Er gloeiend bij! Terreurayatollahs Iran zaten achter schip-aanslagen in Golf van Oman

Geen categoriejun 14 2019, 10:00
De Amerikaanse marine heeft Iran betrapt bij het drijvende wrak van de Kokuka Courageous, de olietanker die gisteren door explosies getroffen werd terwijl het door de Golf van Oman aan het varen was. Surveillancebeelden laten zien hoe Iraanse bandieten hun onontplofte bommen weer mee terug naar Teheran nemen. Want is toch zonde om dat wapentuig te laten liggen, hè?
https://twitter.com/USNavy/status/1139362655305641984
Dat Iran misschien wel de grootste tuigstaat ter wereld is, staat buiten kijf. Noord-Korea is natuurlijk ook uitermate evil, maar omdat dit piepkleine en straatarme landje vooral gebrul produceert, tellen zij toch minder mee dan het relatief welvarende Iran. Maar maak je geen illusies: ook in Iran is een mensenleven niets waard en bestaat de regering uit meedogenloze moordenaars en ontregelaars.
Dat bleek gisteren wel weer, toen in de Golf van Oman twee olietankers ontruimd moest worden nadat ze getroffen waren door explosieven. Natuurlijk ging de verdenking direct uit naar Iran, dat steeds wanhopiger probeert te laten horen dat heus ook wel meetellen. Maar nu hebben de Amerikanen de terreurstaat Iran direct betrapt op betrokkenheid bij de explosies. Videobeelden van Amerikaanse spionagevliegtuigen laten namelijk zien hoe Iraanse schepen nog even langskomen bij de Kokulu Courageous, om hun ongeëxplodeerde bommen op te halen. Toch zonde om te laten zitten, nietwaar?
Maar ze zijn er nu wel gloeiend bij:

"Iran ontkent stellig dat het betrokken was bij het incident gisteren in de Golf van Oman, waarbij twee olietankers vermoedelijk werden aangevallen. De Iraanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties spreekt van "ongefundeerde" claims van de Verenigde Staten, die meteen Iran als schuldige aanwees.

Het Amerikaanse leger zegt dat op videobeelden is te zien hoe een schip van de Revolutionaire Garde bij een van de tankers een mijn verwijdert die niet tot ontploffing is gekomen. Dat zou erop wijzen dat Iran bewijsmateriaal probeert weg te werken. "

Waar wachten we eigenlijk nog op? Is er één goede reden om nu geen vergeldingsbombardement uit te voeren op een militair complex in Iran? Zijn we allemaal soms watjes geworden, ofzo?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten