Hommeles! Europese Commissie opent vuur op Salvini, begint strafprocedure om EMU-begrotingsregels

Je kon er een klok op gelijk zetten en nu is de kogel definitief door de kerk. In de diepste krochten van Brussel heeft men besloten om toch stappen te ondernemen tegen de Italiaanse regering. Dit omdat de Italianen zich weer niet, of nog steeds, houden aan de afspraken die zijn gemaakt tussen EU-landen. 

De landen met een gemeenschappelijke Euromunt hebben toegezegd om hun begrotingstekorten te beperken omwille van de Europese financiële stabiliteit, maar Italië wijkt hier dus steevast vanaf. Brussel is er klaar mee en wil nu de Italianen voor hun ongehoorzaamheid bestraffen.

Vanuit een louter economisch oogpunt is het goed dat de Commissie de Italianen aanpakt. Immers is het niet in het Nederlandse belang dat de zuiderlingen steeds maar weer een loopje nemen met de afspraken.

Anderzijds vanuit een meer nationaal-soeverein oogpunt zou gezegd kunnen worden dat de Italianen worden beperkt in hun begrotingsvrijheid. Maar, die vlieger gaat eigenlijk niet op. Als de Italianen daadwerkelijk hun begrotingsvrijheid belangrijker vinden dan de afspraken nakomen dan moeten ze de EMU verlaten. Dan hadden ze geen afspraken moeten maken die zij steeds breken.

Pijnpunt van de Europese Commissie is de wijze waarop de Italianen omgaan met de staatsschuld. Vorig jaar nog werd de begroting na chaotische trucjes alsnog goedgekeurd. Maar nu dus niet meer. Het Italiaanse begrotingstekort loopt de spuigaten uit en is in de afgelopen tien jaar gegroeid in plaats van gekrompen. De Italianen moeten van de Commissie onmiddellijk werk maken van het beperken van de staatsschuld anders volgt een boete die kan oplopen tot €3,5 miljard, zo stelt NOS Teletekst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Brazil

  Geweldig, EU 4 ever, YES !!!!!!
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 2. logisch denken

  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂 hypocriet Brussel denkt dat het met boetes autonome landen in het gareel kan houden. Dit is precies het breekpunt van de EU. Soevereine landen die hun eigen koers varen kan je niet met oninbare boetes jouw koers laten varen. Laten we maar gauw aan een nexit beginnen voordat de zuidelijke baby’s ons letterlijk leeggezogen hebben. Overigens zie ik de humor er niet van in maar blijft het fantastisch om de dooddoeners over te nemen. Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. hans-e-pans

   Volgens mij is Italie niet het enige land binnen de EU die de EMU-begrotingsregels op orde heeft. Frankrijk, Belgie, Duitsland om maar een aantal kleine landen te noemen.

 3. Joop Klepzeikert

  Moeten ze vooral doen. Ook in Italie gaan er al steeds meer stemmen op om uit de EU te stappen. Italie is één van de grootste netto betalers met 12,000.25 M€ per jaar.
  Ter vergelijking, het Verenigd Koninkrijk betaalde 10,574.98 M€ per jaar.
  Zo maakt de EU zichzelf dus fijn kapot. Hoe sneller hoe beter.
  Ook Nederland betaalt 3,384.16 M€ per jaar aan die dictatuur, waar we alleen maar ellende van ondervinden.
  Alleen de aller zwakzinnigste linkse trollen vinden dat de EU ons voordelen oplevert, omdat links vind dat we eigenlijk minstens 300,000.00 M€ per jaar zouden moeten betalen, zodat werkende mensen echt helemaal geen geld meer hebben en werkschuwe socialisten een oetkering uit Brussel zouden moeten krijgen. Dat spul is knetterend gestoord, maar vind dat rechts gek is en overal de schuld van moet krijgen.

  1. logisch denken

   mooi gesproken Joop ,
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Joop Klepzeikert

    @logisch denken: Dat brazielige gedoe is toch niet besmettelijk en/of chronisch mag ik hopen hè?

  2. santiago

   Joop. De Brexit is 31 oktober of eerder een feit. Italie ligt dwars, Oostenrijk, Hongarije , Polen etc. De commissie gaat het nog druk krijgen.
   Ik geef de EU nog een jaar hooguit.

   1. logisch denken

    tel daar bij op de niet leden zoals Noorwegen , Zwitserland , Ijsland en Andorra en je begint te zien dat de leden een grote fout hebben gemaakt met hun lidmaatschap

    1. Joop Klepzeikert

     @logisch denken: IJsland is helemaal het beste voorbeeld van waarom we héél snel uit de EU moeten. Die waren in de crisis echt helemaal failliet en hebben 0,00 grondstoffen, nagenoeg geen industrie en niets om te exporteren. Toch is dat nu achter Zwitserland de tweede economie van Europa.
     Die hadden wel het lef om ALLE centrale banken het land uit te trappen, hun eigen bankiers levenslang op te sluiten, die banken om te laten vallen en het volk te compenseren, door alle hypotheken en huren te laten vervallen.
     Ook hebben die om heel precies te zijn 0 moslims, 0 negers en 0 Oostblokkers hun land binnen gelaten.
     Hoeven ook geen grote bedragen aan de EU af te staan en hoeven ook niet verplicht de meest achterlijke belastingen te heffen.

     1. F.C. Labrouste

      Klepzeikert lult maar wat. IJsland is op Malta na de kleinste economie van Europa.

      Praat je uit je onderste mondje, dwaas?

      wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bnp

     2. I.W.A.B

      IJsland 330.000 inwoners de tweede economie van Europa
      Kom op JOOP je maakt nu toch echt een grapje
      Even googlen leerd dat er 1500 moslims wonen en er ook een moskee
      Is in IJsland

   2. Onslow

    Wanneer je Orban afsluit van de geldstroom vanuit de EU gaat hij op zijn achterste benen staan. Begrijpelijk

   3. Onslow

    Wanneer je Orban afsluit van de geldstroom vanuit de EU gaat hij op zijn achterste benen staan. Begrijpelijk..

   4. Joop Klepzeikert

    @santiago: Laten we daar samen op hopen. Ik ben echter bang dat het nog veel langer zal gaan duren. Frankrijk en Duitsland zullen de boel kosten wat het kost bij elkaar willen houden en de Nederlandse politici hebben hun armen tot en met hun ellebogen rectaal bij Macron en Merkel ingebracht. Die zitten daar zo strak in vast dat we die er echt af moeten hakken voor wij verlost kunnen worden.

    1. Vrijedenkert

     “Nederlandse politici hebben hun armen tot en met hun ellebogen rectaal bij Macron en Merkel ingebracht”

     Dit is onzin, jij bedoelt natuurlijk tot aan de schouders en als men nog even doorgaat verdwijnt men compleet uit zicht…

  3. Mees

   Zwakzinnige Joop ziet niet in dat Italië zichzelf economisch de vernieling in helpt.
   Eu zal weer bij moeten springen en Italie uit de EU komt al helemaal nicht in frage.

   Joop is een dom extreem rechts figuur met alleen maar verbale diarree.

   1. logisch denken

    over verbale diarree gesproken mees, u overtreft werkelijk alles

   2. F.C. Labrouste

    Klopt, Italie wordt door debiele populisten de afgrond in geleid.
    De EU zal de infuuskraan links- of rechtsom dichtgedraaid moeten krijgen zonder dat dit grote land de EU als geheel naar de afgrond brengt.

    Salvini toont wat al bekend was: rechtspopulisten kunnen niet regeren.

    1. logisch denken

     Klopt, Nederland wordt door debiele linkse populisten de afgrond in geleid.
     De EU zal de infuuskraan links- of rechtsom dichtgedraaid moeten krijgen zonder dat dit kleine land door de EU als geheel naar de afgrond wordt geleid.

    2. ZiggyStardust

     Rien, uiteindelijk zullen wij er weer voor op mogen draaien, net als bij Griekenland. De Europese unie is een mislukt project, veel te snel gegroeid. Nu willen ze er weer wat Balkan landen bij gaan halen. Nou, doe eens een gok, wat kunnen we daar weer van gaan verwachten? Macedonië krijgt per hoofd van de bevolking meer ontwikkelingshulp dan wel ander land dan ook baan Nederland. De Europese unie is net zo’n project als de Oostvaardersplassen, natuurtje spelen. Het werkt gewoon niet. We moeten terug naar de EEG, dat was een heel goed systeem en bood mogelijkheden tot samenwerking genoeg. Maar 28 landen met 28 belastingstelsels met meer dan 28 talen en meer dan 28 culturen en met meer dan 28 regeringen( het grootste faalproject is België met ik weet niet hoeveel verkiezingen en hoeveel regeringen, typisch trouwens dat de EU in dat land zetels), het werkt niet en het zal nooit gaan werken, en al helemaal niet door krampachtig zoveel mogelijk macht naar Brussel toe te trekken om de Europese bevolking maar de wil van Brussel op te leggen.

     1. F.C. Labrouste

      Ik denk dat je er niet ver naast zit, Ziggy. Italie is too big to fail en we zitten, zeker als Nederland, met onze banken en bedrijven vuistdiep in die economie.

      Wanneer begint het een keer tot ons door te dringen dat het uit de EU stappen helemaal geen realistische keuzemogelijkheid meer is? De Brexit maakte dat al duidelijk. De EU is een diep geïntegreerde economische eenheid geworden waar je niet zomaar een grote economie uit kunt wegsnijden. En als je zo idioot bent om dat toch te doen is de economische schade niet te overzien.

     2. ZiggyStardust

      F.c. L., het probleem is dat italie de het grootste deel van hun leningen in Duitsland heeft openstaan. Gaat italie omver, dan heeft Duitsland een heel groot probleem, en dat zullen ze nooit laten gebeuren. Dus betalen zullen we. Een nexit zal niet zo makkelijk zijn, een brexit zou eigenlijk niet zo moeilijk moeten zijn, uitgezonderd het noord-Ierland probleem. Het VK is een eiland, met veel grote zeehavens, een eigen munt, een grote industrie, rijke visgronden, overzeese gebieden en veel gas en olie en een groot financieel centrum, veel grote luchthavens etc. Die gaan zich prima redden. Nederland is een veel kleiner land met de euro, 1 grote haven en 1 grote luchthaven, we hebben geen wereldtaal als moedertaal, voor onze visgronden zijn we een groot deel afhankelijk van het VK, onze gas en olievelden liggen ook niet allemaal in eigen wateren, ons financieel centrum is ook geen wereldspeler, voor onze energievoorziening zijn we straks van andere landen afhankelijk zoals Duitsland. Willen wij uitstappen zal dat een stuk moeilijker worden maar niet onmogelijk, en daarvoor bestaat artikel 50 natuurlijk ook. Maar Nederlanders hebben wel de mentaliteit om er een succesverhaal van te maken, zoals we dat altijd gedaan hebben. Het zit in ons DNA. Zuid-Europese landen zoals Spanje en Portugal zouden totaal verloren zijn als ze uit de EU zouden stappen. Daar wordt ook voornamelijk op socialistische partijen gestemd. Het zou voor die landen decennia duren om er bovenop te komen.

     3. F.C. Labrouste

      @Ziggy, uit het feit dat het nagenoeg onmogelijk blijkt een Brexit te realiseren voor een meer autonome staat als Engeland moet toch volgen dat het zeker onmogelijk is dat te doen voor een land als Nederland dat met alle financiële vezels en handelsrelaties verbonden is met Europa?

      Denk even na, je moet toch volledig gestoord zijn om zoiets dwaas te bepleiten?

     4. ZiggyStardust

      F.c. L. Vroeger werd oom gedacht dat de aarde plat was, dat het onmogelijk was om mensen naar de maan te sturen, dat het onmogelijk was om kanjer te genezen, dat het onmogelijk was om DNA te klonen. Kom op man, dan snap je toch zelf ook wel dat met een beetje moeite een nexit mogelijk is. En een brexit al helemaal. Een nexit en brexit zijn zelfs makkelijker dan van de EU een succes te maken. Jij lijkt me iemand die vroeger een woekerpolis heeft afgesloten, en tot het laatste moment is blijven geloven dat het een fantastisch rendement zou opleveren en dat je niet uit moet stappen, want dan gooi je alles weg. Tot de dag van uitbetaling volgde…..

     5. F.C. Labrouste

      Ziggy, een Brexit en een Nexit zijn in theorie uiteraard altijd mogelijk maar de prijs ervoor is ontzettend hoog.

     6. ZiggyStardust

      F.C. L., shit, ik had gelijk wat betreft die woekerpolis dus. Ik hoop dat het je niet te veel gekost heeft man.

   3. Joop Klepzeikert

    @trol Mees: Ga je spuitje aan je TBS begeider vragen en dan terug je gewatteerde kamertje in. Je ratelt als een ouwe diesel met kapotte kleppen.

    1. Vrijedenkert

     Hotel met fijn afgesloten geluidsdichte gewatteerde privé ruimte en ook nog eens rustgevende middelen toegediend krijgen eventueel met eigen dwangbuis is dat niet veel te veel luxe voor dit persoon… !-)

  4. ZiggyStardust

   Wat ik me afvraag is waarom de aankondiging van deze maatregelen na de Europese verkiezingen bekend gemaakt zijn. Het probleem speelt al veel langer, het lijkt wel opgezet spel.

 4. koeiepoep

  De eu is tegen geldverspilling. Tenzij ze het zelf mogen doen. Nog maar n keertje van Brussel naar Strassbourgh verhuizen ofzo? Nog maar s wat declaraties uitbetalen? Het eu- pensioengat aanvullen uit algemene middelen? een vangrail in Bulgarije financieren? Of boeren met 100 koeien op een torenflat subsidie toekennen?

 5. Cycle25

  Joehoe !! Ragmilla, kijk je mee ?

  Jouw plemp gisteren : Net alsof Brussel daar iets over te zeggen heeft.

  Dat hebben ze ZEKER wel, leeghoofd.

 6. Kapitein Haddock

  Italie straffen???
  Oprisping van dronken droppie Jucker?
  Hoe? Italianen lachen zich rot.
  Als ze in put zitten springt Nrd-W-Europa weer bij. (In opdracht Brussel).

 7. tonna

  Een kale kip plukken,haha?
  Dit gaat geen succes worden voor Juncker en de EU!
  Italië nu,daarna Hongarije,Spanje,Frankrijk enz,de EU ballentent moet hervormd naar EEG model!

  1. logisch denken

   Juncker mag uitbetaald worden in volle rode wijn

 8. Meriadoc Brandebok

  De Europese Commissie kan in dit geval niet anders.

 9. Riche

  Goed plan van Brussel. Nu ook ff Frankrijk even aanpakken natuurlijk. Of wordt alleen een regering die Brussel niet gezind is aangepakt? En hoe zit het eigenlijk met landen zoals Duitsland die regels ook gewoon aan zijn laars lapt? Kortom politieke redenen gelden meer dan economische.

  1. Willem Bever

   Ja ja Riche het is duidelijk er zijn verschillende maten…maar het positieve hiervan is dat Italie wellicht zo pissed raakt dat de gevoelens in Italie voor een Italexit toenemen.
   Dus Brussel ik zeg vooral doorgaan

 10. Godefroy France

  VRIENDEN VAN HELD GEERT GAAN UITEINDELIJK ZORGEN VOOR SOEVEREINE LANDEN WAAR WE WEER GAAN GENIETEN VAN DE VERWORVEN VRIJHEDEN WAAR ONZE OUDERS VOOR HEBBEN GEVOCHTEN!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 11. Kees

  En dan zal Italie een parallelle munt invoeren, dat wordt lachen. Net als destijds D66: de euro zorgt voor vrede, welvaart en volledige werkgelegenheid……gelukzalig de armen van geest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.