Groningse busheldinnen redden passagiers en buschauffeur van ernstig ongeval

Geen categoriejun 02 2019, 13:55
In Groningen hebben twee heldhaftige dames een ongeluk met een bomvolle bus voorkomen. Ze raakten in gesprek met de chauffeur en terwijl zij het gesprek voerden werd de man ineens onwel. Maar de twee Groningse vrouwen grepen direct in en trokken aan de handrem waardoor een potentieel ernstige situatie werd voorkomen.
Na afloop van een hardloopwedstrijden reden de dames in een bus waarbij ze een onwel geworden buschauffeur en de inzittenden redden van een mogelijk desastreus ongeluk. De levensreddende acties van Aniek Boelens (25) en Janine Zuidema (33) leverden direct positief commentaar op. Sommigen willen de dames zelfs een medaille omhangen, maar daar zijn de heldinnen zelf niet zo van gediend:

"Voor de run wilde ik graag een medaille, maar voor de actie in de bus niet. Ik denk dat iedereen het zo gedaan had. Dat is je overlevingsinstinct"

Gelijk hebben de dames natuurlijk. Hadden ze niet aan de handrem getrokken dan waren ze zelf wellicht ook kopje onder gegaan in het Hoendiep. Hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen? Wel, ze waren die dag dus bezig met een hardloopwedstrijd en namen de bus. Boelens begon een gesprek met de chauffeur en toen was er volgens haar nog niets aan de hand:

"En het ging allemaal gewoon goed. Op den duur in een bocht praatte hij ineens minder joviaal. Hij was daarvoor heel gezellig."

De plotselinge stemmingswisseling bij de chauffeur werd door de dames opgemerkt, maar tot zover geen reden tot paniek. Even later echter wel:

"Ik zie zijn gezicht wegtrekken en z'n ogen draaien. Ik denk: dit is niet goed."

Boelens vriendin, Janine, was erbij en zag het gebeuren:

"We gingen op het Hoendiep af en hij corrigeerde niet."

Toen de dames doorhadden dat er iets aan de hand was met de chauffeur dook men op de rem. Dat lukte aanvankelijk niet goed omdat het deurtje naast de buschauffeur was afgesloten, zo lezen we op NOS.nl, maar toen het lukte reed de bus nog steeds door. Echter wel steeds iets trager. Uiteindelijk ging Zuidema op schoot zitten bij de onwel geraakte buschauffeur om de controle over het apparaat over te nemen. Daar vond Zuidema de handrem:

"Ik trok eraan en toen stonden we stil."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten