Met het goede weer, méér bootmigranten: 74 personen opgepakt op het Kanaal

Geen categoriejun 02 2019, 8:10
Het fenomeen bootmigranten kennen we vooral van beelden van de Middellandse Zee natuurlijk. En hoe warmer het weer, hoe meer bootmigranten. Gisteren was het behalve in het zuiden van Europa ook goed toeven in het noorden en vandaag wordt zelfs een warme zomerdag verwacht. Tijd dus voor de migranten om hun boot uit de koffer op te blazen en de oversteek te wagen. Zo ook op het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland, maar ver kwamen ze niet.
De rondvaart op het Kanaal eindigde uiteindelijk in mineur toen de 74 migranten uiteindelijk door de Britse grenspolitie werden opgepakt. In totaal maakten de bootmigranten gebruik van 8 boten en werden ze vervolgens gespot door de Kustwacht.
De overheidsdienst te water was eveneens betrokken bij de arrestaties. Twee van de boten maakten het niet eens het water op, maar werden door de Fransen vastgezet. De overige zes kozen het ruime sop.
De bootmigranten ontfermden zich ook over minderjarigen, kinderen dus. Die mochten met het snoepreisje mee. Volgens NOS Teletekst zou de oversteek wellicht te maken hebben "met het warme weer".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten