Robert Jensen: 'Te lage kijkcijfers is een pure leugen, RTL liegt'

Geen categoriejun 02 2019, 16:00
Robert Jensen was vandaag te gast in Business Class waar hij zich negatief uitliet over de reden die RTL gaf voor het beëindigen van zijn talkshow. Volgens Jensen ging het helemaal niet om te lage kijkcijfers maar wilde RTL geen 'niet-links geluid'. Dat meldt De Telegraaf.
Jensen windt er bij Business Class geen doekjes om en zegt tegenover Harry Mens:

"Tegen mij zeiden ze dat het niet het programma was dat ze wilden maken, met die politieke kleur. Naar buiten toe zeiden ze dat het te weinig kijkers had. Maar dat is een pure leugen."

Toen hij met z'n show begon trok hij zo'n 322.000 kijkers en zakte langzaam weg tot onder de 100.000. Volgens Jensen scoorde dat alsnog gemiddeld beter dan andere shows op RTL 5. Daar kon het volgens hem dus niet aan liggen. En daar lijkt hij inderdaad gelijk in te hebben.
Waar Jensen echter wel mee uit moet kijken is dat hij de totale schuld voor het annuleren van zijn talkshow, bij RTL neerlegt. Hoewel dit wel het beeld van 'de dominantie van links Hilversum' versterkt, pleit het hem niet vrij van zijn eigen verantwoordelijkheid. Zo'n kwalitatief hoogwaardige show was het nu ook weer niet. En dat is jammer, want Jensen heeft toch soms nog best interessante en weloverwogen inzichten en standpunten. Zou hij wat meer de serieuze kant op zijn gegaan en wat minder in het jolige format van zijn eerdere shows in de jaren rond de millenniumwisseling.
Dit had weliswaar niet RTL van hun mening kunnen doen veranderen, maar wellicht wel een breder publiek weten te trekken waardoor RTL eerder geneigd zou zijn het programma op z'n minst te tolereren. Maar goed, we hebben tenminste nog de Jensen Podcast!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten