VVD compleet in paniek: start negatieve campagne tegen FVD voor ‘eerlijk verhaal’

Klaas Dijkhoff heeft vandaag een interview aan het AD gegeven. De frames vliegen je om de oren! Dijkhoff verdedigt de campagne: “Omdat we willen laten zien welke negatieve plannen Thierry Baudet oftewel Forum heeft als het gaat om Europa en de toekomst van Nederland.”

Hij trapt direct af met het Nexit-standpunt van Baudet. Hoewel Baudet sinds het oprichten van FVD daar helder over was, wilde hij dat ook via een referendum bewerkstelligen. Dat hij dus persoonlijk groot voorstanders is, betekent niet dat hij de Nederlandse bevolking deze keuze niet voor zou willen leggen. Maar hoe formuleert Dijkhoff dit?

“Weet je wat, we stappen uit de Europese Unie, we doen een Nexit en dan valt de schade wel mee. Ja dat vind ik wel gevaarlijk.”

En nog voor je deze platgeslagen versie van het standpunt van Baudet op je in kunt laten werken, komt er al een volgend salvo:

“Als je zo graag eruit wil, wees dan eerlijk over de negatieve consequenties en zeg dan: Ja, ik wil dat gewoon graag zonder Europese Unie en ben ik bereid om banen in te leveren, mensen werkloos te maken, welvaart in te leveren, zorg in te leveren, want dat is wat we met ons geld doen.”

Ja joh, dat is mooi makkelijk! Vooral niet kijken naar hoe je een eventuele Nexit wél goed zou kunnen laten verlopen, welke mogelijkheden dat biedt en of dat opweegt tegen het in de Europese Unie blijven. Dijkhoff hoopt op de angst en onzekerheid die de Brexit-soap met zich meebrengt en doet net alsof Nederland in hetzelfde parket zou belanden. Het is één en al slappe retoriek, drogredenen en inzetten op emoties: de drie grote signalen die duiden op paniek bij de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De VVD heeft, voor de tweede keer in korte tijd, gelijk. Baudet zou eerlijk moeten zijn en aan moeten geven dat hij een stap wil zetten die als gevolg werkloosheid, economische misère en instabiliteit heeft.

  Nee, liever verschuilt Thierry zich achter een referendum, dat dan moet worden gehouden, terwijl hij eerder nog zo stellig was over het “Derde Rijk” waar we uit moesten. Soms houdt hij zijn kiezers zelfs een luchtkasteel voor.

  Want hoe is hij van plan lastenverlichtingen door te voeren als Nederland economisch onderuit gaat? Waar haalt hij dat geld vandaan? Heeft hij soms de mogelijkheid een geldboom op het Binnenhof te planten om Nederland te voorzien van financiële middelen?

  1. Vit

   @Meriadoc Brandebok

   “Nee, liever verschuilt Thierry zich achter een referendum”

   Dat heet geen verschuilen, maar democratie je weet wel zoals het ook opgenomen is in de partijnaam, tis niet moeilijk als je even nadenkt.

   1. Ragmilla

    @vit

    Democratie is dus juist niet winner takes all.

    1. Buzz68

     Wel hoor.
     75 + 1 zetels = aangenomen
     Zo werkt het nu ook.

    2. tonna

     @Ragmilla
     Democratie=De meerderheid van de kiezers bepaald het beleid dat de volksvertegenwoordigers dienen uit te voeren!

     Althans dat is originele en enige juiste bedoeling!

     1. Ragmilla

      Tonna

      Dat betekent democratie dus niet, het betekent bestuur door het volk. Het volk vertegenwoordigd vele meningen en die meningen hebben vertegenwoordigers die er samen uit moeten komen.

      Wat jij beschrijft heet meeste stemmen gelden. Er is een reden waarom dit een systeem is dat faalt, denk aan het schoolplein.

     2. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Je zit er naast: in een democratie bepaald de meerderheid wel degelijk. Als je dat ontkent, dan heb je democratie niet begrepen.

      Het is ook het volk regeert, maar wel de meerderheid bepaald.

      Democratie kan dus ook een dictatuur van de meerderheid worden. Dat gevaar bestaat altijd.

    3. Joop Klepzeikert

     @Ragmilla: Ga eerst eens over een onderwerp lezen voor je weer zo gruwelijk dom gaat zitten schreeuwen. Ook hiermee sla je de plank weer mijlenver mis, zoals je dat in ieder onderwerp steeds weer doet.
     “Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.”
     Niets meer, niets minder.
     In een democratie beslist dus wel de meerderheid hoe en wat er gebeurt. Niet de schreeuwende minderheid.
     Daarom mag Nederland dus de afgelopen decennia geen democratie meer heten, maar een lobbycratie, waar lobbyisten van de elite bepalen hoe en wat er gebeurt.

   2. Kiliaan Noppen

    Het is wel degelijk verschuilen, Vit. In de eerste plaats omdat hij wel degelijk voorstander is van een Nexit en daarvoor niet helder durft te staan. In de tweede plaats omdat het referndum in Nederland niet meer bestaat.

    1. Matig rechts

     Medicijnen weer vergeten Noppen?

     #Negeer Noppen, deze linkse trol * en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
     *{plus alle andere accounts waar deze treurwilg heeft.}

  2. Ragmilla

   Baudet denkt dat infrastructuur gratis is.

   1. Vit

    Daar betalen we al belasting voor, wegenbelasting en zeau.

    1. Ragmilla

     Vit

     U heeft verkeerde voorlichting gehad. Veel van onze infrastructuur is, uit mijn hoofd het jaartal kan er naast zitten maar wel daar in de buurt, sinds 1997 toen het toenmalige kabinet besloot dat infrastructuur van belang was voor de economie dus verzorgingsstaat van de gasbaten gefinancierd. De door u genoemde belastingen zijn bij lange na niet voldoende. Een lantaarnpaal is best duur namelijk.

     1. toetssteen

      @Satya

      —–dat er Nederland Italië voor 100 miljard euro heeft gesponsord door decennia lang gas veel te goedkoop te leveren. Dit omdat ten midden van de koude oorlog de Italianen gas wensten af te nemen van Rusland. Dit zou Rusland de nodige westerse harde valuta (nou ja, hard, Italiaanse lires….) in handen geven. De minister van buitenlandse zaken Luns schijnt hier de hand in te hebben gehad.

      Arend Jan Kamp rekent ons voor dat we als we slechts de helft van de gasbaten in een investeringsfonds zouden hebben gestopt, met een verdeling obligaties – aandelen van 50-50, we op basis van het gemiddelde rendement intussen 860 miljard euro zouden hebben gespaard voor latere generaties.
      —–

      Mja, hoe bedoelt u?

   2. marco1

    Nee infrastructuur kost hoop geld Ragmilla dat hadden de Belgen goed door , net voor ze het grootschalige achterstallige onderhoud aan het wegennet besloten te beginnen voerde ze de tol in voor wagens boven de 3,5ton. Dat zou Nederland ook kunnen doen zijn die kosten ook gedekt en nog wat extra voor andere dingetjes.

    1. Vit

     Over infrastructuur gesproken:

     De EU heeft een tijdje geleden geluidsschermen gesubsidieerd in Polen en waarvoor weet niemand.

    2. koeiepoep

     Yep

    3. Ragmilla

     Marco1

     Dat lijkt mij gezien Nederland het grootste magazijn van Europa is niet erg slim. Dit zou de Chinezen te veel in de kaart spelen aangezien die Piraeus deze rol willen geven. Voor de Nederlandse logistieke sector zou dit op termijn de doodsteek zijn.

     1. koeiepoep

      Zal wel meevallen. Tegen de tijd dat de havens en wegen in Griekenland e.o. van dezelfde kwaliteit als de onze zijn, zijn we zo 40 jaar verder. En tegen de tijd dat de grieken eindelijk wel belasting gaan betalen, om bv hun wegen te onderhouden, zijn de chinezen het allang zat daar. Nee hoor: die chinezen betalen die tol lachend.

     2. Ragmilla

      Koeiepoep

      De Chinezen zijn op vervoer per spoor uit. U hebt verder een wensdroom, de Chinezen bezitten al heel wat kilometers aan spoor in zuid Europa. En de havenrechten in Piraeus zijn grotendeels in Chinese handen dus ik begrijp niet zo goed wat de Grieken en hun belasting daarmee te maken zouden kunnen hebben. Ook het argument we gaan de Chinezen belasten gaat niet op gezien de roep om natiestaten. Natiestaten zullen gaan concurreren op deelname van China op hun spoor. Nederland zal gezien de ligging en grote geen enkele rol van betekenis meer spelen. Misschien dat u erg oud bent maar ik heb een dochter en denk ook aan haar toekomst.

     3. toetssteen

      @Satya
      Ah, dus u gaat de Berge Stahl binnenloodsen? Ik kom kijken hoe u 23 meter een 11 meter diepe haven binnen gaat krijgen.
      En kom me niet aan met Antwerpen, ook dat gaat niet en Hamburg al helemaal niet.

     4. Kiliaan Noppen

      Toetssteen weet nergens van maar had kunnen weten dat de diepgang van de Berge Stahl afhankelijk is van de lading. Als de Berge Stahl ‘slechts’ 354.000 ton laadt kan hij in Rotterdam en Antwerpen zonder problemen binnenvaren.

   3. edoc431

    Het is hier afrika niet snol

    1. koeiepoep

     O nee? Wat een opmerkingsgave. En wat heeft een loze kreet, gepaard gaande met schelden voor nut? Het is hier Tzadzikistan niet, schandknaap.
     Zo. Dát zal je leren.

     1. Ragmilla

      Koeiepoep

      Geen aandacht geven. Voor deze mensen geld vrijheid van meningsuiting alleen als je hun mening deelt.

     2. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Schelden is geen mening, dat is een gebrek aan mening.

      Maar dat gebeurd hier dagelijks, helaas. Met elke oneens zijn is één en dat mag best fel zijn, maar schelden is echt niet nodig.

   4. Joop Klepzeikert

    Ragmilla denkt dat geld aan bomen groeit, uit het pareltje schijt geld komt, uit de lucht komt vallen en aan komt waaien. Net als haar oetkering.

    1. Korporaal Monty

     Eindelijk klaar met keihard werken Joop?
     Kan je nu weer uren lang los gaan op jou eigen beschaafde niveau.
     Voordat je mijn land zal verlaten om naar Singapore te emigreren.

     1. toetssteen

      @Monty
      Wat is er mis met Singapore? Meent u dat ze daar verstoken zijn van internet?

     2. Korporaal Monty

      @toetssteen
      “Wat is er mis met Singapore”

      Er is niks mis met Singapore, mooie multiculturele stad.
      Joop schaamt zich om zich nog langer Nederlander te noemen en verruilt ons land liever voor deze stad.

      Denk dat hij hier dan niet meer dagelijks terug keert.

     3. toetssteen

      @Monty
      Ik kom al jaren in Singapore, normaliter 3 maanden per jaar, en ik kan prima op DDS ( onder andere) babbelen.
      Goed het heeft weleens tot hilarische zaken geleid. Zit ik in mijn ochtendkoffie te roeren en blaat het alterego van Noppen dat ik lazerus zou zijn. Mja, wat deed hij nog uit zijn bed? Bij mij was het half acht in de morgen en ik zou met wat ict nerds gaan babbelen, inzake de bancaire zaken.
      Tijdverschil is best leuk, maar blokkeert niets.

     4. Korporaal Monty

      @toetssteen
      Dan zal Joop Klepzeiker, ondanks dat hij zich te goed voelt om zich Nederlander te noemen.

      Nog dagelijks blijven klagen op ons land dat hij de rug zal toe keren.

     5. Joop Klepzeikert

      @Trol Monty: Als je van mij nog een serieuze reactie op jouw totaal debiele gewauwel verwacht heb je het heel erg mis.

     6. Korporaal Monty

      Joop Klepzeikert
      “totaal debiele gewauwel”

      Gewauwel?
      Ik herhaal alleen jou woorden.
      Jij schaamt je toch om Nederlander te zijn en zal Nederland over enkele maanden de rug toekeren en naar Singapore Amerika of Australië vertrekken.

      Of is dit niet waar en of gewauwel?

  3. Stanly2000

   Guus, bedoel je misschien het “Vierde Rijk”? Het “Derde Rijk” hebben we 70 jaar geleden gehad. De machthebber is wel dezelfde.

   1. Meriadoc Brandebok

    Baudet vergeleek de EU met het Derde Rijk. Onzin natuurlijk.

  4. Vit

   @Meriadoc Brandebok

   “Want hoe is hij van plan lastenverlichtingen door te voeren als Nederland economisch onderuit gaat?”

   Nederland gaat niet onderuit want voorheen konden we ons prima redden, de lasten verlichting komt voort uit de contributie van een paar miljard aan de EU die dan wegvalt, mits zij van Sigrid huppeldepup het niet besteed aan klimaathulp ergens in verweggistan.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dit is nu juist het eerlijke verhaal niet. Nederland gaat bij een Nexit welzeker economisch onderuit. Men kan de huidige welvaart en economische voorspoed slechts handhaven bij een superzachte Nexit, maar dan zit men nog steeds ingebakken in de Europese Unie, hetgeen Baudet niet wil.

    Dát is de realiteit.

    1. Vit

     Hoe had jij je dat voorgesteld dan? Exporteren we dan bijvoorbeeld niet meer uit het Westland? Dat geloof je toch zelf niet, want daar draait een zeer groot deel van de voedselvoorziening op.

     1. Meriadoc Brandebok

      Bij een harde Nexit gaan de grenzen dicht en stap je uit de interne markt, dis dat wordt moeilijk.

    2. DeBruijn

     @ Meriadoc

     Ik wil best wat inleveren voor een vrij land. Alleen welvaart is ook niet alles, vrijheid daarentegen is het hoogste wat je kunt bezitten in dit leven.

     De Oost-Europeanen krijgen dat steeds beter door, eerst onder het juk van de Sovjet-Unie en nu de EU die steeds dictatorialere trekken krijgt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als lidstaat van de Europese Unie hebben we ook vrijheid. Vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs, en ga zo maar door.

      Mensen die hun baan verliezen bij een Nexit of bedrijven die failliet gaan zullen er, denk ik, ook anders over denken. Afzondering van Europa is geen vrijheid.

      Oost-Europese leiders zijn af en toe eurokritisch voor de bühne, maar zien verder weinig heil in een uittreden. Orban is jarenlang door Merkel & Co de hand boven het hoofd gehouden. De Oost-Europeanen zelf overigens ook niet.

     2. Ragmilla

      DeBruijn

      Misschien kijken hoe oost Europa dat heeft bewerkstelligt? Als de subsidie kraan nu wordt dichtgedraaid is het voorbij.

     3. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Dat zal wel meevallen, vooral de Polen die komen er echt wel, net als de Baltische staten. Roemenië en Bulgarije niet, maar ja, dat is hun eigen schuld.

    3. Zozo

     Hoeveel voedselbanken waren er voor de EU?

     1. Meriadoc Brandebok

      ???

   2. Ragmilla

    Vit

    De Brexit kost de Britten 600 miljoen pond per week sinds het referendum. Bron Goldman Sachs.

    Nederland is daarnaast veel kleiner en erg afhankelijk van internationale handel. Ik zie niet in hoe je als klein landje nog tegen de giganten op kunt.

    1. toetssteen

     @Satya
     Goldman sucks? Mijn hemel mevrouw, schraap de resten van uw verstand eens bijeen en denk na!
     Tikt u eens in: all wars are bakers wars.
     Dan krijgt u wellicht een beetje idee hoe smerig de wereld van de grote bankiers is en hoe zij triljarden verdienen aan uw domme geneuzel.

     1. toetssteen

      bakers = bankers.
      Nu hopen de de controle het niet weer wijzigt.

   3. Joop Klepzeikert

    @Vit: Zodra we uit de EU stappen kan Nederland niet alleen stoppen met de verplichte afdracht aan de EU, 7 miljard per jaar maar ook met de verplichte ontwikkelingshulp, 10 miljard per jaar, het verplicht oetkeringen, soepsidies enzovoorts aan ruim 2 miljoen crimigranten uitdelen, 100 miljard per jaar en hoeven we ook geen 30 miljard per jaar aan zogenaamde milieu-maatregelen uit te geven.
    Dat is bij elkaar al zo’n 70% van het totale overheidsbudget, ofwel het geld wat van hard werkende mensen wordt afgenomen.

  5. Ries

   Nee, de VVD is voor de zoveelste keer hevig in paniek. Je moet e.e.a. wel in de juiste proporties zien en niet een beschuldiging uiten als dat geen pas geeft. Typisch linksaf. Duidelijker kunnen we het net maken.

  6. edoc431

   Ze moeten jouw op knuppen aan de hoogste boom .

  7. henkie

   @Meriadoc Brandebok
   Allemaal bangmakerij, propaganda en hersenspoeling.

   In 2012 is een onafhankelijk rapport over een EU-EXIT gehonoreerd met de Wolfson Prize, de belangrijkste onderscheiding voor economisch onderzoek na de Nobelprijs.
   Een exit uit de EU is zonder meer een haalbare strategie dat winst kan opleveren.

   Wat in het rapport natuurlijk niet is ingecalculeerd is de houding van de EU ten opzichte van een ieder die eruit wil. Het fascistie EU probeert de afvallige kapot te maken.

  8. Vliegenvanger

   VVD heeft nooit gelijk, alles wat die gasten uitkramen zijn leugens, bangmakerij, bedrog etc.
   Laat Nederland niet kapot maken door de VVD en die andere extreem links partijen.
   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD

 2. Pedrito

  Zoals we gewend zijn bij de VVD, lult in dit geval de Pinokkiaan Klaas Zeikhof weer eens uit zijn nek !

 3. Kiliaan Noppen

  Baudet is een voorstander van een Nexit en bepleit dat idiote idee ook. Die waanzin wordt niet verzacht door te zeggen dat hij die keuze aan in een referendum de Nederlanders wil voorleggen, met name ook om we in Nederland geen referendum kennen.

  1. Ries

   Als Baudet gaat zegevieren, is dat probleempje snel verholpen. Dat je dat toch niet doorziet… Je verschilt in intelligentie niet veel van je jonge broertje.

  2. edoc431

   Dat gaan we natuurlijk ook gewoon weer invoeren rioolrat, simpel he .

  3. DeBruijn

   Rien mis de boot:

   *’dat hij die keuze aan in een’

   *’om we in Nederland’

   1. DeBruijn

    *mist

  4. Bosche draak

   En wiens schuld is dat sukkel?

 4. Kiliaan Noppen

  ““Als je zo graag eruit wil, wees dan eerlijk over de negatieve consequenties en zeg dan: Ja, ik wil dat gewoon graag zonder Europese Unie en ben ik bereid om banen in te leveren, mensen werkloos te maken, welvaart in te leveren, zorg in te leveren, want dat is wat we met ons geld doen.”

  Raak!

  1. edoc431

   nee hoor mis je lult weer uit je nek
   angst maakt zich meester van jouw. hahahaahahhaahah

 5. Caro

  VVD weet totaal geen reactie te geven op Fvd.
  Filmpje nummer 3 Op twitter vvd.

  Ach, laat gaan #vvd

 6. NoDoubt

  Pinokkio is de enige die de Marakesh deal heeft getekend, waardoor 25 miljoen afrikanen vrij naar EU mogen. Kosten 2,5 triljoen euro. En wie betaalt dat??? Het rijke NL en ondertussen zit 1 miljoen mensen in NL onder de armoegrens. Info onder het tapijt vegen is VVD heer en meester in. OPstelten/teeven etc. asiel zoekers waren al vrij in Turkije. Het heeft ons miljarden gekost. We hadden het kunnen besparen. De eerste 3 bootjes lek schieten. Naast de miljarden betaald komen ze als warme broodjes evengoed binnen. DAt is VVD.

 7. NoDoubt

  Betalingen van Marakesh en asiel door u met btw en pensioengeld. Belastingdruk jaren 70 28% nu per inwoner 38% en dat in het rijke NL oorzaak VVD pinokkio

 8. struisvogelpolitiek

  Dat “eerlijke verhaal” van de VVD zal de VVD recht op het gezicht slaan. Ik denk dat het zo wel aan iedereen duidelijk is dat het “eerlijke verhaal” van de VVD eigenlijk niet zo’n eerlijk verhaal is en alleen maar bangmakerij is.

  1. Caro

   Dat dus

 9. NoDoubt

  FvD wil niet uit Europa maar uit EU. Wel een wereld van verschil . Met de EEG was ook niets mis. Dat was waar het om ging maar de EU heeft een geheime agenda waar wij vele miljarden voor moeten ophoesten en 25 mijoen afrikanen waar ik niet voor gestemd heb, komen deze kant op. Kennelijk zijn er op deze site mensen die graag de 2,5 triljoen euro willen betalen. En dat we islamiseren want dat is het gevolg. Einde democratie, welvaart en als je dhimmie bent, ben je ten dode opgeschreven, zie de islamitische landen om je heen. Alle dhimmies worden uitgeroeid, met dank aan EU en pinokkio

  1. Caro

   Dat dus

 10. NoDoubt

  met dank aan pinokkio:

  utte’s Turkijedeal is het probleem:
  Kickl zegt hier dat het lek in Griekenland zit. (Ook in Spanje omdat dat ook een extreem-linkse regering heeft, en zal houden na de coalitie-besprekingen).

  Immigratie-kampioen Mark Rutte zei twee dagen geleden in Nieuwsuur nog dat misschien wel zijn belangrijkste EU succes was – toen Nederland voorzitter was van de EU – dat hij samen met de omvolkings-duivelin Merkel de miljarden-voor-de-jihad-deal met Turkije had gesloten. Vanaf minuut 25: 45.

  Het is misschien wel de meest smerige leugen van deze meest maniakale minister-president die dit land ooit bestierd heeft. Het is Orban geweest die de invasie via de Balkan gestopt heeft door hekken te bouwen. Niemand anders. Niemand anders dan Orban werd vervolgens, precies daarvoor, met Mark Rutte voorop, door die EU maximaal aangepakt, omdat hij de invasie wél gestopt had. De EU is een geplande omvolkingsmachine. Het is de EU die deze plannen uitvoert. En Mark Rutte is een van de opper-buikspreekpoppen.

  Rutte herhaalt deze leugen al jaren, net als zijn medeplichtigen Klaas Dijkhoff, de Turkse Eucalypta Dilan Yesilgoz, en de Marokkaanse lijsttrekker namens de VVD voor de Europese verkiezingen Malik Azmani. En de PVV heeft Rutte hier al die jaren veel te makkelijk mee weg laten komen. Net als dat het vijf jaar duurde voordat Wilders eindelijk eens reageerde op de nog steeds herhaalde Catshuisleugen.

  Punt van Kickle is dat Oostenrijk alleen veilige buurlanden heeft. En vluchtelingen horen in het eerste veilige land te blijven. Voor Nederland geldt dat in nog veel extremere mate. Wij hebben maar twee buurlanden; Duitsland en België. Als wij ons aan het vluchtelingenverdrag zouden houden, zouden wij alleen geboren Belgen en Duitsers, waarvan er steeds meer politiek vervolgd worden, op hoeven te nemen.

  De consequentie daarvan is, dat alle ‘vluchtelingen’ die wij de afgelopen decennia binnengelaten hebben, geen recht hebben hier te zijn, en dus gerepatrieerd dienen te worden.

  En wel onmiddellijk, en met terugbetaling van de gemaakte kosten, te voldoen door de verantwoordelijken.

  1. Caro

   Dat dus

  2. Kiliaan Noppen

   Ik zie niet in waarom dat een leugen was. De Turkije-deal heeft de enorme vluchtelingenstroom van dat moment daadwerkelijk tot stilstand gebracht. Een enorme beleidsprestatie waarvan, ere wie ere toekomt, Samsom de architect was.

 11. Korporaal Monty

  “Dijkhoff hoopt op de angst en onzekerheid ”

  Door mensen angst in te praten kan je macht over ze verkrijgen.
  De meeste politieke partijen hanteren deze methode.

 12. tonna

  De VVD is van mening dat de kiezer dom is en blijft,de uitspraken van Dijkhoff zijn feitelijk grove beledigingen naar het electoraat toe!
  Als kleuters krijgen de kiezers info waarvan iedereen weet dat deze niet klopt!
  Men weet inmiddels dat de retoriek van de VVD angstgeroep is.
  Weg met het eurofiele kabinet Rutte!

 13. struisvogelpolitiek

  Het “eerlijke verhaal” van de VVD kennen wij onderhand wel. Wij zijn lang genoeg belogen en bedrogen.

 14. Meester Kong

  Ach Baudet had zo mooi kunnen uitleggen tijdens een debat één op één met Rutte, maar hij krabbelt steeds verder terug.

  1. edoc431

   Hahahaahahaahah man wat ben jij een slapjanus
   We trappen niet in die linkse spelletjes dombo .en nou snel weer je boom in misselijk makend mannetje .

 15. Caro

  Off topic,

  Wie woont in Lelystad,
  Ik ben op zoek naar de man die mijn vader vanmiddag gered heeft.
  Alvast bedankt en sorry off topic.
  Dit gaat over verzorgingstehuis

 16. Dragonmaster969

  Klaas is een slappe zak. nietszeggende praatjes verpakt in een mooi pakje (best geklede man in de politiek :):):)) bangmakerij en stemmingsmakerij richting FvD kunnen niet voorkomen dat er zetels van de VVD gepakt gaan worden. ik schaam me voor hem dat hij Brabander is: export naar 020 graag!!!

 17. ikweetwatikwil

  “Als je zo graag eruit wil, wees dan eerlijk over de negatieve consequenties en zeg dan: Ja, ik wil dat gewoon graag zonder Europese Unie en ben ik bereid om banen in te leveren, mensen werkloos te maken, welvaart in te leveren, zorg in te leveren, want dat is wat we met ons geld doen.”

  Hier dreigt Dijkhoff mee. De man heeft niet goed rond gekeken. Het is al zo door Brussel en dat gaat alleen maar erger worden met een EU. Er worden steeds meer gelukzoekers toe gelaten. Wie betaald dat. De zorg is al uitgekleed. Onderwijs holt achteruit. Veel winkels die leegstaan. Dus ontslagen. Waar zit je met je verstand man. Of denk je dat de bevolking gek is.

 18. Jumping

  Rutte is een grote leugenaar.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Alles is duurder geworden en de gewone Nederlandse burgers zijn keihard belazerd, bijna niemand heeft er geld bijgekregen.
  Zijn laatste GROTE LEUGEN:
  NIEMAND HEEFT ASIELDELICTEN WILLEN TOEDEKKEN.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 19. FJ

  De VVD is nu niet voor de eerste keer op een leugen betrapt.
  Ik had gehoopt, dat na Pineukio Rutte het met Dijkhof anders zou gaan, maar wat blijkt weer eens, dat is hoop tegen beter weten in.
  Ik noem dat soort flexibele leugenaars, ze wringen zich overal door en gaan een leugentje voor eigen bestwil niet uit de weg.

  Het gros zit er alleen voor de centen “van onze centen” en daar moet maar eens een eind aan gemaakt worden. Niet een verzekerde carrière maar een flexibele carrière, hetgeen net als bij iedereen inhoudt met een nieuw contract, je begint weer helemaal overnieuw en wel onderaan.

 20. Seneca

  wij weten waar het geld voor de zorg – namens de VVD – voor is gebruikt. voor alles, behalve de zorg. de bejaarden tehuizen, nagenoeg allen gesloten in op dracht van, jawel, de VVD. het ergste is dat er nog figuren in dit landje rondlopen die het geloven en sterk protesteren tegen alles wat niet des kabinets is. overigens hebben wij een zgn. intellectuele reaguurder op dit blog t.w. Ragmilla. het zou mij niet verbazen als dit – wederom – een nickname zou zijn van ene beukman.

  1. Caro

   @ Seneca,
   Met de verzorgingstehuizen raak je mij recht in de ziel.

  2. Ragmilla

   U vergist zich. De VVD heeft dit in opdracht van de kiezer gedaan. Het Nederlandse volk vindt zorg voor de medemens niet meer waard. Overigens moet u hiervoor zeker niet bij PVV of FvD zijn. PVV stemde steeds met VVD mee en FvD wil levensloopwoningen, bedenkt u maar wat dat voor u betekent. Alle partijen vertellen niet de waarheid over de vorm van kapitalisme waarin wij ons bevinden, crony kapitalisme wilt u daadwerkelijk verandering zult u een volksvertegenwoordiging moeten kiezen die dit inziet. Zolang de cronies niet worden gestopt zal er niets veranderen. Misschien dat CU geen cronies zijn en PvdD. Oh ja piratenpartij.

   1. DeBruijn

    @ Ragmilla,

    Er zijn nog wel Nederlanders die om elkaar geven, maar het is waar een groot gedeelte zijn egoïstisch geworden. Hoewel ik onder andere bevolkingsgroepen ook vooral zorgen voor hun eigen volk zie, zoals onder Marokkaanse- en Turkse- Nederlanders.

    Rijkdom lijkt dit met zich mee te brengen. Armoede maakt mensen meer afhankelijk van elkaar.

    De Piratenpartij heeft een goed spotje op tv trouwens.

 21. logisch denken

  Beetje flauw van Dijkhof om andere plannen direct weg te zetten als slecht en onmogelijk. Wel tekenend voor zijn paniek. Pas maar op , voor je het weet lig je onder zijn dienstauto als anders denkende. Maakt klaasje niets uit , excuus briefje en over tot de orde van de dag.

 22. Pescador

  Baudet is eerlijk en wil het volk laten beslissen, en als wij er dan uit willen gaat dat op een goede manier gebeuren, ze denken dat wij stom zijn en kleine kinderen zijn maar zo werkt het niet lulletje dijkhof

  1. Kiliaan Noppen

   Het zou er nog bij moeten komen als Baudet het volk niet zou willen laten beslissen.

   Waar het om gaat is dat de fluim voorstander is van een Nexit. Dat is een idioot en gevaarlijk standpunt.

   1. DeBruijn

    @ Kiliaan / Rien

    Volgende keer je naam opschrijven, dan vergeet je hem niet of was je weer geblokkeerd?

    Weet je wat gevaarlijk is: mensen die het gevaarlijk noemen en mensen idioten of die gelijk dreigen met oorlog als iemand voor een Nexit is.

    Zo is Pim ook aan zijn einde gekomen. Werd ook als een gevaarlijke idioot neergezet, net als jij doet. En jij redeneerde dat mensen gewelddadig kunnen worden door woorden, dus zou ik opletten wat je zegt. Misschien lok je wel geweld uit.

 23. Piet51

  In vind het heel normaal, dat een politicus zich fel verzet tegen ideeën die naar zijn mening de het einde van de welvaart in Nederland betekenen. Net zo goed als Brexit de ondergang van de welvaart in Engeland betekent, de komende vele jaren tenminste.
  En natuurlijk doen Baudet en Wilders precies hetzelfde, zich namelijk tegen de in hun ogen dreiging van de EU verweren. Zij schetsen ook heel sombere toekomsten, net als Rutte c.s. En zo hoort het ook in de politiek. Alleen dan valt er iets te kiezen.
  Eigenlijk is een politicus geen knip voor de neus waard als hij dit niet zou doen en overal maar een beetje langs zou laveren. Gelukkig hebben we hier Rutte, Klaver, Asscher en Jetten, maar ook Baudet en Wilders die geen blad voor de mond nemen. Er kan echt gekozen worden en de partijleiders sparen elkaar niet. Prima toch?

  1. DeBruijn

   @ Piet51

   Buma en Segers vergeet je…

   1. Piet51

    @DeBruijn
    Segers neemt regelmatig een blad voor de mond, vandaar. Buma vind ik ook niet altijd recht voor zijn raap, dus ook bij hem, vandaar.

 24. tonna

  Wat hadden alle Nederlanders een weelde kunnen genieten als we in de EEG waren gebleven en een streng immigratiebeleid hadden gevoerd!
  Geen COA’s,moslim getto’s,EU Marrakesh,milieuakkoord,failliete lidstaten en alle grote steden zonder al die zwartjoekels en moslims.
  Alles was vroeger écht beter!

 25. Regina

  Mensen die zo fel tegen een NEXIT referendum zijn zijn vaak de zelfden die zeggen dat de grote meerderheid voor de EU lidmaatschap is. Als je zoveel vertrouwen hebt in de draagvlak voor de EU in Nederland zou een referendum moeten kunnen toch?

  1. DeBruijn

   Helemaal mee eens.

  2. Meriadoc Brandebok

   Wel, Regina, in de eerste plaats kun je zo’n vraagstuk niet in een vraag uitrollen, maar crucialer is dat populisten niet eerlijk zijn. Ze zullen de menigte dusdanig bedriegen; neem Farage, alles wat uit zijn mond komt is EEN GROTE LEUGEN.

   Hoe kunnen we een eerlijk referendum houden als populistisch rechts niet eerlijk is?

   1. DeBruijn

    @ Meriadoc

    Dat is een over-generalisering van alle populisten.

    De gevestigde partijen liegen ook genoeg, dus beetje flauw om alleen de schuld bij hen te leggen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het is geen generalisering, DeBruijn. Een ieder is van hetzelde laken en pak.

   2. Regina

    Een ding moet je de rechts-populisten wel toegeven. Elke keer dat er een referendum plaatsvind voeren ze veel harder campagne dan de regeringspartijen. Waarschijnlijk omdat de regeringspartijen tegen het referendum zijn maar dan ligt de fout aan henzelf. Zolang de partijen in het midden het referendum wegzetten als een instrument van het populisme zullen de populisten, zetten deze partijen zichzelf buiten spel. Self fullfilling prophecy

  3. tonna

   @Regina
   De hoge heren willen persé géén referendum,immers men kwalificeert de gemiddelde kiezer als “te dom” om op de juiste politieke keuzes te maken!
   Het is voor de plannen en ideëen van het kartel een te groot risico,om het plebs in de gelegenheid te stellen het hele linkse plaatje te laten vernielen!

 26. AS210854

  En het was net zo rustig zonder dijkhof, komt ie weer onder zijn steen gekropen. Hèhè

 27. Robert Leiden

  Weet je wie in paniek zijn?
  De Engelsen.
  Nu net op internet bij de Volkskrant:

  Het is officieel: May moet weg, Boris meldt zich
  Boris Johnson heeft officieel verklaard een gooi te zullen doen naar het premierschap. De aankondiging van de blonde brexiteer, donderdag, viel samen met het nieuws dat Theresa May de wacht is aangezegd door haar partij.

  Prominente leden van de Britse Conservatieve Partij lieten de geëmotioneerde premier weten dat ze voor eind juni moet vertrekken. Een nieuwe leider kan dan tijdens de zomer worden gekozen.

  1. logisch denken

   May wordt slechts geslachtofferd in het gijzelingsspel van Brussel. Diep respect voor deze vrouw. Kan Rutte nog wat van leren

   1. Robert Leiden

    Brussel gijzelt niemand. EU stelt dat de EU grens dicht moet zijn.
    Om precies te zijn tussen Ierland en Noord Ierland.
    Dat men in Londen daar niet uitkomt is de EU geen schuld aan.

 28. O.k.

  NExit heeft geen directe zware gevolgen,begrijp echt niet hoe men erbij komt(of roept iedereen maar na wat men in Brussel zegt)
  Heeft even nodig om fatsoenlijk te regelen,maar eenmaal een NExit betekent meer banen,want de grenzen zijn niet meer open voor gastarbeiders, maw de burger krijgt ook weer kans om te werken,de sociale huurwoningen kunnen weer aan een gezinnetje worden verhuurd ipv aan 7 oostblokkers die de woningen volledig uitwonen,waardoor er weer gerenoveerd moet worden(wat door andere huurders betaald gaat worden,want zo werkt het) . Economische groei blijft binnen de landsgrenzen,de burger aan de grens kan weer wat extra verdienen door een fijne wisselkoers te hanteren(zoals het met de deutshmark en de Belgische franc ook was). Grenscontroles zijn ook weer terug op dat moment,waardoor minder gestolen spullen uit Nederland verdwijnen en minder illegalen zich weten te nestelen. Enz. Enz. Ik zie dus eigenlijk maar 1 nadeel en dat is…wil ik naar Spanje, dan moet ik naar een gwk om me guldens te wisselen naar een euro 😉

  1. Kiliaan Noppen

   Als je de grenzen sluit voor gastarbeiders dan kunnen we onze welvaart helemaal schudden.

   Hele domme opmerking.

 29. PMG

  Wegwezen uit dat hele fokking EU gedoe!

  We hebben zelf zat werkelozen en die gaan maar handjes laten wapperen. We hebben de EU als bijna grootste netto betaler niet nodig en al helemaal niet die opvreters in Brussel en Straatsburg. We leveren helemaal geen banen in, het bedrijfsleven draait prima in Nederland en dat is zeer zeker NIET te danken aan dit huidige waardeloze zooitje leugenaars en misleiders die alles alleen maar duurder hebben gemaakt. Een fokking asielzoeker kost ons 37 DUIZEND EURO PER JAAR! Dat verzin ik niet maar zegt de overheid zelf. Zoveel verdient een Jan Modaal bruto niet eens dus er zijn 2 Jantjes Modaal nodig om 1 parasiet te onderhouden. Eruit die kakkerlakken en we houden dik geld over voor ouderenzorg, tomaten plukken door eigen WW-ers en de jeugdhulp kan flink worden verbeterd, stopzetten vage klimaathulp shithole landen en er kan een half miljard extra naar de politie, stoppen met ontwikkelingshulp en er gaat een hoop extra naar defensie. De belastingdruk is zowat de hoogste ter wereld! Deze ratten pakken ons geld af en geven het zonder schroom aan mensen met wie we helemaal niets te maken hebben en helemaal niets verschuldigt zijn. Wie problemen heeft met zielige buitenlanders kan bij minimaal 100 NGO’s zijn goede geld kwijt.

  Kappen met deze hap, deze heren hebben een heel eng en geniepig plan in gedachten. Dijkhoff leek mij een goeie vent maar is gewoon net zo’n lul als de rest van het zittende zooitje. De enige normale club is op dit moment het FVD, tegenargumenten van de meest doorgewinterde trollen hier heb ik nog steeds niet ontvangen, na talloze verzoeken begint het ze steeds dunner door het broekje te lopen!

  Stem FVD of PVV!

 30. J.Rademaker

  –Ja, ik wil dat gewoon graag zonder Europese Unie en ben ik bereid om banen in te leveren, mensen werkloos te maken, welvaart in te leveren, zorg in te leveren, want dat is wat we met ons geld doen.”–

  Zijn wij niet nettobetaler, hij kan wel rekenen maar het komt even niet uit en stemvee is toch dom nietwaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.