snapshot5

Voormalige terrorist Jason Walters heeft gemengde gevoelens bij terughalen ISIS-kinderen: 'Onwenselijk signaal!'

Geen categoriejun 11 2019, 9:00
Sinds enkele dagen is Nederland in de ban van een discussie over de zogenaamde caliphate cubs. Moet Nederland ISIS-kinderen terughalen, zelfs al waren de ouders afschuwelijke terroristen. Voormalig jihadist Jason Walters, van de Hofstadgroep, vindt het heel lastig. Maar concludeert uiteindelijk: onwenselijk signaal. De veiligheid en rechtvaardigheid van de samenleving moeten voorop staan.
Nu er twee ISIS-wezen terugkomen naar Nederland, lijkt ons land langzaam te zullen veranderen in een crèche voor minderjarigen wiens ouders compleet gestoorde ISIS-freaks waren. Tot op het laatste bittere moment in het terroristische kalifaat gebleven. En nu mogen de kinderen terug. Misschien zelfs met hun ouders. Aan de ene kant is het natuurlijk niet de schuld van die kids. Aan de andere kant heb je die inviduele belangen wel af te wegen tegenover de veiligheid van een hele maatschappij.
Iemand die snapt hoe ingewikkeld dat dilemma is, is Jason Walters. Walters was ook een vooraanstaand lid van de Hofstadgroep-terreurbende. Nu is hij uit de islam getreden, en geeft hij zinnige commentaren op actuale ontwikkelingen. Zoals dat deradicaliseringstrajecten slechts schijnveiligheid scheppen of dat Nederland ten prooi dreigt te vallen aan extremisten.
En nu buigt Walters zich over de ISIS-weesjes die naar Nederland. "Het zou een onwenselijk signaal afgeven dat eenieder zich aan kan sluiten bij een vijandige mogendheid, een genocidaire nog wel, en dat hij aan het einde van de rit kan verwachten terug naar NL te kunnen worden gehaald indien het niet volgens plan verloopt," schrijft hij in een lange bijdrage aan Twitter:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten