Strafproces Utrechtse aanslagpleger Gökmen T. morgen van start, moet onder dwang verschijnen

Geen categoriejun 30 2019, 20:00
Daar gaan we dan! Het strafproces tegen Gökmen T., de Utrechtse aanslagpleger, gaat morgen van start. De rechter heeft afgelopen week bepaald dat hij aanwezig moet zijn en dus werd hij onder dwang in de rechtszaal neergezet. Dat meldt de NOS.
Gökmen T. heeft geen advocaat meer én wilde zelf niet verschijnen. De rechter stak daar echter een stokje voor en vindt dat deze polderpsychopaat gewoon aanspreekbaar moet zijn over de voortgang van het proces, ín de rechtbank. Werkt hij niet mee, dan zorgen ze wel dat hij meewerkt.
Extra leuk is dat zijn proces één dag voor zijn verjaardag officieel van start gaat. Tot overmaat van ramp (voor hem dan) is het ook nog eens dezelfde rechtbank als waar hij alle eerdere rechtszaken tegen hem in de afgelopen twintig jaar heeft moeten doorstaan. Vertrouwde omgeving dus!
Dat het een kansloos figuur is, twijfelt niemand over. Maar exact hóe kansloos deze ...parel is, neem ik graag even met u door!
Op z'n twaalfde kwam hij naar Nederland. Vanaf z'n achttiende komt hij in aanraking met justitie en blijft hij maar in aanraking komen met justitie. Ruitje ingooien, spijkerbroekje jatten, openbaar dronkenschap en een beetje rond knallen met een pistool. Dat laatste levert hem drie maanden cel op.
Dat agenten hem keer op keer aanpakken en hij in de cel beland is hem natuurlijk allemaal gewoon aan komen waaien. Dat doet de politie wel vaker natuurlijk, zomaar ineens lui van straat plukken en na een veroordeling (die rechters ook zomaar uitdelen) gewoon in de cel pleuren.
In een poging zijn leven te beteren ging hij van rond knallende, drugsgebruikende kruimeldief ineens naar vrome moslim in the blink of an eye. Het mocht niet baten, hij belandde wéér zomaar voor niets twee maanden in de cel, de pechvogel!
En dan komen we aan bij de aanloop van de Utrechtse aanslag. Meneer werkte niet mee aan een persoonlijkheidsonderzoek maar heeft wel beloofd eraan te gaan meewerken. Nou, dat was goed genoeg voor de Nederlandse overheid! Die mishandeling van een gevangenisbewaarder zien ze ook maar even door de vingers, Gökmen heeft het al moeilijk genoeg gehad.
Eventjes leek het beter te gaan maar al snel kreeg hij wéér vier maanden cel. Ze moeten hem ook áltijd hebben hè? Komt er óók nog eens een week extra bij voor fietsendiefstal! Het vonnis was echter nog niet onherroepelijk en dus mocht hij nog even over straat blijven wandelen.
En toen was het al 18 maart en schoot hij 's ochtends vier mensen dood, met nog twee zwaargewonden. Hij kaapte ook nog een auto en ging op de vlucht. Wel liet hij een briefje achter in die auto:

'Voor mijn moslimvrienden. Allahu Akbar'

Denkt altijd aan anderen, die man! Zo is 'ie dan óók wel weer.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten