Filmpje! Robert Jensen pakt NPO-subsidiehazen aan: "moet ik voor datingprogramma's betalen!?"

Geen categoriejun 29 2019, 16:00
Robert Jensen is allerminst te spreken over de huidige plannen van het Kabinet Rutte 3 om het omroepstelsel te herzien. Niet alleen wordt de NPO door de nieuwe plannen nog meer afhankelijk van de Rijksbegroting, maar lijken tal van programma's ook voortdurend slechte kijkcijfers te scoren. Onder meer NPO3 zit met dat probleem.
De voormalige televisiester stelt in de online Jensen Show dat het voorgenomen ingrijpen niet ver genoeg gaat. Volgens Jensen moet de discussie zijn: 'afschaffen of in minimale vorm verder' en dus niet de arbitraire plannen van het kabinet om de inkomstenverwerving te wijzigen en de NPO3 dan maar om te vormen in een 'regiozender'. Stiekem ook een beetje ingegeven door de weigering van NPO3-baas Suzanne Kunzeler om samen met hem een 'rechtse talkshow' te beginnen, kraakt hij de NPO3 volledig af.

Kijkcijfers NPO3

[caption id="attachment_229672" align="aligncenter" width="654"]Een greep uit de kijkcijfers van NPO3. Bron: YouTube / Jensen Een greep uit de kijkcijfers van NPO3. Bron: YouTube / Jensen[/caption]
Als we kijken naar de (incomplete) tabel dan zien we links de namen van de NPO3 programma's. Jensen vraagt onder meer aandacht voor het programma 'First Dates':

"waarom de belastingbetaler geld moet betalen voor het produceren en uitzenden van een datingprogramma?"

Veel soeps lijkt het niet te zijn als we kijken naar de kijkcijfers. Een gemiddelde uitzending scoort slechts 299.000 kijkers. Andere uitzendingen doen het nog slechter zoals Spangas, dat slechts 27.000 kijkers trekt. Toch wordt van de overige 17.053 miljoen Nederlanders verwacht dat zij gewoon netjes meebetalen aan deze uitzendingen.
NPO3-bazin Kunzeler liet weten te in protest te gaan tegen de plannen van het Kabinet Rutte 3 om de NPO3 op te heffen. Volgens haar zou de NPO3 'de komende vijf jaar heel erg hard nodig' zijn. Waarom Kunzeler een tijdsperiode van vijf jaar hanteert voor de NPO3 weten we niet. Wellicht omdat de programmering van de klimaatgeneratie tegen die tijd voltooid is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten