Dieptrieste Toine Beukering (FVD) smet op blazoen Eerste Kamer: ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’

Dieptrieste Toine Beukering (FVD) smet op blazoen Eerste Kamer: ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’

PVV pers / YouTube

Op één of andere manier lukt het FVD zichzelf in de kijker te spelen. Op sommige momenten gaat dat goed wanneer de partij de randjes op een leuke manier opzoekt. Maar op andere momenten faalt de partij harder dan de VVD. Zoals vandaag zoals met het interview van de Telegraaf met Toine Beukering (FVD). De beste man behandelt interessante stof, niet voor de Senaat, maar voor het klaslokaal.

En precies daar wringt hem dus de schoen bij Beukering, waardoor extra twijfel reist over zijn geschikt als voorzitter van de Eerste Kamer. Eerder vandaag rapporteerden we over uitspraken van Beukering in de Telegraaf. Zo heeft hij gezegd dat tijdens de Holocaust de Joden 'als makke schapen' zijn weggevoerd. Waarover Esther Voet nu beweert dat de uitspraken historisch onjuist zijn. Ook stelt Beukering: ’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’.

Dat laatste kan wellicht waar zijn, maar wat nu? Waarom zou een Senator zich met deze onderwerpen bezig houden in het maatschappelijke debat? Is het aanjagen van een debat over deze historische onderwerpen zijn rol? Nee! Is dat aanjagen van een debat over de Holocaust en MH17 de reden waarom tienduizenden mensen hun stem aan FVD hebben toevertrouwd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? Nee!

En tóch doet hij het... Omdat een journalist hem vragen stelt? Wellicht moet hij dan gewoon antwoorden met: 'dat is niet het onderwerp waar ik mij als Senator over uitlaat'?

De partij van Baudet is interessant, maar het zijn dit soort acties waar ik persoonlijk over val. Ja, de onderwerpen MH17 en de Holocaust zijn interessant, dat klopt. Maar dat is niet waar de Eerste Kamer om gaat, of wel soms? En de onderwerpen zijn leuk voor een avond filosoferen, maar definitief niet voor een Senator (!) in de Eerste Kamer.

Het is definitief niet de rol van Beukering om allerlei politiek gevoelige en historische onderwerpen te bespreken. Als hij dit soort onderwerpen wil bepreken dan had hij geschiedenisdocent moeten worden of een interview als privé persoon organiseren.

En waarom houdt Beukering niet een interview over het onderwerp 'de toekomst'? Waarom moet hij ineens met zijn brutale neus in zaken lopen woelen in die voor zijn rol niet relevant zijn? Als de partij er niet in slaagt om haar personeel op een fatsoenlijke manier te laten opereren dan gaan dit soort relletjes vaker gebeuren. En op een bepaald moment is de kiezer er dan wél klaar mee.En dat is pas triest. Niet voor FVD, maar voor de Nederlandse kiezer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties