Proest! Amerikaanse congresleden gedroegen zich als proleten tijdens SOTU19

Geen categoriefeb 06 2019, 17:00
De State of the Union werd gisteren uitgesproken door de Amerikaanse president Donald Trump. Net als in 2017 droegen een aantal leden van het congres witte kleden. Ze deden dit natuurlijk met een reden, om te communiceren over 'het lijden van de vrouw' en als herinnering aan feministische bewegingen. Dat terwijl onder president Donald Trump de vrouwenparticipatie op de arbeidsmarkt nog nooit zo sterk was.
Maar het wit lijkt vooral een stem van protest van linkse congresleden, die een beetje van het padje af zijn, zoals Alexandria Ocasio-Cortez. Zoals op de foto en ook op de beelden is te zien gedragen ze zich nogal kinderachtig. Ze draaien de spreker de rug toe, wapperen met hun handen en roepen allerlei zaken. Uiterst onprofessioneel. Verder was de State of the Union niet veel soeps. Donald Trump hamerde nogmaals op de bouw van een muur bij de Mexicaanse grens, maar deze lijkt vooralsnog verder weg dan ooit.
https://twitter.com/NewYorker/status/1093154893790150656
De economische groei van het land ziet Trump als een 'wonder'. Dat moet het ook wel zijn nu hij niet langer de eer kan claimen. In het verleden was Trump namelijk haantje de voorste om te claimen dat de aandelenmarkt het zo goed doet 'dankzij zijn beleid'. Dat laatste is natuurlijk flauwekul en dat wisten we allemaal. De reden waarom de Dow Jones Index zo goed scoort is de bijster lage rentestanden van de Federal Reserve. Nadat de beurs in december 2018 een tikje kreeg wist Trump het ook: 'niet ik, maar de Fed heeft meer invloed op de economie'.
Verder benadrukte Trump twee zaken die van belang waren voor de onrustige in het wit geklede congresleden. Namelijk het feit dat de arbeidsparticipatie van vrouwen hoger is dan ooit, maar had hij ook meteen slecht nieuws voor sommige radicale feministes. Zo heeft hij laten weten late termijn abortus te willen verbieden. Dat is natuurlijk een uiterst pikant onderwerp. Verder een beetje vreemd om je in het wit te kleden voor dat punt, niet?
Want het is wel raar om rituelen zoals de State of the Union, bedoeld als dag van de eenheid, te verstoren met politiek geneuzel. Hoe zou het zijn als Tweede Kamerleden tijdens Koningsdag zich in het groen kleden om daarmee hun verhaal te doen. Om de aandacht op henzelf te richten? Dat zou afleiden van waar het om draait bij zo'n ritueel: de speech van de president of in het geval van Koningsdag de koning! De congresleden hadden dan behalve een slechte smaak ook geen fatsoen.
https://twitter.com/SkyNews/status/1093154325709373440
Behalve wit was er ook een uitnodiging om 'zwart' te dragen voor het festijn. Beetje vreemd zo al die witte en zwarte groepjes in Washington. Het ziet er slordig en gepolariseerd uit. Wat mij betreft dragen ze volgend jaar gewoon mooie persoonlijke kleding. Zonder de State of the Union te gebruiken voor allerlei politieke campagnes en leuzen. Maar waarschijnlijk was dat ook de bedoeling, de boel lekker verder polariseren en Trump de schuld geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten