Compleet idioot! Gemeenten krijgen ruim 20 miljoen voor aanpak radicalisering, weten niet eens of aanpak werkt

Het AD, in samenwerking met Radio 1-programma Argos, deed onderzoek naar de aanpak van radicalisering. Wat blijkt? Er wordt met miljoenen gestrooid terwijl methoden niet, nauwelijks of zelfs averechts werken!

De 20 miljoen euro werd de afgelopen drie jaar gespreid over 20 gemeenten, onder de noemer ‘versterkingsgelden’. Bedoeld om radicalisering tegen te gaan, werden er diverse netwerken mee opgezet en medewerkers getraind en aangenomen. Sociaal werkers kregen een cursus ‘Hoe herken ik een Syriëganger?’ en honderden gemeenteambtenaren herkennen nu ook de signalen van een geradicaliseerde mafkees. Daar was namelijk training voor nodig…

Hoe het ook zij, in een vertrouwelijke rapportage blijkt dat gemeenten niet eens weten of hun aanpak werkt. Een goed voorbeeld is een flink bedrag dat beschikbaar kwam in 2016, toen geradicaliseerde jongeren en masse richting Syrië vertrokken. Van dit geld werd namelijk een toneelstuk bekostigd dat vooral bij jongeren inzicht moest geven in de perikelen van die reis en strijd. Het probleem was alleen dat jongeren zich te veel konden identificeren met de motieven van de hoofdpersonen, waardoor ze juist eerder geïnspireerd raakten!

Gelukkig komt de NCTV binnenkort met een ‘toolkit’, zo’n woord waar je al van begint te kokhalzen als een ambtenaar het over z’n lippen krijgt, om verplicht te evalueren. Geweldig, zo’n klote enquête waarbij jongeren aan kunnen geven in hoeverre zij zich geïnspireerd of gedesillusioneerd voelen na een deradicaliseringsproject. Dikke kans dat ze het nog aan mogen geven met een smiley ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. victus

  Voor 20 miljoen heb je een hoop nutteloze functies en baantjes in de gemeenschap. Als ze zichzelf dan toch zo nuttig achtten, oranje hesje aan en de straat op, onkruid wieden, rommel van klimaatzeurende scholieren opruimen en bushokjes wassen. In plaats van janken over die zogenaamde wannabe nep strijdertjes die als het erop aan komt nog geen deuk in een warm pakkie boter slaan.

 2. Ritter

  Er is maar een middel wat echt werkt tegen z.g. “radicalisering”. En iedereen weet dat eigenlijk ook wel.

  Dat is zorgen dat personen met de islamitische ideologie niet het land binnen kunnen komen………..dus alles op alles zetten om de illegale massa migratie uit de islamitische landen te stoppen.

  Want deze immigranten nemen hun islam ( en bijbehorende islamitische normen/waarden/gebruiken) mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Dus een potentiële radicalisering ligt altijd op de loer als er iets is in het leven van deze personen wat mis gaat. Want dan “radicaliseren” ze en trekken meer naar hun islamitische gemeenschap.

  De kern van de zaak is dat veel moslims zich, vanuit hun islamitische ideologie, verwant voelen met de islamitische gemeenschap en niet met de westerse wereld die andere andere normen/waarden/gebruiken heeft.

  Vandaar ook dat er in Europa een parallelle islamitische wereld ontstaat met haar eigen (islamitische) instituties en organisaties. En deze parallelle islamitische gemeenschap in Europa word ieder jaar sterker via (vaak illegale) massa immigratie (onder het mom van “vluchteling” en via geboorte.

  1. victus

   Als die losers zo graag de held willen uithangen bij al-taaitaai, veel plezier. Wij in Holland gebruiken die centen wel voor zorg voor onze eigen burgers. Wel eens een foto ergens gezien van z’on prutser. Had zijn helm achterstevoren op. Dat snappen ze niet.

 3. nienke

  Hier is wel veel geld voor maar owee als je als Nederlander. een rolstoel nodig hebt of iemand die je kan helpen in de huishouding omdat je het niet meer zelf kan.
  Hele boeken met vragen moet je invullen en dan nog maar afwachten of je het krijgt.
  Na 8 weken kun je een bericht ontvangen komt er iemand bij je thuis en dan mag je blij zijn als zij hulp voor je regelen.
  Het is echt bidden en smeken en hoopjes papieren invullen.

  1. victus

   Nienke++++
   Helemaal goed. Een komma verkeerd en je staat weer helemaal achteraan in de rij. Het steekt om te horen dat er nergens maar dan ook nergens geld voor is als het gaat om basale soms eenvoudige dingen. Nu weten we waar die centen allemaal naartoe verdwijnen. Eigen bevolking mag alleen betalen en het lekker zelf uitzoeken. En die instellingen doen daar gretig aan mee. Wel kookmiddagen, brei avonden, inloop ochtenden en fiets uitjes voor allochtone wijven die anders nooit buiten mogen komen, eigen oma’s en opa’s krijgen een glaasje lauwe prik en roddelblaadjes van 2 jaar oud. En mond dicht aub

 4. Trien Knoppen

  99 van de 100 keer heeft dit tuig een dubbele nationaliteit. Paspoort intrekken en enkeltje Saoedi-Arabië… veel goedkoper! Dan kunnen ze daar de vrome moslim uit gaan hangen aangezien ze onze normen en waarden toch niet zien zitten.

  1. Kim Verlouw

   Zo simpel is het.

   +5

   1. Bolkestein

    Wat is er nou zo moelijk aan denaturaliseren en repatriëren naar het land van hun vreemde paspoort? En zo’n enkeltje is stukken goedkoper dan deradicaliseringsprojecten die toch niet werken. Dat “Allahu Akbar”-geschreeuw op de Vierde Mei vanuit de EBI in Vught was toch wel een bewijs van dat die deradicaliseringsprogramma’s niet werken. Bij denaturaliseren en repatriëren raakt Nederland gegarandeerde vanzelf een stukje meer gederadicaliseerd.

   2. Bolkestein

    Misschien kunnen ze voor dat geld een of ander halal motorclubje gaan subsidiëren om ze te helpen met deradicaliseren of zo. Iets als de Halal’s Angels of zo.

  2. Joop Klepzeikert

   Dat zal helaas pas gaan gebeuren zodra werkschuw links niet meer mag stemmen.
   Zolang links de macht heeft zal ons land steeds verder en sneller achteruit gaan. Dat heeft links in het verleden al bewezen en bewijzen ze in het heden nog steeds overal ter wereld.

  3. ManusR

   Helaas, voor de moslim telt maar twee woorden,: taqyyia en hijrah en zolang links weigert om de betekenis van deze woorden op te zoeken blijven ze wegkijken van waar het de moslim om te doen is.

 5. tomygun

  Eerlijk duurd het langst .
  De leugen word beloont .
  Zielig zijn als Nederlander helpt niet .
  Zielig zijn als moslim doet wonderen .
  1 paspoort + 1 paspoort is dus de oplossing
  FF aan m,n kennisen vragen wat zo,n ding kost ?
  Wel een echte he geen neppert.

  1. Trien Knoppen

   Heel typisch… heb veel familie in Australië… geen van mijn neven en nichten hebben ook een Nederlands paspoort, vieren allemaal Australia day en zijn trots op hun land!
   Waar gaat het toch mis hier?…

   1. Joop Klepzeikert

    Het gaat hier mis doordat onze roverheid geen eisen stelt aan migranten. Elke ongeschoolde idioot met radicale ideeën en bedoelingen kan en mag hier zomaar binnen komen, krijgt alles gratis en wordt nergens voor gestraft.
    Australië laat je enkel binnen als je komt werken. Niet werken betekent daar niet een oetkering krijgen, maar retour eigen land.

    1. Trien Knoppen

     Het moet ook uit jezelf komen en daar gaat het hier mis met de integratie volgens mij…
     Zij hebben Nederlandse ouders maar voelen zich wel Australiërs!

     1. tomygun

      Trien heb daar zel ook familie zijn gewoon Ausie
      ontmoet ook veel van hen hier en kan ze stuk voor stuk
      mate noemen gewoon goed volk .

     2. Joop Klepzeikert

      Nederlanders zijn harde werkers met een hoog IQ, die zich heel makkelijk aanpassen aan hun gastland en de mensen die daar wonen.
      Het tuig wat naar Nederland komt is werkschuw, asociaal, agressief, ongeciviliseerd en heeft een veel lager IQ dan mensen. Heeft al sinds mohammad ze uit hun holen en tenten in de woestijn trok niets meer bijgeleerd en is daar ook niet toe in staat, doordat ze een eeuw of 500 in evolutie achterlopen op mensen.

 6. Joop Klepzeikert

  Als iemand al training nodig heeft om een geradicaliseerde mafkees te herkennen is die ook na die training ongeschikt.
  Er is maar één manier van deredicaliseren die echt werkt en dat is die terroristen hun gratis geld en Nederlands paspoort afpakken en ze retour landen van herkomst sturen.

  1. tomygun

   Joop we zijn allemaal dieren .
   Zo je mag het gerust termieten noemen .

   1. Joop Klepzeikert

    Termieten zijn hard werkende dieren, die zelden of nooit ruzie zoeken. Dat kan ik van negers, moslims en hun socialistische vrienden niet zeggen. Die beesten kun je dus beter met parasieten vergelijken dan met termieten.

    1. tomygun

     Ze vreten wel de boel op .

     1. RS

      ja, letterlijk en figuurlijk, en daar bedoel ik niet de mieren mee, maar de Finnen.

 7. Rosasolis

  Vandaag is een rapport in Trouw over de kampen in Iraq waarin leven de ex-IS bruidjes en kinderen onder zeer slechte omstandigheden. Terwijl Nederland, tot nu toe, niet van plan is om deze radicaliseerde vrouwen en kinderen te accepteren, wil Duitsland ze wel gaan accepteren. Omdat de kampen zo erg zijn dat vooral kinderen sterven iedere dag.
  Waar komt de geld voor de zorg voor onze eigen bevolking, vooral de zorg voor onze ouderen, die leven van maand-tot-maand op een zeer korte AOW, en kleine pensioen?
  De zorg kosten worden steeds hoger. En als mijn man of ik alweer medicijnen moeten bestellen, dan moeten wij op onze gewone boodschappen bezuinigen.
  Ik ken een jonge man die een aantal jaar werkeloos is, (wegens een ongeluk die hij een aantal jaren geleden had gekregen). Hij moet naar de voedsel bank een keer in de week gaan voor een voedselpakket. Als het slecht weer is, nemen wij hem naar de zaal, om z’n zeer eenvoudige pakket te krijgen. Die kamer is altijd druk met zoveel mensen, die onder een ongelooflijk arme bestaan moeten leven. Maanden geleden is de Vomar begonnen met een actie om deze mensen te helpen. Met het inleveren van statiegeld flessen kan je bon ingeleverd worden, zodat een kinderfeestje voor een jarig kind kan georganiseerd worden. Met dit statiegeld worden een aantal cadeautjes gekocht, en de Vomar zorgt voor lekkere hapjes en een taart.
  Er is een oude Engelse uitdrukking die ook voor ons land actueel is:
  Courtesy begins at Home. Laat de Rode Kruis of de VN zorgen dat de ex- IS vrouwen en hun kinderen naar een of meerdere moslim landen kunnen opgevangen worden.

 8. C.A.Barstow

  Dat is smerig links eigen, gooi er miljoenen tegenaan en we zien wel of het werkt,
  deradicalisering werkt niet of nauwelijks het is één van die smerig linkse luchtkastelen waarmee het volk misleid wordt.
  En zo wordt ons land langzamerhand door smerig links naar de afgrond geholpen.

 9. Godefroy France

  VOOR NUL EURI’S KAN HET OOK

  HET WOESTIJNTUIG DE NEDERLANDSE NATIONALITEIT AFNEMEN,,,,,
  LEKKER DAAR LATEN WAAR ZE VEROORDEELD ZIJN !!!!

  PVV EN FVD HIER LIGT EEN TAAK VOOR JULLIE

 10. Moh de pedo

  Wat een heerlijk bericht. 20 miljoen!! Is het de bedoeling dat we over 5 jaar allemaal in een Burke lopen? Ik geniet van deze diversiteit van zwart tot pikzwarte bekleding. Je zou er haast eentje willen verkrachten maar ik ben helaas nog geen moslim en dus is dit voorbehouden aan onze moslimvrienden.

 11. peetjoh. k

  20 miljoen moet ook genoeg zijn om iedereen van imigratie achtergrond een ticket te geven. Enkele reis back to basic. En dan eens 10 “jaar kijken of inderdaad de ellende verminderd. Niet geschoten altijd mis.

 12. ManusR

  Weer zoveel miljoenen door de gootsteen spoelen, maar wat maakt het uit, de nederlander betaald het toch wel, gedwongen uiteraard maar dat deert onze politici niet.

 13. Kristalix

  Het plaatje bij dit artikel is Gouda?

  1. Kapitein Haddock

   Kristalix

   …………..en binnenkort in heel Nederland als de ISIS “lieverdjes” komen!
   T.w. de moordenaressen moeders en de recht op gezinshereniging KOP-AFHAKKERS!
   Wat een land!!! -NEDER- gaat dit -LAND-!

   1. Kristalix

    Haddock
    Hoe bedoel het land in komen? Ze zijn er al.
    En………..weinig aktie.

 14. Kristalix

  20 miljoen? Dat is genoeg om extremisten naar Patria te sturen.

 15. Siemien

  Er zijn hier mensen die vinden dat Nederland niet genoeg doet en die mensen vinden dat wij Nederlanders ons niet genoeg aanpassen…

  1. Frets

   de oikofoben

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.