Zucht! Anne Faber-killerkliniek alwéér geestesgestoorde, gewelddadige maniak kwijtgeraakt

Geen categoriejun 11 2019, 10:00
Voor de derde keer in slechts een week tijd is de Fivoor-kliniek in Den Dolder er in geslaagd een levensgevaarlijke mafkees vrij over straat te laten lopen, die vervolgens niet terugkeerde naar de kliniek voor z'n behandelingen. Ditmaal ging het om iemand die veroordeeld is voor huiselijk geweld.
Het is nog geen week geleden dat helikopters op zoek gingen naar een compleet geflipte crimineel die wegliep uit Fivoor, een tbs-kliniek in Den Dolder. Een gebroken winkelruit, een voorraad gestolen drank en een dorp op stelten later kon de pipo worden ingerekend. In een ander geval vorige week ging het om een familie die doodsangsten uitstond, maar kon de levensgevaarlijke knuppel uiteindelijk in Breda in de kraag worden gevat. Een bijzonder zuur incident, dat weliswaar gelukkig afliep, maar waar véél meer mis had kunnen gaan dan uiteindelijk gebeurde.
En we herinneren ons allemaal ook nog wel Michael Panhuis, die verlof kreeg van de kliniek. En van die hernieuwde vrijheid gebruikmaakte om Anne Faber te verkrachten en vermoorden.
Je zou denken dat zo'n toko eindelijk eens orde op zaak ging stellen. Maar nee, dus. Want dit gebeurde:

"De man is rond 18.00 uur niet terug gekomen van verlof. De cliënt was geen gedetineerde of tbs’er, maar zijn behandeling is bij een veroordeling opgelegd als voorwaarde voor een voorwaardelijke gevangenisstraf. De man zat op een afdeling voor lichte verstandelijke beperking.

De politie ging daarop naar hem op zoek, omdat mensen in de nabije omgeving van de cliënt mogelijk gevaar lopen. De familie van de man woont buiten de regio. Volgens Fivoor zou het risico voor Den Dolder ‘laag’ zijn.

Rond 22.15 uur meldde Fivoor dat de man zich zelf weer bij de kliniek had gemeld. Hij mag voorlopig niet meer zelfstandig naar buiten."

Who knows hoe lang het geduurd had deze gevaarlijke gek weer op te pakken als hij niet uit de goedheid van z'n hart zélf weer besloot op de stoep te staan bij Fivoor. Volgens mij wordt het dus tijd voor doorpakken: de minister moet deze onverantwoordelijke, onveilige kliniek zo snel mogelijk sluiten. Als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, dan is het doktertje spelen met criminelen al heel snel geen leuk spelletje meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten