontvangen de landen natuurlijk miljarden euro’s. Druk zetten op die subsidies zou hen kunnen overtuigen om bakzeil te halen en het herverdelingsplan te accepteren. Maar er is natuurlijk een kans dat de Hongaren en Polen niet akkoord gaan en de korting op hun financiën accepteren. Als dat laatste gebeurt is het 2 – 1 voor Oost-Europa.

Niet alleen hebben we dan jarenlang miljarden euro’s gegeven aan de Oost-Europeanen, maar worden de migranten evenmin herverdeeld. Dan hebben Polen en Hongarije dus jaren kunnen profiteren. West-Europa onder het leiderschap van Rutte en Macron kan wel stoer doen, maar succes is niet gegarandeerd.

In ieder geval toont het aan dat men niet vooruit heeft gedacht in Parijs en Den Haag. In plaats van vooraf te overleggen met Oost-Europa over deze plannen en de gastvrijheid richting migranten daarvan af te laten hangen, ging Rutte er a priori van uit dat het wel goed zou komen. Onhandig. Op z’n minst. Want het kan zomaar eens zijn dat de economische prikkel niet gaat werken zoals verwacht!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Jumping

  Dus Rutte is al gecapituleerd voor de instroom van nogmaals vele Miljoenen gelukszoekers uit Afrika en andere Moslimlanden.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. ZiggyStardust

   Ze hebben het steeds over Europese waarden, maar ik vraag me af in welke Europese wet staat dat je als land verplicht bent illegalen op te nemen. Terug sturen die handel en grenzen dicht. Hongarije en Polen, daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Daar heb je geen ‘no go area’s, zoals in veel Europese grote steden. Geen aanslagen, gewelddadige groepsverkrachtingen, plofkraken etc.

 2. Onzin456

  Wat raar, polen heeft als het goed is toch echt wel de meeste vluchtelingen hoor! (Oekraine)

 3. Bolkestein

  Immigranten door de strot heen drukken? Dat laten de Oost-Europese gidslanden zich niet welgevallen. Die gooien hun kont tegen de krib. En terecht. Of ze vangen de subsidies en geven de immigranten een enkele reisticket en een handgeldje als oprotpremie naar de Gekke Henkielanden die hen wel gratis geld geven. Als die immigranten al niet uit zichzelf verder daarheen doorreizen als ze Schengen.

 4. Angelica de Sance

  De Oost-Europese landen zijn niet gek. Ze weten van de aanslagen in Londen, Parijs, Brussel, Kopenhagen, Utrecht, Zweden, Spanje etc. In Tsjechie waren het Marokkanen die een ober halfdood schopten. Ze denken daar: liever nu een paar miljard mislopen dan straks 100 miljard moeten betalen aan uitkeringen, criminaliteitsbestrijding en aanslagpreventie.
  EN: Ik geef ze groot gelijk! De regeringen daar kijken eerst naar wat HUN volk WEL nodig heeft en wat ze beslist NIET nodig heeft!

  1. Mars020

   Klopt helemaal!.. Eerst haalt Nederland scheepsladingen vuilnis naar binnen en wil dan het vuilnis verdelen over Oost Europa. Van heel Europa is het Oostelijke gedeelte het slimste. Ze hebben daar namelijk naar de beelden gekeken, over het gemiddelde gedrag van kansparels en willen hun land graag schoon houden. Ze vinden in die landen flats vol met schotels en hangtuig niet zo gezellig. Kerels met jurken en baarden, zijn daar ook niet in de mode, net als handtasjes en bontkragen. Ik geef ze groot gelijk!.. Er valt namelijk totaal niet samen te leven met kansparels. Ze zijn en blijven agressief en haten alles wat niet in hun sprookjes gelooft.

 5. Kapitein Haddock

  Waar is in godsnaam Rutte mee bezig?
  Als ze naar Oost-Europa ” moeten” , dan komen ze, dankzij onze asielindustrie toch naar Nederland!
  Helemaal NIET naar Europa!

 6. Joop Klepzeikert

  Wat dacht onze Marxist van herverdelen in landen van herkomst? Daar hoort dat tuig thuis. Niet in Europa.
  Het is uitgebreid aangetoond dat 98% van de zogenaamde ‘vluchtelingen’ uit veilige landen komt, dus hier zelfs al geen asielaanvraag zou mogen doen.
  Dat de domme Nederlandse roverheid dat wel toestaat wil niet zeggen dat andere landen dat ook moeten doen.
  Lekker terugsturen is een veel betere oplossing.

  1. Peter Oudshoorn

   Eens.

   1. Rien Noppen

    Peter Oudshoorn lijkt me toch te intelligent om dat percentage van 98% te geloven.

    Het slaat namelijk nergens op.

    1. Sealgaire

     tiktaktiktaktiktak

    2. Joop Klepzeikert

     @Trol Rien: Alleen Syrië was in oorlog. 99% daarvan is nu veilig verklaard en vluchtelingen die in buurlanden zijn opgevangen gaan of zijn al massaal terug naar Syrië.
     Slechts 40% van de ‘vluchtelingen’ die vorig jaar in Nederland aan kwamen was Syriër of had een Syrisch paspoort. Een ruime meerderheid van zo’n 90% daarvan kwam niet uit conflictgebied.
     Broen: CBS, welke de cijfers nogal eens zo weet te verdraaien dat het net even rooskleuriger lijkt dan het werkelijk is.
     Die 98% is dus geeneens overdreven, maar juist een heel voorzichtige weergave van de cijfers die zelfs jij gewoon bij het CBS op de site terug kunt vinden.
     Dat jij dat niet WIL zien kan ik niet helpen. Zielig hoopje ellende.

    3. Sealgaire

     Dopper smeekt om aandacht en tegengas. Door bloedarmoede en zuurstofgebrek ligt hij spartelend en amechtig op de grond met de keel naar boven.

     De hoofdtrol Quispel speelt nu even de vermoorde onschuld, maar laten we niet vergeten dat het een kwaadaardige psychopaat is die er altijd op uit is om reaguurders te sarren en kleineren. Het grofste voorbeeld betreft zijn minderwaardig sarren naar Toetssteen die medicijnen tegen kanker moet gebruiken en die hij keer op keer op keer sardonisch sarde met de vraag op Toets soms dronken was.

     Code 134 is een grote schoft die meteen weer in zijn vileine trollenrol schiet als hem een vinger wordt gegeven. Zijn hulpnicks ondersteunen hem daarbij dapper.

     Verder in hun sop gaar laten koken is mijn advies. Negeren en niet op reageren. Het werkt, dus doorgaan.

     1. Joop Klepzeikert

      @Sealgaire: Dat linkse trollentuig negeren is al door meerdere mensen geprobeerd. Ze blijven volhouden met hun gescheld, getier, gelieg, verdraai en achterlijke geleuter.
      Beter is ze met bewijzen uit te schakelen, wat heel gemakkelijk is. Alles wat die werkschuwe linkse trollen beweren is bewijs tegen te vinden.
      Ze voor schut zetten door te bewijzen dat en hoe debiel ze bezig zijn werkt volgens mij veel beter dan ze negeren.

     2. Sealgaire

      De hoofdtrol is een masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    4. Peter Oudshoorn

     Inderdaad, dat percentage is lulkoek. Mijn instemming betrof de strekking van de reactie.

     1. Mars020

      Het percentage, zal mij aan mijn reet roesten. Verdeel die zandapen maar over geheel Afrika. Opgerot staat netjes en is een stuk veiliger.

  2. Meester Kong

   @JK D l Siemien
   Je bent een fantast.

   1. Mars020

    Je moet eens met de bewoners van Ter Apel gaan praten, over geïmporteerd tuig. Ga die mensen maar uitleggen, dat het eigenlijk hele lieve kanspareltjes zijn, die ze met open armen horen te verwelkomen. Denk, dat je met een hooivork in je arie terugkomt in je kraakpand.

    1. Meester Kong

     @Mars
     Joop is een fantast met zijn 98% komt uit veilige landen.

     1. Mars020

      Joop heeft groot gelijk.. Voor de rest hebben die kansparels allemaal een gedragsstoornis, die ze graag projecteren op ongelovige klootzakken. Als dat tuig gewoon weer de oceaan op wordt getrapt, hoeven ze ook niet te worden onderverdeeld in Europa.

     2. Peter Oudshoorn

      Je hebt volkomen gelijk Meester Kong: Joop Kleptomaan is een fantast in de orde van grootte van Baron von Münchhausen. Hij belooft een rendement op uw spaargeld van 13%, iets wat zelfs Warren Buffet niet haalt. En hij heeft sollicitaties lopen in drie werelddelen, ook down under, waar hij -naar eigen zeggen- morgen aan de slag kan vanwege zijn exceptionele talenten.

      Paranoia is Joop ook enigszins, want hij ziet achter iedere afwijkende mening of vorm van zelfstandig denken een extreemrode Afa-socialist.

      Je zal toch met zo’n karakter behept zijn.

     3. Siemien

      Nee hoor kongsülsün,

      Want wat dacht onze Marxist van herverdelen in landen van herkomst? Daar hoort dat tuig thuis. Niet in Europa.

      Hier slaat Joop de spijker op z’n kop maar ja jij een nog een paar van die achterlijke islamimbecielen willen dit helemaal niet..

   2. Joop Klepzeikert

    @Meester mongool: Je bent een marxist, fascist en nazi. Geen normaal mens die jouw volkomen debiele geleuter serieus neemt.

  3. Niet L niet R

   Die linkse kliek die die gelukzoekers verzorgt, hebben er een dubbel dikke boterham aan, een van de problemen!

   1. Joop Klepzeikert

    @Niet L nier R: De asielindustrie verdient er inderdaad een hoop geld aan.
    Zonder asielparasieten zouden die in geen enkel bedrijf aangenomen worden, wegens incompetent, volkomen idioot en te lullig om ook maar iets te kunnen presteren. Ze houden zichzelf aan het werk, door elke onterechte asielaanvraag in behandeling te nemen en eindeloos door te blijven procederen. Ook al is de kans van slagen 0,00.

  4. Toverkol

   Mee eens, Joop for president !!!!!

 7. Ries

  Ondoordacht plan. Met die open grenzen zijn ze met een paar uur en de trein terug…Retour afzender lijkt me beter. Dat is zwak uitgedrukt….het is veeeeeel beter.

 8. Rud56

  @Angelica, als DDS een top40 zou voeren zou jij op nummer 1 zijn binnengekomen! Heb net bij een ander artikel op DDS jouw vers gelezen, ook een topper!

  1. Angelica de Sance

   Wat lief! Dank je, :-))

   1. Caro

    Eens met Rud,
    Welverdiend A.
    En, succes met je scriptie, koude koffie etc.
    Erg om gelachen.

 9. Ritter

  Waarom zouden de Oost-Europese landen vrijwillig problemen importeren door illegalen toe te laten in hun land ?

  Kijk naar de enorme problemen die wij in West Europa met de illegalen hebben die naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” (=ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Om maar enkele problemen te benoemen: Islam; criminaliteit; kinderhuwelijken; eerwraak; vrouwenbesnijdenis; wijken die islamiseren; enzovoorts.

  Nogmaals de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa vanwege het “gratis geld” dat hier is te krijgen.

 10. Toverkol

  Ja, die landen laten zich niet in de aars naaien !!!
  Wij wel met onze slappe ziekmakende overheid.
  Bij de volgende asiel golf moeten we weer langer door blijven werken om de kansenparels van hun natje en droogje te voorzien !!!
  Misschien is het wel goed dat oost Europa hier niet in mee gaat want dan kunnen wij autochtone Nederlanders straks ons toevlucht zoeken naar moslim vrije oost Europese landen !!!!!!

 11. Ritter

  Juist omdat de Oost-Europese landen geen massa illegalen toelaten in hun land hebben deze landen hun oorspronkelijke karakter behouden in tegenstelling tot de West Europese landen die steeds meer hun oorspronkelijke identiteit verliezen.

  Kortom, de Oost Europese burger is nog een burger die thuis is in eigen land.

  Dit in tegenstelling tot de West Europese burger die steeds meer vreemdeling word in eigen land. ( zeker in bepaalde delen ( wijken) van het land)

 12. Niet L niet R

  Rutte zorg er eens voor. dat al die gelukzoekers die wij hier moeten onderhouwen en niet als oorlogsslachtoffers worden gezien worden terug gezonden naar land van herkomst!
  Stuur al die criminelen terug naar het land van herkomst, en neem hun het dubbele paspoort af!
  Je bent al jaren verkeert bezig samen met de linkse elite zakkenvullers, als voorbeeld die mevrouw van D66 met haar administratieve fout, kots misselijk word ik van jullie!

 13. santiago

  Hoe kan je het bedenken. Gelukszoekers willen maar 1 ding, geld en verzorging. Dat krijgen ze in Nederland, Belgie , Duitsland en Noord Frankrijk. In Spanje komen zat van dit soort figuren uit Noord Afrika aan land, maar daar blijven ze nooit langer dan 2 dagen. Ze weten dat daar niets te halen valt dus snel door naar bovengenoemde landen. In Oost Europa hebben ze ook niets te zoeken dus waar haalt trekpop van de elite, mark rutte deze onzin vandaan. Daar trappen we niet meer in lul, we zijn het zat.

 14. Meriadoc Brandebok

  Uit solidariteit met Zuid-Europa zullen alle Europese landen haar steentje moeten bijdragen en dat geldt ook voor Oost-Europa. Verder moet er, zoals wordt aangegeven in het filmpje, goed aan grensbewaking worden gedaan.

  1. Sealgaire

   Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek

  2. Stanly2000

   Guus als men eerst wat aan de grensbewaking had gedaan, waren we nooit zover gekomen. Maar ja eerst de binnengrenzen open en dan jarenlang toekijken wat te doen met de buitengrenzen. Als het kalf etc.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben het in zoverre met je eens dat de buitengrenzen beter moeten worden bewaakt.

    1. Siemien

     Nee occult fantasietje domoor, de grenzen moeten DICHT dat geneuzel met beter bewaken is een farce, de definitie van bewaken is voor elk land anders en dicht betekent dicht, jij bent echt met een straatlengte voorsprong de grootste domoor hier..

 15. Ome Wim

  Wil die paljas echt de Oost-Europese landen de les gaan lezen, en is hij ook nog zo dom dat hij denkt dat ze naar hem zullen luisteren, hij denkt misschien dat hij “belangrijk” is omdat Juncker mag likken voor een baantje maar de meesten Oost-Europeaanse politici hebben nog nooit van die clown gehoord.

 16. Mars020

  Als ze dat tuig niet binnenhalen, hoeft het ook niet verdeeld te worden.

 17. Vraagtekentje

  Ik denk dat ze bedanken voor de al gekregen centjes, en dat ze ook bedanken voor de nieuwe import haha

 18. Vraagtekentje

  Ik denk als de import daar echt ondergebracht wordt dat ze snel weg zijn, ze zijn niet allemaal zo pamperend en multiculti als in noord en west EU, en dat weet de import5 ook:-)

 19. Tman

  Herverdelen?
  Laten we het liever hebben over deporteren,grenzen sluiten en terugsturen!
  Waarom kan Rutte zich niet positioneren als Victor Orbân deze zegt gewoon dat de EU verkeerd bezig is,het is gewoon een kwestie van de juiste keuze maken en gewoon “nee” zeggen.

 20. Henk Albarda

  Dat wordt een interessante ontwikkeling.
  Punt 1 is er formeel gesproken geen sprake van herverdeling van immigranten want het zijn geen immigranten maar illegale indringers. Ze hebben onderweg bewust hun legitimatie weggegooid en hebben niet vantevoren bij een Europese ambassade een visum aangevraagd. Oorlogs-vluchtelingen? Als ik daar al een vraagteken bij kan zetten, hebben de Vizegrad landen daar helemaal geen probleem mee.
  Punt 2 waren EN merkel EN macron EN rutte heel stilletjes ongelooflijk blij dat Orban de grens van Hongarije sloot. Zou Orban die grens weer openzetten, dan kan de rutte erop rekenen dat de VVD een echte dreun krijgt bij TK 2021.
  Punt 3 heeft merkel in 2014 in haar eigenzinnige evangelische schuld eentje de grens opengezet, zonder enig overleg met welk land dan ook waar de indringers doorheen marcheerden, druk bellend met hun I-phones.

  Dat weten de Vizegrad landen ook, dus het wordt echt geen walkover voor rutte.

 21. Henk Albarda

  Mijn stelregel is onder geen enkele voorwaarde ooit nog solidair te zijn, behalve met mijn eigen goede vriendenkring en de politieke partij die MIJN Nederlandse normen, waarden en tradities in ere houdt.
  Wie hier stelt dat er solidariteit moet worden getoond met Zuid-Europa, kan beter direct naar Syrie gaan verhuizen. Dit is een uitnodiging aan oa noppen en brandebok.
  En diegenen mogen zich ook bedenken dat zelfs al zouden er in Nederland en Duitsland gepamperde of in Italie binnengekomen immigranten naar Oost-Europa gaan, ze zich daar te pletter schrikken en mogelijkerwijs naar MO en Afrika teruggaan.
  Orban en Salvini hebben net een heel stevig gesprek gehad, wie weet gaan er over enkele weken al de eerste konvooien naar Oost-Europa.

 22. Cootje

  Het is en blijf een mafkees die rutte en het is te hopen dat polen en Hongarije hun poot stijf houden/ niet geschikt voor jetten/ en dat Orban de EU splijt tot in de navels van mevr ‘t veld . Want echte transgenders hebben meer verstand dan deze kudde die zich ontwikkelde in de verkeerde kant nu mag je zo wezen maar een transgender kan nog uit de voeten , die andere mafkezen niet die kunnen nog geen kip klaar maken al krijgen ze de veren kado , en omdat zei het niet kunnen mogen wij van hun accepteren dat de migratie de hoogte in gaat in Europa , want als zei oud worden moet er ook voor hun gezorgd worden, gelukkig hebben wij polen en Hongarije in Europa die hebben een kindvriendelijke oplossing zelfgemaakte ouderdag voorzieningen en houden hun Europa seriële praktijken er op na . Die hebben een hekel aan afwijkingen

 23. J.C.

  De arrogantie ten top. Niet eens in staat om in Nederland de zaken op orde te krijgen (bijvoorbeeld: Amsterdam geeft geen prioriteit aan handhaven van bepaalde Nederlandse wetten, en de EU is na 70 jaar nog steeds enorm verdeeld, bijvoorbeeld: in Fankrijk met 62 jaar met pensioen en in Nederland met 68 jaar), maar wel andere landen de eigen onzinnige mening met sancties willen opleggen.

 24. Florissa

  Rutte is de spreekpop van Groen Links, als je op de VVD stemt ben je gestoord .

 25. Pronounce

  Een paar miljard minder subsidie of grote groepen islamitische migranten (waarvan het overgrote merendeel jong en mannelijk) toelaten – dan lijkt me de keuze niet moeilijk: dan maar minder subsidie. De kosten en niet te vergeten immateriële schade van islamitische migratie zijn véle malen groter.

  Maar het blijft natuurlijk een valse tegenstelling, deze slikken-of-stikken keuze die Rutte en de zijnen voorleggen, want ze gaan welbewust voorbij aan het echte probleem: dat het overgrote deel van die migranten hier helemaal niets te zoeken heeft want geen vluchteling. De herverdeling kan dus maar één kant opgaan: naar het land van herkomst.

  Helemaal bedenkelijk is het gejeremieer over ‘Europese waarden’. Alsof die synchroon zijn met wat in islamitische landen gebruikelijk is. In tegendeel. Waar de Europese waarden nog wél gerespecteerd worden? In Oost-Europa. Daar doen ze niet aan die krankzinnige neo-marxistische maatschappelijke ondermijning. Die hebben ze namelijk al tientallen jaren lang moeten ondergaan en hun reactie is: “dit nooit meer!”. Polen heeft trouwens al grote aantallen vluchtelingen opgevangen – uit Oekraïne. Daar hoor je opvallend weinig over.

  Goh.

 26. Siemien

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahpffffrrrrrrrrrrhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  1. Siemien

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   pfffffffrrrrrrrHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 27. Pescador

  het terug trappen naar hun eigenland heeft de meeste prioriteit sukkel rutte

 28. RvdBe

  Is Rutte al op de hoogte van het opengrenzen beleid binnen de eu?
  Die gasten zijn binnen notime weer terug.

 29. NoDoubt

  Die linkse kliek wilden zo graag die vluchtelingen opvangen, laat ze dan ook hun portemonnee opentrekken. Eerst alles binnenhalen en dan anderen ermee opzadelen. Dat heet nu democratie GL,D66. Het gaat EU met de marakesh 2,5 triljoen euro kosten. EU is bankroet. De enige die ons nog beschermd van die idioterie isPVV

 30. Heras

  Hadden ze dat niet van tevoren kunnen bedenken of overleggen.
  Nu alles hier zit krijg je ze echt niet weg hoor. En naar andere landen willen ze al helemaal niet want dan moet er gewerkt worden.
  Dus, waarschijnlijk laat Rutte zich zo “streng” uit voor de verkiezingen.
  Kijken wat VVD na mei doet…

  1. Vliegenvanger

   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD.

 31. Ome Wim

  Juncker zal Rutte wel hebben ingefluisterd “je gaat ons helpen, anders krijg je geen baantje”, hik burps……

 32. PMG

  Het is ook echt wel een hele respectloze lul hè, die Rutte, wil mensen als vee verdelen, soort methode die beelden oproepen uit een recent verleden van overvolle treinen richting het oosten met onbekende (eind) bestemming …
  Wie zijn hier nu de vreemde figuren, de asocialen?
  In een open EU komen die lui toch net zo hard terug, wie houdt ze tegen? Wanneer ze weggestuurd worden blijven ze en kraken ze een pand of worden opgevangen in het ultra linkse Amsterdam ten koste van onze eigen bevolking!
  Rutte lult gewoon weer wat om zogenaamd ballen te tonen terwijl hij donders goed weet dat we machteloos staan door het huidige beleid van hemzelf notabene!

  Weer een klap in het gezicht van het volk ‘dat te dom is om het door te hebben’

 33. PMG

  Die Rutte heeft verder gewoon niets te doen, heeft kip nog kraai, zielig figuur, BELT een vriend wanneer hij wil praten. Nou, ik moet de eerste vriend van Rutte nog zien!!!

 34. Godefroy France

  RUTTE GROOTSTE VOLKSVERLAKKER EN ISLAMPIJPER SAMEN MET KOPVODDEN-KAAG

 35. Vliegenvanger

  Binnenkort verkiezingen, dus Rutte laat weer eens iets horen. Mensen trap er niet in, dit gaat niet gebeuren.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 36. Bes Tolen

  Rutte heeft het niet expliciet over het grootste EU land in wording: de Oekraïne. Daar kunnen de asielzoekers het beste naar toe. Uit het oostelijke mijngebied en omgeving zijn zeker anderhalf miljoen mensen naar Rusland gegaan (gevlucht mag het niet heten en je hoort er ook niets van) en dat betekent dat asielzoekers daar dadelijk als mijnwerker aan de
  slag kunnen. Als het ernst is met het asiel ten minste. Voor het overige zijn er nog een paar miljoenen Oekraïners meer vertrokken dus is er werk zat vrij gekomen voor anderen en nog dichter bij huis ook nog. Ook de particuliere legers van de rijkste oligarchen kunnen nog lieden gebruiken. Waar West Europa ook blij mee zal zijn volgens de gangbare theorie.
  Overigens waarom is een Nederlandse regeringsleider zo voor immigratie? Het is toch helemaal geen Nederlands belang of gaat het de VVD alleen er maar om veel lage lonen arbeid te scheppen (wat geen kunst is) ten behoeve van dubieuze ondernemers en de belastingbetaler de maatschappelijke kosten in rekening te brengen? Wat nu al sinds jaar en dag het geval is. Die kostengrenzen zijn al overschreden. Elk jaar moest er geld bij in Nederland. Elk jaar kostte het welvaart maar VVD en D66 en CDA beweren, uit de losse pols, anders. Ondertussen is Nederland heel wat beroerder er aan toe. Nederland valt steeds verder terug. Dat zijn de woorden uit Europa deze week!
  Grote groepen werkers zijn hun sociale verzekeringen en pensioenopbouw kwijt. Met belastingtrucjes als uitgedacht door een slimme werkgever, nu directeur bij de KPN, o ja oud CDA minister, hebben ze als ZZP’er net voldoende netto om van te leven. Dit jaar wordt het al weer erger. En dat heeft een vervolg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.