Juristenkartel sluit de rijen om zaak-Wilders, volgens OM: "geen sprake van politieke beïnvloeding"

Geen categoriejun 25 2019, 18:00
De figuurlijke strop rondom de nek van Geert Wilders (PVV) wordt strakker nu het Openbaar Ministerie te kennen heeft gegeven niets te zien in uitstel van het proces-Wilders. De advocaat van Wilders verzocht onderzoek naar de vermeende politieke beïnvloeding door de toenmalige minister van Justitie en Veiligheid. Volgens het OM is onderzoek onnodig.
Eerder nog lieten politieke kopstukken zoals Henk Krol (50Plus) weten wel iets te zien in een Parlementair Onderzoek naar eventuele beïnvloeding door de toenmalige VVD-minister Opstelten, maar het OM trekt zich van dergelijke geluiden niets aan. Volgens het OM was er geen sprake van het aanwenden van politieke invloed en beschikt Wilders verdediging over alle informatie:

"Opstelten hanteerde altijd de lijn dat het OM zelf verantwoordelijk is voor het nemen van vervolgbeslissingen"

Het opmerkelijke aan de zaak is dat het Openbaar Ministerie ook geen uitstel wil geven terwijl de advocaat van Wilders wil wachten op de uitspraak van de rechtbank in Utrecht inzake een Wob-verzoek van RTL Nieuws. Uit het Wob-verzoek kan eventueel nieuwe informatie boven tafel komen, maar het Wob-verzoek is dus geweigerd. Ook zou er een anonieme ambtenaar zijn die wilde verklaren dat hij een gesprek tussen toenmalige minister Opstelten en een vertegenwoordiger van het OM opving. Maar de ambtenaar in kwestie heeft zich teruggetrokken 'uit angst voor represailles'. Laat dat even op u inwerken.
In de eerste fase van de zaak werd Geert Wilders schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hoe de schade van de"belediging" is vastgesteld door de rechter is onbekend en of er daadwerkelijk schade waarneembaar is weten we ook niet. We gokken erop dat die schade non-existent is. De vervolging van Geert Wilders is dus pure "hocus-pocus rechtspraak".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten