Dit is de ‘gezondheidszorg’ in Nederland: ‘Onvoldoende gespecialiseerd personeel, hartpatiënt overlijdt’

Het is een grove schande.

Fleur Agema (zij retweette de tweet die ik hieronder plak) is terecht duidelijk geïrriteerd door de staat van de zorg in ons land. Nou ja, zorg. Dat woord kunnen we eigenlijk niet meer gebruiken. Wat er gebeurt is namelijk anti-zorg. Lees maar mee:

Patiënten op de spoedeisende hulp van het LUMC in Leiden komen, als ze denken dat ze daar goed geholpen worden, met enige regelmaat bedrogen uit. Zo moest een 7-jarig jongetje met een blindedarmontsteking maar liefst twaalf uur wachten voor hij naar de kinderafdeling verplaatst kon worden.

Verplaatst van waar, vraagt u zich af? Nou, van de gang. Waar hij lag te wachten.

Dat is al erg genoeg, maar het wordt nóg erger. In februari van dit jaar stierf er namelijk daadwerkelijk iemand, een hartpatiënt, die niet adequaat behandeld kon worden omdat er “onvoldoende gespecialiseerd personeel” was.

Dit is echt ronduit schandalig. En het is tegelijkertijd helaas ook tekenend voor de wanprestaties van de verschillende kabinetten-Rutte. Het zal hem en zijn kabinetsvrienden een zorg (ha) zijn dat het leven voor de gewone Nederlander steeds moeilijker wordt door hún beleid. Zolang zij hun vrienden van multinationals het hand hand maar boven het hoofd kunnen houden, zogenaamd iets kunnen doen aan de niet-bestaande klimaatverandering, en de belastingen kunnen verhogen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Garland S. tucker

  Fleur heeft het hart op de goede plaats, maar ik lees in een ander artikel een juichverhaal over FvD om ZZP’ers zelf te laten beslissen of ze zich tegen arbeidsongeschiktheid willen verzekeren.

  Hoe zit dat nu met de ziektekosten en zorg? Ik weet het standpunt van FvD niet, maar ik vrees dat zorg ook onder de noemer “dat moet je zelf weten”
  moet worden geschaard.

  Dan zullen we nog veel vaker meemaken dat een hartpatiënt oid. niet eens
  In een ziekenhuis van zorg wordt onthouden, ergo…ze sterven gewoon op straat.

  Ik ben er niet uit…maar ziektekostenverzekering een collectieve plicht of eigen verantwoordelijkheid?

  1. DidiMadloba

   Je bent verplicht je te verzekeren voor ziektekosten omdat anders de gemeenschap er voor opdraait als je ernstig ziek wordt, want de kosten van een ziekenhuisopname kunnen alleen miljonairs uit eigen zak betalen, en we laten toch iemand niet doodgaan omdat hij niet kan betalen.

   1. logisch denken

    Als je erkent weigeraar bent betaal je GEEN zorgverzekering. Je lult weer eens uit je nek

    1. AS210854

     Maar dan ook geen zorg mag ik hopen.

     1. Piet51

      Een z.g. gemoedsbezwaarde betaalt in plaats van premie een extra belasting. Dat potje wordt beheerd door het CAK, dat daaruit onder voorwaarden de zorgdeclaraties van de gemoedsbezwaarde betaalt. Voor allerlei minder dure zorg is dat voldoende. Bij ingrijpende en dure zorg is dat niet genoeg en moet de gemoedsbezwaarde zelf ook bijdragen, want het is geen verzekering, maar een reservering.

     2. Sans Rancune

      Waarom hoopt u dat, krijgt u er een voldaan gevoel van ?

     3. logisch denken

      omdat als je jouw linkse collectiviteit ondermijnen je er ook geen gebruik van mag maken. makkelijker kan ik het niet maken

      Ook de weigeraars betalen NIET zoals piet wil beweren. De bewering van piet klopt echter de weigeraars betalen niet en sterker nog , de rechter is het eens. Ze betalen voor als nog alles zelf

     4. AS210854

      Piet51 dankjewel, weer wat geleerd.

      SR, als niks beters weet om te reageren, kun je beter niet reageren.

     5. Piet51

      @logisch denken
      Het klopt, dat er een rechterlijke uitspraak was, vorig jaar, waar een rechter de verplichte en door de overheid namens iemand aangegane zorgverzekering ongeldig verklaarde. Maar dat was een weigeraar, geen gemoedsbezwaarde zoals de wet dat bedoelt. Deze meneer deed een beroep op zijn burgerrechten en claimde een vrije keuze voor wel of geen zorgverzekering. De rechter heeft alleen bepaald, dat de overheid geen verzekering kan afsluiten voor een burger die dat niet wil. Dat moet op een andere manier afgedwongen worden.
      Gemoedsbezwaarden maken gebruik van mogelijkheden die de wet biedt. Ze zijn overigens duurder uit dan gewone verzekerden, o.m. omdat ook de zorgtoeslag vervalt.

     6. Claro

      @ piet,
      Dank, zo is het idd over gemoedsbezwaarden.
      Geldt ook voor WAM verplichting auto verzekering.

 2. victus

  Goed gezegd, maar altijd blijkt weer dat we dit beleid door dik en dun steunen bij verkiezingen. We willen blijkbaar niet anders?

 3. Watcher

  BAM KNETTERGEK links en rechts gejammer van DDS.

  Zolang zij hun vrienden van multinationals het hand hand maar boven het hoofd kunnen houden, zogenaamd iets kunnen doen aan de niet-bestaande klimaatverandering, en de belastingen kunnen verhogen.

  1. Julian

   niet-bestaande klimaatverandering??? Dit slaat echt alles…Iedereen links en rechts is het er over eens dat er klimaatverandering is… Het grote meningsverschil gaat over de mate waarin er een menselijke invloed zou zijn.. Dat je daarover van mening verschilt kan ik nog enigszins volgen. Maar dat er nog mensen zijn die simpelweg klimaatverandering ontkennen.. slaat alles..

   1. peetjoh. k

    Tuurlijk is er klimaat verandering. Maar dat is er al 400 miljoen jaar. En wij mensen zijn toch te onbelangrijk voor de natuur. Wij zien ons zelf als heel wat maar als we asfalt leggen komen de wortels en het gras erdoorheen. Dat zegt een beetje waar we staan. Al denken een hele hoop vooral linkse mensen dat wij het klimaat veranderen. Dat zegt meer over hun arrogantie dan over hun gezond verstand.

 4. Pescador

  Dit en nog veel meer tekorten dankzij rutte en zijn zooitje, maar we kunnen nog wel wat geld naar de eu doen en nog wel wat naar africa ,indien nodig verhogen we de belastingen.

 5. Korporaal Monty

  “Fleur Agema is terecht duidelijk geïrriteerd door de staat van de zorg in ons land.”

  Maar waarom benoemd ze niet wat het werkelijk probleem is met onze zorg.
  Wie hier verantwoordelijk voor is.

  Al deze problemen hebben maar één oorzaak.

  1. santiago

   Ik denk de farmaceutische industrie .:)

   1. santiago

    Of de overheid. Dat zou ook kunnen.

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Nee, de overvolle ziekenhuis hallen, gevuld met 80% allochtonen…iedere dag weer…meestal vrouwen met obesitas en andere enge allochtonen aandoeningen omdat ze zo ‘gezond’ leven…daar komt het door dat de meneer met de acute blindedarm 3 uur moest wachten.
     Mak er mar is een dagje uit van en kom naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam kijken om daarna een excursie de vele No-Go zones te ondernemen.
     Ik heb gezegd, nog en fijne dag en doe rustig aan ,het is veel te warm voor een blanke.

     1. Marija

      Mee eens, kom in de hal van SFG Rotterdam en je waant in in den vreemde. Op vrijwel elke afdeling een overbevolking aan buitenlanders. Lekker profiteren en vaak nog behoorlijk arrogant ook.
      Taalproblemen spelen ook een rol.
      Tja we gaan er op vooruit mnh.

     2. peetjoh. k

      99% bijnela inmiddels

   2. Korporaal Monty

    Fleur Agema spreekt het woord van Wilders.

    Het werkelijke probleem in de zorg komt natuurlijk door de islamisering van ons land.

    Jammer genoeg benoemd zij dit niet.

    1. peetjoh. k

     Nou spreek je wel de waarheid. Het is gebleken dat moslims en met name de vrouwen voor een scheet die dwars zit al naar het ziekenhuis rennen. Daardoor word er zon beroep gedaan op de zorg dat die dus vele malen duurder is geworden. Ook bij de huisarts sochtens zit de wachtkamer vol met zwaar aanstellerige wijven die desnoods op de grond gaan rollen om eerder aan de beurt te zijn.

     1. Korporaal Monty

      “Het is gebleken dat moslims”

      Ik spreek niet over moslims maar over de islam.

      Waar spreekt Wilders negatief over moslims?

      Wel goed lezen.

  2. Watcher

   Kom, ik doe een gokje – het door DDS zo bejubelde privatisering.

 6. Kretoloog

  De Minister van Volksgezondheid vragen om in actie te komen? Wat verbeeldt die Fleur zich wel. Hugo heeft het veel te druk: Er moeten hoognodig weer nieuwe schoenen worden aangeschaft!

 7. logisch denken

  Lang leve rutte de premier van alle Nederlanders zoals ie zelf zegt. Moet je of in gevangenis zitten zoals holleeder of met een rubberbootje binnen komen anders mag je wachten op de gang.

  De problemen wordenn steeds nijpender en toch wil men de situatie niet beoordelen op zijn ware praktische status. Echt een clown die rutte maar dan niet voor de clini clowns

 8. AS210854

  De verkeerde kleur zeker. Triest

 9. zeurpiet2

  Zou best wel eens aan dat LUMC kunnen liggen hoor. Heb exact hetzelfde meegemaakt. Had ook blindedarm ontsteking. Werd na 3 uur wachten bekeken (kronkelende van de pijn op de vloer van de wachtruimte) door een of andere stagiaire, die vond dat ik zeurde en wilde me wegsturen. Toen dook er opeens een dame met verstand en een Duits accent op. Die herkende meteen wat er aan de hand was, liet die kut in opleiding luisteren en ik kreeg meteen morfine. Nooit excuses van die brokkenpiloot gehad, ben benieuwd hoeveel slachtoffers ze inmiddels heeft gemaakt. Ben dezelfde dag geopereerd, gigantisch lidteken, maar dat kwam omdat het acuut was zei de andere slager. Kreeg nog wel te horen dat als ik langer had gewacht ik 90% zeker was overleden. Nou, ik heb niet voor al dat wachten gezorgd hoor. Was meer die trut die er een zooitje van maakte.

  1. Aaldering

   Bij ZGT Hengelo gaat het er anders aan toe. Heeft u ook in een review dat duidelijk kenbaar gemaakt ? Ik zou in ieder geval de inspectie het hebben laten weten. En helemaal geen excuses…Dit is bij de wilde spinnen af.

  2. Aaldering

   Dan gaat het er hier bij ZGT Hengelo wel anders aan toe. Heeft u dat in een review over dat ziekenhuis niet kenbaar gemaakt. Excuses waren wel op hun plaats geweest. Het is bij de wilde spinnen af.

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Nederland=Bananenreplubliek

  1. Heinz

   Nou, dat komt goed uit, ik hou van bananen. Spot goedkoop. Wel treurig dat de arbeider op de plantage er niks aan overhoudt.

 11. Nelson1

  Is toch ook begrijpelijk, het is niet meer betaalbaar! De zorg wordt uitgekleed. UWV meldt ook al meer uitkeringen verstrekt te hebben. Je hoort niet anders dan verhoging op verhoging, boetes, klimaatmaatregelen straks nog. Ik denk dat de bodem van die schatkist in zicht is. Dus tja vandaar de jacht van het kabinet op ons geld.

  1. Watcher

   Het Nederlandse begrotingsoverschot in 2018 was goed voor een absoluut record.

   1. Deukman

    Blablabla pisvlek van de blablabla

 12. goedisfout

  Gelukkig is de gezondheidszorg in Nederland gratis.

  Oh wacht.

 13. J.Rademaker

  We zijn er bijna, onze ambitie zo te stemmen dat we een derde wereldland worden is bijna werkelijkheid.
  Verketteren die partijen die nog voor de burgers opkomen.

 14. Heinz

  Fleur Agema is een bijzondere vrouw en dat is ze. Buiten alle kijf, ze weet waar ze het over heeft. Alleen jammer dat ze zo hard praat.

 15. Jantje

  Gelukkig dat alles wel 26 keer op papier staat en en 93 computersystemen.

 16. ikweetwatikwil

  Fleur is een kanjer. Als ze soms wat hard praat , moet dat wel want daar in de kamer horen ze niet goed. Een vrouw die laat merken als ze boos is dat er zo met de zorg wordt omgesprongen.

  Dit wil ik wel gezegd hebben , wie betaald de zorg van al die asielzoekers die nog nooit een cent betaald hebben. Wie draait daar voor op.

 17. Jumping

  Dit is de gezondheidszorg in het keiverotte Nederland geworden, na eerst Balkenende en nu Rutte.
  Beide kregen een dik plassertje als Brussel / EU ter sprake kwam en de rest is verwaarloosd.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

 18. Claro

  Misschien is het in kader vd gezondheidszorg goed om stil te staan bij de hitte.
  Die zieken, mensen in verzorgingstehuis treffen.

 19. Rosasolis

  Misschien ligt het aan ieder ziekenhuis en hun eigen beleid. Alleen weet ik dat toen ik vorige jaar 112 belde omdat mijn man een beroerte kreeg, was de ambulance van de ziekenhuis van Den Helder binnen 15 minuten bij ons aan de deur. Toen wij naar de spoedafdeling aankwam was de neurochirug klaar. Hij heeft meteen gewerkt om mijn man te helpen. Een briljant hoog-leraar en bescheiden man van Chinees afkomst.
  Hij heeft het leven van mijn man gered. Het is algemeen bekend dat de Hart Stichting op komt voor mensen die een beroerte hebben gekregen, omdat dit levens bedreigende plotselinge aanval kan tot de dood leiden. Ik weet nu veel meer meer over onze Hart Stichting. En hoewel ik bewonder de werk van de kanker vereniging, vindt ik dat de Nederlandse Hart Stichting veel meer aandacht moet krijgen, om levens te redden na een beroerte of hartaanval! Nogmaals veel waardering van de Ambulance Dienst van de ziekenhuis van Den Helder die de leven van mijn man redde tijdens de rit naar de
  ziekenhuis. Hij heeft het gered, maar heeft last van hoge bloeddruk. Er moet veel meer aandacht komen over harten en heersen problemen: zoals hartaanvallen en heersen
  beroete problemen. Hulp voor Vele mensen die een beroerte hebben gekregen, of een hart aanval, spoedig hulp. En daarna veel hulp met het herstellen. Maar waarom moeten vele mensen in vele plaatsen dit hulp voor beroerte een hart patienten negeren?

  1. Claro

   @rosalis,
   Mooi.
   Ook ik heb hier ervaring mee.
   Je kunt alleen toch ambulance dienst voor beroerte resp. hartaanval toch niet vergelijken met kanker vereniging? Die koppeling snap ikniet.
   Verder is mijn ervaring dat de ambulance zeer snel ter plekke is bij beroerte, tia enz.

   1. Ab Infinitum

    Beroertes, een herseninfarct, dementie hebben meer te maken met de Hersenstichting.Als donateur en collectant maak ik mij voor deze stichting nuttig. Alhoewel dat niet door iedereen begrepen wordt. Tijdens een van de collecte rondes werd mij nageroepen : ” vuile bedelaar “

    1. Claro

     @Ab,

     Nee toch?
     Chapeau dat je collectant bent en zeker ook hier voor!

 20. C.A.Barstow

  De zorg in ons land WAS goed.
  Het enige wat die vuile roversbende in Den Haag heeft gedaan is die goede zorg weg bezuinigd t.g.v. Brussel.
  Dat hierdoor doden gaan vallen had je tevoren kunnen bedenken.

 21. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Van dit soort berichten word je natuurlijk woest ! Met Rutte aan het roer krijgen transgender operaties etc. natuurlijk voorrang en elke Moslim die moord en brand schreeuwt wordt snel geholpen voor dat hij of zij de tent afbreekt… Daarnaast gaat ons goede geld naar Terreur Organisaties of verdwijnt in de Clinton Foundation. etc. etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.