Peilingen! Helemaal niemand van mening veranderd over Geert Wilders (PVV)

Geen categoriejun 09 2019, 10:00
De peilingen van deze week laten een verontrustend beeld zien. Voor het eerst sinds langere tijd is in Nederland niemand van mening veranderd! De resultaten van de peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) zijn gelijk aan die van vorige week. Wel zien we dat het beeld dat we vorige week hadden steeds scherper wordt.

De peilingen van 9 juni 2019

[caption id="attachment_228205" align="aligncenter" width="706"]De peilingen van 9 juni 2019. Bron: Maurice de Hond / <a href=Peil.nl" width="706" height="449" /> De peilingen van 9 juni 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Goed, het electorale landschap lijkt nu met het Zomerreces in aantocht definitief tot rust te komen. Dat is maar goed ook. Het was een bevlogen seizoen met hoge pieken en diepe dalen voor de volgers van de politiek. Waar het in januari dit jaar nog een spannende strijd zou worden tussen de VVD en FVD bleek later de laatste toch de sterkere.
Maar enkele weken na de glorieuze overwinning van FVD is er weinig over van de titel 'grootste partij'. Tijdens de Europese verkiezingen kon men niet werkelijk scoren en daarna daalde het aantal zetels in de peilingen vrij snel. De partij van Baudet is ondertussen alweer vier zetels gedaald en staat (nog steeds knap) tweede in de politieke ranking van Maurice de Hond.
Ook voor de PvdA was het een bevlogen jaar. Ze begonnen in 2018 met een flinke achterstand, maar die is nu weggewerkt. De partij is nu het grootste linkse, of wat daar voor moet doorgaan, blok. Hoeveel nog gaat veranderen voordat het zomerreces zich definitief aandient is de vraag. Wellicht dat de kiezer later nog inhaakt. In ieder geval heeft niemand zijn mening over Geert Wilders gewijzigd. Dat moet een solide basis zijn voor de PVV om weer te beginnen met bouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten