Filmpje! Theo Hiddema (FVD) over falende Den Dolder-kliniek: “in uiterste geval verantwoordelijken ontslaan”

Minister Sander Dekker (VVD) moet vandaag wel rood zijn aangelopen bij de melding dat wederom een patiënt uit een kliniek is ontsnapt. De minister eist van de FPA Fivoor in Den Dolder actie, maar diverse Tweede Kamerleden in gesprek met Ernst Lissauer doen daar nog een schepje bovenop. Volgens Theo Hiddema (FVD) moeten de verantwoordelijken worden ontslagen. 

De kliniek in Den Dolder ligt eigenlijk al tijden onder vuur sinds de casus-Anne Faber. En nu ontsnapt deze week weer een psychiatrische patiënt uit de inrichting. Tot grote ontsteltenis en ongerustheid van omwonenden uiteraard. Maar van minister Sander Dekker (VVD) hoeven we volgens PVV-Kamerlid Gidi Markuszower weinig te verwachten:

“Sander Dekker is de zwakste schakel op het ministerie, dit is geen incident, dit is Sander Dekker”.

CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg reageerde kil op het incident. Volgens de CDA-politica is het onvoorstelbaar dat een persoon, die ernstige delicten heeft gepleegd nog geen jaar later kan ontsnappen uit een kliniek. En ondanks haar concrete uitingen gebeurt het toch. De minister moet dus ingrijpen, maar vooralsnog roept hij de kliniek slechts ‘op het matje’. Theo Hiddema (FVD) was een stuk minder theatraal en bood direct een oplossing. Volgens de FVD’er moet de directie van de kliniek worden ontslagen.

De ontsnapte 44-jarige Peter M. zou psychotisch zijn. Hij kreeg een behandeling opgelegd omdat hij had gedreigd om met een atoombom (ja, serieus) een aanslag te plegen in Dordrecht. Het klinkt haast als een grap: een atoombom in Dordrecht… Maar goed. De minister is aan zet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. logisch denken

  in links Nederland heeft niemand verantwoordelijkheid voor zijn daden behalve als je als burger 5 kilometer te hard rijdt op heers wegen.

 2. Kapitein Haddock

  Altijd het zelfde verhaaltje van mij:
  de gehele “welzijn” is in linkse handen!
  Wat telt zijn procedures en het maandsalaris!

  1. hans-e-pans

   Nederland gaat kapot aan regels en protocollen.

 3. victus

  Directie en stafpersoneel zonder pardon op straat gooien. Gebeurt in elk ander bedrijf ook als je dit kaliber blunders maakt.

 4. Vit

  Ik las net dat zijn moeder ook in gevaar is, het zal je kind maar wezen.

  1. victus

   Directie wuift al de commotie weg door te stellen dat deze ontsnapte gek “niet echt gevaarlijk is” “ valt wel mee”!
   Zo wordt het allemaal erin gemasseerd. De mensen rondom den Dolder moeten zich realiseren dat ze vlak bij een geitewollen sokken tijdbom leven. Niet de minister eruit, maar nogmaals, de complete staf en directie. Strenge protocollen opstellen en naleven. Weg met al die elektrische bakfiets en bamboe brilletjes figuren! Het feest gaat in die kliniek gewoon door, worden toch geen vragen gesteld of maatregelen genomen. Zou dat ook zo zijn als alle muren daar volhangen met PVV en FVD verkiezingsposters en dat de politieke kleur duidelijk is? Gebeurt er dan ook nog steeds niets na al die blunders? Wat je politieke kleur is in dit land bepaald heel veel je onschendbaarheid en goedpraterij van het onvermogen om goed te functioneren. Trias Politicas is allang AWOHL.

 5. victus

  Vervolg is voorspelbaar; onderzoekscommissie onder leiding van, bij voorkeur, uitgerangeerde politiek mormel uit het kleine vaste kliekje met een niet al te beste staat van dienst en de gewenste politieke kleur. Resultaten worden gepubliceerd over 3 jaar minimaal. Tot die tijd gebeurd er helemaal NIETS. En de burger blijft verkeren in een gevarenzone. Maar dat is niet interessant!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.