Filmpje! Geert Wilders reageert op weigering parlementaire enquête: "bananenrepubliek!"

Geen categoriejun 11 2019, 19:30
On-ge-lofelijk, maar toch is het zo. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft besloten om het verzoek voor de organisatie van een parlementaire enquête niet in te willigen. Wilders verzocht om een onderzoek naar mogelijke politieke beïnvloeding door het ministerie van Justitie en Veiligheid van het Openbaar Ministerie. In gesprek met Ernst Lissauer stelt de PVV-voorman dat Nederland 'net een bananenrepubliek' is.
Het is niet 100% zeker of die politieke beïnvloeding heeft plaatsgevonden, maar het lijkt er wel op. Dat is dus ook de reden waarom onderzoek nodig is. Als uit het onderzoek blijkt dat er niets aan de hand is, dan is er niets aan de hand. En als wel, dan wel. Waarom zou je dan tegen een onderzoek zijn? Simpel: politiek. Het is een politieke afrekening van een aantal partijen tegen Geert Wilders.
Volgens Wilders 'stinkt het aan alle kanten' en hij is niet de enige die kritisch is over het besluit van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en D66. Ook FVD-voorman Thierry Baudet is kritisch over het besluit van de Kamermeerderheid om onderzoek te weigeren. Volgens Baudet schendt de beïnvloeding vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid 'het principe van rechtstatelijkheid' ten minste, als het waar is.
Dat is dus precies de reden waarom Wilders een onderzoek wil. Zo'n onderzoek lijkt noodzakelijk, maar wordt door de kartelpartijen gewoon geweigerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten