Hè jammer… Onlinebeweging Free the Nipple bestaat al vijf jaar en toch blijft tepel bedekt

Voorvechters van gelijkheid voor vrouwen doen via de Amerikaanse onlinebeweging Free the Nipple, al vijf jaar hun uiterste best om zich met échte issues bezig te houden op het gebied van gelijkheid. Toch lukt het ze maar niet! Hoe kan dat toch? Via Het Parool.

De barricades op voor vrouwenrechten in Iran of Saudi-Arabië is te hoog gegrepen en ook de nieuwe Britse traditie van zuuraanvallen op vrouwen is te ver van huis. Eigenlijk is alles te ver van huis. Maar goed, je wil wel activist zijn en kunnen deugen, dus wat doe je dan? Gewoon voor het kantoor van Facebook en Instagram in New York gaan liggen! Lekker naakt, foto en stickers van een tepel voor je geslachtsdelen en hoppa! Échte emancipatie is in gang gezet!

Ene Spencer Tunick gebruikt deze ware strijders voor de gelijkheid voor zijn eigen ‘kunstproject’. Meneer wil namelijk tepels fotograferen en dat als kunst verkopen, maar kan door Facebook en andere social media-giganten z’n product niet aan de man brengen! Hartstikke sneu natuurlijk, dus helpen de SJW-heldinnen hem een handje.

Daar komen natuurlijk ook super interessante discussies uit voort, want ‘wat is een tepel precies?’ en ‘waar ligt de grens tussen wat wel en niet mag worden gezien?’ Met als klap op de vuurpijl, hoe kan het ook anders: ‘Wat als een transgender de tepel laat zien?’ Prangende kwesties van onze tijd!

En het antwoord is er ook al volgens Corien van Zweden, die net een boek genaamd Borsten heeft uitgebracht:

“Maar als de seksualisering van de borst minder wordt, zullen ze hun beleid wel bijstellen. Zulke bedrijven hebben er geen enkel belang bij niet mee te gaan met de meerderheid.”

Pracht idee! Doen jullie met z’n allen mooi jullie best om de tiet te deseksualiseren, dan oefen ik vast mijn verbaasde gezichtsuitdrukking als er rond diezelfde tijd een nieuwe #MeToo (en ik claim alvast de hashtag #MeTwo) ontstaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. victus

  Daar staan ze dan! De gefrustreerde, hysterische en dwars getatoeëerde potten met hun nippeltjes… ! Welke echte vent krijgt daar nou nog een dikke ramadamadingdong van??

  1. Henk-Jansen

   Wat een smakeloze reactie, Victus!

   1. Beukman

    De smakeloze Victus bevestigt het punt van deze vrouwen.

    1. victus

     Tere zieltjes “ mannen”??

     Dit kan je toch niet serieus nemen? Dit vinden volgens mij alleen onderdanige, volgzame en goed afgerichte kereltjes een verschrikkelijk probleem mede omdat ze dit erg MOETEN vinden van hun Old lady. Anders krijgen ze klappen. Wegwezen met die getatoeëerde hangtiet’n

     1. Beukman

      Wat moeten ze erg vinden, @Vic?

    2. Sealgaire

     De smakeloze breukman, een evenknie van de pisvlek.

     1. Sans Rancune

      Ook @Sealgaire brengt ‘pis’ in de discussie, wonderlijke Frans met zijn hobby.

    3. Joop Klepzeikert

     De hersenloze Beukman bevestigd zijn eigen hersenloosheid.

     1. F.C. Labrouste

      De intelligente Klepzeikert weet niet hoe je een werkwoord moet vervoegen.

     2. Joop Klepzeikert

      Trol Rien DENKT dat het ‘intelligent’ is, met minder dan 1 hersencel. En dat voor een amoebe op sterk water. Toch best knap dat het al denkt dat het zou kunnen denken.

     3. Sealgaire

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

     4. Beukman

      En waarom dan wel precies, @Joop?

   2. Joop Klepzeikert

    Wat een zielige extreem linkse reactie Henk-Jansen.

   3. Bosche draak

    Niet zo preuts Henkie wenkie, ik vond ramadamadingdong best wel leuk klinken.
    Tis wel niet elegant als tampeloerus of genotsknots maar hij is goed gevonden!

  2. Joop Klepzeikert

   @victus: Alleen negers, moslims en socialisten krijgen daar een strak plassertje van. Daarom zijn dat soort extreem linkse wijven (vrouwen is iets heel anders) ook altijd zo gek van die onderontwikkelde beesten en hebben zo’n hekel aan echte mannen, die niets van die smerige linkse krakerswijven moeten hebben.

   1. victus

    @klepzeikert;
    Exacte en fijnbesnaarde wetenschappelijk politiek correcte goed onderbouwde conclusie!

   2. Ragmilla

    Tja. Waarschijnlijk is joop niet onderontwikkeld? Wahahahaha dat gelooft niemand. Jezus wat een drama voor het menselijk ras dit figuur.

    1. Matig rechts

     Zegt de forum dombo Fatima waarvan de man met vrienden op vakantie gaat. Omdat hij zijn eigen vrouw niet het hele jaar kan pruimen.

     Let op mensen als Ragmilla zijn relnichten, linkse stumpers die hier als een blind en doof de huidige regering geloven en hun domheid hier uiten.

  3. F.C. Labrouste

   Victus is een primitieve aap. Verbazingwekkend dat dit soort neanderthalers ook nog een toetsenbord kunnen beroeren.

   1. Joop Klepzeikert

    Trol Rien is een primitieve amoebe. Verbazingwekkend dat dit soort oerwezens weet wat een toetsenbord is, laat staan hoe ze het kunnen gebruiken.

   2. Peter Oudshoorn

    Labrouste is een gecastreerde eunuch. Stikjaloers op Victus omdat hij zelfs niet meer kan dromen over een dikke ramadamadingdong.

    1. F.C. Labrouste

     Peter toont het orgaan waar hij mee denkt.

     🙂

     1. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     2. Joop Klepzeikert

      Peter kan tenminste denken. Amoebe Rien kan dat niet. Die kan enkel trollen.

    2. Bosche draak

     Laatste keer dat die kansloze stumper een kriebel in z’n kruisje had, betaalden we nog met guldens.

   3. logisch denken

    Loop je nou met eigen kenmerken te strooien voor de spiegel ?

   4. victus

    Ik ben gek op computers. Heb er zelfs een stilleven van hangen aan de muur. Die afbeelding is eigenlijk meer bedoeld voor de stiekemerds die het niet in het echt kunnen. Getoond wordt gesloten gordijnen, een laptop met daarnaast een rol keukenpapier.

  4. victus

   Leipe labiele wijven die om toch iets onbenulligs voor elkaar te krijgen zich de hele dag suf moeten blowen en alles denken te sturen met alleen een grote bek opzetten.

 2. Beukman

  Sociale media hebben geen probleem met tepels, zolang het maar mannentepels zijn. En ze hebben geen probleem met vrouwenborsten zolang deze maar mogen afgesneden (vrij naar Frank Zappa). En dan zijn Facebook en Twitter volgens sommigen hier “extreem-links”!

  Feit is dat sociale media volkomen spastisch en gestoord reageren als er ergens een tepel van een vrouw te zien is. Dat is ziek en duidt op een maatschappelijke seksuele gestoordheid. Ik wens Free the Nipple veel succes bij het bestrijden van dit onrecht.

  1. Joshuak

   Onrecht? Dus dit is een voorbeeld van “onrecht”?

   Echt waar mensen als jij moeten eens een keer gaan wonen waar ik vandaan kom en dat is Chili.. Of pak praktisch alle Aziatische, Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse landen..

   Idioten als jij hebben geen idee wat het woord onderdrukking betekend.. Altijd lopen janken op Nederland maar uiteindelijk weet jij net zo goed als ik dat je dit land nooit zal verlaten om naar het gat terug te gaan waar je weg komt..

   Omdat je net zo goed weet als ik dat het in Nederland wel prima is..

   Jullie moeten hier in Nederland echt weer keer oorlog krijgen. Want dan beginnen mensen als jij met je rotkop te snappen hoe goed je het hier eigenlijk hebt..

   Of gewoon paspoort afpakken en terugsturen.. je hebt het daar toch zovele beter dan hier toch?

   1. Beukman

    @Joshuak
    Chilenen moeten zich niet aanstellen. Weet je waar het echt erg was? In Dachau. Dat was pas onderdrukking!

    1. Joshuak

     Zat je net niet te janken over wat een onrecht deze mensen wel niet worden aangedaan omdat die arme meiden hun tepeltjes niet kunnen laten zien?

     Of heeft mijn reactie nu jou terug de realiteit in gedrukt en besef je nu dat je eigenlijk maar een vieze jankerd bent..

     Omdat je het nogmaals vandaag de dag in 2019 en helemaal in Nederland eigenlijk wel prima hebt.

 3. Joop Klepzeikert

  Ook in USA wordt er helaas nog steeds teveel gratis geld uitgedeeld aan de meest debiele extreem linkse clubjes. Vooral onder Obummer is dat daar groots geworden.
  Pas als dat soort idioten hun gratis geld wordt afgepakt en ze weer in een gesticht geplaatst worden, waar zulke thuishoren, zal dit soort totaal imbeciel gedoe weer ophouden.

  1. Sans Rancune

   Aan @ Joop ontgaat de strekking van het artikel en plakt er gelijk een politiek etiket op.
   Linkse hobby. De man bewandelt vreemde paden.

   1. Joop Klepzeikert

    Sans Rancune kan niet lezen, kan niet denken en kan daarom beter niets intypen. Geen mens die zijn onzin leest. Ik dus ook niet.

   2. Sealgaire

    Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

   3. logisch denken

    De subsidies komen toch voort uit politieke beslissingen ? Er past dus een politiek etiket op. Beetje onbegrijpelijk dat sommige dat niet begrijpen

 4. Heras

  Wat een stompzinnige actie is dit.
  Kunnen ze niet gewoon gaan werken zoals de meeste mensen.
  Moet blote bosten iets gaan bewerkstelligen in de politiek.
  Het enige gevolg is, dat mannen gaan staren.

 5. toetssteen

  Doe maar dames, maar als het zonnig in, smeer er een hoge beschermingsfactor op. Geldt idem voor mannenborsten en idem schouders.
  Voor de rest, ik word er niet koud of warm van. De missus zont al sinds ik haar ken zonder bovenstuk. Om te zwemmen heeft ze een zwemsuit gewoon omdat zulks meer comfi is bij het duiken. Grinn, die stringetjes willen nog weleens niet comfortabel een etage eindigen. Zwemt zo lastig….

  1. toetssteen

   in in de eerste zin =is

 6. Ad Fundum

  Een journalistiek meesterwerkje ****

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.