Video: Geert Wilders wil steun parlementaire enquête: “collega’s hebben mond vol van trias politica”

Volgens Geert Wilders (PVV) is een corrupt rechtssysteem een smet voor Nederland en zouden politieke partijen die “de mond vol hebben van de trias politica” zijn verzoek voor het organiseren van een parlementaire enquête over de zaak-Wilders moeten steunen. Wilders reageerde voor de camera en lijkt strijdvaardig. Een Kamermeerderheid is echter tégen de enquête.

Lekker dan. In de schoolbanken worden we altijd geïndoctrineerd met het idee dat Nederland een rechtstaat is en dat er dus een scheiding der machten is. Blijkt dus gewoon pertinente onzin, want als je Geert Wilders heet dan bestaat dit principe niet. U kunt misschien denken ‘ach Geert Wilders’, maar vandaag is het Wilders, morgen Kuzu, de dag erna Baudet en nog eens even later Jesse Klaver. Uiteindelijk uzelf. Noodzaak dus om toch te onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Wilders staat volledig in zijn recht dat hij de politieke beïnvloeding van de toenmalige voorman van het blunderdepartement van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten (VVD), niet accepteert. Maar aangezien er nog een onderzoek loopt willen VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 ‘afwachten’. Dat laatste is ook wel weer te begrijpen, al was het netjes geweest als de PVV meer steun zou hebben gekregen in de Kamer.

Ook als de enquete wél wordt georganiseerd zet het uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. De betrokkenen kunnen dan wel onder ede worden bevraagd, maar als zij met elkaar mijn eed plegen en de rijen gesloten houden zullen we dat nooit te weten komen. Gezien de reputatie van de VVD is die suggestie allerminst vreemd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. NoDoubt

  Het is intriest maar we zitten al een tijd in een bananenrepubliek waar 3 miljoen mensen van de voedselbank moeten leven. Zo goed gaat het. Door deze manier van opstell(t)en van de politiek wordt het dus klassenjustitie. Wat bij de EU al met het selectief filteren al aan de gang is. Burgers zullen alleen nog maar bozer worden. En de politiek maar gek vinden dat de burger het geloof steeds meer verliest.

  1. Watcher

   Dag Joop de fantast, maak van 3 mln maar 150000.

   1. logisch denken

    QUOTE
    Watcher 28 minuten ago Beantwoorden
    Dag Joop de fantast, maak van 3 mln maar 150000.
    end QUOTE

    Het gehele begrip voedselbank is een schande voor een land waar ze rubber boten binnen slepen en voorzien van alle gemakken !

  2. DidiMadloba

   U zit op de verkeerde site.
   Dit is een rechtse site en als je rechts bent vind je dat er meer armoede moet komen in het voordeel van de rijken.

   1. logisch denken

    QUOTE
    DidiMadloba 14 minuten ago Beantwoorden
    U zit op de verkeerde site.
    Dit is een rechtse site en als je rechts bent vind je dat er meer armoede moet komen in het voordeel van de rijken.
    END

    Rechtse politiek bestaat niet in Nederland. Wel linkse nivellerende inkomenspolitiek die jaarlijks meer mensen naar de voedselbank brengt. Allemaal naar bureau toeslagen, geef ze voedselbanken en toeslagen. Ben ik nu rechts als ik tegen die linkse idioterie ben ?

 2. Watcher

  Goh, dit komt als een geschenk uit de ”hemel” voor Geert.
  De schijnwerpers staan weer op Geert, dat is genieten.
  Grote fout van het OM om hem te vervolgen voor zo iets onbenulligs en hij haalt er dan ook alles uit.

  1. Korporaal Monty

   Hier gaat hij zijn adepten zeker mee terug krijgen.

  2. logisch denken

   QUOTE
   Grote fout van het OM om hem te vervolgen voor zo iets onbenulligs
   END

   Intrekken van vervolging is in elke minuut van willekeurig welke dag mogelijk. Maar barbertje moet hangen dus zeg ik minder minder minder. Weg met dit rariteiten kabinet met zijn multi en milieu kul.

   1. DidiMadloba

    Gegeven het feit dat vele Nederlanders (met name van Marokkaanse herkomst) erg schrokken van Wilders’ uitspraken is het heel goed dat deze kwestie aan de rechter wordt voorgelegd.

    Een D66 rechter? Rechters moeten hun beslissing altijd in detail motiveren.

    1. logisch denken

     Ik ben dagelijks geschrokken als er weer een ander groepje is die de Nederlander beschuldigd van discrimineren , racisme , sollicitatie keuzes enz . Minder minder minder lijkt me een wenselijke actie voor de bv Nederland als ik bij het cbs kijk naar de landelijke criminaliteitscijfers. Slechts 2 groepen steken met kop en schouders boven alles en iedereen uit.

  3. Marija

   Bij alles wat hem is aangedaan en nog wordt aangedaan verdient Geert Wilders absoluut steun, maar krijgt het niet van dat hele corrupte maffia zooitje.

 3. santiago

  V.w.b. de laatste alinea heeft Teunis Dokter gelijk. Mannen als Opstelten en Demmink kunnen liegen dat het gedrukt staat dus wie doet ze wat. Ze lachen het volk gewoon uit. De Minerva elite maffia is dankzij de bescherming van de monarchie onaantastbaar. Ze doen wat ze willen en ze zeggen wat ze willen en liegen vrijwel over alles.
  Mooi he zo’n democratie.

  1. DidiMadloba

   Tuurlijk.
   Als Rutte maandagmiddag bij Alex zit en die vraagt om niet of juist wel op te treden geeft Mark hem bibberend zijn zin, de schijtluis.

 4. Shadow1100

  En… toen haalden ze joden op. Maar ja, ik ben geen jood, dus…..
  en toen haalden ze de tegenstanders op. Maar ja, ik ben geen tegenstander, dus….
  en toen haalden ze de zigeuners op. Maar ja, ik ben geen zigeuner, dus….
  en toen haalden ze de homo’s op. Maar ja, ik ben geen homo dus….
  en toen haalde ze de geestelijk gehandicapten op. Maar ja, ik ben niet geestelijk gehandicapt, dus….
  en toen haalden ze MIJ op.… en niemand deed wat….
  Wat er nu gebeurt met de heer Wilders is levensgevaarlijk voor onze rechtsstaat. En hoort u het Opastelten nog zeggen:”Een minister liegt niet”. (en zijn neusje werd langer…)

  1. logisch denken

   Shadow ,

   10+++++++++++

   Zo scherp omschreven , klasse

  2. santiago

   Shadow 1100. Goed gezegd, helemaal waar.+++

  3. Marija

   @S1100, geweldige reactie.
   Geert heeft een sterk karakter en grootgelijk dat hij terugslaat, is zijn goed recht. Hij verdient bewondering inplaats van verguizing.
   Wat zijn wij toch een k.u.tvolk om dit niet te willen zien en die het wel met hem eens waren lieten hem vallen. Erg.
   1000x +

 5. EU kok

  Wilders wil dat de leden van het nepparlement hem serieus nemen.
  Dat wordt moeilijk.

  1. santiago

   Nep Kok. Je moet roeien met de riemen die je hebt he. Hopelijk wordt het in de toekomst dankzij Wilders anders.

   1. DidiMadloba

    Een frisse dictatuur die doet wat belangrijk is.

    Dat was al de belofte van die Duitser met ook al zo’n raar kapsel rond 1930.

    1. toetssteen

     @madloba
     Jaloers op de haargroei? Ik ook hoor, maar tja bij mij was het de chemo…..
     Man doe eens iets nuttigs zeggen dan zwatelen over uiterlijkheden!!!

 6. DidiMadloba

  Nederland is inderdaad geen klassieke rechtsstaat.

  Maar Wilders’ klacht over “beïnvloeding” is belachelijk. Strafbare feiten worden vervolgd. Dat de Minister om vervolging zou hebben gevraagd verandert daar niets aan.

  Vervolging kan Wilders ook helpen. Heeft hij een slecht geweten? Anders wordt hij vrijgesproken en bevestigt de rechter dat hij correct handelde.

  De laffe Wilders heeft wel zijn belofte gebroken “daar gaan we wat aan doen”. Hij heeft niet eens een wetsontwerp ingediend voor “minder Marokkanen”. Allicht, hij weet dat hij uitgejouwd zal worden. De lafaard!

 7. Sans Rancune

  Het is toch ‘meineed’ i.p.v. mijn eed ? Ik zie het wel

 8. DidiMadloba

  Als het OM al niet bestand is tegen de vrijheid van meningsuiting van Opstelten…. Het OM is druk gewend: geen enkele crimineel wil vervolgd worden.

  Voor alle duidelijkheid: bij aangifte is vervolging de regel, wat de Minister ook zegt. Niet vervolgen is uitzondering.

  Gelukkig is het OM nog steeds onafhankelijk. Al bepleitte Cliteur (ja, dezelfde) dat het OM onder politiek toezicht kwam. Dan heb je pas een bananenrepubliek!

  1. toetssteen

   @mad
   Vrijheid van meningsuiting tav van het OM…. Kwaak, neem drie bakken koffie aub!

  2. logisch denken

   QUOTE
   DidiMadloba 32 minuten ago Beantwoorden
   Als het OM al niet bestand is tegen de vrijheid van meningsuiting van Opstelten…. Het OM is druk gewend: geen enkele crimineel wil vervolgd worden.
   END

   Wacht even , we doen even een naamsverandering in je bewering en dan mag je het nogmaals uitleggen.

   Als het OM al niet bestand is tegen de vrijheid van meningsuiting van Wilders…. Het OM is druk gewend: geen enkele crimineel wil vervolgd worden.

   Wat was de uitspraak ook alweer ?

 9. Meriadoc Brandebok

  “Rechtstaat” en “mijn eed”. Verdorie, Teunis, ik ben geen taalnazi en maak zelf genog fouten. Maar je moet toch een beetje gaan opletten hoor. Dit kan zo niet.

  1. Sealgaire

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 10. HEM

  Ik durf te beweren dat Rechter Van Baal (Roermond) de Officier van Justitie Masselink destijds heeft verboden om de juiste oorzaak van een dodelijke aanrijding te benoemen en dat op haar initiatief door de Politie Midden-Limburg een valse verklaring aan het proces verbaal werd toegevoegd.
  Trias Politica? Laat me niet lachen.
  Onze Rechtspraak is door en door corrupt!

 11. Rud56

  De coalitiepartijen plus GL (en PvdA??) willen eerst een onderzoek afwachten. Tuurlijk, deze partijen hebben samen met hun achterkamerpolitiek het pensioenakkoord getekend, dat voor hun aanzien heel belangrijk en maar nog héél broos is omdat een gedeelte van het werkend volk er nog over mag stemmen.

  Dus ga je elkaar niet afvallen, hou je gelederen zolang mogelijk gesloten, want op openbaring van waarheden, bijvoorbeeld dat ook de toplagen in de ministeries kuis verrot zijn, daar zitten de dames en heren van de coalitie en aanverwanten echt niet op te wachten. Past niet het plaatje dat het stemvee voorgeschoteld moet krijgen.

  Nee, mond vol hebben over democratie en maar met het vingertje wijzen naar bijvoorbeeld een Hongarije!

  Ja Wilders heeft wederom de koe bij de horens en volkomen gelijk!
  Maar eens komt het recht aan zijn zijde, mits hij de gevestigde politieke orde niet nog meer voor de voeten loopt ….. want denkend aan Pim Fortuyn ……!

 12. Rud56

  Oh ja Teunis, foutloos schrijven is tegenwoordig een zeldzaamheid aan het worden onder het volk dat gestudeerd heeft of dat nog doet, maar mijneed is één woord! En het is rechtsstaat, met dubbel s dus.

  Tja, van universitair geschoolden zou je beter verwachten, maar helaas. Andere prioriteiten wellicht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.