Video: Geert Wilders wil steun parlementaire enquête: "collega's hebben mond vol van trias politica"

Geen categoriejun 11 2019, 18:30
Volgens Geert Wilders (PVV) is een corrupt rechtssysteem een smet voor Nederland en zouden politieke partijen die "de mond vol hebben van de trias politica" zijn verzoek voor het organiseren van een parlementaire enquête over de zaak-Wilders moeten steunen. Wilders reageerde voor de camera en lijkt strijdvaardig. Een Kamermeerderheid is echter tégen de enquête.
Lekker dan. In de schoolbanken worden we altijd geïndoctrineerd met het idee dat Nederland een rechtstaat is en dat er dus een scheiding der machten is. Blijkt dus gewoon pertinente onzin, want als je Geert Wilders heet dan bestaat dit principe niet. U kunt misschien denken 'ach Geert Wilders', maar vandaag is het Wilders, morgen Kuzu, de dag erna Baudet en nog eens even later Jesse Klaver. Uiteindelijk uzelf. Noodzaak dus om toch te onderzoeken wat er precies is gebeurd.
Wilders staat volledig in zijn recht dat hij de politieke beïnvloeding van de toenmalige voorman van het blunderdepartement van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten (VVD), niet accepteert. Maar aangezien er nog een onderzoek loopt willen VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 'afwachten'. Dat laatste is ook wel weer te begrijpen, al was het netjes geweest als de PVV meer steun zou hebben gekregen in de Kamer.
Ook als de enquete wél wordt georganiseerd zet het uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. De betrokkenen kunnen dan wel onder ede worden bevraagd, maar als zij met elkaar mijn eed plegen en de rijen gesloten houden zullen we dat nooit te weten komen. Gezien de reputatie van de VVD is die suggestie allerminst vreemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten