Lekker dan! Blunderdepartement Justitie en Veiligheid gaf visums aan buitenlandse criminelen

Bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid werd recent nog een staatssecretaris naar huis gestuurd vanwege geblunder en vandaag zien we de volgende blunders al weer voorbij komen. Ruim twee maanden lang heeft het IT-systeem waarmee het departement werkt kuren gehad waardoor de politie niet kon nagaan of visumaanvragen van individuen een veiligheidsrisico zouden zijn. Toch zijn de visums wel verstrekt. 

De Telegraaf meldt vandaag dat Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) het geblunder wereldkundig heeft gemaakt. In de periode dat het IT-systeem niet naar behoren werkte leidde het natrekken van individuen in het proces automatisch tot ‘groen licht’ ook als het systeem eigenlijk had moeten zeggen dat het individu elders een strafblad had.

Het lijkt erop dat het IT-gekunstel van de Rijksoverheid, waarbij men meerdere systemen naast elkaar heeft draaien, debet is aan het voorval. Eerst werkte het systeem na behoren, maar na een update niet meer. Ondertussen zijn de problemen nog niet verholpen en moet de politie de visumaanvragen handmatig behandelen in verschillende systemen. Dat kost meer tijd, maar het werkt ten minste.

In de periode dat het systeem defunkt was werden in totaal zestien personen toegelaten tot het land terwijl zij eigenlijk geen visum hadden mogen ontvangen. Bij twee personen is het visum ondertussen ingetrokken alvorens ze naar Europa reisden. Maar negen personen zijn nog niet getraceerd en lopen dus gewoon rond.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Jumping

  De Nederlandse overheid is niet in staat om de Nederlanderse burgers te beschermen.
  Het Ruttekartel schermt iedere miskleun af en wijst naar bv Wilders en of Baudet want dat zijn de veroorzakers.
  Dit is de Nederlandse overheid ten voeten uit.
  Er is geen situatie in Nederland die de Rutteclan onder controle heeft.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  1. Brazil

   Want je hebt er last van ??
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Matig rechts

    Negeer Brazil een linkse trol, het is een evolutiefout.
    Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
    Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
    Door te reageren voed je ze alleen.

    1. Brazil

     Hahahahahahaha als we over een Matig rechts IQ hebben,
     gezien je reacties kom je niet boven de 85, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch, ik kom niet meer bij 🙂

     1. AS210854

      Brazil, dat zou toch wel het einde zijn. Eindelijk rust.

     2. logisch denken

      Hahahahahahaha als we over een Matig links IQ hebben,
      gezien je reacties kom je niet boven de 50, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch, ik kom niet meer bij 🙂

  2. santiago

   Jumping
   De Nederlandse overheid heeft ook helemaal niet de intentie om zijn burgers te beschermen.

 2. Florissa

  Groen licht,maar een rijbewijs verlengen voor oudere na een herkeuring laten ze gewoon wachten en links liggen .

  1. Brazil

   Die oudjes zijn een gevaar op de weg dus beter helemaal niet meer
   het rijbewijs verlengen.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Joshuak

    Tuurlijk zoals altijd zie je onder links meer respect en tolerantie voor criminelen dan voor onze eigen ouderen..

    Nu lach je wel, maar vroeg of laat worden het jouw ouders die geraakt zullen worden of jou kinderen die in de problemen komen door dit soort figuren maar dat interesseert je niks..

    Enige aan wie jij denkt ben jezelf. Compleet principeloos en ideologisch gemotiveerd.. Een groot gevaar voor de westerse samenleving

    1. Brazil

     Ik ben 86 en in bezit van een rijbewijs en deze lever ik bij
     90 in, ik rij dat ook al 50 jaar schade-vrij.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

 3. Joop Klepzeikert

  Wie hier nog verbaasd over is en denkt dat dit een incident betreft heeft de afgelopen decennia met oogkleppen op, een enorme plaat voor z’n kop onder een steen geleefd.
  Justitie en alles wat daar van hoog tot laag mee te maken heeft is een grote puinhoop, die bezet is door extreem linkse leipelingen, die ons ooit zo mooie land op alle mogelijke manieren zo snel mogelijk kapot proberen te maken.

  1. Brazil

   Er is anders niet veel aan de hand, waar mensen werken worden fouten gemaakt , next.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. santiago

   Joop. Als we de monarchie(minerva) aan houden zullen we het probleem nooit oplossen. Als de bezem niet door die elite kliek heen gaat blijft het door rotten. Wie gaat hier een eind aan maken. Niemand, want ze zijn onaantastbaar. Onze democratie en ons mooie Nederland is volledig naar de kloten aan het gaan.

   1. Joop Klepzeikert

    @santiago: Ik ben ook bang dat dit niet meer vredig opgelost kan en zal worden. Dit zal helaas door blijven rotten tot de pleuris weer uitbreekt en dat zal deze keer desastreuzer zijn dan alle voorgaande keren.

 4. santiago

  Weer een VVD justitie muppet die het veld gaat ruimen. Waarschijnlijk gaat rutte er van de week ook aan. Het is toch mensonterend met die smerige corrupte VVD.

  1. Kaashoofd

   En nog worden ze steeds de grootste, snapt u dat nog? Ookal bent wellicht links of rechts zou mij een worst wezen, de haat tegen de VVD verbroedert.

   Dat de VVD maar plaats mag maken voor de eerste GroenLinks president. Ik ben ultra rechts maar stem voortaan GroenLinks omdat ik het land naar de kloten wil zien gaan. Minder bouwen, nog duurdere brandstof, extra belasting op auto houders schap.

   Ondertussen maak ik hier mooi gebruik van en bouw ik gewoon ultra groene woningen, die doen het goed onder GroenLinks beleid totdat men ineens de rekening krijgt: belasting over de energie die je zelf opwekt & belasting over de overwaarde op hetzelfde percentage als je hypotheekrente + hypotheekrenteaftrek. Kijk dan heb ik genoeg gebeurt en zeg ik adee!

 5. J.Rademaker

  Vroeger dacht men wat gaat er fout, nu is het meer wat gaat er goed.

 6. Vit

  Ene F.C. Labrouste alhier vind dat fouten zijn om van te leren jawel.

 7. Vit

  De naam Brazil sla ik al een tijdje over bij het lezen van wat er zoal ingebracht wordt, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen.

 8. Kaashoofd

  Genieten dit. Nederland wordt door Nederlanders kapot gemaakt. Waarom? Omdat we het niet met elkaar eens zijn en er is een gezegde: waar twee vechten…

  Ondertussen gaan die moslims steeds meer mensen in elkaar slaan, bedreigen, beledigen, en wegpesten (van scholen, uit buurten, van werkgevers, uit kroegen en steden). Fantastisch uitgedacht want het wordt allemaal toch in de doofpot gestopt.

  In 2040 is het land nog meer kapot en ik zal van iedere stap dat Nederland steeds verder naar de kloten helpt extra genieten. Kut land met die kut linkse debielen. Dat ze het maar mogen realiseren als de sharia is ingevoerd, dan zijn ze te laat. Och wat zou ik hard lachen. Vooral Jesse Klaver stemmen.

 9. Bolkestein

  Iets geeft mij in dat dat getal van 16 een hoog “Slaap zacht” gehalte heeft. En dit was ook geen incidentje. Want waar een patroon in te herkennen valt, daar is sprake van iets structureels.

  En de bedrijfscultuur bij het Min. van V&J en bij Het OM is sowiezo al jaren top-down en bottom-up chronisch doodziek. Neem nou Opstelten, Demmink. Er zit een luchtje aan.

 10. victus

  Zeer effectieve organisatie als je vervolgd en berecht wordt voor het rijden op een opgevoerd brommertje.

 11. Peter Loosduinen

  Huilverhaal op Nieuwsuur:
  ‘Haal alsjeblieft de IS-kinderen terug’
  Minister Grapperhaus van Justitie blijft erbij dat Nederland – vanwege de veiligheidssituatie ter plekke – geen kinderen kan terughalen,
  Bent u net als ik benieuwd hoelang deze belofte van deze minister houdbaar is ?
  In 2018 suggereerde: dezelfde minister ( 16-05-2018 ) in het linkse boevenprogramma Pauw:
  “De kinderen moeten daar weg. Ze moeten daar niet in een kamp zitten.”

  1. F.C. Labrouste

   Door die kinderen niet op te halen veroorzaken we op termijn grotere problemen, nog afgezien van de afschuwelijke humanitaire ellende waarvoor we een verantwoordelijkheid hebben.

   1. Bolkestein

    Voor de humanitaire ellende welke door IS is veroorzaakt is de Islam verantwoordelijk. Onze enige verantwoordelijkheid in deze is de Islam te verdelgen.

  2. Vit

   F.C. Labrouste wil wel een paar kinderen in huis opnemen.

   1. F.C. Labrouste

    Als we dit soort humanitaire problemen aan de individuele burgers moeten overlaten hebben we geen regeringsbeleid meer nodig.
    Mogelijk ziet Vit de onhoudbaarheid van zijn losse flodder in.

    1. victus

     Misschien spijtig voor de kinderen. Maar gewoon lekker laten zitten daar. Ouders zijn met hun volle verstand en vol overtuiging afgereisd. Media campagne is in volle gang om deze af te beelden als hulpeloze en onschuldige slachtoffers. Met het slappe knieën beleid hier kunnen de welkom comités binnenkort weer juichend en uitzinnig van geluk deze radicale idioten verwelkomen op Schiphol.

     1. victus

      En dan zijn onze dappere militairen wel in 1 keer goed om hun leven te riskeren voor een paar van die stomme wijven. Daarna een voorwaardelijk taakstrafje van 8 uur en klaar! Het bijstand en grenzeloze hulp circuit in.

     2. Bolkestein

      Bovendien zijn die kinderen daar ook geworteld en niet in Nederland. Het zijn ook geen Nederlandse kinderen, want hun ouders hebben hun Nederlanderschap verspeeld toen zij er voor kozen daar als oorlogsmisdadigers voor de Islam te gaan vechten. En kinderen van niet-Nederlandse ouders zijn geen Nederlandse kinderen.

  3. Bolkestein

   Deze moeder van een kindjihadi weet waar zij het over heeft.

   Bron: DDS

   ‘Het zijn tikkende tijdbommen’ – Moeder wil geradicaliseerde dochter en kleinkinderen niet terug

   Door Wout Willemsen, 27 april 2019

   Afbeelding
   Foto: ISIS-bruiden in noordoost Syrië. Bron: Quentin Sommerville / Twitter.

   Maya Bolder, moeder van geradicaliseerde dochter Mandy, wil haar dochter en vijf kleinkinderen niet terug naar Nederland halen. “Het zijn tikkende tijdbommen,” zegt ze.

   Maya verloor zo’n vier jaar geleden haar dochter aan een Egyptische vent genaamd Yasser. Beide waren in eerste instantie totaal niet met het geloof bezig maar binnen de kortste keren raakte zij geradicaliseerd vanwege Yasser. Van het ene op het andere moment vertrokken Mandy, Yasser en de kinderen naar Islamitische Staat, want Gouda legde het toch af tegen Syrië.

   Nu blijkt dat Mandy en haar vijf goudbruine dynamietstaafjes nog in leven zijn! Ze verblijven in een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Syrië. Maya wil er echter niets meer mee te maken hebben. Ze had sowieso al verwacht dat ze allang dood zouden zijn.

   Maar Maya lijkt ook wat harder te zijn dan andere ouders van Syrië-gangers. Zij zegt totaal geen vertrouwen te hebben in deradicaliseringsprogramma’s. Ze zegt namelijk dat ze weet hoe het er na het vrijdaggebed in Raqqa aan toeging. Daar keken gezinnen, dus ook met jonge kinderen, op grote schermen naar onthoofdingen en martelingen. Zij is er duidelijk niet van overtuigd dat die kinderen in Nederland goed terecht kunnen komen, of dat ze op het rechte pad gehouden kunnen worden met wat psychologische hulp. Ze heeft zichzelf wijs advies gegeven wat ze ook in het interview deelt, en zegt:

   “Als kinderen hun ouders zoiets verschrikkelijks aandoen, door zich aan te sluiten bij een moordbende, moet je afscheid van hen nemen.”

  4. Vit

   F.C. Labrouste ziet niet in dat het de verantwoordelijkheid is van de ouders dat die kinderen daar zijn, niet van de Nederlandse bevolking.

   1. Bolkestein

    Dat heb je zeer juist gezien.

   2. F.C. Labrouste

    Dat zie ik heel goed in, Vit. Ik vind ook dat die ouders daarvoor moeten worden berecht. Ik meen echter wel dat we een humanitaire oplossing moeten vinden voor de onschuldige kinderen.

    1. Bolkestein

     Daar moet je dan bij de landen van het niet-Nederlandse paspoort van hun ouders zijn. Die ouders hebben immers met hun gang naar IS-gebied om daar oorlogsmisdaden te begaan ervoor gekozen dat zij daarmee hun Nederlanderschap verloren. Dus die hebben nog enkel hun vreemde nationaliteit. Hun kinderen daarmee ook.

   3. Vit

    F.C. Labrouste vind dat we de ellende van de hele wereld op onze schouders moeten nemen.

    1. F.C. Labrouste

     Nee, dat vindt Labrouste helemaal niet, Vit. Je komt met dit soort stropoppen nogal dom over, kun je dat zelf ook zien?

   4. Vit

    Sinds ik foto’s en filmpjes heb gezien van kinderen die gevangenen onthoofden en doodschieten met een pistool die ze nauwelijks vast konden houden heb ik niet zo’n vertrouwen dat deze re de-radicaliseren zijn, zeker niet door onze ‘specialisten’.

    Rot voor de kinderen die hier niet aan hebben deelgenomen maar laten we realistisch zijn, dat kaf niet van het koren te scheiden is.

    1. F.C. Labrouste

     De kinderen die je gisteravond in de rapportage kon zien waren overwegend onder de 10 jaar. Vreselijke toestanden, onvoorstelbare ellende.
     Dat kinderen in omstandigheden tot elk gedrag zijn te dwingen is een gegeven.

    2. Vit

     Herstel, dit kaf.

    3. Vit

     Aan de gezichtsuitdrukking te zien vonden deze kinderen het onthoofden en doodschieten van gevangenen uiterst vermakelijk, wat moeten wij hier mee?

     1. F.C. Labrouste

      Denk je dat onze kinderen in vergelijkbare omstandigheden een totaal ander gedrag zouden laten zien, Vit?

    4. Vit

     Kinderen zonder islamitische indoctrinatie krijg je volgens mij niet zover.

 12. Godefroy France

  PEK EN VEREN VOOR DEZE VOLKSVERLAKKERS,,,,, als de beweringen over de Kliek van Rutte aangaande de inmenging in de zaak WILDERS WAAR ZIJN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,GAAN DAN EINDELIJK DE KOPPEN ROLLEN ???????????????????????????????

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.