Feministes huilen weer: “Prijzengeld Rosmalen is discriminatie!” Ze kunnen maar “34.677 euro” winnen

Ach wat sneu! Maar 35.000 euro voor een paar wedstrijden!

Feministes vinden het vre-se-lijk: er is nogal een verschil in het prijzengeld bij het tennistoernooi van Rosmalen. De winnaar bij de mannen kan 109.590 euro winnen, maar de winnares bij de vrouwen moet genoegen nemen met 34.677 euro. Let wel, het is een klein toernooi, dus ze hoeven daar maar vier wedstrijden voor te spelen.

Bij het Algemeen Dagblad zijn ze dan ook woedend:

Gelijke beloning voor de seksen? Bij het tennistoernooi van Rosmalen is dat geenszins het geval. Dat veel mensen deze week een kaartje voor Kiki Bertens hebben gekocht, maakt niks uit.

Vervolgens worden er een paar ‘boze’ Twitteraars geciteerd die ook stellen dat ze het vreselijk vinden. Zo stelt één dat zij een kaartje heeft gekocht voor Bertens. Die heeft daarom “recht” op veel meer geld.

Maar wacht eens even, verdient Rosmalen nou werkelijk bakken met geld aan die kaartjes? Of worden dit soort bedragen feitelijk bepaald door… televisie-inkomsten?

Uh ja, inderdaad. En wat dat betreft is het best simpel allemaal: mannensporten zijn populairder dan vrouwensporten. Dat kun je onterecht vinden, maar zo is het wél. De kijkcijfers van mannentennis zijn altijd significant hoger dan die van vrouwen. Kijkcijfers = reclame-inkomsten = geld voor uitzendrechten = geld voor organisatie.

Als feministes daar verandering in willen brengen moeten ze ervoor zorgen dat meer mensen — en dan niet alleen in Nederland, maar overal! — afstemmen op vrouwentennis, en vrouwensporten in het algemeen. Heel simpel allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. logisch denken

  Opzich zijn de verschillen natuurlijk bijzonder te noemen

 2. ZiggyStardust

  Wat een gejank weer. Ik sta trouwens net op het punt om er naar toe te gaan. Mijn zus en schoonbroer hebben een skybox, dus ik zal daar lekker warm, droog en bediend de hele dag van het tennis kunnen gaan genieten.
  Fijne dag nog voor allen die vandaag op DDS blijven hangen.

  1. edoc431

   skybox ?????? hahahahaah

   1. ZiggyStardust

    Overdekt en warm iig. Maar wedstrijd gestaakt vanwege slechte weer. Moet ze morgen weer werken zeg! Hopelijk in haar voordeel, miste bijna alle services vandaag.

   2. ZiggyStardust

    Oh ja, sloeg die Jarry, die Chileen, nadat ie gewonnen had toch wel 3 gesigneerde ballen het publiek in, en ving ik er 1!! Dit is echt geen grap jammergenoeg. Zou liever de Staatsloterij winnen.

 3. EU kok

  Het lijkt Michael goedkeuring te hebben dat de dames 1/3 verdienen van de heren.
  Wie was ook alweer hier een nep-liberaal?

  1. Kim Verlouw

   https ://www.youtube.com/watch?v=frZzlRCdJ-I

   Leer van een dame.

 4. santiago

  Krijgen die voetbalmeisjes die nu in het nederlands dameselftal spelen ook geld? Een kleine onkosten vergoeding ok, maar dat damesgedrentel levert echt helemaal niets op. De trainster kijkt altijd wel heel serieus maar het voetbalspel is het aankijken niet waard.

 5. ikweetwatikwil

  Één van de weinige keren dat ik het met Michael eens ben. Het gaat om de kijkcijfers en vrouwen sport krijgt minder kijkcijfers dan de sport van mannen. Mannen beschikken nu eenmaal over meer kracht dan vrouwen en is het kijken daarna mooier. Vrouwen voetbal is bij mannen vergeleken slap getuttel. Maar dan heb ik het alleen over het voetballen want ze zijn alle twee op jacht naar geld.

  1. ikweetwatikwil

   Daarna = Daar naar

 6. Sprookjesfiguur

  Het probleem is niet dat de vrouwen te weinig krijgen, nee de mannen krijgen veel te veel. Belachelijk hoe veel geld er in sport omgaat. Goed rondkomen en stinkend rijk worden is totaal uit balans.

 7. Kim Verlouw

  Een tak in de linkse stroming, het giftige feminisme. De ongewassen, onaantrekkelijke, vaak paars gekleurde leeghoofden.

 8. Rosasolis

  Ik heb weinig interesse in sport, maar het is opvallend dat er steeds meer interesse lijkt te zijn in sporten waar mannen en vrouwen samen spelen, voorbeelden: man-vrouw partners in een tennis toernooi, paarden sport, zeilen sport, kunst schaatsen
  voor man-vrouw partners. Waarschijnlijk zijn er veel meer partner sporten. Belangrijk is het dat in alle soorten sport een gelijke waardering voor vrouwen en mannen is. En ook voor het financiele verdiensten.

 9. pejoar

  Nou op de grand slam toernooien zijn de betalingen voor mannen en vrouwen gelijk.
  Vrouwen spelen natuurlijk nooit grand slam omdat ze altijd maar maximaal 3 sets spelen.Dus het is raar dat ze op die toernooien eigenlijk overbetaald worden.
  Vrouwen marathon is gewoon 40 km. Vrouwen voetbal is 2 keer 45 minuten.
  Dus pas als vrouwen ook 5 sets spelen op de grote toernooien is het gelijkwaardig.

  1. Bosche draak

   Dan moeten de dames dus net zo lang en hard sporten/werken als de heren, dan komt het helemaal goed.

 10. vulliw

  Waarom spelen vrouwen op een Grandslamtoernooi maar 2 sets ???
  Ze krijgen net zo veel prijzen geld als de mannen ???
  Bij voetbal moeten de vrouwen ook 90 min voetballen.

 11. Vrijedenkert

  Ik ben voor gelijke behandeling en gelijke rechten voor man en vrouw maar fysiek zit er nu eenmaal een enorm verschil tussen man en vrouw dat poets je niet even weg met wetgeving…
  Ook met een groot aantal sporten zit er nu eenmaal een enorm verschil in niveau tussen man en vrouw waardoor mannensport meer wordt bekeken en meer aandacht voor is dus commercieel meer interessant dus een hogere waardering en beloning.
  Toch vindt ik het verschil in beloning tussen man en vrouw bij dit toernooi te groot, de mannen verdienen teveel en de vrouwen te weinig.

  Vrouwen eisen eerlijke verdeling van topfuncties tussen man en vrouw in bestuur, directie en politiek en willen dat wettelijk vastleggen en afdwingen, ik zeg direct invoeren een eerlijke verdeling 50% mannen en 50% vrouwen!
  Eerlijke verdeling topfuncties 50% man en 50% vrouw dan ook invoeren voor de volgende beroepen:
  Stuwadoor
  Stukadoor
  Bouwvakker
  Verhuizer
  Dakdekker
  Metselaar
  Steigerbouwer
  Stratenmaker
  Tapijtlegger
  En voor bovenstaande beroepen net als topfuncties dit wettelijk vastleggen 50% man en 50% vrouw en afdwingen dus als er niet genoeg vrouwen actief zijn vrouwen verplicht te werk stellen!

  1. Sprookjesfiguur

   @ Denkert

   Juist! Maar dan uiteraard ook dezelfde inspanningen met evenveel inzet. Hetzelfde gewicht tillen op dezelfde snelheid met dezelfde werk en rusttijden. Ik wens de dames veel succes.

 12. Bolkestein

  Eerlijk is wel eerlijk: Voeg alle mannen en vrouwen samen in het toernooi en dan zullen nagenoeg alle vrouwen in het achterveld buiten alle prijzen vallen. Het mannentoernooi is nou eenmaal van een ander krachten- en prestatieveld dan dat van de vrouwen. It’s nature. Het verschil is wel groot, maar zo werkt nou eenmaal de markt.

  1. EU kok

   En toch kijk ik 10 maal liever naar vrouwen dan naar mannen.
   Zeker bij voetbal, het eind van de wedstrijd, het shirtjes uitwisselen met de tegenstanders.

 13. RvdBe

  Gezeik, vrouwen mogen blij zijn dat ze nog wat krijgen, spelen trouwens maar max 3 sets tov mannen 5 sets.
  Voetbalsters krijgen ook minder dan voetballers, is ook beduidend lager niveau dan mannen.
  Voor wielrensters hetzelfde: klassiekers geschrapt ivm gebrek aan sponsorgeld, wielrennen voor vrouwen vind ik dan persoonlijk weer wel goed om naar te kijken.

 14. victus

  Feministen zijn toch van die kaalgeschoren tuinbroek wijven , onder de tattoos en lesbie met een harde hese stem door een pakkie zware shag per dag?

  1. victus

   Zo geworden na een mislukte carrière achter de rooie ramen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.