Europese nepliberalen van VVD en D66 veranderen naam fractie van ‘ALDE’ in ‘Renew Europe’

Ze zijn nu dus officieel eurofiel en alles behalve liberaal.

De zogenaamde liberale fractie in het Europees Parlement, waar D66 en de VVD al jaren deel van uitmaken, heet vanaf nu ‘Renew Europe.’ De oude naam, die daadwerkelijk verwijst naar de liberale ideologie van de partijen — ALDE — wordt dus overboord gegooid.

Dat bericht het Nieuwsblad.

Fractievoorzitter Guy Verhofstadt — die walgelijke fascistische Belg — is heel blij met de nieuwe naam:

“We zijn sterker dan ooit en hebben een unieke kans om Europa vorm te geven. Er ligt veel werk voor ons. We zijn geïnspireerd om te bouwen aan een vrij en fair Europa.”

Als je je afvraagt wat het beleid van Renew Europe is. Nou, dan heb je hier het antwoord:

Op de website van Renew Europe is te lezen dat de fractie zich uitdrukkelijk tegen populisme en nationalisme wil afzetten.

Met andere woorden, de VVD en D66 zijn vanaf nu lid van een fractie die toegeeft weinig liberaal, maar wél hard eurofiel te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Watcher

  Walgelijke fascistische Belg, nepliberalen, BAM de nepFries schudt het zo uit zijn mouw.

  1. Top

   Daar is de ”jodenhater en antisemiet’ weer. Zou je, de kostbare tijd niet beter kunnen gebruiken? Om eens te gaan werken, onrendabele?

   1. Watcher

    Haha daar is Top weer, ooit fanatieke aanhanger van Janmaat de jodenhater.
    Heeft Top nog een beetje heimwee naar Spits 🙂 🙂 🙂

 2. tonna

  “We zijn sterker dan ooit ”
  De heer Guy Verhofstadt gelooft het zelf,hieraan kan je zien dat hij een draadje los heeft zitten!
  Boris Johnson leidt de Britten naar een Brexit,een groot aantal lidstaten is 100% EU kritisch en heeft onoplosbare problemen.De enige kans voor alle lidstaten is stoppen met de regelzieke EU in de huidige vorm.
  Er bestaat helemaal geen EU als homogene éénheid,verschillende pensioenleeftijden, culturen,belastingstelsels,door heel Europa (voornamelijk Zuid Europa) zijn nog steeds massa’s tolwegen,en er komen nog méér bij,bijvoorbeeld in geheel Duitsland!
  Maar wel moet ieder land moet afdrachten doen aan de EU,om het maffe klimaatakkoord, Marrakesh akkoord en omvolking te financiëren!

 3. Agios

  Laat de man raaskallen. Hij is een doorgeslagen manipulator, net als het grootste deel van het herenvolk in Brussel.

 4. Beukman

  Men heeft besloten tot deze naamsverandering nadat Marcron’s En Marche zich had aangesloten. Iedereen zal beamen dat Renew Europe als naam meer tot de verbeelding spreekt dan ALDE. De naam Renew Europe is weliswaar wat outbollig, maar ook minder potsierlijk dan, pak hem beet, Forum voor Democratie.

  Zich afzetten tegen nationalisme, ten slotte, is een fraai streven dat iedereen zal aanspreken die samenwerking wil binnen de EU, zowel economische als politieke.

 5. EU kok

  Quote:
  Dat bericht het Nieuwsblad.
  Fractievoorzitter Guy Verhofstadt — die walgelijke fascistische Belg — is heel blij met de nieuwe naam:
  .
  Vreemd, kom deze tekst nergens tegen in het Nieuwsblad.
  Niet schelden op andermans naam, Micheal.

  1. logisch denken

   De waarheid kan hard zijn. Het heerschap heeft zelf aangegeven dat als nationaal de weerstand groeit elk middel legitiem is om macht over te dragen aan brussel. Een volbloed fascist derhalve

 6. Piet Patat

  Dat gebakkie Verhofstadt is een levensgevaarlijke, imperialistische gek die uit is op de vorming van superstaat €uropa waarin natiestaten niet meer bestaan, het grote geld de lakens uitdeelt, de volkeren en culturen slechts eenheidsworst zijn vermengd met achterlijk middeleeuws denkende import. En deze dwaas zit in een nepparlement met een nep president maar beslist wel mee over de hoofden van dik 500 miljoen inwoners. Je kunt ook een baviaan bij de lanceringsknop van kernwapens neerzetten. Piet heeft die dwaas van dichtbij meegemaakt en neem van mij aan, hij is compleet van het padje qua realistisch denken. Hij zit zo opgesloten in zijn €uropese ivoren toren, die heeft geen enkel benul van realiteit en waar die dik 500 miljoen inwoners dagelijks voor staan. Gelijk een paard met oogkleppen denderd hij door met zijn €uropese megalomane project, niets en niemand ontziend. En maar blaten in Den Haag, de €U is zo goed voor ons. Het is de ondergang van een continent. De USSR was er niks bij.

  1. Watcher

   ”Piet heeft die dwaas van dichtbij meegemaakt en neem van mij aan, hij is compleet van het padje qua realistisch denken. ”

   Wij nemen dat niet van je aan want wij krijgen het gevoel dat je het niet- juist – ziet.

   1. Willemzuiderbuur

    Wij?? Omdat jij zo denkt? Spreek voor jezelf Watcher!

    1. Sealgaire

     Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

   2. Piet Patat

    En wat ziet u Watcher ?
    Vertel ! Wat ziet Piet verkeerd ?
    U ziet de €U als een zegen ? H
    Het politburo van de €U als een puur voor het volk aanwezig zijnde groep betrokken lieden die het beste voor hebben met Europa ?
    Stenen, je zou ze moeten verbieden want er wonen te veel naieve sukkelaars onder.

  2. EU kok

   Dat gebakkie Verhofstadt is een levensgevaarlijke, imperialistische gek
   het grote geld de lakens uitdeelt,
   .
   Weer een linkse gek gesignaleerd op DDS.

 7. logisch denken

  Eindelijk maken ze een belofte waar , ze hebben gereorganiseerd, van binnen uit geherstructureerd en eindelijk de bureaucratie aangepakt . Wat zegt u ? ze hebben enkel de naam veranderd ? ze voldoen dus aan de verwachtingen. NEXIT aub

  1. goedisfout

   Verdeel en heers, nu weer een nieuwe naam voor hetzelfde gaaies. Wat zullen ze voor schut staan als het de Britten lukt van Brexit een succes te maken.

 8. Kees

  Ik hoor het nog roepen vanuit D66: de euro brengt vrede, welvaart en volledige werkgelegenheid. Kun je iemand van die groep nog serieus nemen?

 9. J.Rademaker

  Europa vernieuwen, eindelijk geven ze toe dat het niet werkt zo.

 10. Kim Verlouw

  Mogen we wel van ons Europa houden of zijn we dan te nationalistisch?

 11. victus

  Nou snap ik waarom al die hysterische ego bakvissen daar in Brussel allemaal zo smoorverliefd op dit menneke zijn

 12. Juriaan

  Zo snel mogelijk een nexit voor het te laat is

 13. JFU

  De VVD is sinds Rutte premier is geen liberale partij meer. Groen linkse standpunten zijn door de VVD omarmd. De echte liberaal heeft dus niets meer te zoeken bij die partij, tenzij je Eurofiel bent.

 14. Heras

  Ja, “renew ” de boel maar eens, met veel immigranten en de islam als hoofdgodsdienst. Gaat er goed uitzien…
  Ik hoop van harte dat rechts een hard tegengeluid geeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.