Flinke klapper! Antwerpen onderschept 3.000 kilo voor Nederland bestemde cocaïne

De douane in Antwerpen heeft the motherlode te pakken: 150 miljoen euro straatwaarde aan cocaïne getroffen in de haven. De lading was bedoeld voor Nederland, dat zegt de politie in Den Haag. Via NU.nl.

Tijdens een routinecontrole werd een vracht rijst geïnspecteerd. Tussen de rijst lag er dus, zonder al te veel voorzorgsmaatregelen, 3.000 kilo cocaïne. De Antwerpse douane lichtte de politie in en de partij werd in beslag genomen, zonder dat er aanhoudingen zijn verricht.

De Nederlandse politie zal samen met de Belgische politie samenwerken om te kijken waar deze lading nou precies vandaan kwam en voor wie die nou bedoeld is. Het is zelden, maar toch steeds frequenter, dat drugs in zulke grote hoeveelheden wordt onderschept.

Er lijkt ook een stuk minder moeite te worden gedaan om het te verbergen. Criminelen gokken er meer op dat de vracht tussen het net door glipt bij de routinecontroles, dan dat ze zich in allerlei bochten wringen om zelfs mét controles niet ontdekt te worden.

Je gaat je dan toch wel afvragen hoeveel er dan wél tussendoor is geglipt, als criminelen niet meer echt de moeite nemen om 150 miljoen euro straatwaarde te verbergen en ook nog eens in één container durven te verschepen. Nederland is wat dat betreft inderdaad steeds meer een narcostaat aan het worden, als het dat al niet is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. santiago

  Doen ze meestal. Laten ze een paar duizend kilo onderscheppen zodat de grote partij van 300.000 kilo gewoon door kan. Is iedereen weer tevreden. De hoofdcommissaris kan met zijn partijtje op de voorpagina van de krant en de rest van Europa kan weer vrolijk doorsnuiven. Waar je al niet druk mee kan zijn.

  1. santiago

   P.S. Oh ja en de straatwaarde van 150 miljoen erbij vermelden staat ook altijd wel interessant.

   1. tomygun

    santiago en er niet bij vermelden dat er 75% maismeel
    is bijgemengd, oke volgende lading!

 2. Crassus

  Het betekent wel dat er geld onder de mensen zit. Wanneer je jezelf het kunt permitteren om een paar gram van die rotzooi te kopen, zit je niet zonder. Dus het valt nog wel mee met de armoe…

  1. Mars020

   Wat zal Femke balen, want nu zit zij en de Stopera zonder shit…

 3. Cycle25

  Rush rush get the yayo, nou Femke, goed luisteren naar Blondie, rennen voor je intelligentie !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.