Migrantenkamp in Bosnië in brand gevlogen: 29 gewonden

Door een brand in een opvangcentrum in Velika Kladusa, Bosnië, zijn vanochtend 29 migranten gewond geraakt. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Dat meldt De Telegraaf.

Het betreft een tijdelijk opvangcentrum voor zo’n vijfhonderd migranten. Bosnische autoriteiten zijn de oorzaak van de brand nog aan het onderzoeken. Bosnië staat natuurlijk niet bekend om z’n hoge veiligheidsstandaarden of kwalitatief degelijk materiaal. Het is dan ook goed mogelijk dat een gaslek, kortsluiting of sigaret de boosdoener was. Ook moet er net zo goed rekening worden gehouden met brandstichting.

Sinds januari 2019 zijn er van de 25.000 migranten die aankwamen, zo’n 6000 migranten het land binnengekomen, terwijl er maar plek voor zo’n 3500 kon worden geboden. Hoe en waar die overige 2500 terecht zijn gekomen, is niet met zekerheid te zeggen. Volgens persbureau Reuters slapen zij allemaal op straat.

Ook geven de Bosnische autoriteiten aan dat de middelen die zij ter beschikking hebben voor deze migranten, te weinig zijn. Dat betekent dus te weinig voedsel, water, kleding, medicijnen, medewerkers etc. Dit maakt het een stuk aannemelijker dat het niet om slechts een gevalletje van kortsluiting ging. Bij meerdere opvangcentra zijn gevallen bekend waar, uit frustratie en uitzichtloosheid, migranten dergelijke acties als brandstichting of geweldpleging ondernemen. Wat natuurlijk niet betekent dat dit hier het geval is geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. van Urk

  Brandje kan gebeuren. Ook in veiliger onderkomens als een flat vol met uitzichtloze migranten.

 2. C.A.Barstow

  Die gasten zijn toch gewend om in tenten te wonen, ze moeten niet zeuren.
  En wat die tekorten betreft, laat die islamknuffellaars in Brussel maar over de brug komen zij willen die gasten toch zo graag hier hebben?
  zo niet? jammer dan en terug sturen naar de woestijn.

  1. Trien Knoppen

   In Mekka schijnen tenten genoeg te staan…

   1. Mars020

    Daar vatten regelmatig baarden vlam en staat er binnen de kortste keren een tentenkamp in de hens. Misschien waren ze in Bosnië aan het oefenen voor Mekka?.

 3. Benny

  Wat zielig, haal ze meteen hiernaar toe…. Gratis huis, gratis ziektekosten, gratis zwemles, gratis hallal eten, gratis alles… Inburgeren en aanpassen hoeft niet…. Wees welkom liefdevol volk

 4. Esther

  Jammer dat zij gewond zijn…ik had het graag anders gezien…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.