Walgelijk NOS Jeugdjournaal politiek vooringenomen in berichtgeving over ‘klimaatspijbellaars’

Het NOS Jeugdjournaal heeft de afgelopen jaren flink aandacht geschonken aan het fenomeen klimaat, wellicht om behalve de bijdrage van GroenLinks docenten bij te dragen aan een toekomstig lidmaatschap van de Groene Khmer. Nu is het zo dat de intentionaliteit van de redacteuren hierin niet in twijfel wordt getrokken, ze bedoelen het vast reuze goed, maar de voortdurende focus op ‘klimaatspijbellaars’ en de positieve berichtgeving hieromtrent suggereert dat men bezig is met het smeden van politieke attitudes.

En waarom zou een jeugdjournaal kinderen moeten aanmoedigen te gaan demonstreren door het fenomeen extra aandacht te geven en daar positief over te berichten? Beetje vreemd! Zeker bij de afwezigheid van meningen die hier wel kritiek op hebben. De NOS doet dit door vooral de positieve reacties op de demonstraties te laten zien. Zo lezen we op de website van het Jeugdjournaal wel een mening van ene ‘Noortje’, die positief is over het fenomeen. Maar zien we geen mening van een andere scholier die wellicht een geheel andere mening heeft. Wat een toeval!

Kinderen worden op de website van het NOS Jeugdjournaal wél opmerkelijk gemaakt dat Noortje positief is over de demonstraties, maar een andere mening valt niet te lezen. Heel objectief dus, not! Bron: NOS Jeugdjournaal
Kinderen worden op de website van het NOS Jeugdjournaal wél opmerkelijk gemaakt op het feit dat Noortje positief is over de demonstraties, maar een andere mening valt niet te lezen. Heel objectief dus, not! Bron: NOS Jeugdjournaal

 

Geen idee waarom, maar de politieke vooringenomen straalt er vanaf. Maar ondanks alle pogingen van de NOS om de klimaatattitudes van kinderen in lijn te krijgen met het GroenLinks van Jesse Klaver wil slechts een minderheid daadwerkelijk ‘demonstreren’. Gelukkig maar! En in plaats van het bericht ‘slechts een minderheid van kinderen wil demonstreren’ wordt er gedaan alsof iedereen wil!

Bij de volgende uitzending van het Jeugdjournaal zien we ongetwijfeld weer positieve beelden en ‘reinforcement of behavior’. Het aanmoedigen van het groene protestgedrag. In plaats van nieuws te publiceren genereert het NOS Jeugdjournaal haar eigen nieuws door kinderen op te hitsen tegen hun ouders en te doen alsof het normaal is. Geen enkel negatief of kritisch woord valt te lezen op de website. Tja, dat zegt dan wel weer voldoende over de NOS.

Overigens is het dus zo dat 4 van de 10 kinderen bereid is om te gaan demonstreren. Dat cijfers is wel schokkend te noemen. Waar komt dit ineens vandaan? Ik dacht dat kinderen in zandbakken speelden en zich bezighielden met zaken die je later niet meer kunt flikken? Maar nee, ineens zijn de kinderen politiek geworden! Hoe kan dat ineens? Toen ik zo jong was deden we dit soort bizarre zaken niet.

Blijkbaar zit de programmering er vanuit GroenLinks-docenten en de staatsmedia wel érg goed in.

En dat moet ook natuurlijk, want jong geleerd is oud gedaan denken ze bij de Groene Khmer. Over 10 jaar zijn dit volwassen mensen en als je hun attitudes nu alvast richting GroenLinks smeedt, dan kan de docent 10 jaar later in de gemeenteraad plaatsnemen. Zo werkt dat. Dat is hoe subtiele gedragsbeïnvloeding via media in Nederland werkt, het is misschien niet intentioneel, het gaat vanzelf en je kunt er niets aan doen.

Je kunt het wel aanzien en je erover ergeren. In gesprek gaan met kinderen en ouders over hoe staatsmedia als de NOS kinderen aanzet tot politieke campagnes, maar verder bent u, net als ik, machteloos.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Rien Noppen

  “Ik dacht dat kinderen in zandbakken speelden en zich bezighielden met zaken die je later niet meer kunt flikken? Maar nee, ineens zijn de kinderen politiek geworden! Hoe kan dat ineens? Toen ik zo jong was deden we dit soort bizarre zaken niet.”

  Teunis speelde in zijn MAVO-tijd nog in de zandbak.

  🙂

  1. Vit

   In onze tijd waren we hartstikke braaf, alleen na oud en nieuw kerstbomen rausen gewapend met een fietsketting en kon je met de lange lat van de pliesie krijgen, thuis werd het nog eens dunnetjes overgedaan weet je nog? Waar blijft de tijd.

  2. Scarletti

   En u? U speelt nog steeds met kleine kinderen?

   1. Rien Noppen

    Spelen de pedoseksuele gevoelens weer op, Scarletti?

    1. Vit

     Jij hebt nou eenmaal de naam omdat je ‘Martijn’ verdedigde, beetje dom maar goed.

    2. Gewoonomdathetkan

     Rien noppen ik vind pedoseksuelengevoelens beter bij jou passen .
     Smerige enge glibber

  3. marco1

   Haha niet alleen kijkt meneer Noppen nu nog naar het Sinterklaas-journaal nu blijkt ook nog dat hij op de Mavo nog naar het jeugdjournaal keek.

 2. HendrikJan

  Dit is een sticker die in omloop is,
  NOS = FAKE NEWS.

  Gister het beste voorbeeld op TV met dat gezin met twee dochters.
  Als je toch niet beter wist, een schandalige vertoning.
  Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar NOS JOURNAAL ga je diep schamen.

  1. Vit

   Het motto van het NOS journaal: “wij vertellen wat u moet geloven”.

   1. HendrikJan

    Die past er helemaal bij.

 3. B. Pascal

  Spijbelen is de wet overtreden!
  Ongevraagd staken is werkweigering!

  Maar voor de Klimaatgod mag alles!
  De jeugd moet zo vroeg mogelijk buigen voor deze god!
  Alle wetten wijken voor de Klimaatgod!

  Ach ja, het pantheïsme is nu eenmaal de tijdgeest, New Age!

 4. Vit

  Ik zal nooit die affaire vergeten dat er een ‘beetje’ was geknipt in een reportage van RT, volgens de NOS nam Putin geen tijd om een BBC verslaggever te woord te staan, wel dus en dat was er vakkundig uitgeknipt.

 5. Scarletti

  De enige kids die gaan klimaatspijbelen, zijn de koters van groenlinks gekkies. Van die bakfiets figuren. Het is heel simpel, in Nederland geldt leerplicht. Spijbelen levert normaliter een boete op van €75,- per kind per dag. De overheid heeft geld nodig. Laat de overheid dan gewoon handhaven en die boetes gewoon innen. Het jeugdjournaal zet aan tot overtreden van de leerplichtwet, zet dan hewoon de overheidssubsidie stop. Twee vliegen in 1 klap, er vloeit cash in en niet meer uit de schatkist. Hiervoor ligt de wetgeving gewoon te verstoffen op de plank. Handhaven is het toverwoord.

  1. Jacco

   De boete bedraagt overigens 100 per dag per kind

   1. Siemien

    Klopt Jacco

 6. HendrikJan

  Als je als vaste journaal kijker, om 19.30 RTL en 20.00 NOS bekijk en dan die Ron Fresen op de buis ziet en beluister, is dat FAKE NEWS.

  Gemaakt en voorgeprogrammeerd, FAKE NEWS van de bovenste plank.
  Hier zit niets objectiefs in.

  De NOS = FAKE NEWS.

 7. worstcase

  Laten we ons er maar op voorbereiden. De verkiezingen zijn in aantocht. NPO en NOS zijn op oorlogssterkte en gaan er vol tegen aan. Dus alles pro GroenLinks, PvdA, SP en D66. Ze zullen geen kans onbenut laten om FvD en PVV te demoniseren. Het begint al bij de jeugd. Ongetwijfeld zal Jessias morgen weer volop in de schijnwerpers staan tijdens de demonstratie. Het zijn Amerikaanse toestanden geworden. Zoals de democraten non stop alles wat met Trump te maken heeft proberen te torpederen. Hopelijk worden de kiezers massaal wakker geschud en krijgen ze eindelijk eens door hoe geraffineerd de publieke omroep bezig is.

  1. Piet51

   @Observer
   Boeiend, dat cultuurondervuur.nu. Weer een christelijke club die wat teksten bij elkaar veegt, op grond van een enkele term verbanden ontdekt en er vervolgens een wereldwijd complot achter ziet. Doe er een foto van de NAVO-top uit juli 2018 bij, helemaal niet de Europese Commissie dus, en hoop dat zoveel mogelijk lezers erin trappen. Het slaat allemaal nergens op. Walgelijk.

  2. Gekko

   Zou met niet verbazen als het bericht van cultuurondervuur op waarheid berust. Ik heb uit ervaring geleerd dat je de overheid nooit moet onderschatten als propagandamachine.

 8. J.C.

  Dus al die met enorme zorg beladen klimaatfanatici stoppen onmiddellijk met vliegen? Het zou voor hen tenminste asociaal zijn om nu nog te gaan vliegen……….

  Een elitair aflaatje van € 7 of € 40 (vliegbelasting) per vlucht maakt de klimaatschade niet kleiner.

  Als je echt begaan bent met het klimaat, stop je met vliegen. Het zou goed zijn als de klimaatspijbelaars dat ook even tegen hun ouders zeggen.

 9. TheresaGeissler

  Hoeveel is er dan eigenlijk veranderd? Ik kan me nog goed herinneren, dat de jeugd ca. 40 tot 45 jaar geleden door dat halfzachte IKON werd opgezadeld met schuldgevoelens omdat we “in Nederland niet lief genoeg zouden zijn voor mensen, die uit andere landen kwamen”, en praatjes over de milieuvervuiling etc., etc. En ook, dat we, op TV zowel als op school, werden opgeroepen om te gaan demonstreren “voor Biafra.” Oké, van “klimaatspijbelen” was dan nog net geen sprake, maar het toontje was toen al gezet. Tót het je als jongere de strot uit kwam. Mij tenminste wel, want ik had al jong in de gaten, dat ze je met een zoet lijntje een kant probeerden op te duwen, waar je voor jouw gevoel part noch deel aan had. En wanneer dat eens anders mocht worden, maakte ik zelf wel uit – vond ík toen. Maar dat linkserige indoctrineren bestaat naar schatting al sinds de 2de helft jaren ’60 van de vorige eeuw!

  1. Vit

   Klopt, ik weet nog dat we in mijn jeugd zeiden als we brood weggooiden heel Biafra daarvan in leven kon blijven.

 10. Siemien

  Kinderen/jongeren die spijbelen dienen keihard aangepakt te worden, als een ouder het kind een dag voor de vakantie van school haalt om op vakantie te gaan krijgt deze ouder direct een boete.
  Het is een grove schande dat dit aangemoedigd wordt, erger nog, deze kindertjes hebben geen idee wat ze doen, nog veel erger gaan mij als volwassene wel even vertellen wat ik moet doen, kinderen moeten hun grote mond houden..

 11. Gerlos

  Linkse berichtgeving

 12. Arie B

  Het zijn uitzendingen die braaf de lijn volgen van hun broodheren. Wat je van staatsmedia mag verwachten.

 13. Troelstra

  Ik hoop dat die kindsoldaten van Groen Links morgen lekker nat regenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.