VVD compleet in paniek: start negatieve campagne tegen FVD voor 'eerlijk verhaal'

Geen categoriemei 17 2019, 15:00
Klaas Dijkhoff heeft vandaag een interview aan het AD gegeven. De frames vliegen je om de oren! Dijkhoff verdedigt de campagne: "Omdat we willen laten zien welke negatieve plannen Thierry Baudet oftewel Forum heeft als het gaat om Europa en de toekomst van Nederland."
Hij trapt direct af met het Nexit-standpunt van Baudet. Hoewel Baudet sinds het oprichten van FVD daar helder over was, wilde hij dat ook via een referendum bewerkstelligen. Dat hij dus persoonlijk groot voorstanders is, betekent niet dat hij de Nederlandse bevolking deze keuze niet voor zou willen leggen. Maar hoe formuleert Dijkhoff dit?

"Weet je wat, we stappen uit de Europese Unie, we doen een Nexit en dan valt de schade wel mee. Ja dat vind ik wel gevaarlijk."

En nog voor je deze platgeslagen versie van het standpunt van Baudet op je in kunt laten werken, komt er al een volgend salvo:

"Als je zo graag eruit wil, wees dan eerlijk over de negatieve consequenties en zeg dan: Ja, ik wil dat gewoon graag zonder Europese Unie en ben ik bereid om banen in te leveren, mensen werkloos te maken, welvaart in te leveren, zorg in te leveren, want dat is wat we met ons geld doen."

Ja joh, dat is mooi makkelijk! Vooral niet kijken naar hoe je een eventuele Nexit wél goed zou kunnen laten verlopen, welke mogelijkheden dat biedt en of dat opweegt tegen het in de Europese Unie blijven. Dijkhoff hoopt op de angst en onzekerheid die de Brexit-soap met zich meebrengt en doet net alsof Nederland in hetzelfde parket zou belanden. Het is één en al slappe retoriek, drogredenen en inzetten op emoties: de drie grote signalen die duiden op paniek bij de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten