Hoppa! Wilders vraagt steun van fractievoorzitters voor parlementaire enquête zaak-Wilders

In de casus Geert Wilders (PVV) kan veel gezegd worden. Maar recentelijk is het vooral spraakmakend dat Wilders in de tegenaanval is gegaan. Waar hij eerst in het beklaagdenbankje zat daar lijkt het tij te keren, maar om echt vooruitgang te boeken heeft hij wel politieke steun nodig van zijn politieke opponenten. Wilders wil namelijk een parlementaire enquête en vraagt de fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer om steun.

De reactie van de fractievoorzitters van de diverse partijen zal laten zien welke partijen onafhankelijke rechtspraak kunnen waarderen en welke niet. Het verzoek wordt een uitdaging voor partijen als GroenLinks en PvdA, die over de gehele linie anti-Wilders zijn. Maar of de Kamerleden hun rationele afwegingen laten overschaduwen door emoties rondom de persoon Wilders is de vraag.

Tot dusver werd ontkend dat het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Openbaar Ministerie hebben overlegd over de vervolging van Geert Wilders. Maar nu blijkt dat dergelijke overleggen tussen de aanklager en de uitvoeringsorganisatie wél plaatsvonden, zo liet minister Grapperhaus (CDA) in een Kamerbrief weten. Het overleg tussen beide organen vond plaats op 25 september 2014 tussen de toenmalige minister Opstelten (VVD) en de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Herman Bolhaar, zo stelt RTL Nieuws.

Nu kunnen we allemaal heel hard roepen dat dit écht niet kan. En dat dit het zoveelste schandaal van een kabinet Rutte is, maar wat schieten we er mee op? Premier Mark Rutte houdt gewoon koers en vaart nog wel even door. Er zijn zoveel schandalen geweest dat het lijkt alsof Rutte er immuun voor is. Ondertussen is en blijft de VVD netjes de grootste partij van het land. Blijkbaar zit twijfelachtig handelen ons Nederlanders in het bloed en straffen we de premier daar niet op af.

Welke partijen uiteindelijk Geert Wilders verzoek gaan steunen weten we niet, maar reken er maar op dat de regeringspartijen de boel gaan boycotten. Ook van de linkse partijen hoeft Wilders weinig te verwachten. Als blijkt dat zijn verzoek inderdaad niet wordt gesteund dan betekent dit concreet dat een minister politieke invloed mag uitoefenen om personen te laten vervolgen. Klinkt heel autocratisch, maar het gebeurde in de casus Wilders dus écht!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Brennivin

  Nou, zal ik de afloop verklappen? Het antwoord ligt er al alvorens de vraag gesteld wordt.

 2. Hans Brusselmans

  Vergeet het maar Wilders, de rest van dat politieke ongedierte met uitzondering van misschien het FvD gaat je mooi in de kou laten staan!

 3. Kaashoofd

  Wist je al dat Rutte homo is, Wilders stiekem Moslim, Jesse klaver geilt op Baudet en Baudet alle vrouwen op het binnenhof al heeft gedaan?

  1. Hans Brusselmans

   ‘Baudet alle vrouwen op het binnenhof al heeft gedaan?’

   Ook die vette bal gehakt op pootjes Sharon Dijksma?

   1. F.C. Labrouste

    Hans kijkt waarschijnlijk geen televisie en leest geen kranten: Sharon is behoorlijk afgevallen en tegenwoordig in good shape.

    1. Hans Brusselmans

     Nou geweldig, ik zou de open haard nog niet aansteken met dat walgelijke gedrocht. Maar ja jij vindt die negerinnensnol Simons ook zo geweldig.

    2. logisch denken

     QUOTE
     F.C. Labrouste 3 uur ago Beantwoorden
     Hans kijkt waarschijnlijk geen televisie en leest geen kranten: Sharon is behoorlijk afgevallen en tegenwoordig in good shape.
     END QUOTE

     Ligt aan je dedfinitie van good shape. Zag haar onlangs nog lopen maar past nog steeds niet onder bed

  2. Seneca

   @kaashoofd
   interessante reactie! als u met deze reactie wilt aantonen dat u geen hersens maar kaas onder uw hersenpan heeft, dan heeft u dat bij deze bewezen en heeft u uzelf een brevet van onvermogen gegeven.

 4. Ragmilla

  Een onderzoek naar de rechtspraak zou goed zijn. De idioot lage straf van Wilders geeft aan dat er van omkoping of iets dergelijks sprake moet zijn.

  1. Marija

   De straf was geheel onterecht leeghoofd @Ragm.
   Maar ik heb geen illusies over de uiteindelijke uitkomst.
   Sterkte Geert met zulke collega’s.
   Dit gaat je weer een tik uitdelen.

 5. santiago

  Stel je voor dat de verrotte, VVD, minerva kliek van justitie met de billen bloot moet. Never nooit . Leuk he zo’n democratie.

 6. EU kok

  Gelukkig kan Wilders op eenzelfde sympathie rekenen als hij voor zijn mede kamerleden heeft gehad. Altijd zijn mede kamerleden met respect behandelt.

 7. santiago

  Meneer Wilders krijgt geen steun. Raar he. Je schaamt je toch kapot . Ze bedonderen de hele boel er niemand die er wat aan durft te doen stelletje farizeeërs

 8. Jumping

  Die steun krijg je niet Wilders is tegen de stalorders van de Bilderberg vergadering.
  De club van WA , Rutte , Kaag.

 9. Brazil

  Minder minder minder Wilders.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. santiago

   Hey brazil. We hebben je gemist. Mocht je van de leiding weer even op de pc. Leuk joh.

 10. logisch denken

  Even de feiten op een rij, er is openlijk gelogen. De kamer is onjuist voorgelicht. Er is misbruik gemaakt van bevoegdheden. Wedden dat er geen enquête komt want we zijn wel verontwaardigd maar het onderwerp is wilders en de pvv en dat valt onder het cordon sanitaire

 11. JFU

  Hij weet dat hij nooit steun zal krijgen…integendeel. In een echte democratie zou dit niet plaats vinden…alleen in een bananen republiek zoals de onze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.