Filmpje! Theo Hiddema (FVD) over falende Den Dolder-kliniek: "in uiterste geval verantwoordelijken ontslaan"

Geen categoriejun 05 2019, 21:00
Minister Sander Dekker (VVD) moet vandaag wel rood zijn aangelopen bij de melding dat wederom een patiënt uit een kliniek is ontsnapt. De minister eist van de FPA Fivoor in Den Dolder actie, maar diverse Tweede Kamerleden in gesprek met Ernst Lissauer doen daar nog een schepje bovenop. Volgens Theo Hiddema (FVD) moeten de verantwoordelijken worden ontslagen.
De kliniek in Den Dolder ligt eigenlijk al tijden onder vuur sinds de casus-Anne Faber. En nu ontsnapt deze week weer een psychiatrische patiënt uit de inrichting. Tot grote ontsteltenis en ongerustheid van omwonenden uiteraard. Maar van minister Sander Dekker (VVD) hoeven we volgens PVV-Kamerlid Gidi Markuszower weinig te verwachten:

"Sander Dekker is de zwakste schakel op het ministerie, dit is geen incident, dit is Sander Dekker".

CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg reageerde kil op het incident. Volgens de CDA-politica is het onvoorstelbaar dat een persoon, die ernstige delicten heeft gepleegd nog geen jaar later kan ontsnappen uit een kliniek. En ondanks haar concrete uitingen gebeurt het toch. De minister moet dus ingrijpen, maar vooralsnog roept hij de kliniek slechts 'op het matje'. Theo Hiddema (FVD) was een stuk minder theatraal en bood direct een oplossing. Volgens de FVD'er moet de directie van de kliniek worden ontslagen.
De ontsnapte 44-jarige Peter M. zou psychotisch zijn. Hij kreeg een behandeling opgelegd omdat hij had gedreigd om met een atoombom (ja, serieus) een aanslag te plegen in Dordrecht. Het klinkt haast als een grap: een atoombom in Dordrecht... Maar goed. De minister is aan zet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten