Sensatie en framing omtrent interview aanstaand FvD-senator Toine Beukering

Deugridders en ‘beetje eng’-roepers moesten zich vanochtend haasten naar Twitter om hun afkeer uit te spreken over wat zinsneden uit het Telegraaf-interview met Toine Beukering, de FvD-kandidaat voorzitter van de senaat.

Laat ik de uitspraken er maar meteen bijpakken!

1. ‘Joden als makke lammetjes naar de gaskamer.’
Iets zeggen over Joden wat negatief lijkt, is al genoeg voor ophef tegenwoordig.

Beukering in reactie op Baudets’ vergelijking tussen Van Rompuy, Napoleon en Hitler:

“Maar een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog? Daar ben ik niet van. Dat is een van de redenen geweest dat ik in dienst ben gegaan. Ik heb als klein jongetje een boekenkast vol gelezen over de Shoah. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. Maar een ding voor mij: dat nooit meer. Daarom heb ik 40 jaar een uniform gedragen en ben ik over de hele wereld gereisd.”

Telegraaf: “Wat bedoelt u met makke lammetjes?”

Beukering: “Nou, er is heel weinig verzet geweest. Verzet door de Joden. Ontsnappingen. Dat soort zaken. Daar zijn allerlei redenen voor, maar het is een triest verhaal dat nooit meer mag gebeuren.”

Telegraaf: “Het Joodse volk is als makke lammetjes naar de gaskamer gegaan?”

Beukering: “Afgevoerd, hè. Ze zijn niet vrijwillig gegaan.”

Vrij essentieel punt, maar laten we vooral blijven doen alsof we achterlijk zijn:

Telegraaf: “Nou ja, ’makke lammetjes’ impliceert toch iets anders?”

Beukering: “Er is weinig verzet geweest, heb ik gezegd.”

Telegraaf: “Kunt u zich voorstellen dat mensen zich een hoedje schrikken als ze dit lezen in de krant?”

Ja, want dan kan men zien hoe de verontwaardiging in eerste instantie compleet onterecht was en de Telegraaf ontzettend aan het framen is geweest.

2. ‘Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald.’
Potverdorie wat erg! Dat ‘ie zomaar durft te twijfelen aan het JIT-onderzoek!

Telegraaf: “Wat vindt u als oud-generaal van de uitspraken van Baudet dat MH17 ook wel door Oekraïne kan zijn neergehaald, dus niet door de Russen. En dat het Joint Investigation Team (JIT) niet onafhankelijk zou zijn?”

Beukering: “Ik heb daar ook niet de bewijzen van. De stukken die daar over gaan zijn geheim. Dus ik vind ook: laten we nou even wachten tot het JIT met de smoking gun komt.”

Telegraaf: “Dat is er toch? Het JIT heeft vastgesteld dat de gebruikte raket van een brigade van het Russische leger was.

Nee, ‘het JIT heeft vastgesteld’ (mede op basis van geheime documenten), is niet hetzelfde als bewijs. Dat probeert Beukering ook te zeggen:

Telegraaf: “Zeker, maar de indruk bestaat nu dat u eigenlijk vindt dat er te snel conclusies over MH17 zijn getrokken.”

Beukering: “Nou, ik wil in ieder geval het oordeel van de rechter afwachten.”

Hier heeft Beukering gewoon een punt, de rechter heeft nog niets gezegd en Rusland werd al aansprakelijk gesteld. De Telegraafjournalist is inmiddels totaal ontzet.

Telegraaf: “Maar even heel precies. U sluit ook niet uit dat het Oekraïne geweest kan zijn dat MH17 naar beneden heeft gehaald?”

Beukering: “Dat zouden gekken kunnen zijn van Oekraïne, die het per ongeluk voor een ander vliegtuig hebben aangezien.”

Ook gewoon een terecht punt van kritiek, helemaal zolang bepaalde documenten gewoon geheim blijven en Oekraïne nog steeds een dikke vinger in de pap heeft over wat er wel en niet kan worden gepubliceerd.

Telegraaf: “In het JIT zijn mensen toch heel zorgvuldig met bewijzen gekomen waaruit de aansprakelijkheidsstelling is voortgevloeid. Maar u zegt: het is toch een beetje te vroeg. Het zouden ook wel Oekraïners kunnen zijn die MH17 uit de lucht hebben geschoten?”

Ja joh, laten we gewoon nog een keer hetzelfde gaan vragen, misschien dat er dan wat anders uit komt:

Beukering: “Ik heb gezegd: het zou een Oekraïense gek geweest kunnen zijn.”

Telegraaf: “Volgens het JIT niet. Volgens het JIT was het een Buk-raket van de Russen.”

Beukering “Het wapensysteem is bekend.”

Telegraaf: “Dus het was een Oekraïner met een Buk-raket van de Russen?”

Beukering: “Dat zou kunnen.”

Strak staaltje journalistiek hoor. FvD kan zich weer drie maanden gaan zitten verdedigen tot men éindelijk de moeite heeft genomen het interview te lezen, of het weer vergeten is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Flapuit

  Framing en sensatie, is DDS daar niet ”groot” mee geworden?

 2. F.C. Labrouste

  Met dit interview heeft Beukering in elk geval effectief geregeld dat hij geen voorzitter zal worden van de Eerste Kamer.
  Hij toont zich een politiek amateur die maar een beetje in de rondte babbelt.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. F.C. Labrouste

    Sterke inhoudelijke reactie weer Sealgaire. Intelligent ook.

    1. Sealgaire

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    2. Ragmilla

     De obsessie met een pisvlek kan door intelligente mensen maar op één manier worden uitgelegd. Sealgaire vindt deze iedere ochtend in zijn bed.

     Ik vind een beetje dollen met elkaar wel leuk, het hoeft niet allemaal politiek correct maar de ordinaire scheldpartijen van Sealgaire laat ik reactie vrij, zijn niet snedig of poging tot humor en inhoudelijk stelt het helemaal niets voor.

     1. Sealgaire

      Hoofddoekje weer te strak om gedaan? U heeft zuurstof nodig. U hallucineert.

     2. F.C. Labrouste

      Niet alleen die pisvlek lijkt een vertrouwd element in zijn leven te zijn, Ragmilla, hij voedt zich ook dagelijks met speklappen. Dat maakt hem zo slim en vitaal.

     3. Sealgaire

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. En inderdaad, de moderatie alhier, is net als de leiding in den Dolder, van nul en generlei waarde. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

  2. Matig rechts

   Negeer F.C. Labrouste een linkse trol, het zijn natuurfoutjes.
   Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
   Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
   Door te reageren voed je ze alleen.

   1. Sealgaire

    Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

  3. logisch denken

   Je broer of je neef ?

  4. henkie

   Wij zijn toe aan een nieuw soort politiek waar “list leugen en bedrog” geen plaats meer hebben.

   De hele politiek probeert een leugen als waarheid te verkopen, en een hele massa media en parasitaire individuen ( die oa leven van bv de opgepompte immigratie industrie of de duurzaamheids industrie ) probeert de leugen als waarheid te verkopen.

   De waarheid is dat er weer een vijand moet worden gecreeerd om af te leiden van de werkelijke problemen.

   Dat JIT onderzoek is gebaseerd op gebazel van internet cowboys ( Bellingcat ) die een sterk verhaal in elkaar hebben geknutseld. Hilarisch, ware het niet dat deze complot theorie ons door onze regering door de strot word gedouwd als de onversneden waarheid.

   Als het ook nog zover komt dat nationale en internationale rechtbanken dit als de waarheid rechtspreken, dan is D-Day voor niks geweest.

   1. Meriadoc Brandebok

    Een groepje complottheoritici – een mengeling van anti-EUbonzen, rechtspopulisten, complottheoristen – probeert nog steeds de leugen te verkopen dat Oekraïne achter het neerhalen van MH17 zat.

    Het zijn de nuttige idioten van de Rusische elite die vanaf dag 1 is gaan ontkennen en rookgordijnen optrekken.

    1. henkie

     Een goepje waarheids-vinders zul je bedoelen, die juist de MH17 complottheorie met succes lek prikken, want het “bewijs” is te lachwekkend voor woorden.

     En dat weet jij ook, of ben je zo dom?

     1. F.C. Labrouste

      Henkie weet ook zeker dat de Russen geen enkele rol speelden bij het neerhalen van de MH17.

      🙂

     2. Meriadoc Brandebok

      Met waarheidsvinding hebben complottheorieën geen zak te maken, henkie. Integendeel: het houdt verband met een hoge mate van leugenachtigheid. Mensen die de Oekraïne-theorie hardnekkig blijven verspreiden zijn geen waarheidsvinders, maar complottheoristen.

     3. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

     4. henkie

      Labrouste en Brandebock, wat ik zeker weet of niet over wie is irrelevant.

      Wat ik zeker weet over die Bellincat bewijsvoering is dat elk zich zelf respecterende en integere rechter dit linea recta naar de prullenbak moet verwijzen.

     5. Meriadoc Brandebok

      Je beweerde eerder in deze commentsectie dat “de hele politiek, de massa media en parasitaire individuen” een leugen als waarheid proberen te verkopen, omdat er een vijand moet worden gecreëerd

      Ik stel dat dit een complottheorie is en je dus zélf leugens verkoopt.

     6. henkie

      Brandebrock,
      je past de methodiek van de omkering toe, je moet echter beginnen bij het begin, en dat is nml de eerste complottheorie;

      “Putin persoonlijk is verantwoordelijk”. het JIT heeft onomstotelijk bewijs.

      hilarisch! Bewijs niveau “kleuter knutselklas”.

      Je taalgebruk is arrogant en daadkrachtig genoeg, het domme klootjesvolk zul je helaas wel kunnen overtuigen met je propaganda.

  5. edoc431

   OVER DOM IN DE RONDTE BABBELEN GESPROKEN FLIKKER OP CHILDLOVER

   1. F.C. Labrouste

    Een gedegen inhoudelijke reactie, edoc431. Mijn complimenten.

    1. Sealgaire

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     1. F.C. Labrouste

      Ook een sterke inhoudelijke reactie van Sealgaire. Het gaat met dit blog helemaal de goede kant op!

 3. Ritter

  Deze gespeelde verontwaardiging van de Telegraaf journalist past precies in het plaatje van demonisering van het FvD.

  De Telegraaf is een VVD krant en doet er alles aan om het FvD negatief neer te zetten.

  Dat was voor en tijdens de verkiezingen zo en ook na de verkiezing zo.

  1. Ragmilla

   Nee FvD zet zichzelf negatief weg. Dat is iets totaal anders.

   1. cmsuijkerbuijk

    Nee, de Telegraaf kan hier niet mee omgaan, want er is geen speld tussen te krijgen. Joden gingen inderdaad als lammetjes naar de slachtbank.
    Een Russische raket wil nog niet zeggen, dat deze ook is afgevuurd door de Russen. En daar heeft de rechter nog steeds geen uitspraak over gedaan. Dus als het allemaal zo duidelijk zou zijn, waarom dan geen uitspraak? Bovendien heeft Maleisië ook al twijfels geuit en blijven er nog zoveel vragen over, dat twijfel aan de Russische schuld, zeer gerechtvaardigd is.

    1. F.C. Labrouste

     Er zijn in Nederland nog enkele dwaalgeesten die, ondanks oorverdovend wetenschappelijk internationaal onderzoek en een dwingende logica nog blijven vasthouden aan de idiote theorie dat de Oekraïne achter de BUK-aanval op de MH17 zitten. De liefde voor Putin is kennelijk te groot om dit vervelende feit onder ogen te zien.

     Dit bericht in de Volkrant vandaag zal deze simpele zielen ook niet overtuigen:

     “LUCHT MH17
     Documenten oppositiekrant bevestigen rol Russisch leger bij vervoer Buk-raket die vlucht MH17 neerhaalde
     De Russische oppositiekrant Novaja Gazeta heeft documenten in handen gekregen die bevestigen dat het Russische leger betrokken was bij het transport van de Buk-installatie waarmee bijna vijf jaar geleden vlucht MH17 werd neergeschoten boven rebellengebied in Oekraïne.

     Bert Lanting7 juni 2019, 14:52

     Beeld van de Buk-lanceerinstallatie die vermoedelijk is gebruikt bij het neerschieten van vlucht MH17. De foto is verspreid door het OM en het Joint Investigation Team (JIT) en waarschijnlijk gemaakt op 17 juli 2014 in Makijivka in Oost-Oekraïne. Beeld AP
     Uit de documenten blijkt ook dat enkele dagen vóór het neerschieten van de Maleisische Boeing 170 militairen van de Russische luchtafweer naar het grensgebied met Oekraïne waren gestuurd.
     Het JIT dat verantwoordelijk is voor het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met MH17, concludeerde eerder al dat de Boeing, die 298 mensen aan boord had, was neergehaald met een Buk-raket die afkomstig was van de 53ste luchtafweerbrigade uit het Russische Koersk. Aan de hand van beelden uit de sociale media kon de route worden gereconstrueerd die de Buk-installatie heeft gevolgd vanuit Koersk naar de plaats Snizjne in het gebied van de pro-Russische separatisten.

     Het onderzoekscollectief Bellingcat stelde al een jaar na de ramp met MH17 vast dat de 69ste logistieke brigade betrokken was bij het vervoer van de Buk-installatie naar het zuiden van Rusland. De documenten van de Novaja Gazeta bevestigen dat. In een van de documenten krijgen eenheden van de VAI, de militaire verkeerspolitie, langs de route de opdracht het konvooi te begeleiden. Een ander document bevat een lijst van vrachtwagens, met nummerbord en naam van de chauffeur. Ook de naam van de officier die het bevel voerde over de colonne vrachtwagens, luitenant Iskanderov, wordt in het document genoemd, evenals die van twee andere officieren.

     Onder de vrachtwagens op de lijst is ook een Kamaz-vrachtwagen met het nummerbord 4267 AH, die ook te zien is op beelden van het Buk-konvooi op weg naar Millerovo, aan de grens met Oekraïne. Eén van de vrachtwagens werd later aan de Oekraïense kant van de grens gesignaleerd.

     Ontkenning Rusland
     Dat staat haaks op de beweringen van Moskou dat Rusland op geen enkele manier betrokken was bij het transport van de Buk-installatie en ander militair materieel voor de pro-Russische separatisten die begin zomer 2014 onder de voet dreigden te worden gelopen door de Oekraïense strijdkrachten. In een afgeluisterd telefoongesprek klaagde een commandant van de separatisten drie dagen voor het neerhalen van MH17 tegenover een officier van de Russische militaire inlichtingendienst GROe, Oleg Ivannikov, dat zijn troepen machteloos stonden tegenover de Oekraïense gevechtsvliegtuigen. Ivannikov zei hem ‘nog een paar dagen’ geduld te hebben: ‘We hebben al een Buk. We gaan ze neerschieten..’

     Uit de documenten blijkt dat op dat moment juist 170 militairen van de luchtafweer in Millerovo waren gearriveerd. Opmerkelijk was dat er voor vijf dagen aan gevechtsrantsoenen voor hen waren besteld. Dat zou er op kunnen wijzen dat zij op een gevechtsmissie naar Oekraïne werden gestuurd.

     Het stuk in de Novaja Gazeta bevat geen spectaculaire nieuwe onthullingen, maar de documenten kunnen wel worden gebruikt om de militairen die bij de operatie betrokken waren te identificeren. Ook zouden de documenten bij een juridische procedure tegen Rusland kunnen worden gebruikt als bewijs dat de militaire leiding wel degelijk op de hoogte was van het transport van de Buk-installatie en wie daarbij betrokken waren.

     Rusland is volgens een resolutie van de Veiligheidsraad verplicht om aan het onderzoek naar de toedracht van de ramp met MH17 mee te werken. Ook is het volgens het luchtvaartverdrag van Montreal verplicht eventuele verdachten uit te leveren of zelf te vervolgen.”

     1. Sealgaire

      Forum vervuilende koekoek, blablabla blaaskaak’. En vooral tiktaktiktaktiktak pisvlek en kale speklap.

     2. henkie

      Geloof je het zelf allemaal???

     3. Brennivin

      Je bent selectief aan het knippen en plakken gegaan uit het stuk van Novaja Gazeta. Dat heet in propaganda ‘de kunst van het weglaten’. Ik zal het door jouw ‘vergeten stukje’ er alsnog voor je bijplakken:

      „Het is met deze documenten dus nog niet bewezen dat vlucht-MH17 ook door deze installatie uit de lucht is geschoten.”

      Graag gedaan.

     4. F.C. Labrouste

      Het is bijna ontroerend hoe de Putinfans hier tegen beter weten in blijven vasthouden aan de complottheorie dat Oekraïne de MH17 neerhaalde.

      Er zijn ook mensen die stug blijven geloven dat de Joden achter 9-11 zaten en dat er niks van waar is dat CO2 de opwarming van de aarde veroorzaakt. Wetenschappelijk onderzoek is immers ook maar een mening.

     5. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap en zuiger.

     6. Brennivin

      Wat een merkwaardige manier om iemand met tegenargumenten af te schilderen als ‘Putin fan’. Roept u dat ook over Pieter Omtzigt? U doet de slachtoffers werkelijk geen eer aan door feitelijke waarheid niet boven water te bezoedelen. Door puur selectief te knippen en te plakken van wat u op de mouw gespeld krijgt laat enige verdenking op U rusten: Of van linkse Staatspropaganda óf van een zekere naïviteit. Ik ken u niet, dus zal ik uitgaan uit van uw naïviteit.

    2. toetssteen

     @cmsuijkerbuijk
     Even Bellingcrap intikken, dan komt u een page tegen van Liveleak.com , bijzonder interessant om te lezen.

    3. Ragmilla

     De Joden gingen als lammetjes naar de slachtbank? U bent een ontkenner van de geschiedenis. Ze zijn massaal naar de slachtbank gegaan, waren verraders in de kampen. U heeft geen idee waar u het over heeft. Bent u weleens vervolgt? Verraden door buren en ‘vrienden’? Omringd door wegkijkers die hun eigen veiligheid belangrijker vonden dan dat van een absolute minderheid? Of u bent net als deze generaal emotioneel beperkt naast niet op de hoogte van de geschiedenis? Of u bent een wegkijker. Makke schapen volgen populisten. Ik heb mij niet uitgelaten over de raket, ik heb me er niet in verdiept en durf er geen uitspraak over te doen, machthebbers zijn per definitie leugenaars, links en rechts, de ene keer spreekt die de waarheid de andere keer die andere.

     1. Sealgaire

      Je hoofddoekje zit te strak, je hersenen krijgen geen zuurstof.

     2. Bolkestein

      In 1967 lieten de Joden zich niet als makke lammetjes de zee in drijven. En daar zijn ze bij links en bij de Islam nog altijd ziek van. Ook bij jou merk ik daarover de frustratie en de haat op.

     3. F.C. Labrouste

      Ik concludeer dat Bolkestein de opmerkingen van Beukering over de Joden ook niet erg verstandig vond.

     4. Sealgaire

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     5. F.C. Labrouste

      Weer een sterke inhoudelijke bijdrage, Sealgaire. Wat is het toch fijn dat jij de moeite neemt hier je gedegen inhoudelijke bijdragen te plaatsen!

     6. Sealgaire

      Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Rancune slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 4. tonna

  “Het Joodse volk is als makke lammetjes naar de gaskamer gegaan”
  Tja,hoe moet je het anders formuleren?
  In de WO2 beschrijvingen heb ik inderdaad nóóit iets gelezen over:geweldadig Joods verzet tegen arrestaties,demonstratie’s van Joodse groeperingen,handgemeen met braun/schwartzhemden,vermoorde bewakers in kampen,schietincidenten vanuit Joodse samenleving.
  Het ontbrak waarschijnlijk aan saamhorigheid en potentiële leiders!

  1. Ragmilla

   Dat ligt dan aan u. Er zijn foto’s van een joodse jongen die in Westerbork achter de stoet aankomt, geboeid en met een zweep vooruit gedreven en de nazi’s blijven uitschelden volgens getuigen. In Joodse ghetto in Polen was gewapend verzet. In Nederland bestond het verzet uit linkse mensen (anarchisten voornamelijk) en Joodse mensen. Er is zoveel te vinden maar dan moet u eens boeken gaan lezen.

   1. tonna

    @Aytas
    Minimale verzetspogingen,in verhouding met de omgebrachte aantallen!
    Uitzonderingen bevestigen de regel,en zijn niet relevant genoeg om expliciet te benoemen!
    Een naald van “verzet” in een hooiberg van “deportatie” zoeken.

   2. edoc431

    Ja dat had ik jou ook al aanbevolen maar ja je vertikt het, nou 1 keer nog dan 10 boeken van 1000 pag en vandaag mee beginnen .

  2. Jumping

   Inderdaad tonna, mijn vriendje Daaf en zijn Familie, werden afgevoerd en namen zelfs twee koffertjes mee de trein in.
   Niemand van de normale burger bevolking, wist wat er aan de hand was en of wat er ging gebeuren.
   Foto uit die periode zijn schaars, de burgerij was bijna niet in het bezit van een fototoestel.

 5. Ragmilla

  Weer een verdediging van een verwerpelijke uitspraak omtrent de holocaust door een FvD-er. Het is niet zo dat er geen verzet was door Joden tegen de deportatie, ze kregen geen steun, Nederlanders gingen eerder voor kopgeld dan verzet. Het is eng dat al die FvD figuren de geschiedenis willen herschrijven terwijl hun leider een totalitaire staat voor ogen heeft. Ik geloof niet dat deze man een genocide wil maar als je FvD stemt stem je voor een autoritaire staat waar onderdrukking een zeer belangrijk gegeven zal zijn.

  Deze oud militair zou zich zorgen horen te maken dat Baudet toespraken heeft gehouden op plekken waar SS officieren werden opgehemeld op het moment dat Baudet sprak, dit was Baudet bekend voordat hij heen ging. Voor de schrijver zal ook dit niet iets zijn om afstand van te nemen en beschouwd de verafgoding van SS-ers waarschijnlijk als normaal en prima in orde. Volgens schrijver zal ook dit een frame zijn maar een fatsoenlijk mens gaat niet naar plaatsen waar de SS op een voetstuk staat, met heen gaan heb je er in ieder geval enige sympathy voor, een ieder die op Baudet stemt zou zich moeten afvragen waar hijzelf en Baudet voor staat.

  Vrijheid ga je pas waarderen als je het kwijt bent komt bij mij altijd op als ik de artikelen van Wout Willemsen lees. Eng.

  1. Tripartite

   Iedereen heeft zijn eigen mening

   1. Ragmilla

    Je hebt feiten, als je die verdraait zoals FvD steeds doet spreek je niet meer over een mening maar leugens.

    1. Sealgaire

     Hoofddoekje weer te strak om gedaan? U heeft zuurstof nodig. U hallucineert.

    2. logisch denken

     Ik neem aan dat je je uitspraken niet wenst te corrigeren ? Ik kan dan niet anders concluderen dat je onfatsoenlijk mens bent die verwijten de wereld inslingert die aantoonbaar onjuist zijn. Wat je hier een ander verwijt doe je continu zelf. Je uitspraak

     QUOTE
     Nederlanders gingen eerder voor kopgeld dan verzet.
     END

     is incorrect , ver van de waarheid en een schandelijke belediging van het Nederlandse verzet.

     1. F.C. Labrouste

      Er werden uit Nederland meer Joden weggevoerd dan uit de ons omringende landen, logisch denken.
      Hoe verklaar je dat?

  2. logisch denken

   RAGMILLA , zou u publiekelijk excuus willen maken over uw uitspraken. Mijn opa en oma hebben de oorlog niet overleefd omdat ze joden verstopt hadden samen met de buren.

   QUOTE Nederlanders gingen voor het kopgeld END quote

   Wat bent u een onderkruipsel

   1. Veteraan

    @ logisch denken

    Ragmilla is een jodenhaatster en moslim.
    Dus lang wachten op excuus en zo wie zo niet zo slim om te reageren op haar, hem, het want ze wil alleen maar wat aandacht als in haar GGZ instelling op de pc mag.

    1. F.C. Labrouste

     Ragmilla hekelt de passieve houding van Nederland in WO II ter zake de deportatie van Joden naar de vernietigingskampen.
     Maakt dit haar tot een Jodenhaatster? Denk na.

     1. logisch denken

      ze kakelt in ieder geval als een kip zonder kop ongehinderd door enige kennis van zaken. Ze heeft werkelijk geen idee wat zich heeft afgespeeld in oud-oost. Je zou daar aan kunnen koppelen dat ze Nederlanders en Joden daarmee niet lief heeft.

     2. edoc431

      Het grootste gross linkse malloten waren ook te druk met joden aangeven leverde weer geld op kletsmajoor .

     3. edoc431

      Raggie is net zo’n antisemiet als jij vuile huichelaars ten top jullie stinken allebei zo hard niet normaal meer .

   2. Marija

    Nu geen reactie van @Ragm.
    Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze figuur maar blijft reageren, terwijl die persoon door iedereen wordt uitgekotst en haar meningen en schrijfsels het lezen niet waard zijn.
    Je moet toch een vreemde karakterstructuur hebben om dan niet met de staart tussen de benen het hazenpad te kiezen.

 6. logisch denken

  In beide zaken zit een kern van waarheid. Ik heb me ook wel eens afgevraagd stap je onder dwang in de trein of vecht je ervoor om niet eens op het station te komen ? Dat vraagstuk heeft mij ook gefascineerd. Je moet daar natuurlijk de tand des tijds bij plaatsen en je daarna verplaatsen. Nu zet je iets op internet en binnen 4 uur is het 5 miljoen keer gedeeld. Blijf het een vraagstuk vinden hoe mensen zich laten deporteren naar de dood.

  Wat betreft het Nederlandse vliegtuig kunnen we duidelijk zijn. Rutte en zijn partijkartel hebben geen baat bij de onderste steen. Een dekentje om de zaken te verbloemen en de doofpot vullen komt veel beter uit. Dat men hier toe in staat is blijkt wel uit de laatste berichten over leugenachtig handelen van onze overheid.

  1. F.C. Labrouste

   Het gaat er niet om of in deze uitspraken een kern van waarheid zit of niet. Het gaat er om dat een politicus moet beseffen welke effecten dit soort lichtzinnige uitspraken hebben. De man is een politieke amateur en babbelt zonder na te denken tegen de Telegraaf. Dat maakt hem totaal ongeschikt voor de politiek.
   Hij is met dit soort gewauwel wel een echte volgeling van Baudet, die zwetst ook graag ins Blaue hinein zonder over de gevolgen na te denken. Om die reden zal hij het politiek ook niet gaan redden.

   1. tonna

    F.C.L

    “De man is een politieke amateur ”
    Dan mogen we van geluk spreken dat we jou hebben als politiek strateeg!
    Wanneer heb je ’t laatst contact gehad met Rutte,normaal 4x daags naar ik meen?

    1. F.C. Labrouste

     Sterke inhoudelijk reactie, Tonna. Je bent echt een top-debater.

     1. logisch denken

      Wie kaatst ………………….

     2. Sealgaire

      Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol

   2. logisch denken

    Met zijn uitspraken is niets mis. Dat het jou niet wel gevalt als iemand uit het hart spreekt is jouw probleem. Uitstekend politicus dus. Zeer geschikt voor de politiek. Als de concurrenten nu ingaan op de inhoud krijgen we een mooi debat op inhoud zoals politiek bedoeld is. Jouw gewauwel is wederom geen enkele bijdrage aan zo een debat maar slechts een statement van een buikspreekpop die ongehinderd door enige kennis zielig op de man speelt. Stop dus eens met je gezwets over mensen en ga is is over op inhoud of heb je dat helemaal niet ?

    1. F.C. Labrouste

     Kan logisch denken zelf ook zien dat zijn reactie geen enkel inhoudelijk argument bevat?

     1. Sealgaire

      Blablablabla blaaskaak, pisvlek en vette speklap

     2. F.C. Labrouste

      Weer de spijker op de kop, Sealgaire. Je bent een top-debater!

     3. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

 7. Brennivin

  Goede man, prima antwoorden maar hij trapt er helaas in. Met boter en suiker. Ik zou de FVD aanraden om mensen die je naar voren schuift eerst eens een mediatraining o.i.d. te laten volgen alvorens je interviews gaat geven aan VVD-kranten als de Televaag. Hoe goed bedoeld je antwoorden ook zijn, ze worden op een goudschaaltje gewogen en verdraaid. Het resultaat is nu een prima gelukte framing van die journalisten hoor, het zijn echte hyena’s. Daar gaan weer 4 zetels…(richting VVD).

  1. F.C. Labrouste

   De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zijn opmerkingen over de MH17 meer dan ongelukkig geformuleerd zijn: het is domme onzin.

   1. logisch denken

    weer zo een top inhoud. U heeft niet steeds te bevestigen dat u onzin spreekt/typt

    1. F.C. Labrouste

     Welke onzin meende u aan te treffen?

     1. logisch denken

      waar niet

     2. Sealgaire

      Koekoek, blablabla blaaskaak’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

     3. Joop Klepzeikert

      @trol Rien: ALLES wat jij uitbraakt is grove onzin en dat weet jij zelf ook heel goed, maar hebt je hele leven al niets beters te doen dan trollen. Alleen JIJ vind jezelf interessant. Normale mensen vinden jouw reacties geeneens interessant genoeg om te lezen.

     4. Sealgaire

      Ach Joop, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     5. F.C. Labrouste

      Mensen als Sealgaire tillen dit blog op een hoger inhoudelijk niveau en verdienen daarom onze steun!

     6. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     7. F.C. Labrouste

      Weer sterk verwoord, Sealgaire. Ik geniet van de eloquentie en de dwingende logica waarmee je je inhoudelijke punt weet te maken.

     8. Sealgaire

      Je bent Dopper/Code134/Ernst/Noppen en bent uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het je niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat jij nog geen permanente ban hebt, omdat jij bij vrijwel elke post die jij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder. Verder is het gewoon tikketakketikketakke koekoek en blablabla

 8. Ritter

  Interessant artikel.
  ———————————

  Hoe duizenden Joden 75 jaar geleden de landing in Normandië hebben helpen slagen

  “75 jaar na D-Day wordt de wereld wakker met de bijdrage die Joodse soldaten leverden aan de grootste militaire invasie die ooit werd uitgevoerd,” zei een vooraanstaand archivaris. Martin Sugarman schat dat “vele honderden, mogelijk duizenden Joodse militairen hebben gevochten in de geallieerde troepen tussen 6 juni en 29 augustus 1944.

  In totaal hebben ongeveer 65.000 Britse Joden gediend in de Tweede Wereldoorlog, waaronder tot 3000 in de Royal Navy en 25.000 in de Royal Air Force. Sugarman, die werkt met de Vereniging van Joodse ex-militairen en vrouwen en (AJEX) het Joods Militair Museum, heeft vijf boeken over het onderwerp geschreven. “De Joodse bijdrage moet niet worden uitgelicht maar moet worden erkend,” zei hij.

  “Het aantal Joden dat gevochten heeft in de geallieerden is niet in verhouding met de Joodse bevolking. Onze slachtoffers waren hoger, misschien in kleine hoeveelheden, maar toch ontkracht het volledig het [naoorlogse] antisemitisme dat Joden niet hebben gestreden omdat precies het tegenovergestelde gebeurde.“

  —————————————

  U kunt het artikel verder lezen onder de kop: “Hoe duizenden Joden 75 jaar geleden de landing in Normandië hebben helpen slagen” op de website ”
  Een Ander Israëlisch Geluid”

  1. Pjotter

   Ritter@ Ik heb geprobeerd op verschillende manieren om het artikel te vinden, ook bij een ander Israëlisch geluid, geen resultaat.?

   1. Ritter

    Pjotter

    Het artikel staat o.a. op brabosh onder de kop:

    “Hoe duizenden Joden 75 jaar geleden de landing in Normandië hebben helpen slagen”

    Als u op Google zoek op : “Hoe duizenden Joden 75 jaar geleden de landing in Normandië hebben helpen slagen” ziet u het artikel bovenaan bij het eerste resultaat.

 9. Joop Klepzeikert

  Linkse media, politici en trollen zijn er zeer bedreven in om uitspraken van mensen MET verstand uit z’n verband te rukken en daarna ook nog te verdraaien.
  Dat komt doordat die linkse leipelingen niet kunnen lezen, maar slechts een enkel woord in een tekst herkennen en daar hun eigen ziekelijk verwrongen verhaal omheen verzinnen. Meestal met een ernstig racistische inslag.
  Dat zegt dus niets over de persoon die ze aanvallen, maar des te meer over de gevaarlijk geestelijk gehandicapte manier van ‘denken’ van die linkse malloten.

 10. logisch denken

  QUOTE
  F.C. Labrouste 1 minuut ago
  Het is bijna ontroerend hoe de Putinfans hier tegen beter weten in blijven vasthouden aan de complottheorie dat Oekraïne de MH17 neerhaalde.

  Er zijn ook mensen die stug blijven geloven dat de Joden achter 9-11 zaten en dat er niks van waar is dat CO2 de opwarming van de aarde veroorzaakt. Wetenschappelijk onderzoek is immers ook maar een mening.
  END QUOTE

  Zou toch graag dat wetenschappelijke onderzoek van die opwarming ontvangen alwaar in staat dat CO2 verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Of het wetenschappelijke onderzoek over 9-11.

  Of praat je gewoon weer poep, blabla , klinkklare onzin

  1. Sealgaire

   Inderdaad, blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap en zuiger.

  2. F.C. Labrouste

   “Zou toch graag dat wetenschappelijke onderzoek van die opwarming ontvangen alwaar in staat dat CO2 verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.”

   Die had je nog niet doorgekregen?

   🙂

   1. logisch denken

    Nee , ik heb nog geen enkel onderzoek gelezen waarin onomstotelijk staat dat de opwarming van de aarde volledig te wijten is aan de uitstoot van CO2. Ik ontvang het derhalve erg graag. Geeft nieuwe inzichten hopelijk

    1. F.C. Labrouste

     Google even op: klimaatverandering door mens bereikt de “gouden standaard

     1. logisch denken

      Ik kom dan niet verder dan de conclusie “mogelijk dat …………….. ” Het is dus helaas geen feit anders hadden we de oplossing

     2. F.C. Labrouste

      Natuurljk, logisch denken, met jouw wetenschappelijke insteek wens je uiteraard 100% zekerheid.

      🙂

     3. logisch denken

      Wetenschappelijk onderzoek toont toch iets aan ? Of gaan we nu wetenschappelijk onderzoek degraderen tot een spelletje “mogelijk ” . Niet zo mooi voor farmaceutisch wetenschappelijk onderzoek. Heb je straks de pil van Dion als pijnstiller omdat ie mogelijk zou werken

 11. Kapitein Haddock

  ” Joden als makke lammetjes naar de gaskamer.”
  Min of meer waar!
  In Amsterdam werd de Joodsche Raad opgericht, door de Duitsers! Opzet was dat deze raad de Joden zou “besturen!” Met, uiteraard, alle gegevens van de Joden!
  Asscher werd voorzitter van deze raad. Uiteindelijk werd hij gedwongen om alle gegevens, aangaande de Joden, aan de bezettingsmacht te geven. Dit had hij kunnen/moeten weigeren! Met deze gegevens konden de Duitsers de Joden oppakken!
  Wat ook gebeurde! Feitelijk kan men vaststellen dat deze Joodsche Raad de joden uitleverden! Het erge: de joden vertrouwden deze Raad.
  Na de oorlog lange processen over de Joodsche Raad die uiteindelijk medeschuldig was aan het “uitleveren” van Joden!
  Dus, nogmaals, Joden wel als makke lammetjes naar de slachtbank!
  PS
  Kleinzoon van Asscher is een fractie-voorzitter, in de 2e kamer, van een kleine linkse pro-Moslim partij.

 12. Godefroy France

  Goeie analyse van een vent die weet waar het over gaat, omtrent de joden spreekt hij niets dan lof,,,,, het is inderdaad een groot raadsel dat de joden zich zonder al te veel verzet naar de slachtbank lieten brengen,,,,, vooral omdat we het hier hebben over de hoge intelligentia en moed van een eeuwig vervolgd volk (ook in mijn familie kwamen 12 personen niet terug),,,, deze generaal is wars van politiek,,,,, daar hebben we er veel te weinig van dit zijn de aanpakkers, dit zijn de lefgozers, dit zijn de vernieuwers!!!!

  PVV EN FVD VOOR HET VADERLAND DAT WE WILLEN “NUNC AUT NUNQUAM” weg met de dameskappers cultuur!!!!!

 13. ikweetwatikwil

  De Joden waren natuurlijk erg verzwakt, dus veel tegenstand hoefden de Duitsers niet te verwachten.
  Dat interview’s uit hun verband gerukt worden , weten we .

  Maar dat sommige reageerders van buitenlandse afkomst of aanhangers ons even willen vertellen hoe het destijds zat , is me een brug te ver. Ze weten NIETS.

 14. George Knight

  Beukering heeft het aan zichzelf te wijten dat hij is ontspoord in dit interview met De Telegraaf. Ik schreef een commentaar dat ik zo afsloot:
  ‘Het is Beukering zelf die zich door zijn uitspraken ongeloofwaardig maakt en markeert dat hij niet uit het goede hout voor het voorzitterschap van de Senaat is gesneden. Maar de journalisten van De Telegraaf lijken maar al te bereid om hem er een handje bij te helpen om zijn ongeschiktheid aan te tonen. Of dat ook een partijpolitieke stellingname tegen FvD of bijvoorbeeld voor de VVD inhoudt is niet op voorhand duidelijk. Dat hoeft het niet te zijn. Want Beukering opereert te onnozel en onervaren om serieus genomen te worden als kandidaat-senaatsvoorzitter. Het lijkt er meer op dat beide journalisten een amateurpoliticus langs de meetlat van de politiek leggen en los van zijn partij tot de conclusie komen dat hij het politieke vak niet beheerst.’

  Beukering gedraagt zich als een politiek onbenul en een onnozelaar. Het geeft te denken dat FvD geen betere kandidaten voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer naar voren heeft geschoven. Heeft de partij die niet of wil het het voorzitterschap niet?

  Beukering maakt het de coalitie en vooral de VVD door zijn onhandig opereren makkelijk om het voorzitterschap te claimen. FvD moet nog veel leren.

  1. Ikbenhetbeu

   Wat een ongelooflijk verhaal hang jij hier op.

 15. Rud56

  Met die framing over de MH17 wordt helemaal voorbij gegaan wie de échte schuldigen zijn! Dat is niet die soldaat ter plaatse die de trekker heeft overgehaald of die generaal die daar opdracht toegaf. Daar was/is actief oorlogsgebied, dus die militairen daar waren belast met grondverdediging! Zoals dat van hen werd verwacht!

  De échte schuldigen zijn diegenen die uit puur economisch (eigen)belang dat passagiersvliegtuig daar overheen lieten vliegen! Want vanaf de grond was het niet te onderscheiden van een militair toestel.

  Maar ja, de expansiedrift van de Eurofielen is onverzadigbaar, dat bleek al jaren geleden toen Van Balen met zijn EU-maat het volk in de Oekraine ophitsten, waarna feitelijk die oorlog is ontstaan. En aangezien de EU moet uitbreiden worden leugens waarheden, en een groot deel van het volk trapt er vol in!

  Dus ja, dat MIT verspreidt met hun gewichtsdoenerij en machtsvertoon pure leugens! Want ja, politiek aangestuurd, dan zijn waarheden ver te zoeken!

 16. Ikbenhetbeu

  ‘Telegraaf: “Nou ja, ’makke lammetjes’ impliceert toch iets anders?”

  Beukering: “Er is weinig verzet geweest, heb ik gezegd.”

  Telegraaf: “Kunt u zich voorstellen dat mensen zich een hoedje schrikken als ze dit lezen in de krant?”

  Ja, want dan kan men zien hoe de verontwaardiging in eerste instantie compleet onterecht was en de Telegraaf ontzettend aan het framen is geweest.” Zeg dat wel dat ze aan het framen zijn geweest, ik ben helemaal klaar met media en politici die andere partijen waar het volk democratisch voor kiest aan het framen, bashen en uitsluiten middels een Cordon sanitaire. Democratie is ver te zoeken zo. Wij Nederlanders zijn op deze manier net zulke lammetjes die zich naar de slachtbank laten sturen als de Joden toentertijd.

  1. F.C. Labrouste

   Begrijp ik goed dat Ikbenhetbeu meent te weten dat Beukering niet zei wat in de Telegraaf is weergegeven?

   1. Sealgaire

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    1. F.C. Labrouste

     Weer een enorm scherpe inhoudelijke en deugdelijk beargumenteerde bijdrage, Sealgaire. Je bent een parel voor DDS!

 17. Ikbenhetbeu

  Telegraaf: “Kunt u zich voorstellen dat mensen zich een hoedje schrikken als ze dit lezen in de krant? Kan de Telegraaf zich voorstellen hoe ik mij een hoedje schrik als ik deze onzin en verdraaiing van woorden en feiten lees? Boycotten die Telegraaf.

  1. F.C. Labrouste

   De woorden van Beukering werden niet verdraaid maar letterlijk weergegeven.

   1. Sealgaire

    Blablabla blaaskaak en eigen verhaaltjes en pisvlek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.