Klimaatdrammers zijn de Groene Khmer: wie niet gelooft dat de wereld over 12 jaar eindigt, wordt de mond gesnoerd

Het klimaatdebat is veel te eenzijdig, aldus Bart Reijmerink. Alleen de klimaathysterici worden gehoord, en zij mogen ook nog eens de klimaatsceptici monddood maken. Dat moet stoppen, vindt Bart. En hij raadt iedereen daarom aan een podcast te luisteren om het debat weer op de rails te tillen.

Als we de retoriek van de Groene Khmer – klimaathysterici, klimaatdrammers en klimaatapologeten – moeten geloven lijkt het net of we nog maar twaalf jaar te gaan of de wereld vergaat! Door mensen als Alexandria Ocasio-Cortez die deze eschatologie daadwerkelijk verkondigen wordt iedere inhoudelijke debater direct de mond gesnoerd.

Volgens hun retoriek is er namelijk geen tijd meer voor een debat. De wereld vergaat sowieso als we NU niks doen. Deze antiwetenschappelijke houding zien we ook qua aanhang steeds meer groeien in Nederland. Het klimaatdebat is helemaal in de ban van het neomarxistisch denken. Het prediken van een eindtijd zorgt ervoor dat de groen-rode brigades makkelijker hun dogmatische doctrines kunnen verkondigen. Immers niemand wil toch dat we het einde van de wereld tegemoet gaan?

Het klimaatdebat wordt gedomineerd door mensen zonder enige vakkennis. Vakdeskundige wetenschappers die nuances brengen in de demonisering van CO2 bijvoorbeeld worden meteen monddood gemaakt door het verwijt dat ze op de payroll staan van Shell.

Desalniettemin zien we scheuren ontstaan in de fictieve bubbel die de Groene Khmer heeft gecreëerd. Het stokpaardje: 97% van de wetenschappers …. bla bla, houdt al langer niet meer stand. Het is namelijk complete kolder dat 97% van de wetenschappers dezelfde mening draagt binnen dit debat. Echter is het bijna onmogelijk om deze fictieve statistiek uit het publieke debat te krijgen. Het is namelijk een van grote dogma’s waarmee men jarenlang is geïndoctrineerd.

Toch zijn er genoeg wetenschappers te vinden die met vakkundige expertise de klimaathysterie kunnen weerleggen. Eén daarvan is emeritus-hoogleraar en voormalig senator Kees de Lange. In een nieuwe aflevering van de DNZ-podcast gaat hij uitvoerig in op het gebrek aan klimaatwetenschappelijke kennis binnen ons beide Kamers.

Woordvoerders van de klimaat- en energieportefeuilles hebben vaak totaal geen achtergrond in deze vraagstukken, toch representeren zij het harde en kwalijke geluid van de klimaathysterici. Kees de Lange geeft een interessante kijk op de achtergronden van het klimaatdebat in de Nederlandse politiek! Het gesprek met hem is te beluisteren op YouTube en Soundcloud.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. logisch denken

  Klimaatverandering is van alle tijd , zeestromen wijzigen , vulkaan uitbarstingen beinvloeden luchtstromen en de aarde staat uit het lood. Allemaal factoren die men onder politieke druk heeft verlaten en men heeft bepaald dat de enige andere factor die veranderd is de CO2 concentratie is. Zonder enige wetenschappelijke onderbouwing is daarom de klimaatverandering (voorheen opwarming van de aarde) gekoppeld aan CO2. Nu is dat een duveltje uit het doosje en ziet de overheid een prachtig verdienmodel verschijnen. De energie cyclus moet omgezet worden en we noemen het een energie transitie. Plotseling is de co2 uitstoot geen issue meer maar mag je uitstoten wat je wilt voor aallerhande alternatieve bronnen behalve aardgas. Geld en co2 uitstoot zijn geen issue. De milieufanaten verspillen zeldzame energie en grondstoffen om een energie transitie te bewerkstelligen. Goede apparaten worden in de ban gedaan en als je niet meedoet ben je niet jarig.

  Klimaat fascisme viert hoogtij en alles mag wijken. De roverheid speelt paniek voetbal op last van wat rechterlijke uitspraken en ziet met blije ogen het verdienmodel groeien. Visieloos gaat een ieder zijn gang

  1. Mars020

   Klopt, klimaatverandering is van alle tijden. De dinosaurus is denk ik ook niet uitgestorven, door het beleid van de PVV?. Of hadden ze toen ook holbewoners, van de Groene Khmer, die de straat op gingen om te demonstreren tegen de klimaatverandering?.. Verplicht een warmtepomp in je hol, aangedreven, door een windmolen of zonnepanelen….

  2. J.Rademaker

   Eens.

 2. Mars020

  Eerst hadden we op zondag van die jehova-getuigen, die je kwamen vertellen, dat de wereld vergaat. Krijgen we nu iedere zondag die debielen, van de Groene Khmer aan de deur?..

 3. Duke

  Als alle klimaatdrammers massaal zelfmoord gaan plegen over 12 jaar, heeft dat een positieve uitwerking op het klimaat.

  1. Raveltje

   Als ze zo doordrammen wordt het moorden, idioten.

  2. Bolkestein

   Ze mogen van mij ook al vandaag gaan stoppen met kooltjes uitademen hoor. Daar schoont ons land alleen maar van op.

 4. victus

  DE manier om slapend rijk te worden. Een andere reden is er niet. Uitgerangeerde politici subsidiëren zichzelf met het verkondigen van halfslachtig geblaat. Bangmakerij is daar een belangrijk deel van. ‘ Omdat hunnie het zeggen zal het wel zo zijn’ effect. En veel mensen trappen er tot grote vreugde van betrokkenen erin. Het kost steeds meer moeite om dit zeepbelletje heel te houden gelukkig.

 5. toetssteen

  Ik maak me meer zorgen over religie en de destructieve aard dan klimaat. Zit nergens een trekkoordje aan, toen niet en nu niet.

 6. Kapitein Haddock

  De middelste dame, op de foto, is aan het bevallen:
  het ei van klimaat GOEROE YASSER Klaver.

 7. victus

  Zogenaamde wetenschappers schetsten pas geleden nog prachtige vergezichten in de media over louter en alleen voordelen, nog meer voordelen. Nadelen werden nadeeltjes en konden net als het 27e decimaal achter de komma verwaarloost worden. Een perfect sprookjeswereldje die feilloos functioneert. Elke ziel met een greintje verstand van natuurkunde / mechanica wist meteen al dat dit 100% onmogelijk is.. Met een repressieve en drammerige houding wordt nu getracht om deze illusie levend te houden. Fabeltjes worden ineens harde feiten.

 8. victus

  De foto zegt alles; wereldvreemde, rare alto’s die van alles willen maar net met de eenvoudige alledaagse dingen de plank constant misslaan. Gasten die hun levenlang in een soort puberale sprookjeswereld blijven hangen.

 9. Kim Verlouw

  De 97% zijn 76 wetenschappers. Er was een selectie van 79 wetenschappers (linkse activisten) die zich hadden aangemeld voor dit onderzoek.

  Hilarisch!

  1. Brennivin

   Oh ja, dát was het. 76…:-)

 10. Cycle25

  En what’s next ? Wie geen zonnepanelen op z’n dak heeft krijgt een brandbom cadeau, of we doen je koters wat aan, en zo verandert de Groene Khmer in Groen Lisis.

 11. Dollaert

  Ach, in de jaren 70 van de vorige eeuw waren we ook tegen alles. Echter toen was er nog geen gsm, internet etc. De wereld eindigt niet over 12 jaar. Maar wat Nederland betreft , ben ik minder positief gestemd.

 12. Blokkeer-Fries

  Als de toekomst afhangt van dit extreem linkse en communistische beroepstuig, dan hou ik mijn hart vast. Het enige wat deze professionele kneuzen produceren, is het door henzelf zo gehate CO2. I.p.v. zorgtoeslag, kan de groene khmer ze beter een CO2 neutraliseer pilletje van Drion geven.

  1. Behold My Negativity

   Ze zijn enorm anti-CO2, maar blijkbaar niet anti-CO.
   In plaats van schone verbrandingsmotoren willen ze dat alles CO gaat produceren.

   1. victus

    De fabelachtige eigenschappen die aan elektrische auto’s worden toegedicht is ook voor zo’n 97% uit de dikke marketing duim gezogen. ze zijn veel zwaarder, meer slijtage aan wegdek, remmen en banden. Capaciteit/ actieradius is gemeten onder de meest labaratorische omstandigheden. In de winter eventueel de verlichting bij en verwarming en daar daalt de actieradius dusdanig dat men paniekerig, hyperventilerend en koortsachtig snel een laadpaal moet gaan zoeken voor de eerst komende 4 uur. storingsgevoelig onder bepaalde omstandigheden, slecht weer en inductie van installaties enz.
    Er wordt niet voor niets een hele cultus om vooral de Tesla heen gecreëerd . De negatieve berichten worden ook hier zeer vakkundig onder het tapijt geveegd. De (JALOERSE) gewone burger moet gaan denken dat auto en bestuurder van een soort dubbel perfecte buitenaardse schoonheid is.

 13. Lao Tse

  Ben ik werkelijk de enige die meent dat dit taalkreupele opstel op matig MBO-niveau DDS onwaardig is?

  1. logisch denken

   Ik ben in ieder geval niet de enige die je kinderachtige gedrag zat is trol. Gelet op je conclusies en reacties zit je denkniveau niet eens op LBO niveau dat is zeker.

  2. Beukman

   @Lao
   Er zitten wel een paar zinnen bij waar weinig op aan te merken is, en bovendien is het stuk niet oeverloos lang.
   Helaas leidt de soms wat geforceerde woordkeuze af van wat de auteur te vertellen heeft: dat we in de discussie over de klimaatverandering vaak niet de echte kenners te horen krijgen, dat ene Kees de Lange er wél verstand van heeft, en dat we zelf naar Kees kunnen kijken en luisteren.

   Dit artikel had aan urgentie gewonnen als de auteur zich had beperkt tot de laatste twee zinnen.

   1. logisch denken

    Inderdaad meneer de Lange is een kenner , een wetenschapper en een deskundige. Geheel ander alooi dan die wiskundige met een zelf toegekende titel professor. Helaas hoor je de eerste nooit op NPO en wordt ie dood gezwegen terwijl die andere roeptoeter van gekkigheid niet weet aan welk tafeltje hij moet aanschuiven. Jan Rotmans is een charlatan die het publieke debat over milieu manipuleert en daar alle ruimte voor krijgt. Op climategate kunt u alles vinden over het klimaat. Niet enkel de politiek correcte CO2 leugen

    1. Lao Tse

     Kees de Lange is een oud medewerker van Shell die wetenschappelijk al honderd keer onderuit is gehaald, ondermeer hier: h**ps://klimaatverandering.wordpress.com/category/kees-de-lange/

     1. Sealgaire

      Binnenkort weer een nieuwe naam, je blijft precies dezelfde blaaskaak, pisvlek en antisemiet.

     2. logisch denken

      QUOTE
      Kees de Lange is een oud medewerker van Shell die wetenschappelijk al honderd keer onderuit is gehaald, ondermeer hier: h**ps://klimaatverandering.wordpress.com/category/kees-de-lange/
      END

      Voorlopig is Kees de Lange de enige echte wetenschapper in je klimaatspel. De roeptoeter Rotmans komt niet verder dan wiskundige. Wie er dus door de mand valt is overduidelijk. Charlatan Rotmans met zijn zelfbenoeming naar professor 🙂

  3. Bosche draak

   Je bent inderdaad de enige die het niet kan volgen, ga maar terug naar school en probeer het volgend jaar nog eens.

 14. Brennivin

  Klimaatverandering bestaat wel degelijk: 50 miljoen jaar geleden stonden er palmbomen op Antarctica.

  Kaufman e.a. (2003) pogen het CO2-gehalte tot 1,4 miljard jaar BP vast te stellen. Daartoe hebben ze gebruik gemaakt van koolstofisotopen in microfossielen uit een leisteenformatie in China van 1,4 miljard jaar oud. Ze berekenden dat het CO2-gehalte in deze periode tussen de 10x en 200x zo hoog was als het huidige CO2-gehalte.

  97% van de wetenschappers….97% van hoeveel wetenschappers waren dat? 10? 100? en wat was hun politieke agenda?

  Het klimaat wordt bijgehouden vanaf de 17e eeuw, CO2 wordt gemeten vanaf 1958 (Hawaii). De aarde bestaat ongeveer 4,6 miljard jaar. Je hoeft geen genie te zijn dat 59 jaar CO2 meten niet écht een lekker beeld geeft op een aarde van 4,6 miljard jaar.

  De arrogantie dat je als mens kan denken dat je invloed heb op het klimaat is bespottelijk. Het enige waar we wel invloed op hebben is vervuiling.

  Klimaatverandering is gewoon big business. Iedereen pikt een graantje mee met deze gekte. Bestelbusjes met reclame voor warmtepompen. Folders aan huis of je zonnepanelen wil, hybride auto’s, ‘groene’ stroom, of je je CO2 zonde wil afkopen voor een extra cent aan de pomp..etc…etc….Mensen laten zich zo graag besodemieteren.

 15. Lonestarr101

  Het licht gewoon aan de afname van het aantal piraten. Vroeger had je veel piraten, en had niemand een probleem met het klimaat. Nu zijn er, een paar Somalische drommels daargelaten, geen piraten meer, en zitten we ineens met een gat in de ozonlaag, teveel co2 en is het klimaat aan het opwarmen.

  Ra ra, hoe zou dat nou komen?

 16. Lonestarr101

  Ligt

 17. victus

  Nadelen en onmogelijkheden van al die plannen worden vakkundig verzwegen en zo lijkt het of deze er in het geheel niet zijn. Als auto’s op deze manier zijn ontwikkeld en op de markt gezet als deze primaire klimaat onzin, regende het dodelijke ongelukken per uur, in het bijzondere geval mocht deze toch starten en kunnen wegrijden. Wat wel steeds weer terugkomt in al die mooie verhalen is de mededeling dat er betaald moet gaan worden. En veel ook!
  De installatie branche loopt zich al warm en rekenen zich al rijk. Reken maar dat er heel veel huishoudens erin worden geluisd en zo aan de financiële afgrond komen te staan.
  Hollanders zijn vrij naïef en goedgelovig, daar gaan we een hele hoge prijs voor betalen!

  1. victus

   Het aller debielste is dat er met open mond serieus geluisterd wordt naar een, door de drammers, hoog geëerd en met (pseudo) titels volgehangen 16 jarig autistisch grietje die niet snapt waar ze over kletst.

 18. tonna

  De kiezer moet in 2021 een einde maken aan deze waanzin,een andere oplossing is er niet!
  Weg met de opgedrongen waanzin van de EU,weg met de Eurofiele idioten!

 19. Pedrito

  De huidige klimaathysterie is een zorgvuldig ontwikkeld verdienmodel gericht op goedgelovige sukkels !

  1. Lao Tse

   Het is inderdaad ook een verdienmodel. De calculerende burger ziet de voordelen van warmtepomp, elektrische auto en zonnepaneel.

   1. victus

    Zonder de juiste variabelen toe te passen heet dit ook wel jezelf rijk rekenen.

    1. Lao Tse

     De calculerende burger is niet zo dom als jij denkt, victus.

     1. victus

      Ik beweer niet dat ze dom zijn. Ik stel vast dat bij het rijk rekenen geen rekening wordt gehouden met;
      -Renteverhoging
      -Inflatie
      -afschrijving
      -belasting verhogingen
      -aanschaf kosten tov technische levensduur
      -onderhoud, reparaties
      -Kosten Arbeidsloon( installateurs plukken je kaal)
      -kosten xtra verzekeringen,
      Enz. Enz,

     2. Lao Tse

      De ontwikkeling naar elektrische auto’s, warmtepompen en zonnepanelen gaat stormachtig door, met of zonder subsidie.

   2. ReJa

    Waarmee bij deze is aangetoond dat Lao Tse een nieuwe alias is van Laprouste, Dopper en we kunnen nog wel even doorgaan.

    1. Lao Tse

     Zeker.

     1. victus

      Er vinden nauwelijks nieuwe ontwikkelingen plaats. Omdat de groeimarkt minimaal, el petitie klein en onrendabel is om grote investeringen te doen. De zonnecellen zijn nog precies hetzelfde als in 1977. Elektrische auto’s worden alleen hipper uitgevoerd omdat de accu’s eigenlijk al uit ontwikkeld zijn op dit nivo. Warmte pompen is de miskleun van dit decennium. Gedoemd te mislukken vanaf de 1e dag. Eigenlijk is het gewoon oude wijn in nieuwe zakken met een klimaat smoesje en sluwe marketing voor té veel geld in de verkoop gezet.

     2. Lao Tse

      Je hebt geen idee waarover je praat, victus. De onzin is zo groot dat ik er niet op inga.

     3. logisch denken

      QUOTE
      Lao Tse 5 minuten ago
      Je hebt geen idee waarover je praat, victus. De onzin is zo groot dat ik er niet op inga.
      END

      Hij bedoeld ik kan u en uw argumentatie niet de baas.

    2. Original NL

     Tja..zielig hé ReJa.

    3. Brennivin

     Inderdaad, wel jammer dat zo’n vervelio niet gebanned wordt. Wat ook jammer is dat toch veel mensen blijven reageren op zo’n troll. Gewoon negeren, dan houd het vanzelf op.

     1. Lao Tse

      Helemaal eens, Brennivin, negeren is het verstandigste.

   3. Mars020

    Als ik jou was, dan zou ik een vibrator kopen op zonne-energie en in je arie proppen.
    Je kunt hem alleen niet zo lang in het donker gebruiken, want die accu is snel leeg.
    Overdag op straat is voor jou dus de handigste optie.

 20. george pancras

  Je hebt klimaatverandering en klimaatverandering. De ouderwetse variant duurt meestal duizenden jaren, waarop mens en dier en plant kunnen anticiperen. De huidige klimaatverandering (of wereldverandering) voltrekt zich in minder dan een eeuw, door menselijk toedoen.
  We hebben een plotselinge verandering van het weer, van insecten aantallen (zijn er nog insecten eigenlijk?), we hebben steeds minder bruikbaar zoet water, we hebben niet-afbreekbare plastics in het milieu en daarmee in ons eten, we hebben allerlei chemicaliën in de grond, teveel CO2 in de lucht, en ga zo maar door. En inderdaad, in dit tempo is binnenkort de klimaatverandering nauwelijks meer af te remmen. Met smeltende polen, zout water stijging, woestijnvorming in grote delen van de wereld. Niet best voor de mens, zeg maar ronduit slecht.
  Gelukkig maakt het de wereld verder geen ruk uit, die draait wel door. Ik neem nog een pilsje.

  1. Lao Tse

   Daar hebben de volgende klimatoloog die het heel scherp ziet.

   Proost!

   🙂

   1. Erkenbrand

    Je hebt alweer een grote bek Laue Tee, nog aan de ramen gelikt vandaag?

    1. Bosche draak

     Tussen kul verkopen en schreeuwen naar de eendjes in het park is ramenlikken het enige waar die kansloze stakker plezier uithaalt.

     1. Lao Tse

      Wat zijn jullie toch sterke debaters. Jullie brengen dit blog op een hoog intellectueel niveau.

 21. Piet Patat

  De wereld vergaat zowieso, kwestie van tijd maar niet dankzij het zogenaamde meselijk handelen ( atoomoorlog even buiten beschouwing gelaten in deze )
  De klimaathysterici zijn een opgejut deel van de bevolking die geen kritische vragen stellen en alles wat die “deskundigen” opboeren voor zoete koek aannemen.
  De opgehitste jeugd die zogenaamd klimaatspijbelt is wel een van de meest trieste voorbeelden van deze massahysterie. En oh wat spinnen de milieupartijen er garen bij ! Een gouden verdienmodel. Verzin een probleem en jawel, je hebt zo een geloofsgemeenschap bij elkaar. De “zure regen” ligt ons nog vers in het geheugen en plotseling was het verdwenen. Elke keer komt men weer met iets anders op de proppen. Klimaat verandert al sinds de aarde bestaat. IJstijden, tropische tijden, hoge en lage zeespiegel. Affijn, heb het al eens eerder geplempt, het is allemaal de revue al gepasseerd en toen reden er geen dieselauto’s rond, waren er geen kolencentrales of vliegtuigen. Klimaat is een zeer complexe materie en wordt beinvloed door ontelbare factoren zoals zonne activiteit, vulkanisme, zeestromen etc. Het is niet te bewijzen dat de mens hier enige invloed op heeft omdat er zo veel andere factoren een rol spelen. Maar ja, verdienmodel dus we moeten en zullen van het gas, stoppen met vlees eten, foeilelijke windmolenparken bouwen, meer en meer belasting betalen “voor het milieu” Er wordt rijkelijk garen bij gespint. Die klimaathippies hebben blijkbaar goed opgelet tijdens de les marketing. Creeer een behoefte om je “product” aan de man te brengen en kassa ! De gehersenspoelde goegemeente trapt er wel in.

  1. Mars020

   Femke heeft onderzoek laten doen, naar een nieuw soort brandstof voor in 020. Ze wil daar auto’s, scooters enz op coke laten rijden… Prima brandstof volgens haar!..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.