Geen straf voor Max! Verstappen grote winnaar Grand Prix

Max Verstappen tijdens een training op het circuit van Monza. Bron: 
Topic:
Formula 1
Location:
Monza
Photographer Credit:
Getty Images / Red Bull Content Pool
Foto: Max Verstappen tijdens een training op het circuit van Monza. Bron: Topic: Formula 1 Location: Monza Photographer Credit: Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft geen straf gekregen! Daardoor is en blijft hij winnaar van de Grand Prix van Oostenrijk. Dat meldt De Telegraaf.

Men wachtte ruim drie uur na de finish in Spielberg in spanning af. Maar rond 19:45 uur kwam dan eindelijk het hoge woord eruit. Niet helemaal hoe je wilt horen dat je de winnaar bent maar goed, Verstappen is wél de uiteindelijke winnaar!

Max moest flink manoeuvreren en het gaspedaal ingetrapt houden om zich van de zevende positie naar de eerste op te werken: een ware inhaalrace. De prestatie liet zich uitbetalen! Max werd als winnaar afgevlagd.

Vrijwel direct daarna moest Max zich samen met Charles Leclerc melden bij de wedstrijdleiding. De inhaalactie in de 69e ronde was reden om op het matje te worden geroepen. Verstappen tikte toen namelijk Leclerc, op dat moment leidend coureur, aan. Daardoor vloog Leclerc uit de bocht en belande hij buiten de baan. Op zich begrijpelijk dat men in zo’n situatie even de boel goed naloopt.

De jury was er na twee uur uit. Verstappen wilde Leclerc inhalen en reed vlak naast Leclerc toen ze een bocht moesten nemen. Verstappen had volledige controle over zijn auto maar er was nu eenmaal weinig ruimte om te manoeuvreren tijdens zo’n bocht. De auto’s raakten elkaar maar dit was dus haast onvermijdelijk. Leclerc trok aan het kortste eind maar geen van beide coureurs kon echt als schuldige worden aangewezen voor het incident. De jury oordeelt: ‘race-incident.’

Max, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Inderdaad wat een talent kunnen we nog veel uurtjes van genieten.
  Net als de dames voetbalsters ook grote klasse.

  1.   

   @jumping juist max is een winnaar..
   Op het podium wees hij ook naar Honda stickering op zijn shirt..
   Beter als Renault… Alleen nog de fine tuning…
   Honda heeft kans op een comeback met red Bull samen…

   1.   

    Inderdaad een goeie gast.
    Professionele uitstraling.
    Je opmerking over Honda is het beste bewijs.

 2.   

  Mooi gedaan Max!!!

 3.   

  Mooie overwinning van Max, hij had deze het ook wel nodig.
  Zet hem in de Mercedes van Hamilton en hij wordt wereldkampioen, zeker weten.

 4.   

  erg knappe prestatie , gefeliciteerd Max

 5.   

  Leclerc was op het moment van de botsing al geen leider meer; Max lag er al iets voor!! Al denk ik wel dat hij een ietsje naar buiten stuurde omdat hij hem, bij de vorige inhaalactie de ronde ervoor, weer had moeten laten passeren bij het uitaccelereren en dat nu wilde voorkomen!

 6.   

  Max is een F1 augurk. Knoeremhard over de baan gaan is geen probleen. Mooi zelfs. Inhalen en je concurrent van de baan duwen en wheelbanging heeft geen plaats in F1. Hier had gewoon gestraft moeten worden. Augurk denkt nu een vrijbrief te hebben voor levensgevaarlijk gedrag.

  Waanzinnig! Wat een loser. Net als Pa.

  1.   

   een loser die gewonnen heeft, snap je?

  2.   

   Kan het misschien nog dommer? En een loser? Daar is je moeder mee naar bed geweest, wat tot overbodige aanwezigheid van jou persoontje alhier geleidt heeft. Get a live simpelton.

   1.   

    en tampon!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!