Grapperhaus: Jihadisten kunnen opgelucht adem halen, blijven gewoon kaaskoppen met rijksgeldig paspoort!

Veruit de meeste ´Nederlanders´ die zich hebben aangesloten bij jihadistische haattroepen in het buitenland kan het Nederlandse paspoort zeer waarschijnlijk helemaal niet worden afgepakt. Tot die geruststellende conclusie kwam minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gisteren in de Tweede Kamer.

Nog zo´n 130 zogenoemde Nederlandse bom-backpackers bevinden zich momenteel in Syrië. Hoeveel dat er zijn in landen als bijvoorbeeld Irak, is overigens onbekend.

De Nederlandse overheid zegt op dit moment te onderzoeken of het mogelijk is om het paspoort van terugkerende jihadisten af te pakken. Gelukkig blijkt onze minister van Justitie en Veiligheid een man te zijn die er niet om heen draait:

¨De meeste terugkerende jihadisten hebben geen dubbel paspoort en zouden dus stateloos worden als ze hun Nederlanderschap verliezen. Dat mag niet volgens de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.¨

Maar daar blijft het niet bij, want ook degenen die wel een ander paspoort op zak dragen is soms te weinig informatie bekend. Daardoor is een zware maatregel, in dit geval het intrekken van een paspoort, dan ook niet te rechtvaardigen, aldus Grapperhaus.

We zijn blij toe dat dit kabinet zo op komt voor ons volk en vaderland! Iedereen weet immers dat het jihadisme inmiddels net zo bij de Nederlandse diversiteits cultuur hoort als stroopwafels, blikjes Fernandes en Babi Pangang.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Lao Tse

  Ja, dat betoogde ik al eerder. Het internationale volkenrecht wenst te allen tijde te voorkomen dat mensen statenloos worden. Om die reden kunnen we ons niet onttrekken aan onze verantwoordelijkheid voor deze IS-strijders. Jammer maar helaas.

  1. Joshuak

   Prima laat dat tuig de paspoort houden, maar laat ze wel lokaal veroordelen en help ze niet om aan de straf te ontsnappen. Want dat is nu precies wat ze proberen door middel van hun paspoorten om daar aan de straf te ontspringen

   Dus levenslang in Irak is levenslang. En doodstraf is doodstraf..

   Ze waren dapper genoeg om daar terroristje te spelen, moeten ze nu ook dapper genoeg zijn om daar de gevolgen van te accepteren.

  2. Trien Knoppen

   Heten al die terroristen dan ineens Jan Kaas ofzo?
   Lijkt mij sterk dat het overgrote deel autochtoon is en iedereen weet dat sowieso de Marokkanen automatisch ook de Marokkaanse nationaliteit krijgen… Stelletje slapjanussen daar in Den Haag!

   1. plakband

    Rien Noppen (Ernst Quispel) noemt zich nu Lao Tse. Ook die bestaat niet.

    1. Deukman

     het is een hele lange rij van namen, dat gebeurt als iemand niet kan verkroppen dat niemand hem moet

    2. Roughwood

     Quisling is getransformeerd in een tsetse vlieg. Wat maakt het uit joh, blijft ongedierte!

  3. Mars020

   Mensen mogen inderdaad niet stateloos worden. Terroristen zijn beesten en dus geen mensen!. De beesten voelen zich het beste in hun eigen omgeving en dat is de woestijn in dit geval. Links wil van wilde beesten, huisdiertjes maken om mee te knuffelen. Dat gaat nooit lukken, want zelfs Martin Gaus, krijgt zoiets niet tam. Dus laat ze daar maar lekker wegrotten, scheelt weer een hoop doorgesneden kelen, aanslagen, inbraken, verkrachtingen, uitkeringen, woonruimte enz.

 2. tonna

  “intrekken van een paspoort,is niet te rechtvaardigen, aldus Grapperhaus.”
  Het afhakken van hoofden,mensen in brand steken,overrijden met tanks en vrachtauto’s is niet genoeg om iemands paspoort af te nemen?
  Hier schieten woorden tekort,ongelooflijk!

 3. tonna

  Als statenloos maken van die mensen inhumaan is,maak ze dan levenloos!
  Vuurpeleton of zo!
  Heil …… zou het wel regelen.

 4. Toverkol

  SLAPPE HAP !
  Deze marionetten regering van bananen republiek Nederland.
  Als het misgaat zullen ze hun kop wel weer in het zand steken, en een stille tocht organiseren!
  Het enige waar deze lieden goed in zijn is belasting verhogingen zodat ze de multiculturele samenleving en hun Europese ambities kunnen financieren !
  ALLES TEN KOSTE VAN HET VOLK!

 5. Heinz

  Doe mij maar een broodje bakkeljauw van de Surinamer. Een bara mag ook, als het toch bij de cultuur hoort. Uit Duitsland neem ik bloedworst mee.

 6. plakband

  En weer verdwijnt een stukje trots van Nederland. Wat komt er voor in de plaats: belastingverhoging om eea te financieren.

 7. Duckday

  Geef ze een leuke uitkering huis met tuin vrij reizen kwijtschelding van belasting verplicht tenminste 3x per jaar met vakantie In wat voor een land leven we eigenlijk Moorden en verkrachten alles staat men toe in Nederland Als je aan alles lak hebt leef je als een vorst in dit land Ik begrijp het nog steeds niet .

 8. peetjoh. k

  Het verbaast me weer niks. Ferd grapperhaus het zoveelste lachertje van Nederland. Met deze functie nog zon softie zijn. Niks international mensenrecht, dat is verspeeld simpel. Moordenaars uit naam van een of ander geloof hebben geen recht op rechten.

 9. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp dit artikel niet goed. Het is evident dat burgers met enkel een Nederlands paspoort niet ontnomen kunnen worden van het paspoort. Het gevolg daarvan is immers dat de burger stateloos wordt. Komt men daar nu pas achter?

  In het geval dat er sprake is van twee paspoorten kan dat wel. Grapperhaus’ voorganger heeft dat ook bij verschillende uitreizigers gedaan.

  1. Kretoloog

   “Het is evident…”

   Hier spreekt ambtenaar Bokkenlul, met zijn achterlijke brabbeltaaltje.

   Flikker toch op, Guus. Jouw soort heeft nog nooit 1 probleem opgelost. Wel 100-en geschapen en het gaat maar door…

 10. Aaldering

  Hoe zit het eigenlijk met een ID kaart. Bij ons zit je zo over de grens, een bospad of autoweg. Een paspoort is niet nodig als reisdocument. Volgens mij ben je verplicht die kaart bij je te hebben. Kan zo’n kaart ook ingetrokken worden. Ben benieuwd.

 11. Vrijedenkert

  Jihadisten en terroristen wel alle rechten maar niet de plichten, vreemde krijgsdienst, lidmaatschap verboden terroristische organisatie maakt allemaal niet het blijven Nederlanders en de staat blijft dus gewoon fijn pamperen en wegkijken…

 12. Agios

  ‘…ook degenen die wel een ander paspoort op zak dragen is soms te weinig informatie bekend’. Als iemand een Marokkaans paspoort heeft, is het dus niet zeker of het ook een Marokkaan is. maar als iemand een Nederlands paspoort heeft is het daarentegen duidelijk dat het om een Nederlander gaat. Begrijpt ik iets niet? Wie legt het me uit? De door enkele trollen zozeer geprezen grondwet, zegt duidelijk dat een Nederlander die in vreemde krijgdienst gaat zijn/haar Nederlanderschap kan verliezen. Wel Grappenmaker, schrap deze regel dan meteen uit de grondwet, want het heeft NIETS te betekenen.

  1. tailgunner

   @Agios
   De ‘Vreemde Krijgsdienst’ regel geldt alleen als het een land is. ISIS is een organisatie en geen erkend land. Al vinden ze zelf van wel… De oplossing is om ze door Syrië te laten veroordelen en klaar is Klara.

 13. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een diepe crisis.
  Een groot deel van de Nederlandse bevolking, heeft het gevoel te worden belazerd.
  Nederland is in de ban van de Islamitische staten.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 14. Trien Knoppen

  Jaja… dus als ze goed kunnen voetballen ofzo hebben ze wel een dubbele nationaliteit, maar als ze IS terrorist zijn is het ineens ‘moeilijk te achterhalen’ of hebben ze helemaal geen dubbel paspoort!? Heel apart…

 15. Marija

  ONWIL van Grappenhaus, machtswellust en geldingsdrang.
  Maffia en niet opkomend voor eigen volk en vaderland.

  1. Ab Infinitum

   U klapt uit de bocht, @Marija. Grapperhaus verwoordt de situatie zoals die is. Grapperhaus is niet de B.V. Nederland. Er bestaat ook nog zoiets als een parlement en wij hebben te maken met internationale verdragen. Uw constatering is…onjuist !

 16. tailgunner

  Wat moet je hier met dat tinnef? Denkt men dat ze resocialiseren endat ze over een jaar kaasboer worden of een bakkerij beginnen?

  Als ze in Syrië misdaden pleegden, dan mogen ze daar ook veroordeelt worden. Dat gebeurde ook met de Praagse kopschoppers die een Nederlands paspoort hadden. Als het in Tsjechië kan, dan lukt dat ook in Syrië wel lijkt me. Dan gaan ze daar voor eeuwig de cel in of krijgen ze de doodstraf, nog beter.

  1. Brennivin

   @tailgunner
   Bakker? Nee, we maken ze in ieder geval ambtenaar. Bij voorkeur in Amsterdam. Daar kunnen ze nog wel wat jeugdwerkers of we zetten ze in bij Stichting Volksbond Streetcornerwork (Amsterdam uiteraard). Lekker sosjaal bezig zijn voor de maatschappij. Ze zijn gek op de maatschappij. Dan hebben ze in ieder geval een goed inkomen en uitzicht op een ambtenarenpensioen.

 17. Behold My Negativity

  Daarmee zijn de mensen achter deze UVRM indirect pro-terroristen.

 18. Abdul is Lam

  DeRijkswetophetNederlanderschapregeltwieNederlanderis.Gelijkwaardigetermenzijn
  Nederlandsstaatsburger,Nederlandsonderdaan(maarzieookonder),eniemandmetde
  Nederlandsenationaliteit.
  Indemeesteanderelanden(bijvoorbeeldBelgiëofSpanje)wordthetwoordnationaliteit,ofeen
  vertalingvandatwoord,meergebruiktvooreenbegripdatdichterbijetniciteitligt.InNederland
  wordthetstaatsburgerschapinderegelverkregendoorgeboorte.HoofdregelvandeRijkswetop
  hetNederlanderschapiseenbeperktetoepassingvanjussanguinis:iemandisNederlander,als
  op hetmomentvan geboorte een van de ouders Nederlanderis.Daarnaastkan het
  staatsburgerschap ook door naturalisatie worden verkregen.Men kan het Nederlands
  staatsburgerschapverliezenwanneermenvrijwillighetstaatsburgerschapvaneenanderland
  aanneemt.Dienstnemen in een vreemde krijgsmachtkan eveneens totverlies van de
  Nederlandsenationaliteitleiden,indiendaarbijtevenskrijgshandelingentegenhetNederlandse
  belangzijngericht.Datmenbijeenveroordelingtoteengevangenisstrafhetstaatsburgerschap
  zoukunnenverliezenwaseenmisverstand,datberustteop verwarring metdestrafvan
  ontzetting uithetkiesrecht,waartoe men wélveroordeeld kan worden.Doorveranderde
  wetgeving kan in hetgevalvan zware misdrijven (ofzelfs bijverdenking daarvan)het
  staatsburgerschapwelwordenontnomen;ditgeldtindepraktijkvoorNederlandersdiebijde
  strijdinIrak/SyriëaandekantvanIslamitischeStaatmeevechten

 19. Abdul is Lam

  Mijn telefoon is een beetje op tilt, maar in het uitreksel wat ik net geplaatst heb staat toch echt, dat je als IS strijders in Syrië of Irak, toch echt je Nederlandse nationaliteit afgenomen mag worden

 20. Rosasolis

  F. Grapperhaus heeft helemaal gelijk. Waarom zou de paspoorten van Nederlandse IS
  Criminelen nog steeds geldig zijn?! Hopelijk gaat het bericht van Grappenhaus door naar alle EU landen.

 21. Rud56

  Die Grappenhaus is een lamlul eerste klas!
  Maar wat wil je ook met zo’n door en door verrot ambtelijk apparaat!

 22. Bes Tolen

  Het was altijd zo, dat wie in vreemde krijgsdienst treedt, automatisch zijn of haar Nederlanderschap verliest. Daarnaast had de IS als staat een eigen grondgebied. Dat was zeker het geval toen de Syriëgangers daar binnen kwamen.
  Het is wel een dreigend probleem dat politici ernstige fouten gaan maken.of mogelijk al gemaakt hebben, bijvoorbeeld door steun verleend te hebben aan terroristische groepen. Wat laatste wellicht nog moet worden uitgezocht. Nederlandse politici moeten echt uitkijken opdat ze geen fatale toestanden oproepen.

 23. ManusR

  Nou, dat is dus een leugen dat je niet statenloos kunt zijn, er zijn duizenden Fransen die een huurling werden en in andere (afrikaanse) landen hun diensten aanboden en daardoor hun Franse nationaliteit kwijtraakten.

 24. Juriaan

  Je moet eens lef hebben fout te parkeren

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.