Geen straf voor Max! Verstappen grote winnaar Grand Prix

Geen categoriejun 30 2019, 21:00
Max Verstappen heeft geen straf gekregen! Daardoor is en blijft hij winnaar van de Grand Prix van Oostenrijk. Dat meldt De Telegraaf.
Men wachtte ruim drie uur na de finish in Spielberg in spanning af. Maar rond 19:45 uur kwam dan eindelijk het hoge woord eruit. Niet helemaal hoe je wilt horen dat je de winnaar bent maar goed, Verstappen is wél de uiteindelijke winnaar!
Max moest flink manoeuvreren en het gaspedaal ingetrapt houden om zich van de zevende positie naar de eerste op te werken: een ware inhaalrace. De prestatie liet zich uitbetalen! Max werd als winnaar afgevlagd.
Vrijwel direct daarna moest Max zich samen met Charles Leclerc melden bij de wedstrijdleiding. De inhaalactie in de 69e ronde was reden om op het matje te worden geroepen. Verstappen tikte toen namelijk Leclerc, op dat moment leidend coureur, aan. Daardoor vloog Leclerc uit de bocht en belande hij buiten de baan. Op zich begrijpelijk dat men in zo'n situatie even de boel goed naloopt.
De jury was er na twee uur uit. Verstappen wilde Leclerc inhalen en reed vlak naast Leclerc toen ze een bocht moesten nemen. Verstappen had volledige controle over zijn auto maar er was nu eenmaal weinig ruimte om te manoeuvreren tijdens zo'n bocht. De auto's raakten elkaar maar dit was dus haast onvermijdelijk. Leclerc trok aan het kortste eind maar geen van beide coureurs kon echt als schuldige worden aangewezen voor het incident. De jury oordeelt: 'race-incident.'
Max, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten