Lokale partij 'Wakker Emmen' weigert gesprek met betrokken burger na Wildlands-fiasco

Lokale partij 'Wakker Emmen' weigert gesprek met betrokken burger na Wildlands-fiasco

De partij Wakker Emmen in de Gemeenteraad van Emmen weigert in gesprek te gaan met een betrokken burger die zich zorgen maakt over het reilen en zeilen van de Gemeente. Nadat ik met hen in contact kwam over de problemen rondom het 'dierenpark' Wildlands was er wel verschil van mening, maar leken de betrekkingen goed.

Nu, enkele weken later, blijkt dat de Wildlands-obligaties inderdaad niets waard zijn zoals ik al waarschuwde. Maar de partij reageert niet meer op contactverzoeken. Sterker nog: de partij Wakker Emmen heeft mij, een betrokken burger en inwoner van haar gemeente, gewoon keihard geblokkeerd op Twitter. En daarmee laat de partij zich flink in de kaart kijken.

De vraag is natuurlijk waarom de partij het gesprek met betrokken burgers ogenschijnlijk niet aandurft. De uitspraken die de partij via Twitter heeft gedaan over Wildlands bleken dan wel onjuist, maar de sfeer leek goed?

De Gemeente Emmen en haar inwoners moeten ondertussen méér bezuinigen dan de Gemeenteraadslieden verwachtten ten tijde van de stemming over de obligaties die zij van WMD, VWS en Rabobank hebben overgenomen. Dat terwijl het dus gewoon te voorkomen was geweest als men gewoon één keer eens had geluisterd naar de argumenten van een ander. Maar nee, in plaats daarvan een Twitterblokkade.

Zouden het lange tenen zijn? Dat een ogenschijnlijk broekie de oude wijze mannen te slim af is? Nee, dat kan toch niet? Of zou het toch gewoon ergernis zijn? Een begrijpelijke overweging. We weten het niet, maar wat we wel weten is dat de partij in ieder geval niet al te wakker is gebleken in het verleden en de twijfel of zij in de toekomst nog steeds wakker is wordt steeds groter. Dat is niet erg, maar daarmee vervallen de adviezen van de betrokken burger vanaf nu wel.

De situatie is treurig. Want behalve Wakker Emmen is er géén fatsoenlijke alternatieve partij in Emmen. Het is de grootste fractie en daarmee ook degene die het geluid van normaliteit moet zijn. Maar vooralsnog lijkt de partij vooral veel weg te hebben van een zeer zwakke PvdA dan een partij vol wakkere Emmenaren. Ondertussen verloedert de infrastructuur, zijn er overal te korten en dreigt binnen drie jaar onder curatele van "Het Rijk". Nou, dat laatste is dus erger dan een faillissement. Kijk maar eens naar dat wat "Het Rijk" Groningen heeft aangedaan.

Lees meer over:
Emmen Wildlands

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties