Eritreeër vluchtte met eigen vlot naar Engeland, kwam aan in IJmuiden

Eritreeër vluchtte met eigen vlot naar Engeland, kwam aan in IJmuiden

Asielzoekers hebben het maar zwaar: eerst de Middellandse Zee overleven, dan de afkeurende blikken van Italianen doorstaan, vervolgens verder vluchten naar West-Europa, wéér een oversteek wagen richting Engeland en dan aankomen in IJmuiden. Wat een hel.

Eerder vandaag berichtten we al over migranten die de oversteek probeerden te maken richting het Verenigd Koninkrijk. Hen wordt namelijk verteld dat de Brexit eraan komt en ze daarna mogelijk niet meer binnen kunnen komen. Dat heeft natuurlijk niets met geluk zoeken te maken, er was gewoon geen werk te vinden in Frankrijk!

Één Eritreeër heeft echter duidelijk een cursus marketing gevolgd. Hij kwam vandaag in de spotlight met zijn zelfgemaakte vlot, waarmee hij ook Engeland binnen wilde komen. Deze 26-jarige maritiem bouwkundig ingenieur zal binnenkort wel een baan aangeboden krijgen, als ze in de maritieme bouwsector niet zo discriminerend zijn natuurlijk!

Er zitten ook nadelen aan deze originele variant van de elevator pitch, mensen geloven nu natuurlijk niet meer dat dergelijke vluchtelingen/asielzoekers deze kant uit komen om te werken. Al zal Rob Jetten van D66 wel weer blij zijn met deze aanwinst in IJmuiden, die boffen maar met zo'n creatief talent dat ze zo is aan komen waaien! De woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) spreekt echter van 'een wanhoopsdaad', want West-Europa is natuurlijk niet uit te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer