Peilings! Thierry Baudet prikkelt diversiteitsdivisie: '24% LGBTQ+ stemt Forum voor Democratie'

Geen categoriemei 11 2019, 17:00
Over enkele weken vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. En het gaat erom spannen wie de winnaar wordt. Het lijkt erop dat de PvdA, VVD en FVD het goed doen. Een rondvraag van GaySite suggereert dat Thierry Baudet in ieder geval steeds meer steun ontvangt vanuit de Nederlandse diversiteitsdivisie: ruim 24% van de LGBTQ+ stemt op de partij.
Hieronder staan de resultaten van de rondvraag onder bezoekers van de website GaySite.nl:
Oké zie ik u denken, gaat FVD nu óók al aan identiteitspolitiek doen om bepaalde groepen 'te verheffen' omdat ze 'zielig' zijn en extra aandacht behoeven? Nou, nee. Zo denkt Annabel Nanninga van de Amsterdamse FVD er niet over. Ze is blij met de cijfers, maar bevestigt dat de partij niet uit is om een wedstrijdje identiteitspolitiek te gaan houden met GroenLinks en D66:

"Wij geloven niet in identity politics, dus ik denk niet dat mensen FvD stemmen omdát ze homoseksueel zijn. Dat gezegd hebbende, wij hebben gelijkwaardigheid van alle Nederlanders natuurlijk als uitgangspunt van onze partij én wij erkennen als een van de weinige partijen dat massaimmigratie uit met name islamitische landen een direct gevaar is voor de lhbt+ gemeenschap."

Duidelijk. Ze vervolgt:

"Meer Eu = meer immigratie, en FVD pleit voor mínder EU en dus mínder immigratie. Ook staan wij voor veel een hardere aanpak van misdaad en straatterreur dan de andere partijen. Dus de voorkeur van lhbt+ voor FVD lijkt me heel vanzelfsprekend, dit alles in aanmerking genomen."

Toch is het veelzeggend dat deze resultaten nu uit een rondvraag van GaySite komen rollen. Immers staan de linkse partijen GroenLinks en D66 bekend om hun diversiteitsdivisie's, maar lijkt er nu een bres geslagen in het identitaire bolwerk op links. Natuurlijk gaat het om een rondvraag, gehouden op een online website, maar het beeld klopt wel.
En wordt ongetwijfeld later bevestigd door andere peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten