Video: Henk Krol (50Plus) wil onderzoek naar zaak-Wilders: ‘je wilt dat er vertrouwen blijft in de politiek en rechtstaat’

Henk Krol bij de Hofbar. Bron: YouTube / De Hofbar / Pownews
Foto: Henk Krol bij de Hofbar. Bron: YouTube / De Hofbar / Pownews

Henk Krol (50Plus) vindt de stilte van Haagse politici rondom de door Geert Wilders verzochte Parlementair Enquête opmerkelijk. De PVV’er wil onderzoek naar beïnvloeding door een minister in zijn rechtszaak. Volgens Krol is stilte niet handig: “je wilt toch dat er vertrouwen blijft in de politiek en rechtstaat”. Verder pleit Krol voor onderzoek naar de zaak-Wilders.

Behalve Henk Krol kwam ook Thierry Aartsen (VVD) ter sprake. Aartsen is een nuchtere man die eigenlijk niet precies wist wat er speelde. Dat is ook niet vreemd, natuurlijk, maar wel echt weer iets voor een VVD’er om in dit geval niet te weten wat er speelt. Dit omdat Ivo Opstelten natuurlijk een VVD-minister was en als onderwerp van gesprek geldt in deze. Als minister zou hij hebben aangedrongen op het vervolgen van Wilder:

Volgens Wilders gaat het echter om meer dan alleen politieke beïnvloeding. Maar vindt hij het onjuist dat er informatie is achtergehouden over het proces, waardoor hij de informatie niet kon gebruiken voor de zaak. Behalve Krol en Baudet (FVD) roerde ook Attje Kuiken (PvdA) op de ontstane situatie:

“Ik vind het een hele ernstige zaak. Maar we moeten kijken naar wat weten we en wat we niet weten. We weten in ieder geval dat er ontkend is dat er overleg is geweest over de zaak door de minister en het OM en dat blijkt wél het geval tot twee keer toe. Ik ga vragen stellen aan de minister.”

Wilders was gisteren voor de camera allerminst in beste doen. In één video sprak hij van ‘Zimbabwaanse toestanden’ en in een andere video viel het woord ‘bananenrepubliek’. De situatie escaleert en leidt tot ernstige beschuldigingen over de staat van de Nederlandse democratie in het maatschappelijke debat. Gecombineerd met de resultaten van het Remkes-onderzoek en nu dus de zaak-Wilders is het dus zaak dat Den Haag de boel op de rails krijgt. Wilders zal ondertussen nog wel even doorgaan met vloeken.

Verder liet Hero Brinkman er geen twijfel over bestaan dat er wél sprake is van politieke beïnvloeding ‘door de VVD’. Het is nu afwachten en zien of andere fracties de prikkel zien om toch te komen tot een onderzoek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Vertrouwen in de politiek en de rechtstaat. We weten allemaal waarom henkie krol zijn 50 plus partijtje heeft mogen oprichten. Als dank voor bewezen diensten. Zijn bek dicht houden over wat hij weet over demmink en de rest.

  1.   

   Dus een enquête naar Henk is op zijn plaats bijv. met z’n krantenbabbels

 2.   

  Het partijkartel is niks anders dan een maffiaorganisatie.

  We weten het allemaal.

 3.   

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het Ruttekartel moet verdwijnen.
  Zomaar één dag in deze week.
  De politieke moord op Geert Wilders.
  De haperingen bij de pensioenpeiling.
  De geweld explosie bij jeugdzorg.
  De strubbelingen bekendmaken examens.
  Het cordonsanitair in Zuid-Holland.

  1.   

   Niet met u eens. Malawi, Ethiopië is minder. Alleen als je alles hebt dan waardeer je de benefits van een land als Nederland niet. Keiverrot ??

   1.   

    Ad fundum. Neem er nog een joh.

  2.   

   Jumping

   Daarbij de onbeperkte toestroom Moslims!

 4.   

  Wat zijn er veel Kamerleden die niets snappen van Strafrecht.

  1.   

   niet enkel kamerleden proberen strafrecht te binden aan hun absolute dictaat

 5.   

  het is een verrot zooitje in nederland, de politiek is tot op het bot verrot, het OM is ook kompleet verrot, de rechters weten absoluut niet meer hoe recht te spreken, levens gevaarlijke personen mogen gewoon smiddags effie de inrichting verlaten om een eindje te wandelen of iemand te vermoorden , kan allemaal grote criminelen gaan met een enkelbandje de straat weer op , dus doorknippen en weg wezen. Nederland is doodziek

 6.   

  Het is gewoon een verrot zooitje Geen enkel vertrouwen meer in de politiek en rechtstaat
  De politiek is alleen voor zich zelf bezig als de camera draait komen er grote woorden uit
  Maar als alles weg is draaien ze zich om.

 7.   

  Natuurlijk moet er een onderzoek komen, al was het maar voor Wilders zelf.
  Wij weten allang dat er met cijfers, onderzoeken, meningen gemanipuleerd wordt.

  Wilders en Baudet gaan dezelfde weg op. Linksers schuiven hen gewoon onder het kleed. En ja, dat er een groep mensen zijn die op hen gestemd hebben…och

 8.   

  Jammer dat je mijn reactie niet plaatst.

  Mijn gabber is op Facebook met een petitie gestart om Geert Wilders te steunen in zijn verzoek.
  Iedereen klaagt maar niemand doet wat, nu is de kans om te laten zien hoe wij over die linkse kliek denken, geen woorden maar daden.
  Ik had de link geplaatst maar Teunis heeft daar andere gedachten over.

 9.   

  Natuurlijk moet die parlementaire enquête er komen. Dat hele argument dat ze terughoudend willen zijn tot aan de uitspraak is gewoon flauwekul. Want zo’n parlementaire enquête gaat niet over de schuldvraag van Wilders maar of er politieke beïnvloeding is geweest. En die twee zaken kunnen gemakkelijk naast elkaar lopen hoor.

 10.   

  In de zaak van een slaaprijder en twee doden (van 24 en 25 jaar) werd het de Officier van Justitie door de RECHTER verboden de ware oorzaak van de aanrijding te benoemen.
  In het Proces Verbaal werd een extra verklaring toegevoegd (in duplo!) waarin de Politie, tegen alle andere verklaringen (zelfs hun eigen verklaring in) beweerde dat de chauffeur “onwel” was geworden en plotseling naar links had gestuurd.
  Bewijsbaar gelogen, maar de Rechter ging er vol mee aan de haal.
  Neem het van mij aan: Er is geen recht in Nederland.
  P.S. Als ik dit verhaal met jullie wil delen en de namen van de Rechters en de Officier noem, wordt mijn reactie verwijderd. Tja, zo kom je nooit achter de waarheid.

 11.   

  het wordt tijd dat we de gele hesjes aantrekken en deze maffia bende weg sturen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!