Hommeles! PvdA-subsidiehazen slaan toe in Noordenveld: 'subsidies toegewezen in strijd met regels'

Geen categoriejun 01 2019, 15:00
Ook in de Gemeente Noordenveld weten de subsidiehazen hoe ze moeten lopen om het belastinggeld van de burger te ontvangen. De gemeente deed er nog een schepje bovenop en hielp de snellopende hazen, die enkel op subsidie lopen, aan wat extra geld door de regels te schenden. Wel zo makkelijk natuurlijk. Op deze manier is het veel eenvoudiger dan schimmige subsidieconstructies opzetten of onderzoeken doen waarvan het antwoord al vast staat.
Volgens Dagblad van het Noorden loopt het dus spaak voor de hazen in de gemeente Noordenveld binnenkort. Betrokken bij het schandaaltje was -uiteraard- een juridische entiteit in de vorm van een stichting, maar kon de stichting er zelf niets aan doen. De fout lag alleen bij de gemeente. Dat verwacht je natuurlijk niet, maar het is heus waar.
De stichting onderhield contact met een dorp ergens in Tsjechië. En ging op 'uitwisseling', snoepreisjes dus! 'Stichting Oost-West Kontakten' heet het en het heeft ook een voorzitter. Zijn naam is Geert Wolters. En dhr. Wolters was vroeger wethouder en lid van de PvdA van de gemeente Noordenveld. Ja, ja, de appel valt niet ver van de boom. Daar in het bos tussen de andere hazen heeft Wolters natuurlijk geleerd hoe hij met toverwoorden de gemeenschap geld uit de broek kan kloppen en doet het maar al te graag.
Maar de fout in deze ligt niet bij dhr. Wolters. Nee bij de gemeente. Die gaven namelijk subsidies "tegen de regels". De gemeente Noordenveld verstrekte deze 'civil society'-organisatie zo'n 8.000 euro per jaar. Van dat bedrag werden e-mails verstuurd naar het Tsjechische partnerdorp Litomyšl. De gemeente heeft de subsidies ondertussen langzaam afgebouwd naar 0.00 euro per jaar in 2016. Toch krijgt de stichting nog incidenteel geld van de gemeente, ook al staat 'internationale contacten' niet langer vermeld op de door de gemeenteraad geaccepteerde begroting.
Hommeles dus! De oud-PvdA wethouder speelt de emotiekaart en vindt het vervelend dat hij in verband wordt gebracht met de zaak. Ondanks dat hij ieder jaar duizenden euro's van de gemeenschap in ontvangst neemt voor een makkelijke taak. Hij zou zich "beledigd" voelen:

"Er zijn enkele eenmalige subsidies verstrekt, waarvan de aanvragen via de officiële wegen zijn ingediend. Heel bijzonder dat mij nu verweten wordt de wegen in het gemeentehuis te kennen. Deze passage in het verweerschrift is onbegrijpelijk, suggestief, kwetsend en beledigend."

De hazen blijven maar lopen. Maar ze zijn gelukkig wel in beeld. Hoe hard ze ook rennen. Zo denkt deze PvdA-subsidiehaas dat hij recht heeft op gemeenschapsgeld. Voor zijn stichting dat 'contacten onderhoud' met een dorp in Tsjechië:

"Daarom heb ik de subsidieaanvraag maar vast ingediend, wij gaan er vanuit dat een mondelinge toezegging van twee collegeleden rechtskracht heeft. Dat de aanvraag nu is afgewezen, verbaast ons dan ook enorm."

Als de subsidie maar binnenkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten