Volkskrant verbaasd: kansarme Syrische ‘vluchtelingen’ willen in Nederland blijven, hoogopgeleide Syriërs NIET

Goh, zou dat iets te maken kunnen hebben met onze uit de klauwen gegroeide welvaartsstaat? Nou?

De achterlijke linkse politiekcorrecte fopjournalisten van De Volkskrant verbazen zich erover dat hoogopgeleide Syrische vluchtelingen maar wat graag teruggaan naar hun eigen land als de situatie daar eenmaal gekalmeerd is. Daarentegen blijven hun laagopgeleide mede-vluchtelingen juist liever in Nederland. Ja, ook als ze in principe weer veilig terug kunnen.

Natuurlijk is dit alles behalve verbazingwekkend voor een ieder met ook maar een beetje gezond verstand. Hoogopgeleide Syrische vluchtelingen kunnen uitkijken naar een prima toekomst in hun eigen land — aangenomen dat de rust daar wederkeert, tenminste. Als het politiek stabiel is staat niets hen in de weg om a) een goed inkomen te krijgen en b) macht en invloed. Sterker nog, aangezien ze het Arabisch natuurlijk als eerste taal hebben is het voor hen vrijwel zeker gemakkelijker om ‘tot de top’ door te dringen in eigen land. En zelfs als ze die top niet bereiken hebben ze in een rustig Syrië nog altijd een mooi leven, met een mooi huis, een mooie auto, en een mooi gezin.

Die laagopgeleide Syriërs, daarentegen, weten dat ze, ook als het pais en vree is, maar op één ding kunnen rekenen in Syrië: armoede. Het leven was voor hen geen pretje vóór de ‘burgeroorlog’ en zal dat nadien ook niet zijn. Hun kinderen worden al op jonge leeftijd aan het werk gezet; gebeurt dat niet, dan kan het gezin gewoon niet rondkomen. Het dagelijks leven is voor deze mensen een strijd. Iedere dag weer.

Voor die ‘vluchtelingen’ (het zijn immers geen vluchtelingen meer als het rustig is in Syrië) is Nederland natuurlijk in ieder geval in economisch opzicht een waar paradijs. Ze hoeven niet eens te wérken om het toch prima te hebben, zeker in vergelijking met hun leven in Syrië.

Misschien dat iemand dit ook even kan uitleggen aan onze vrienden van De Volkskrant? Ach, waar heb ik het over. Die willen dit soort dingen niet begrijpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Behold My Negativity

  De “Volkskrant” kan beter zijn naam veranderen in de “Gutmenschkrant”.

  1. Kapitein Haddock

   Behold My Negativity

   100% mee eens!

 2. Baron von Munchhausen

  M.a.w. van de 80.000 gaan er twee terug! Blijven er 79.998 over die :
  A een huis aangeboden krijgen.
  B gratis inrichting.
  C uitkering en toeslagen
  D gratis zorg
  E enzovoort,.
  Wat een land: vrede in Syrie en Nederland weigert ze terug te sturen!
  De onvoorstelbare slappe linkse politiek stuurt de Nederlanders naar FvD of PVV

  1. Kapitein Haddock

   Wie kan mij vertellen wat de WERKELIJKE bedoeling is van instroom en laten verblijven van Moslims? wat zit hier achter?

 3. Ries

  Het gaat er niet om wat zij willen. Het gaat erom wat wij willen.

  1. Baron von Munchhausen

   Ries

   Het gaat er om wat de asiel- en welzijn-industrie wil!
   En genoegzaam bekend dat deze 100% links zijn. Dus,….pro-Islam enzovoort,enzovoort,.

 4. Jumping

  Bedankt RUTTE onder jouw supervisie komen deze gelukszoekers MIJN pensioenpotje leeg vreten.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.
  Stem Rutte weg.

 5. Henk Albarda

  Michael drukt zich nog mild uit, niet europese sujetten die in Nederland verblijven, tenminste die na 2013 zijn binnengekomen, maar wmb alle die na 1970 zijn binnengekomen, zijn NOOIT ‘vluchtelingen’.
  Tussen het oorlogs gebied en Nederland liggen van 2 tot soms 10 landen waar ze niet dagelijks de kogels om de oren hebben. Iran, Saudi-Arabie en nog wat landen zouden probleemloos enkele miljoenen geloofs genoten op kunne nemen.
  Daarmee zijn degenen die van buiten Europa in Nederland komen heel simpel economische indringers.
  Asia Bibi is een echte vluchteling, Katyana Kayvashan (OpinieZ) was ooit een echte vluchteling. Die worden gedemoniseerd door groen links en d66 omdat ze de waarheid vertellen.
  Enquetes door NRC en Volkskrant zijn zorvuldig opgezet om het juiste links politiek correcte antwoord te krijgen, dat leert een 2de jaars student HEAO CE of Statistiek al.
  Als dus een enquete door de Volkskrant deze uitkomst geeft, is duidelijk dat uitsluitend de lapzwansen hier proberen te blijven met als enig doel hier onze uitkeringen te blijven slurpen.

  1. Ragmilla

   De reactie doet mij door de tegenstrijdigheden aan satire denken, hopelijk zo bedoeld.

 6. victus

  Ze laten liever kinderen en bejaarden hun vaderland weer opbouwen. Ze zijn helemaal gewend aan het luieren en alles ongevraagd aangereikt te krijgen door die stomme witte Hollanders tot in de lengte van dagen zonder enige eis van tegenprestatie.

 7. Potsdam

  Over achterlijke fopjournalisten gesproken.
  Is er nog ergens een 3 jarige jongen omgebouwd tot meisje.

  1. santiago

   In Nederland hebben we alleen maar fop journalisten.

 8. santiago

  4500 misdadigers waarvan er uiteindelijk 0,1 % zijn uitgezet en wij laten ze rustig in Nederland rondlopen. Het wordt verzwegen, onder de pet gehouden, want anders horen de mensen het. Miljarden kost dit vuilnis ons, maar er mag niets van gezegd worden. Mooi he die censuur in onze mooie democratie, de elite weet wel wat goed voor ons is.
  Mooi voorbeeld. Krijg ik gisteren een filmpje toegestuurd van een flamengo dansende maxima. Een paar uur later, weg filmpje, belachelijk.

  1. santiago

   Wat is er mis met dat filmpje vraag je je dan af. Nou, helemaal niets, maar laat het dan ook godverdomme gewoon staan.
   Ook dat gelieg en bedrieg over het inkomen van koningin Beatrix. Gaat om miljarden en dat weet iedereen, maar we mogen er niet over praten.
   Misselijk, achterbaks, schijnheilig gedoe.
   Gewoon afschaffen die monarchie, is niet meer van deze tijd.

 9. Ries

  Overigens had dit bericht niet geplaatst hoeven te worden. Wat iedereen weet, behoeft geen extra zinloze vermelding.

 10. Ragmilla

  Ik geloof niet dat de schrijver enige kennis van de menselijke geest valt toe te schrijven. De Nederlandse verzorgingsstaat is van de hele wereld aangezien die hem onderhoud.

  1. DeBruijn

   Ja Satty, heel de wereld.

   Dus mag ik ook geld van jouw opeisen, dat is dan ook van mij, want ik ben ook van de wereld.

  2. Bosche draak

   Je klinkt al net zo dom als die simpele die hier een tijd geleden ook al zo uit d’r nek kletste.
   Hoe heette ze ook alweer? Satè of zo…..

  3. M de ruyter

   Waat?!!! W a t zeg jij nou? Geef je adres maar, kom ik effe eten.

   1. toetssteen

    M de Ruyter
    Grinn, Satya en haar spiegelbeelden komen bij u eten, want de nazaten van de fabrieksarbeiders, turfstekers, mijnwerkers en lijfeigenen die slavenarbeid op het land verrichtten, werden met een gouden lepel in de mond geboren…..; echt waar.

 11. logisch denken

  Gaat dit bericht om dezelfde club mensen waarvan onze politiek zei dat die binnen 1 jaar op eigen benen zouden staan, uit de bijstand zouden wezen en actief zouden bijdragen aan de maatschappij Nederland ? Voorlopig kunnen we constateren dat lui lekkerland hun wel bevalt , ze woningen uit de schaarse sociale woningbouw bezetten, ze gevoed worden met veel uitkeringen en NIETS bijdragen aan de maatschappij Nederland. De diep gewortelde geloofsovertuigingen niet los laten maar verspreiden over Nederland. Lekker allemaal in hetzelfde bootje stoppen als waar ze mee gekomen zijn. Dat gif wat ze verspreiden moeten ze maar weer meenemen naar hun vaderland

 12. Ritter

  Verreweg de meeste Syriërs zijn geen echte “vluchtelingen”.

  Ze komen vaak uit landen als Turkije , Libanon, enzovoorts. En dat zijn veilige landen!

  Ze reizen vanuit die landen naar Noord/West Europa vanwege economische/financiele redenen (= gratis geld; ons sociaal stelsel)

  Deze asielzoekers gaan niet meer terug.

  Want hier krijgen ze “gratis geld” zonder er iets voor te doen. Gratis huizen; gratis ziekenzorg; gratis opleiding; elke maand gratis geld zonder er voor te hoeven werken;enzovoorts.

  Dus blijven ze in Nederland waar de belastingbetaler hun onderhoud bekostigd.

 13. logisch denken

  Volkskrant kan nog een artikel schrijven waarin ze verbaasd zijn. Boeren , slagers , vervoerders en winkels moeten zich aan de wet houden maar islamieten mogen gewoon ritueel blijven slachten ivm met slap gelul over een geloofsovertuiging.

  Waarom moet de islam altijd een uitzonderingspositie op Nederlandse wetgeving hebben ? Kennelijk past die islam niet zo best in Nederland zoals het verleden heeft laten zien.

 14. DeBruijn

  Ongeveer 89% van de Syrische vluchtelingen werkt niet. Mijn straatgenoot zegt ook niet te willen werken.

  Dus logisch dat zij niet terug willen, als je hier niets hoeft te doen voor je geld, je huis, enzovoorts.

  Een mensen met een beetje eer gaat terug zijn land opbouwen. De ouderen en vrouwen hebben de vluchtelingen opgeroepen om terug te keren, omdat zij hen nodig hebben om het land op te bouwen. Door niet terug te willen geven ze hen eigenlijk gewoon de vinger.

  Heel egoïstisch, want zij krijgen nog geld van de Nederlandse staat om terug te gaan en eventueel een bedrijfje te starten.

 15. Blokkeer-Fries

  “Vluchtelingenstatus” zou tijdelijk moeten zijn. Zodra land van herkomst weer veilig is, terugsturen. Aan kansloze, onopgeleide kansparels die geen fatsoenlijk Nederlands spreken, hebben we hier niets.

 16. Fortiori

  Die fopjournalisten heb je geen bal aan. Gebrek aan een gedegen opleiding en nauwelijks in staat om een wijkkrantje vol te pennen. Een stel achterlijke maatschappelijke en politieke onbenullen. Weg met die krant.

 17. Heras

  Je moet ze voor de keus stellen : of werk aannemen(appels plukken ofzo) of vertrekken. Opgelazerd. Moet je kijken hoe snel ze vertrekken.

 18. Heras

  De monarchie afschaffen: hoezo..iedereen werkt daar. Trouwens, het koninklijk paar heeft zelf amper bezittingen, want alles moeten ze doorgeven aan de volgende generatie. Daarnaast zijn hun inkomens zo hoog omdat ze de salarissen van het personeel moeten betalen. Anders komen ze op straat te staan.

 19. Niet L niet R

  Alleen de linkse elite club is verbaasd, maar weldenkende Nederlanders weten al heel lang, dat kansloze moslims graag naar ons land toe komen, worden door de linkse kliek geknuffeld en door de gemeenschap onderhouden, gaan af en toe even op vakantie naar hun thuisland!

 20. Joop Klepzeikert

  Joh, wie had dat nou van de OMvolkskrant verwacht? Die zijn anders toch nooit zo naïef en wereldvreemd? Oh, wacht, toch wel.
  Iedereen met meer dan 1 werkende hersencel weet dat er in een land wat weer op gaat bouwen (Syrië) veel meer te verdienen is dan in een land wat steeds harder afgebroken wordt (Nederland).
  Alleen het werkschuwe tuig wat graag misdaden pleegt wil in Nederland blijven. Mensen met verstand, een goede opleiding en moraal willen heel graag uit Nederland weg.
  Als ik moslim was geweest en uit Syrië kwam had ik al lang weer terug in Syrië geweest. Net zoals al heel veel Syriërs die naar de buurlanden waren gevlucht.
  Door de gruwelijk naïeve en domme opstelling van het partijkartel en hun domme linkse schaapjes, die ondanks het gruwelijke wanbeleid maar op kartelparijen blijven stemmen, zal Nederland er over een paar jaar slechter aan toe zijn dan Syrië.

 21. rujoleki

  De volkskrant bestaat uit nsbers. Allemaal tegen de muur wegens landverraad.
  I have a dream!

 22. Bolkestein

  Kortom: De echte opbouwwerkers gaan terug naar Syrië (op te bouwen) en de parasieten blijven hier en zullen sociaal-economisch ons land nog meer gaan ontwrichten. Zie ik dat juist?

  1. Mars020

   Klopt helemaal!. Het genetische afval mogen wij houden, want zelfs in Syrië is het uitschot. Alle debielen blijven in Europa en hangen levenslang rond in het criminele en uitkeringscircuit.

 23. Kapitein Haddock

  Wie kan mij vertellen wat de WERKELIJKE bedoeling is van instroom en laten verblijven van Moslims?
  WAT zit hier achter?
  EU? Arabische olie? Zelfvernietiging van de Westers wereld?

  1. Marija

   Verdrag van Straatsburg 1975, ff googelen.

 24. Mars020

  Waarom zie ik op die foto, alleen maar gestoorde lelijke moslims?. Vandaar, dat Regina ze zo graag verwelkomd. Ze heeft al een groot matras op de grond gegooid in haar kraakpand. Als ze ze allemaal heeft gehad, gaat ze samen met die klaplopers demonstraties en aanslagen plannen.

 25. Bes Tolen

  Rosasolis. Ik lees uw verhalen met veel plezier. Het is nogal taboe in de westerse wereld wie al die laster over politici, die hen niet aan staan, in de wereld helpen. Zelf heb ik wat van die laster nageplozen en dan blijkt het ook niet anders dan laster. Over Trump bijvoorbeeld over een “failissement”{met dank aan “VARA coryfee” Michael Moore). Inderdaad had Trump een liquiditeitsprobleem maar het bleek dat hij de schulden het volgend jaar in drie termijnen had afbetaald. Het ging dus om uitstel van betaling. Overigens interesseren me de onroerend goed activiteiten van Trump verder niet. Een ander punt betrof zijn opdracht tot bouw van het extravagante luxe schip in Nederland. In tegenstelling van wat de lasterjournalistiek beweerden, waren de betrokken partijen alle tevreden over Trump. Ik kan wel meer verhalen, bijvoorbeeld ook over Berlusconi. Ik heb bepaalde foto’s gezien en die maken bepaalde lasterverhalen wel erg onwaarschijnlijk. De werkelijke macht is in Italië meest in handen van degenen, die de mensheid al zo lang knevelen. Wat u wel goed zal vinden naar ik vermoed.

 26. Julian

  Wat een verschrikkelijk stuk. Dat je het niet eens bent met links of de ideeen maar dit slaat werkelijk als een tang op een varken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.