Met het goede weer, méér bootmigranten: 74 personen opgepakt op het Kanaal

Het fenomeen bootmigranten kennen we vooral van beelden van de Middellandse Zee natuurlijk. En hoe warmer het weer, hoe meer bootmigranten. Gisteren was het behalve in het zuiden van Europa ook goed toeven in het noorden en vandaag wordt zelfs een warme zomerdag verwacht. Tijd dus voor de migranten om hun boot uit de koffer op te blazen en de oversteek te wagen. Zo ook op het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland, maar ver kwamen ze niet.

De rondvaart op het Kanaal eindigde uiteindelijk in mineur toen de 74 migranten uiteindelijk door de Britse grenspolitie werden opgepakt. In totaal maakten de bootmigranten gebruik van 8 boten en werden ze vervolgens gespot door de Kustwacht.

De overheidsdienst te water was eveneens betrokken bij de arrestaties. Twee van de boten maakten het niet eens het water op, maar werden door de Fransen vastgezet. De overige zes kozen het ruime sop.

De bootmigranten ontfermden zich ook over minderjarigen, kinderen dus. Die mochten met het snoepreisje mee. Volgens NOS Teletekst zou de oversteek wellicht te maken hebben “met het warme weer”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Trien Knoppen

  Waar zijn de tijden van de Vietnamese bootvluchtelingen gebleven?… Dat waren nog eens bikkels!
  33 km van Calais naar Dover is peanuts.

 2. Stanly2000

  Mooi weer!
  “Vluchteling op provisorisch vlot één kilometer uit kust IJmuiden.”

  1. Mars020

   Hij probeerde Nederland te ontvluchten, maar onze domme kustwacht haalt hem weer terug. laat die gast lekker dobberen, want opgeruimd staat netjes. Scheelt weer een huis, gratis inboedel, uitkering, ziektekosten enz. Goedkoper kan je er niet vanaf komen, dus laat ze gewoon gaan.

 3. Peter Loosduinen

  Nu het goede nieuws !
  We will continue to seek to return anyone who has entered the UK illegally.

 4. victus

  Warm weer op het strand betekent niet automatisch mooi weer op de Noordzee. In een opblaasbootje gaat dat gegarandeerd fout. Zo wordt dat allemaal zwaar onderschat door de “ deskundigen”

  1. edoc431

   Nou en ??

  2. Mars020

   Lekker belangrijk..

 5. Rosasolis

  Dit bericht werd eerder vandaag op de radio nieuws verzonden. De Engelse kustwacht hebben 74 illegale migranten uit kleine rubber boten langs de kust opgepakt. Wat gaat nu met die mannen gebeuren; worden ze terug naar Spanje verstuurd? Of naar hun oorspronkelijke thuislanden? Of worden ze binnen enkele maanden vrij gezet in Engeland? Waarbij zij een uitkering zullen krijgen en ook hulp via de moskee, om hun vrouw en kinderen over naar Engeland te brengen? Wegens de warme weer zal er meer migranten uit Frankrijk en Spanje proberen uit de kampen te komen, en verder reizen.
  Hopelijk is onze kustwacht nu extra alert, om te voorkomen dat zij aan onze kust arriveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.