Filmpje! Baudet levert zoveelste wanprestatie in korte tijd, dit keer bij JFVD-congres

Geen categoriejun 11 2019, 13:00
Thierry Baudet (FVD) was zaterdag te gast bij het congres van de jongerenbeweging van zijn partij, JFVD. Daar hield hij een toespraak, maar leek weinig motiverend. Hij wil de jonge generatie aanmoedigen een "taak" uit te voeren en stelt de FVD'er dat GroenLinks 'overal dominant is geworden in de instituties': klinkklare onzin. De zoveelste wanprestatie in korte afzienbare tijd.
Nadat Baudet zijn klaagzang over de lange mars van GroenLinks had afgestoken begon hij over de 'taak van de nieuwe generatie', die taak zou volgens de FVD'er precies hetzelfde zijn als die van GroenLinks, waar hij zich negatief over uitliet: een ecosysteem vormen in de 'gerechtelijke macht, redacties van kranten en andere posities'. Een soort van Nieuwe Zuil dus, in de geest van Sid Lukkassen.
De Volkskrant kopieerde het frame van Baudet zonder nadenken en deed vervolgens alsof de aanwezige jongeren geheel in de lijn van Baudet denken over deze geplande 'mars': 'Jonge aanhangers Baudet dromen van strijd met 'de gevestigde orde'. Maar hoeveel jongeren nu eigenlijk staan te springen om in één van de subsidieculturen terecht te komen is maar de vraag. Ook de geschiedenis is niet volgens Baudet.

'Frans Timmermans (PvdA) is er van overtuigd, dat (diversiteit, red.) de richting is van onze geschiedenis. Wij niet alleen opponenten, maar wij zijn tegen de geschiedenis en de richting zoals Timmermans die ziet'

De voorzienigheid van Frans Timmermans over de mogelijke toekomst van Europa relateerde Baudet aan 'totalitair denken' en het 'communisme'. Hoe hij zo van het één op het ander springt is vooral bijster knap te noemen, maar er zat weinig samenhang in het verhaal. Verder poneerde de FVD-voorman een aantal tegenstellingen met GroenLinks, werden wat verwijten gemaakt, om vervolgens dezelfde tactiek te propageren: 'onze tegenstanders'.
Oké. Het was niet de beste speech van de week. En ook zeker niet Baudets sterkste optreden, maar wellicht dat de fitties tussen hemzelf en Otten, de verkiezingen en daarbij ook nog eens het Kamerwerk zijn tol eisen.Retorisch gezien was het een wanprestatie. Het is tekenend voor de vorm van de partij. Zo verliest FVD al weken zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten