Bitcoin stijgt door en is ondertussen $8.721 waard, ~148% meer dan in december 2018

Geen categoriejun 02 2019, 13:15
In december 2018 hadden we op DDS extra aandacht voor het fenomeen Bitcoin. Niet alleen omdat het een interessant concept is, maar ook omdat Bitcoin op dat moment een goede investering leek. Dat staat op dit moment van schrijven overduidelijk vast. Van een waarde van rond de $3.500 in december is de Bitcoin ondertussen gestegen naar ruim $8.700.
Een prijsstijging van ~148%! Eigenlijk had ik beloofd niet langer over Bitcoin te schrijven. Maar hier is dan toch het Bitcoin-artikel voor juni 2019. Als we kijken naar de huidige Bitcoin rally van de afgelopen maanden dan vallen een aantal zaken op. Allereerst dat de bodem in december 2019 gezet lijkt. Dat betekent overigens niet dat het uitgesloten is dat Bitcoin een lagere bodem zet dan in december 2018, maar de kans hierop wordt met de dag kleiner. Als dat inderdaad waar is, dan betekent het dus dat Bitcoin inderdaad mogelijk het 'digitale goud' is zoals we het al in eerdere artikelen beschreven. Zeker gezien de staat waarin de geldsystemen op basis van overheidsmandaat zich bevinden geen gekke gedachte:
Verder zien we dat het handelsvolume in de afgelopen maanden sterk is gestegen. De lagere koersen van de afgelopen maanden hebben dus veel nieuwe kopers getrokken.
Voor degenen die sinds december 2018 zijn ingestapt is nu het moment om te wikken en te wegen. Winst pakken? Of toch de Bitcoins in de portefeuille aanhouden? Wat je uiteindelijk besluit te doen is afhankelijk van twee vuistregels: beleggers (5+ jaar) zouden de Bitcoin die zij hebben gekocht waarschijnlijk niet verkopen. Terwijl handelaren, die bezig zijn met kortere termijn, wellicht een deel verkopen om winsten 'veilig' te stellen.
Zoals een analyse op Bitcoin Magazine laat zien lijkt het momentum van de bullrun die in maart 2019 stiekem begon langzaam te verzwakken. Dat betekent echter niet dat de koersen ineens in elkaar gaan zakken. Veel waarschijnlijker is het dat de volatiliteit van Bitcoin verder afneemt (een teken dat het inderdaad wordt gezien als digitaal goud). Wat u dus doet met deze informatie is geheel aan u als lezer, maar dat niemand weet wat er nu gaat gebeuren staat vast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten