Migrantenkamp in Bosnië in brand gevlogen: 29 gewonden

Geen categoriejun 01 2019, 14:00
Door een brand in een opvangcentrum in Velika Kladusa, Bosnië, zijn vanochtend 29 migranten gewond geraakt. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Dat meldt De Telegraaf.
Het betreft een tijdelijk opvangcentrum voor zo'n vijfhonderd migranten. Bosnische autoriteiten zijn de oorzaak van de brand nog aan het onderzoeken. Bosnië staat natuurlijk niet bekend om z'n hoge veiligheidsstandaarden of kwalitatief degelijk materiaal. Het is dan ook goed mogelijk dat een gaslek, kortsluiting of sigaret de boosdoener was. Ook moet er net zo goed rekening worden gehouden met brandstichting.
Sinds januari 2019 zijn er van de 25.000 migranten die aankwamen, zo'n 6000 migranten het land binnengekomen, terwijl er maar plek voor zo'n 3500 kon worden geboden. Hoe en waar die overige 2500 terecht zijn gekomen, is niet met zekerheid te zeggen. Volgens persbureau Reuters slapen zij allemaal op straat.
Ook geven de Bosnische autoriteiten aan dat de middelen die zij ter beschikking hebben voor deze migranten, te weinig zijn. Dat betekent dus te weinig voedsel, water, kleding, medicijnen, medewerkers etc. Dit maakt het een stuk aannemelijker dat het niet om slechts een gevalletje van kortsluiting ging. Bij meerdere opvangcentra zijn gevallen bekend waar, uit frustratie en uitzichtloosheid, migranten dergelijke acties als brandstichting of geweldpleging ondernemen. Wat natuurlijk niet betekent dat dit hier het geval is geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten